وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان + اینفوگرافیک

وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان + اینفوگرافیک

امنیت آب یعنی اطمینان از وجود آبی با کیفیت و کمیت مناسب برای سلامت، معیشت و تولید. اکثر جمعیت جهان امروز در کشورهایی زندگی می کنند که با بحران آب مواجه هستند. پرداختن به مسائلی مانند کاهش دسترسی به آب شیرین، تقاضای جمعیت در حال رشد، زیرساخت های ناکافی، یا مدیریت ناقص آب می تواند بر میزان دسترسی آسان جمعیت یک کشور به آب تأثیر بگذارد. ترکیبی از عوامل متعدد، به سرعت مشکلات مربوط به تامین آب را به یک واقعیت انکارناپذیر تبدیل می کند. گزارش اخیر امنیت جهانی آب توسط دانشگاه ملل متحد، امنیت آب کشورهای مختلف در سراسر جهان را ارزیابی کرده است.

وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان

روش شناسی
این مطالعه با بررسی ۱۰ مؤلفه اساسی مختلف، از کیفیت و بهداشت آب گرفته تا در دسترس بودن، ثبات منابع و خطرات مرتبط با آب و هوا، امنیت آب را در کشورها، ارزیابی می‌کند. به هر مولفه امتیازی از ۱۰ داده می شود که امتیاز امنیت آب کل کشور از مجموع آن محاسبه می شود. سطوح امنیت آب بر اساس نمرات کلی تخصیص داده می شود:

۷۵ و بالاتر به عنوان «امن» طبقه بندی می شود
۶۵-۷۴ به عنوان «امنیت متوسط» طبقه بندی می شود
۴۱-۶۴ نشان می دهد که وضعیت آب یک کشور «ناامن» است
۴۰ و پایین تر «به شدت ناامن» در نظر گرفته می شود

سطوح امنیت آب بر اساس کشور


در سراسر جهان نگرانی هایی برای تامین آب وجود، اما شرایط مناطقی مانند خاورمیانه و آفریقا که ۱۳ کشور از ۲۳ کشور در رده بحرانی ناامن قرار دارند، بسیار وخیم است. در مجموع، ۱۱۳ کشور از جمله دو کشور پرجمعیت جهان، هند و چین، از نظر آب ناامن هستند. ۲۴ کشور دیگر به شدت ناامن در نظر گرفته می شوند که بزرگترین آنها از نظر جمعیت شامل پاکستان و اتیوپی است.

وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان وضعیت بحران آب در کشورهای مختلف جهان

امنیت آب ایران با امتیاز ۴۸، در گروه «ناامن» قرار می گیرد.

کشورهایی که با مسائل امنیتی آب مواجه هستند ۷۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و ۸ درصد دیگر از جمعیت جهان با ناامنی بحرانی آب مواجه هستند که شامل ۴.۳ میلیارد نفر فقط در منطقه آسیا و اقیانوسیه و ۱.۳ میلیارد نفر دیگر در سراسر آفریقا است. بسیاری از این کشورها با مسائلی از جمله رشد سریع جمعیت و شرایط خشکسالی سریع‌تر از آن‌که بتوانند زیرساخت‌های لازم برای مقابله با آن‌ها را ایجاد کنند، دست و پنجه نرم می‌کنند.

در مجموع، 113 کشور از جمله دو کشور پرجمعیت جهان، هند و چین، از نظر آب ناامن هستند. 24 کشور دیگر به شدت ناامن در نظر گرفته می شوند که بزرگترین آنها از نظر جمعیت شامل پاکستان و اتیوپی است.    

تنها ۱۲ درصد از جمعیت جهان در کشورهای با امنیت آب بالا زندگی می کنند، از جمله تقریباً همه کشورهای غربی، و نروژ با امتیاز کلی ۹۰، در صدر این رتبه بندی قرار دارد. ۸ درصد دیگر جمعیت جهان در کشورهای نسبتاً امن مانند برزیل و روسیه هستند.

با این حال، دسترسی به آب در این کشورهای امن تر نیز کامل نیست. به عنوان مثال، ایالت های آمریکا که برای آبیاری و آب آشامیدنی به رودخانه کلرادو متکی هستند، با شرایط خشکسالی مداوم و محدودیت مصرف مواجه شده اند که روند آن رو به افزایش است.

آینده امنیت آب

در مجموع، 113 کشور از جمله دو کشور پرجمعیت جهان، هند و چین، از نظر آب ناامن هستند. 24 کشور دیگر به شدت ناامن در نظر گرفته می شوند که بزرگترین آنها از نظر جمعیت شامل پاکستان و اتیوپی است.    
از آنجایی که کشورهای سراسر جهان با چالش‌های فزاینده مرتبط با آب مواجه هستند، دولت‌ها و آژانس‌های بین‌المللی برای تقویت شیوه‌های مدیریت آب پایدار با هم، همکاری می‌کنند. در واقع، آب سالم و بهداشت برای همه، یکی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد است.

بسیاری از مناطق پیش از این، اجرای این شیوه ها را آغاز کرده اند. برای مثال، شهرهای کالیفرنیا بازیافت فاضلاب و جذب آب طوفان را برای مقابله با کمبود آب آغاز کرده اند. مناطق وابسته به کشاورزی نیز به دنبال کشاورزی هوشمند برای کاهش زهکشی منابع محدود آب شیرین هستند.

چنین طرح‌هایی برای بهبود سیستم‌های آبیاری، تقویت زیرساخت‌ها و حفظ ذخایر آب شیرین در حال کاهش، ممکن است به خارج کردن کشورها از ناامنی آبی منجر شود و به حفظ این منبع ارزشمند برای نسل‌های آینده کمک کند.

منبع: visualcapitalist
۲۳ نظر

ورود

  • ب مرداد ۲۶, ۱۴۰۲

    کشت شالی در بعضی استان های ما مثل گلستان کاملا اشتباه هست حفر چاهای بتونی غیر قانونی برای کشت شالی استان گلستان نابود خواهد کرد کسی هم براش مهم نیست

  • محمد صادق رحیمی مرداد ۲۶, ۱۴۰۲

    خیلی ملاک های امنیت آبیش مزخرف است.
    چطور ممکن است مثلاً کشورهای حوزه خلیج فارس که منابع آبشان مبتنی بر آب شیرین کن بوده و با چند حمله نظامی کاملاً قطع می شوند از هند و پاکستانی که سرشار از منابع آب شیرین پایدار و امن هستند را ناامن تلقی کنیم؟!
    خوب فوقش این کشورها قدری کشتشان را کم و بهینه باید بکنند در حالی که در عربستان اصلا تقریباً زراعتی ندارد.(فقط قدری نخلستان دارد)
    اینکه مجموع آب شیرین یک کشور را تقسیم بر جمعیت کنی و معیارهایی مانند پایداری این منابع و یا در دسترس بودن این آب در میان کل جمعیت آن کشورها را در نظر نگیری تقسیم بندی ات تا حد زیادی از اعتبار خارج است.

    • Ali مرداد ۲۶, ۱۴۰۲

      یه سرچ کنی داخل گوگل هند و پاکستان خودشون این لیست و وضعیت ابر بحرانی را قبول دارند که جناب متخصص نمی‌داند !! ایرانم کسی باور نمی‌کرد کویر بشه ، مجامع جهانی رو چقدر راحت زیر سوال میبرید چون از کشورهای خاصی خوشت نمیاد ، اونا متخصص هستن تو متعصب ، منبع سخنان تو کجاست ؟! اونا تحقیق کردن تو کجا رفتی و کجا رو دیدی ؟ یک شخص نمیتونه به منابع جهانی بگه غیر معتبر ، سایت های هندی و پاکستانی ببین چی میگن ، اصلا هندی هام نمی‌فهمن کشورشون مشکل ندارد

      • مصطفی مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

        مجامع جهانی!؟!?!کدوم مجامع؟!?! نکنه همون مجامعی رو میگی که مثلا رئیس فلان سازمان، میاد جلو دوربین اعتراف میکنه که ،بخاطر تهدید مالی عربستان،مجبوره نظرشو عوض کنه.یا مثلا منظورت سازمان ملله،که تو دست امریکاس و یا مثلا بخش دفاع از حقوق زنان سازمان ملل رو میگی که،عربستان رئیسشه و یا مثلا…. . دوست عزیز، زیادی شادی.

        • Mohammad مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

          آقای همه چیز دان مجمع جهانی فقط سازمان ملل و سازمان های سیاسی نیست تو الان سازمان سیاسی را بجای سازمان های اجتماعی و محیط زیستی نام بردی
          اصلا سازمان ملل و حقوق زنان کاری به اب این کشور اون کشور ندارن اون سازمان های محیط زیستی که میاد همچین تحلیل های میده بعد یه سوال حالا سازمان های جهانی سیاسی هم تحلیل را بدن چی گیرشون میاد بگن ایران آبش کمه ؟ نکنه اعتماد مردم را ازبین میبرن ؟ اعتماد مردم از بین رفته وقتی چندین میلیون محاجرت کرده داریم و ۴۰۰ هزار پرستار کمبود داریم و دکتر ها و دانشجو ها همینجوری دارن محاجرت میکنن این نشونه ی بی اعتمادیه نیازی نیست بخاطر آب بی اعتماد شیم بعد یه سوال دیگه کمبود آب را خودت نمیبنی تو کشور خودت ؟ پس این برق رفتن ها بخاطر چیه اگه کم بود آب نداریم آهان نکنه چون آمریکا و انگلیس توتعه کردن برقمون می‌ره می‌خوان مارا به کشورمون بی اعتماد کننند بعد چرا سد خالیه آهان اینا هم بخاطر عربستان جادو گر های عربستان میان با جادو آب را از سد هامون میدزدن وای همه ی دنیا از افغانستان تا آمریکا و ژاپن و چین دست به یکی کردن اعتماد مارا از بین ببرن به کشور
          یه سوال برام پیش اومد ایران چی داره که بخوان این کارا کنن (نمیگم ایران هیچی نداره ها خیلی هم خوبه عالی از نظر منابع )اگه نفت بخوان که عربستان هست گاز هم بخوان دو سه تا کشور دیگه هست پس چرا باید همه ی دنیا دست به یکی کنن چین هم که داره نفت را ارزون می‌بره روسیه هم تو این جنگش داره ارزون می‌بره (طبق منابع خارجی میگم اینا را )دیگه چه نیازی به بی اعتمادی داریم نمی‌دونم

        • Mohammad مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

          یه چیز دیگه کاری هم ندارم که این ها درسته یا نه چون مشخصه توش دروغ هست همیشه که واقعیت را نمیگن

      • شایان مرداد ۲۸, ۱۴۰۲

        یه جوری حرف میزنی که انگار تو متخصصی و بقیه هیچ،کی گفته اون کشورهایی که میگی متخصص هستن،اونارو کی تایید میکنه؟،هند و پاکستان کجا قبول کردن؟تو چندتا سایت هندی و پاکستانی رو خوندی،…. هم حدی داره

    • مهدی مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

      سلام‌.دوست بی‌سواد عزیزم.عربستان کشاورزی مدرن داره با رعایت اصول فنی‌.تولید غذا نه تولید شغل

    • عباس اسفند ۲, ۱۴۰۲

      بی سوادی از سر و روی جملات شما می‌بارد. یاد بگیریم اندازه تخصص و سوادمان سخن بگوییم

  • Dena مرداد ۲۶, ۱۴۰۲

    اینجاست که باید گفت چرا اروپا بهشت برین است ، امنیت بی نظیر آبی نمره همه بالای ۸۰

  • مهدی مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

    تاجیکستان ۴۱ ؟ قرقیزستان ۵۴؟
    اسراییل ۷۵؟
    این عدد ها تقریبا بی معنی است. تاجیکستان با ۹ میلیون جمعیت بیش از ۹۰۰ رودخانه پر آب دارد و حدود ۶۰ درصد آب آسیای میانه در تاجیکستان است . تقریبا آب قرقیزستان از تاجیکستان سرچشمه می گیرد
    اسراییل که خشکه
    عدم ها عجیبه

    • مصطفی مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

      همش ساختگیه.

      • Mohammad مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

        ببخش اشتباه جواب دادم

    • Mohammad مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

      (نمیگم این همش درسته )الان من سرچ کردم به زبان تاجیکی (کاری نداره برو گوگل ترنزیلیت بزن کمبود آب در تاجیکستان بعد زبان تاجیکی را کپی کن برو سرچش کن )دو سه تا سایت را چک کردم یکیش که اصلا راجب داخل کشورشون نبود یکی دیگش راجب این بود که با اینکه ۹۰۰ رود خونه داره اما ۵۱ درصد افرادش به آب شیرین دسترسی ندارن یه منبع دیگه هم همینا گفته بود حالا آنقدر درصدی نگفته بود ولی اینجور که من فهمیدم با اینکه رودخونه دارن آب آشامیدنی زیاد نیست (نمی‌دونم چجوری اما خب هست دیگه)

    • Mohammad مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

      (نمیگم این همش درسته )الان من سرچ کردم به زبان تاجیکی (کاری نداره برو گوگل ترنزیلیت بزن کمبود آب در تاجیکستان بعد زبان تاجیکی را کپی کن برو سرچش کن )دو سه تا سایت را چک کردم یکیش که اصلا راجب داخل کشورشون نبود یکی دیگش راجب این بود که با اینکه ۹۰۰ رود خونه داره اما ۵۱ درصد افرادش به آب شیرین دسترسی ندارن یه منبع دیگه هم همینا گفته بود حالا آنقدر درصدی نگفته بود ولی اینجور که من فهمیدم با اینکه رودخونه دارن آب آشامیدنی زیاد نیست (نمی‌دونم چجوری اما خب هست دیگه)

    • Mohammad مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

      چرا ۲ بار اومد نمی‌دونم چرا اینجوری شد

    • عباس اسفند ۲, ۱۴۰۲

      چه ربطی به خشکی داره!! عجیبه واقعا اسرائیل با یک هزارم مصرف اب اندازه ایران کشاورزی داره

  • مصطفی مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

    مجامع جهانی!؟!?!کدوم مجامع؟!?! نکنه همون مجامعی رو میگی که مثلا رئیس فلان سازمان، میاد جلو دوربین اعتراف میکنه که ،بخاطر تهدید مالی عربستان،مجبوره نظرشو عوض کنه.یا مثلا منظورت سازمان ملله،که تو دست امریکاس و یا مثلا بخش دفاع از حقوق زنان سازمان ملل رو میگی که،عربستان رئیسشه و یا مثلا…. . دوست عزیز، زیادی شادی….

  • ناشناس مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

    آدم میمونه شماها را با این کامنت های تخصصی غربیها و چینی ها چرا شما را نمیدوزدند ، لامصب ها مواظب خودتان باشید ندزدنتان🤣🤣🤣🤣

  • ناشناس مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

    البته زندگی تو غرب شرایطی هم دارد یا باید رانت خور باشی تو ایران یا میلیاردر باشی یا پزشک یا هم کنار خیابان کدایی کنی دلت خوش باشه که غرب زندگی میکنی تو کدومشان هستی

  • خلیل علی نژاد مرداد ۲۷, ۱۴۰۲

    فهم ایرانی ازپایداری دراب همان قنات است که جامه ومانع است البته امروز از دست رفته بازگشت به دانش قنات وایجاد رشته دانشگاهی ان ضروری است

  • نام محفوظ از روی شماره پیدایم کنید ایمیلم هم درست نیست مرداد ۲۸, ۱۴۰۲

    اگر مسئولین باد در دماغ گرفته متکبرتسلیم غرب و شرق اجازه و اقتدارکامل به بنده دهند احتمال برطرف نمودن مشکل آب برای کشور عزیزمان ایران رابا طرحهای پیشنهادی متخصر بفرد دارم .

  • یه بیسوادم مرداد ۲۹, ۱۴۰۲

    ایران چون دلسوزه چون عاشق همسایهاشه چون مردم دنیارو دوس داره چون و چون و چون عاموهای خوب که نظر میدین ایران نمیگه ما باید با جهان باشیم میگه بایدجهان با ما باشه البته مردم ایران نقشی تو هیچ زمینه ای ندارن جون دار نیستن یموش سنگو چوبن چن نفری فقط ایرانن اینم بگم که بدونین حالا این چن نفرم نهایتا آب تو ایران نباشه میتونن برا خودشون بخرن سنگو چوبا که آب نمیخوام