«فوربس»، ۱۰ کشور قدرتمند در سال ۲۰۲۳ را از منظر سیاسی، اقتصادی، مدیریت و روابط بینالمللی رتبهبندی کرده است. نکته قابل توجه در این تقسیمبندی عربستان و امارات هستند که در رتبههای نهم و دهم قرار گرفتهاند.
در روزهای پایانی سال ۲۰۲۳، تحلیلگران اقتصاد جهانی عملکرد اقتصادی، عملکرد رئیسجمهور، روابط بینالمللی، نفوذ سیاسی و… را مورد بررسی قرار دادند. نتیجه این تجزیه و تحلیل فوربس حاکی از آن است که آمریکا در سال ۲۰۲۳ همچنان قدرت خود را در میان سایر اقتصادهای بزرگ حفظ کرده و در صدر جدول قرار دارد.
پس از آن به ترتیب چین، روسیه، آلمان، بریتانیا، کره جنوبی، فرانسه، ژاپن، عربستان و امارات متحده عربی دارای بیشترین سهم تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ بودهاند. در این گزارش، ۲ عامل مهم و اثرگذار بر رتبهبندی اقتصادی و سیاسی کشورها مورد بررسی قرار گرفت، اقدامات رئیسجمهور و جمعیت.
باید گفت که اقدامات رئیسجمهور میتواند باعث رشد اقتصادی، تقویت روابط بینالمللی قوی و ارتقای قابلیتهای نظامی شود و بالعکس، این امر اثر مستقیمی بر رتبه اقتصادی و سیاسی کشورها خواهد گذاشت.
اندازه جمعیت یک کشور میتواند بر رتبهبندی قدرت آن تاثیر بگذارد. جمعیت بیشتر به معنای نیروی کار بیشتر است که موجب رشد اقتصادی میشود. قابل ذکر است که نهتنها اندازه، بلکه سرمایه انسانی، تحصیلات و مهارتهای جمعیت نیز به قدرت یک کشور کمک میکند.
با استناد به عوامل مذکور، امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی در رتبهبندی قدرت داشته و به فهرست ۱۰ کشور قدرتمند برتر جهان در سال ۲۰۲۳ راه یافته است. نقاط قوت دیگر کشورهای قدرتمند ذکر شده نیز به اختصار بیان شد. ایالات متحده جایگاه خود را به عنوان بزرگترین اقتصاد جهانی و ثروتمندترین کشور از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۳ حفظ کرده است.
این کشور نوآوری و روحیه کارآفرینی را تقویت میکند و همچنان در بخشهای مختلف مانند فناوری، مالی و سرگرمی پیشتاز است. سیاستهای پولی موثری را در پیش گرفته و با وجود برخی از ورشکستگیهای حوزه بانکداری همچنان قدرت خود را در این بخش حفظ کرده است.
چین، در میان ۱۰ کشور قدرتمند جهان در سال ۲۰۲۳ رتبه دوم را دارد. ابتکار کمربند و جاده چین در حال گسترش بوده و کشورهای بیشتری به این پروژه میپیوندند. هدف این ابتکار، تقویت توسعه اقتصادی و تجارت از طریق اتصال آسیا به آفریقا و اروپا از طریق شبکههای زمینی و دریایی است.
چین همچنین در حال برداشتن گامهای مهم فناوری، بهویژه در زمینه هوش مصنوعی و ۵G بوده و خود را به عنوان یک رهبر فناوری جهانی معرفی میکند. روسیه، نقش مهمی در ژئوپلیتیک جهانی ایفا و از منابع طبیعی و توان نظامی گسترده خود استفاده میکند. این کشور همچنین بر برنامه فضایی خود متمرکز است و قصد دارد چندین ماموریت را در سالهای آینده به نام کاوشگر در فضا انجام دهد.
تمرکز آلمان روی انتقال به منابع انرژی تجدیدپذیر و کاهش انتشار کربن است. آلمان همچنین بر تحول دیجیتال در بخشهای مختلف، از جمله تولید و مراقبتهای بهداشتی، با هدف بهبود کارآیی و بهرهوری تمرکز دارد.
بریتانیا در صنعت فناوری پیشرفت میکند و لندن مرکز اصلی استارتآپها است. این استارتآپها، روی راهحلهای نوآورانه در زمینههای مختلف کار و به رشد اقتصادی بریتانیا کمک میکنند.
کرهجنوبی همچنان پیشروی جهانی در زمینه فناوری و نوآوری است. کره جنوبی علاوه بر کاهش انتشار کربن، از منابع انرژی تجدیدپذیر نیز برای ترویج طرحهای انرژی سبز استفاده میکند.
فرانسه بر تحول دیجیتال و ابتکارات انرژی سبز تمرکز دارد. این کشور، در حال کار روی نوسازی صنایع خود و گذار به منابع انرژی تجدیدپذیر است. فرانسه همچنین نقش مهمی در سیاستها و مقررات اتحادیه اروپا ایفا و به ثبات اقتصادی و سیاسی این اتحادیه کمک میکند.
بیشک صنعت روباتیک ژاپن با راهحلهای نوآورانه خود به پیشرفت فناوری این کشور کمک کرده و موجب شده دولت این کشور با هدف حفظ موقعیت خود به عنوان یک رهبر فناوری جهانی، بر صنایع فناوری و روباتیک خود تمرکز کند.
عربستان و امارات متحده به عنوان مهمترین بازیگران در صنعت نفت به شمار میروند که این موضوع موقعیت امارات را در اقتصاد جهانی تقویت کرده است.
ایران، عراق، لیبی و ونزوئلا نفت دارند
عربستان، امارات، قطر و کویت هم نفت دارند
مقایسه کنید سطح زندگی مردم و نقش و تاثیر جهانی این دو گروه کشورها را با هم!
آن چیزی که ثروت واقعی کشور هست، مدیران با لیاقت و آینده نگر هست نه منابع طبیعی آن کشور
ژاپن، سوییس، سنگاپور، کره جنوبی منابع معدنی چندانی ندارند، اما مدیران و رهبرانی مردم دوست، لایق و آینده نگر دارند
عربستان ،امارات ،قطر کویت، هر ۴ تا حکومت ستم شاهی دارند.
اما ایران ،عراق،لیبی و ونزوئلا هر ۴ تا حکومت مردم سالاری ضد استعماری دارند
که اینطور ….. 🤣😆
اگر واقع بینانه نگاه کنیم نه عربستان، امارات، قطر و کویت و نه ایران، عراق، لیبی و ونزوئلا نظام دموکراتیک ندارند. ۴ تای اول که تکلیفشون با خودشون مشخصه. اون ۴ تای دوم هم فقط ادعا و ظاهر دموکراسی رو دارند وگرنه اولیه ترین اصول دموکراسی هم توی این کشورها برقرار نیست. اگر ۴۵ سال قبل انقلاب اسلامی ای در ایران رخ نمیداد بعید بود که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اینقدر پیشرفت کنند. حمایت کشورهای غربی از این کشورها برای مقابله با تهدیدات و ماجراجوییهای ایران در منطقه و تجریمهای اقتصادی ایران بزرگترین کمک رو به این کشورها در جهت پیشرفت اقتصادی شون کرد. البته این کشورهای شیخ نشین هم ممکنه به خاطر وجود نفت از لحاظ کیفیت و راحتی زندگی شرایط خوبی داشته باشند ولی تا وقتی به دموکراسی نرسند از لحاظ تکنولوژیک پیشرفت چندانی نخواهند کرد و همواره وابسته به کشورهای پیشرفته باقی خواهند بود.
وقتی رفاه و امنیت و بالاترین سطح زندگی دارن دمکراسی مسخره به چه دردشون میخوره آخه . خیلی از اروپایی ها حسرت زندگی اینارو میخورن و ما که بماند … وقتی حکومت به مردم رفاه و امنیت و آسایش داده حق رای داشتن و انتخاب فقط میتونه مضحک باشه
اتفاقا اون چهارتای اول دست کم دوتاشون که عربستان و امارات باشن در مسیر دموکراسی حرکت میکنن و برای کشورهای عربی که قرن هاست تحربه دموکراسی و صندوق رای و… نداشتن پیشرفت خوبیه
پس در اصل حکومت مردم سالاری بدترین حکومتی هستش که تو دنیا وجود داره
کاملا مشخصه حکومت ایران مردم سالاره فقط به چشم نمیاد که ببینیم
حکومت درظاهر ستم شاهی اما مردم دوست و حکومت درظاهر مردمی اما … پیشه جمهوری اسلامی!!
دقیقن همینطوره
عربستان …مال
ببخشید من اصلا نمیخوام مقالرو زیر سوال ببرم ولی نویسنده سواد سطحی داشته ؟؟
برای قدرت بودن تعریف ملت دولت نیازه بقول کیسینجر کشور های عربی هیچکدوم ملت دولت نیستن.
دوم قدرت و قدرتمند بودن به بست لجستیک در اون شاخص مربوط میشه عربستان و امارات جز دو صنعت تحدید پذیر چیز دیگری برای اراعه ندارند مفت که کم کم حذف میشه و توریست که به ناامنی بستگی داره میگن امریکا قدرته نظامیه یا اقتصادی نه چون پول زیاد داره یا اسلحه زیاد داره چون بست لجستیک داره و توان ساخت سلاح و هژمون اقتصادی داره دو کشور عربستان و امارات هیچکدومو ندارن.
و در اخر قدرت به معنای توان جهانی تحمیل خواسته فقط در این لیست امریکا،انگلیس،چین،روسیه و تا حدودی فرانسه دارند و بقیه حداقل هارو ندارند مثال استقلال ژاپن و آلمان،پایگاه اجتماعی،ملتی مستقل من جمله عربستان با پنجاه سه درصد جمعیت بیگانه،اقتصادی متنوع مثال امارات،تاثیر گذاری جهانی که به جز امریکا روسیه چین هیچکدوم،قدرت دیپلماسی و هژمون دسته کم منطقه ای هیچکدوم ،دموکراسی مستقل و کامل حتی انگلیس و کلی دیگر از داده ها که در متن نمیگنجه.
پَ ایران کو؟
دولت ایران شانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان است ولی ملت ایران از آخر هشتمین کشور فقیر جهان است در اصل ثروت تو ایران فقط بین دویست الئ سیصد هزار نفر تقسیم شده بقیمون هم باید تو فقر دست و پا بزنیم
این آمارو از کجا درمیارین؟ درسته اقتصاد وضع خوبی نداره، اما باهمین وضع از خیلیاز کشور های جهان بهتریم. از غرب تو ذهن شما ی مدینهفاضله ساختن و از ایران ی ویرانه، که واقعیت نداره.
خیلی چیه داداش ما از همه بهتریم با اختلاف فقط ما مثل شما چشم بصیرت نداریم که ببینیم
بله ما امنیت داریم جعم کنید بابا کشوری که بیشترین نفت اسیا رو داره کشوری که بیش از ۷۰۰۰سال قدمت کشوری با بیشرین سرمایه
مردمش هنوز خونه ندارند ماشین ندارند بعضیا شبا جای خوابیدن ندارن خجالت بکشید 《خجالت》
دقیقا ایران مرکز فساد ساختاری در جهان وظلم به قشر ضعیف کشور خود است
لیست مهندسی شده امریکایی.خخخخخخ .امریکایی ها ما رو خر فرض کردن .فکر کردن نمیدونیم تو لیست دست میبرن
پس ام القرای جهان اسلام کجاست؟؟ کند …منطقه و جهان کجاست؟؟؟
باعث تأسفه که ایران جایی بین قدرتهای اقتصادی دنیا ندارد
کشورهای توانمندوعاقل
فاصله مابسیاراست
وقتی توشاخصفسادما۱۵۰وعربستان۵۲
یکیازدههاتنازعواملموفقنبودنایران
جمهوری اسلامی بره بمیره که از امارات و عربستان عقب افتاده
پس بفرمایید اعراب با ایران چه کردند که پسرفت داشتیم
خاک عالم بر سر مسئولان جمهوری اسلامی ایران حرفی برای گفتن نیست.
عملکرد مخرب مسیولین نالایق ایران طی ۴۵ سال چنان این مملکت که ابرقدرت منطقه بود نابود کرده است که تبدیل شده به ویرانستان با بی ارزش ترین پول دنیا که این پول بی ارزش مثل بمب اتم تمام دارایی های مردم رانابود کرده و می کند.با راهبری این مسیولین مخرب.
شک نکنید که به فضل خدا از لحاظ معیارهای انسانی،اسلامی نظامی و غیره ایران عزیز یکی از ابرقدرت های طراز اول جهان است حالا شاید از نظر اقتصادی مقداری ضعیف باشیم ولی کارهای خوبی داره صورت میگیره شک نکنید اگه هر کشوری حتی پیشرفته جای ایران عزیز بود زیر این تحریم های کمر شکن شیاطین بزرگ جهان له میشد ولی ما همچنان سربلندیم و انشاءالله قله ها رو فتح خواهیم کرد
آقا شما ۴۵ ساله که مارو با این حرفا خر کردید ابر قدرت طراز اول چیه معیار انسانی یعنی مردم از تورم و بی پولی زجر بکشن معیار اسلامی یعنی مردم با کار های شما از دین زده بشن معیار نظامی یعنی نصف بودجه کشورو صرف موشک و پهبادو تهدید و رجز خونی برای همسایههامونو تمومه جهان کنید حتما معیار سیاسیتونم ماسمالی کردن خیانت روسیه و قطع روابط با آمریکا و اشغال سفارت ها هستش
تحریم ؟؟؟کمرشکن؟؟؟ جمع کنید این مسخره بازیارو
این کلمه ها همش واسه ما مردم بدبختِ نه واسه مسئولین که پول میفرستن اون سر دنیا واسه آقازاده هاشون امثال شما ها که خودتون ذغال فروش کردن بعد میخواید ما رو هم سیاه کنید
چرا اسم ایران نیست چقدر دشمن داریم نفرات اول اختلاس چرا نمی نویسند شاید اول شدیم حداقل