برخی از قدرتمندترین مردان جهان روی یک موضوع اتفاق نظر دارند: زنان باید دست به کار شده و تا جایی که ممکن است، بچهدار شوند.
در ماه گذشته، رهبران روسیه، چین و کره شمالی بیانیههایی را صادر کرده و از زنان خواستهاند تا با بچهدار شدن به کشورشان خدمت کنند.
شی جین پینگ، رهبر چین که در این زمینه پیشگام بوده، به فدراسیون زنان سراسر چین وابسته به حزب کمونیست گفته که آنها باید به ایجاد «ترند جدید خانواده» کمک کنند.
علاوه بر این، شی از مردم چین خواست که فرهنگ جدید ازدواج و فرزندآوری را پرورش داده و دیدگاه جوانان در مورد ازدواج، بچهدار شدن و خانواده را تقویت کنند.
در تاریخ ۲۸ نوامبر، ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه از زنان روسی خواست که طبق فرهنگ سنتی خود عمل کرده و مانند «مادربزرگهایشان»، «هفت، هشت یا حتی بیشتر» فرزند داشته باشند.
پوتین در شورای جهانی خلق روسیه در مسکو گفت:
بیایید این سنتهای عالی را حفظ و احیا کنیم. داشتن خانوادههای پرجمعیت باید به روش زندگی تمام مردم روسیه تبدیل شود.
حفظ و افزایش جمعیت روسیه، هدف ما برای دهههای آینده و حتی نسلهای آینده است. این آینده روسیه خواهد بود.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در تاریخ ۴ دسامبر به کاهش نرخ زاد و ولد در این کشور اشاره کرد و از زنان کره شمالی خواست که فرزندان بیشتری به دنیا بیاورند.
کیم در سخنرانی خود در پنجمین کنفرانس ملی مادران، زنان کره شمالی را به خاطر داشتن «ذهنی میهنپرستانه» و «سختیهایی که هنگام به دنیا آوردن فرزندان و تربیت آنها متحمل شدهاند»، ستود.
وقتی همه مادران درک کنند که به دنیا آوردن فرزندان زیاد وطنپرستی بوده و این کار را انجام دهند، دستیابی به هدف ما برای ایجاد یک کشور سوسیالیستی قدرتمند تسریع خواهد شد.
اما تنها سیاستمداران خواستار افزایش جمعیت نیستند.
مردان قدرتمند فعال در سایر حوزهها نیز از افزایش جمعیت حمایت کردهاند. ایلان ماسک، یکی از مشهورترین افراد موافق فرزندآوری است.
ماسک، پدر ۱۰ فرزند با ۳ مادر متفاوت، در تاریخ ژوئیه ۲۰۲۲ در توییتی گفته است:
تمام تلاشم را برای کمک به بحران جمعیتی میکنم. کاهش نرخ زاد و ولد، بزرگترین خطری بوده که نسل انسان با آن رو به رو است.
ماسک در این هفته، ذهنیت زوجهای طرفدار شعار DINK که مخفف «درآمد دو برابر بدون بچه» بوده را مورد انتقاد قرار داد.
او در روز دوشنبه، در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) گفت:
کسانی که عمداً بچهدار نمیشوند، ذهنیت بسیار اشتباهی دارند. آنها عملاً از بچههای دیگران میخواهند که در سنین پیری از آنها مراقبت کنند.
جنبشهای پروناتالیستی یا تولدگرایی با ماسک همنظر هستند و معتقدند که جهان با خطرات مهمی ناشی از کمجمعیتی جوامع توسعهیافته مواجه است.
در سال ۲۰۲۲، جولیا بلک با سیمون و مالکوم کالینز، زوجی که میخواهند تمام فرزندانشان حداقل ۸ فرزند برای ۱۱ نسل بعدی داشته و یک سلسله خونی مسلط بر کره زمین ایجاد کنند، مصاحبه کرد.
دلیل واضحی وجود دارد که چرا این مردان قدرتمند، به ویژه رهبران کشورهای مختلف میخواهند که زنان فرزندان بیشتری به دنیا آورند.
در سال جاری میلادی، اداره ملی آمار چین، اولین کاهش جمعیت این کشور از سال ۱۹۶۱ را با کاهش کلی حدود ۸۵۰ هزار نفر گزارش کرد. این کشور همچنین رکورد جدیدی را با ۶.۸۳ میلیون ازدواج ثبت کرده است.
شی جین پینگ، تغییرات عمدهای در سیاستهایی برای مقابله با کاهش نرخ زاد و ولد در چین ایجاد کرده است.
در سال ۲۰۱۶، دولت او سیاست تکفرزندی را کنار گذاشت و شروع به اعطای مجوز به زوجها برای داشتن ۲ فرزند کرد. در ماه مه ۲۰۲۱، دولت چین تغییر بزرگ دیگری را در قوانین خود اعلام کرد و زوجها طبق قوانین جدید این کشور میتوانند حداکثر ۳ فرزند داشته باشند.
روسیه با نوع دیگری از بحران جمعیتی دست و پنجه نرم میکند. تهاجم این کشور به اوکراین باعث شده که صدها هزار نفر از این کشور فرار کنند. همچنین، وزارت دفاع بریتانیا در ماه اکتبر تخمین زد که ۲۹۰ هزار سرباز روسی در اوکراین کشته یا زخمی شدهاند.
در همین حال، کره شمالی شاهد کاهش نرخ باروری از ۳.۶۷ در سال ۱۹۵۵ به ۱.۷۹ در سال ۲۰۲۳ بوده است. اگرچه این کاهش زیاد است، اما شدیدتر از بحران جمعیتی کره جنوبی محسوب نمیشود.
به نظر میرسد که کیم به اندازه کافی در این باره نگران است. او در طول کنفرانس، زمانی که از زنان درخواست میکرد تا نقش خود را برای فرزندآوری انجام دهند، چند قطره اشک ریخت.
اما تشخیص این که چرا این مردان قدرتمند از زنان میخواهند که بچههای بیشتری داشته باشند، کار سادهای است. تشویق زنان به انجام این کار، بخش سخت ماجرا است.
بدون نظر