دانشمندان برای اولین بار RNA یک گونه منقرض شده را بازیابی کردند

دانشمندان برای اولین بار RNA یک گونه منقرض شده را بازیابی کردند

ژنتیک‌شناسان برای اولین بار، مولکول‌های RNA موجودی منقرض شده را رمزگشایی کرده‌اند.

این ماده ژنتیکی که از یک ببر تاسمانی یا تیلاسین ۱۳۰ ساله در موزه تاریخ طبیعی سوئد در استکهلم به دست آمده، به دانشمندان این امکان را داده که نحوه عملکرد ژن‌های این حیوان را بهتر درک کنند. محققان یافته‌های خود را در مقاله‌ای که روز سه شنبه در مجله علمی Genome Research منتشر شده، به اشتراک گذاشته‌اند.

امیلیو مارمول سانچز، نویسنده ارشد این مقاله و زیست‌شناس محاسباتی، گفته است: « RNAاین امکان را می‌دهد که با بررسی بافت و سلول، ریشه زیستی واقعی پیدا شود که در این گونه تیلاسین، درست قبل از مرگش حفظ شده است.»

تیلاسین، یک شکارچی کیسه‌دار بوده و حدود ۲۰۰۰ سال پیش منقرض شده است. آخرین تیلاسین به نام بنجامین، در سال ۱۹۳۶ در باغ وحش بوماریس در شهر هوبارت جان خود را از دست داده است.

مارمول سانچز گفته که اگرچه احیای این گونه منقرض شده هدف تحقیقات تیمش نبوده، اما درک بهتر ساختار ژنتیکی این گونه می‌تواند به تلاش‌هایی که اخیراً برای احیای این حیوان آغاز شده، کمک کند.

اندرو پاسک که پروژه‌ای را با هدف احیای تیلاسین هدایت می‌کند، گفته که این مقاله «پیشگامانه» است.

پاسک، استاد دانشگاه ملبورن استرالیا و رئیس آزمایشگاه تحقیقاتی ترمیم ژنتیکی یکپارچه تیلاسین گفته است: «قبلاً فکر می‌کردیم که در موزه‌ها و نمونه‌های باستانی فقط DNA باقی مانده، اما این مقاله نشان داده که می‌توان RNA را هم از بافت‌ها استخراج کرد. این کشف، به درک ما از زیست‌شناسی حیوانات منقرض شده می‌افزاید و کمک می‌کند تا ژنوم‌های منقرض شده بسیار بهتری بسازیم.»

DNA باستانی، تحت شرایط مناسب می‌تواند بیش از یک میلیون سال دوام بیاورد و درک دانشمندان از گذشته را متحول کرده است. در حالیکه RNA شکننده‌تر بوده و سریع‌تر از DNA تجزیه می‌شود و تا همین اواخر تصور می‌شد که برای مدت طولانی دوام نمی‌آورد.

مارمول سانچز گفته که او و همکارانش اکنون امیدوارند که RNA حیواناتی مانند ماموت پشمالو را که مدت‌ها پیش منقرض شده‌اند، بازیابی کنند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود