خرید طلا در سال های اخیر دستکم در ایران به یکی از راه های حفظ ارزش سرمایه تبدیل شده است. اما این همه طلا از کجا می آید؟ بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰، تعداد اکتشافات عمده طلا نسبت به سال های ۲۰۰۱-۲۰۱۰، ۷۰ درصد کاهش یافت. نبود اکتشافات در کنار رکود تولید طلا، سایه تردید را بر آینده عرضه طلا ایجاد کرده است. اینفوگرافیک زیر پروژه های جدید استخراج طلا را نشان می دهد.
وضعیت فعلی تولید طلا
بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۹، تولید طلا به طور پیوسته افزایش یافت، اگرچه این رشد در چند سال گذشته راکد بوده است.
در کنار کاهش اندک تولید طلا در سال ۲۰۲۰، هیچ اکتشاف جدیدی در سال ۲۰۲۱ وجود نداشت. کاهش تولید و توقف طولانی مدت اکتشافات طلا نشان دهنده عدم تعادل احتمالی در عرضه و تقاضای طلا است. این امر مستلزم معرفی پروژه های جدید توسعه طلا است که می تواند شکاف عرضه و تقاضا را در آینده پر کند.
عرضه پایدار: طلا برای آینده
در صنعت معدن و استخراج مواد معدنی مانند طلا، محل و منطقهای که قرار است پروژه استخراج در آن انجام شود، بسیار مهم است. عواملی مانند ثبات سیاسی و داشتن سیستم حقوقی و قضایی قابل اعتماد، در موفقیت یا شکست یک پروژه استخراج تاثیر بسزایی دارد. بنابراین، وقتی دنبال پروژههایی هستیم که بتوانند تولید طلا را برای سالیان آینده تداوم ببخشند، باید مناطقی انتخاب شونذ که از نظر سیاسی ثبات داشته و سیستم حقوقی و قضایی قابل اعتمادی داشته باشند.
بر اساس گزارش موسسه فریزر که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، ۱۰ مورد از ۱۵ حوزه معدنی برتر برای سرمایه گذاری در آمریکای شمالی قرار دارند. پروژه Donlin Gold آلاسکا، در یکی از امن ترین حوزه های معدنی جهان واقع شده است و بالاترین میانگین عیار طلا را در میان پروژه های بزرگ در قاره آمریکا دارد. به ازای هر تن سنگ معدن، Donlin Gold 2.24 گرم طلا ارائه می دهد که بیش از دو برابر میانگین عیار جهانی ۱.۰۴ گرم در تن است.
بدون نظر