۱۱ حقیقت عجیب و جالب درباره مگس ها که نمی دانستید

۱۱ حقیقت عجیب و جالب درباره مگس ها که نمی دانستید

مگس ها از آن دسته حشراتی نیستند که با انسان ها کنار بیایند. آن ها نه مثل پشه ها نیش می زنند، نه مثل سوسک ها چندش آورند، اما حقیقت این است که همیشه می توانند ما را عصبی کنند، چرا که هرگز از لم دادن روی غذاها یا حتی بدن مان خسته نمی شوند. با همه ی این ها، حقایق جالب زیادی درباره ی این حشرات و ویژگی های آن ها وجود دارد که حتماً از شنیدن شان تعجب خواهید کرد.

۱- بی دلیل نیست که دائماً دست هایشان را به هم می مالند

شاید متوجه شده باشید که مگس ها بیشتر اوقات پاهایشان را به همدیگر یا بدن، سر و یا بال هایشان می مالند. آن ها این کار را نه به دلیل خارش، بلکه برای خلاص شدن از آلودگی های چسبیده به بدن شان انجام می دهند. در حقیقت، مگس ها بیشتر زمان شان را صرف تمیز کردن خودشان می کنند، شاید بیشتر از ما. و حتی شاید بتوان گفت حشرات وسواسی ای هستند.

اگر پاهایشان را به هم بمالند (آن ها دست ندارند) آن را به دلایل بیولوژیک انجام می دهند. با حذف آلودگی از پاهای خود، همه ی چیزهایی که ممکن است سنسورهای آن ها را تحت تأثیر قرار دهد را از میان می برند، سنسورهایی که برای آن ها بسیار مهم اند. این سنسورها به مگس ها این امکان را می دهند که بر روی سطوح فرود آیند و قابل خوردن بودن یا نبودن یک غذا را تشخیص دهند. همچنین این سنسورها به آن ها کمک می کنند که پرواز کنند و برای خود غذا پیدا کنند. بهداشت برای مگس ها مسأله ی مرگ و زندگی است.

۲- بیشتر از ما خودشان را تمیز می کنند چون بیشتر کثیف می شوند

اگر هنگام خوردن بستنی، مقداری از آن روی دست تان بریزد احتمالاً بعدش دست هایتان را می شویید. اما در دنیای کوچک مگس ها، حفظ تمیزی و فعال نگه داشتن سنسورها کار بسیار مهمی محسوب می شود. به دلیل کوچک بودن جثه ی مگس ها، هر ذره ی کوچکی از گرد و غبار می تواند به تهدیدی برای سلامت آن ها تبدیل شود.

مگس ها باید خود را به دقت تمیز کنند. آن ها بدن، پاها، بال ها و حتی چشم هایشان را تمیز می کنند. و این کار را با مهارت یک ژیمناست انجام می دهند. آن ها از دهان خود هم برای تمیز کردن آلودگی های روی پاهایشان و حذف ذراتی که قابل خوردن به نظر می رسند استفاده می کنند.

۳- با تمام بدن شان می توانند مزه ها را احساس کنند

مگس ها گیرنده هایی دارند که به آن ها این امکان را می دهد که مانند انسان ها طعم غذاها را بچشند و خوب یا بد بودن آن ها را تشخیص دهند. اما یک تفاوت بزرگ میان ما و آن ها وجود دارد: تصور کنید قرار است غذای مورد علاقه تان، مثلاً یک پیتزا بخورید. شاید بوی آن برایتان دلپذیر باشد، اما تا زمانی که آن را امتحان نکنید نمی دانید که چه مزه ای دارد.

گرچه ما با خوردن پیتزا می توانیم به طعم آن پی ببریم، اما مگس ها می توانند با بال ها و پاهایشان آن را مزه کنند. دلیلش این است که مگس ها از گیرنده های چشایی ای برخوردارند که در سرتاسر بدن شان پراکنده است. می توانید تصور کنید که با دست هایتان از پیتزای خود لذت ببرید؟ این دقیقاً همان کاری است که مگس ها می کنند.

۴- حس چشایی شان برای لذت بردن از غذا نیست

اگر مگس ها حس چشایی خوبی داشتند، از بیشتر چیزهایی که روی آن می نشستند نمی خوردند، اما این کار را می کنند. دلیلش این است که حس چشایی آن ها برای لذت بردن از غذا نیست، بلکه برای این است که متوجه شوند غذایی برای آن ها قابل خوردن است یا خیر. نورون های چشایی مگس ها به آن ها می گوید که آیا غذایی برایشان مضر است یا خیر.

۵- هزاران گونه مگس مختلف وجود دارد

و منظور از «هزاران» تنها هزار یا ۲ هزار گونه نیست. خانواده ی مگس ها به قدری گسترده است که این اعداد در برابر آن اندک به نظر می رسد. تحقیقات نشان داده نزدیک به ۱۵۰ هزار گونه ی مختلف از مگس ها در دنیا وجود دارد. این رقم بدون شک بسیار بزرگ به نظر می رسد اگر در نظر داشته باشیم که تنها نزدیک به ۱۸،۴۰۳ گونه پرنده در دنیا وجود دارد.

۶- به آن سریعی که فکر می کنیم نیستند

گرفتن مگس ها یک چالش تمام عیار است. آن ها با چنان تبحری در برابر تمام تلاش هایمان برای گرفتن شان جاخالی می دهند که می توان با نینجاها مقایسه شان کرد. اما در حقیقت، آن ها به آن سریعی که ما تصور می کنیم نیستند.

مگس ها می توانند با سرعت تنها ۷ کیلومتر بر ساعت پرواز کنند که معادل سرعت راه رفتن انسان ها است. جالب است بدانید که اگر مگس ها با سنجاقک ها مسابقه دهند، از آن ها خواهند باخت، چرا که سنجاقک ها می توانند با سرعت ۵۶ کیلومتر بر ساعت پرواز کنند.

۷- توانایی شان در فرار از خطر به دلیل چشم هایشان است

مگس ها شاید به آن سریعی که فکر می کنیم پرواز نکنند، اما به طور حتم بینایی قوی ای دارند. برای توضیح دلیل آن باید ابتدا این نکته را روشن کنیم که وقتی نور به درون چشمان انسان نفوذ می کند، با وقوع یک واکنش شیمیایی، خبر آن از طریق پالس های الکتریکی به مغز فرستاده می شود.

اما مگس ها به جای آن، یک واکنش مکانیکی دارند که به آن ها این امکان را می دهد سیگنال های عصبی سریع تری داشته باشند. به علاوه، کوتاه بودن فاصله ی میان چشم ها تا مغز در مگس ها باعث بالا رفتن سرعت پردازش اطلاعات می شود. شاید فکر کنیم که اگر سرعت عمل بالایی داشته باشیم می توانیم با یک مگس کش، آن ها را بزنیم، اما مگس ها طوری می توانند حرکات ما را ببینند که انگار با حالت اسلوموشن حرکت می کنیم.

۸- مگس ها می توانند در همه جهت ببینند

جدا از آنکه دنیا را در حالت اسلوموشن می بینند، چشمان مگس ها این امکان را به آن می دهد که دیدی ۳۶۰ درجه داشته باشند و هر چه پشت سرشان قرار دارد را ببینند. بنابراین اگر بخواهید از پشت غافلگیرشان کنید، فرقی نخواهد کرد و باز هم فرار خواهند کرد، گویی از رو به رو به آن ها حمله برده اید.

۹- می توانند سر و ته راه بروند

ما آنقدر به دیدن راه رفتن مگس ها در هر جایی عادت کرده ایم که از دیدن سر و ته راه رفتن شان هم تعجب نمی کنیم. اما به طور حتم برای سر و ته راه رفتن به آن راحتی به توانایی زیادی نیاز است.

این توانایی اما به خاطر قدرت بدنی بیشتر مگس ها نیست، بلکه به خاطر لایه های چسبنده ی پاهای آن ها است. این لایه ها به مگس ها این امکان را می دهند که به سطوح بچسبند. سپس هنگام بلند شدن، از پنجه های خود برای جدا کردن پاهایشان از سطحی که به آن چسبیده اند استفاده می کنند.

۱۰- اشتراکات زیادی با مگس ها داریم، از جمله در دی‌اِن‌اِی

به گفته ی دانشمندان، ژنتیک انسان ها و مگس های میوه شباهت زیادی به یکدیگر دارد. آن ها می گویند در حدود ۶۱ درصد از ژن های بیماری زای شناخته شده ی انسان با کد ژنتیکی مگس های میوه انطباق دارد. به همین دلیل این حشرات را جایگزین مناسبی برای انسان ها در برخی آزمایشات می دانند.

۱۱- از میان بردن همه ی مگس های دنیا اصلاً ایده ی خوبی نیست

مگس ها با همه ی غیر قابل تحمل بودن شان، برای دنیا ضروری اند. به گفته ی متخصصان، مگس ها جدا از نشستن روی غذاهای ما، گیاهان را گرده افشانی می کنند، موجودات تجزیه گر (برخی باکتری ها و قارچ ها) را می خورند و از فضولات تغذیه می کنند. هیچکس جز آن ها حاضر به انجام این کارها نیست. می توانید آن همه آلودگی ای را تصور کنید که در صورت انقراض مگس ها در دنیا انباشته می شود؟

و اگر این ها دلایل کافی ای برای همزیستی با مگس ها به نظر نمی رسد، باید بدانید که برخی دانشمندان می گویند اگر مگس ها وجود نداشتند، شکلاتی هم نبود. گونه ی بخصوصی از مگس وجود دارد که گیاه کاکائو را گرده افشانی می کند. به طور حتم اگر مردم از این موضوع آگاه بودند، بیشتر قدر مگس ها را می دانستند.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
۲۲ نظر

ورود

  • مسعود منجزی شهریور ۱۸, ۱۴۰۲

    یه راز بزرگی پشه ها دارن
    اونم اینه که
    تنها نقطه ضعف اونا نقطه ی کور دید اونهاست
    تنها جایی رو که نمیتونن ببینن دقیقاً وسط پیشونی اوناست
    اگه فردی بتونه با انگشت محکم به وسط پشونی اونا از روبرو ضربه وارد کنه محاله بتونه عکس‌العمل نشون بده به شرطی که دست دقیقا از روبرو به سمت مگس به آرومی حرکت کنه و بعد ضربه بزنه

    • YASIN شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

      تا ارومکی بخوایم به این صورت بکشیمش تا تکونم بخوریم واکنش نشون میده جه برسه اینکه ارام ارام دسمتون روبه پیشونیش دراز کنیم

    • عرفان شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

      تا جایی که میدونم موهاشون باعث میشه خطر رو حس کنن که حتی بدون دیدن هم میتونن جاخالی بدن

    • حسن شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

      به نظر من ذهن انسان رو می خونن چون زمانی که عصبی هستی بیشتر میان رو صورتت میرن رو مخت

  • حسین شهریور ۱۸, ۱۴۰۲

    در مورد مگس ها
    پس از خوردن غذا(هرنوع غذایی) نمیتوان تشخیص داد چه غذایی خورده است با ازمایش مشخص نمیشه

  • وحیدافروزی شهریور ۱۸, ۱۴۰۲

    سلام
    وقت بخیر
    از ارائه موضوع قشنگ شما بابت شناخت بهتر محیط اطراف مون متشکرم
    ،،، کمی از مزایا ومعایب هوش مصنوعی در آینده بیشتر مطالب بگذارید
    ،،، مشاوره برای تربیت درست فرزندان، مطلب بگذارید
    ،،، در مورد چگونگی حل و تحلیل مشکلات در خانواده باهمسر با فرزند با آشنایان
    متشکرم
    بابل
    روستای بالا گنج افروز

  • ممد قلی شهریور ۱۸, ۱۴۰۲

    سلام لطفا شرایط ازدواج با مگس را محیا کنید ممنون ممد قلی هستم

  • فضول شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

    نتیجه می گیریم تنها موجود مضر که نبودنش بهتر از بودنش است همین انسان ها هستند

  • احمد شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

    نظرم نسبت به مگس هاعوض شد

  • ای بابا شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

    دیگه همین مونده بود برای مگس مطلب بنویسن

  • نیما شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

    جامع.بود.نمی.دونستیم

  • رضا شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

    البته انقدر هم سریع نیستن حرکتشان در جهت خلاف هست اگر با دست به سمت شان بروید به راحتی میشود زنده گرفتشون

  • Reza شهریور ۱۹, ۱۴۰۲

    اصل کاری اینه که اگر مگس وجود نداشت انسان هم وجود نداشت چون باکتری‌ها و میکروب ها را به انسان منتقل میکند اگر باکتری‌ها و میکروب ها کم شوند انسان به مریضی سخت و مرگ دچار میشود

  • بهزاد شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    بخاطر شکلات هم شده از این به بعد از دوتا مگس یکیشون رو زنده نگه میدارم
    😄😄😄😄😄
    ضمنا قابل توجه دوستانی که همیشه ….اضافه میخورن از مگس یاد بگیرن وقتی که میخوری دور دهنتو پاک کن همون جوری نیا تو جمع

  • آ.س شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    آره میدونستم چه فوایدی داره مثلا ایران یه آزمایش ایجاد کرده که لارو مگس زخم های دیابتی رو میپوشونه و خوب میشه و دیگه نیازی به قطع کردن زانو یا انگشتان یک دیابتی نیست.طوری که لارو شروع ب مکیدن زخم ها یا تورفتگی بدن میکنه.

    • اسماعیل شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

      بله درسته دقیقا حق با شما هستش.
      ولی لارو که بصورت کاملا ایزوله در آزمایشگاه پرورش داده میشه.نه لارو که در طبیعت وجود دارد

  • حسن شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    تا حالا کسی بچگی مگس ها رو ندیده اینا کی کجا چجوری بدنیا میان ، کی تا حالا دیده ؟؟!!

  • امیر شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    خیلی قشنگ نوشتی تنها متنی بود که از خوندنش خسته نشدم😃

  • مهران مشفقی شهریور ۲۰, ۱۴۰۲

    مگس که رو ان میشینه کجاش تمیزه

  • راما شهریور ۲۲, ۱۴۰۲

    بسیار عالی خداوند هیچ چیز را بی دلیل خلق نکرده ومن باور دارم پایمان دارم به این موضوع خداوندا تو بی نهایتی وما شکر گزاری تو هستیم به اندازه بینهایت شکر

  • 💕AsAL شهریور ۲۲, ۱۴۰۲

    ایییییی ◖⚆ᴥ⚆◗ 🤮🤮🤢

  • هلیا شهریور ۲۳, ۱۴۰۲

    شماره ده اشتباه بود