۹۳ درصد از کشورهای جهان تا سال ۲۱۰۰ با کاهش جمعیت رو به رو می‌شوند + نمودار

۹۳ درصد از کشورهای جهان تا سال ۲۱۰۰ با کاهش جمعیت رو به رو می‌شوند + نمودار

دانشمندان هشدار داده اند که تا پایان قرن از هر ۱۰ کشور، ۹ کشور با خطر کاهش جمعیت رو به رو می شوند. گزارشی نشان می‌دهد ۹۳ درصد ملت‌ها تا سال ۲۱۰۰ تعداد کافی فرزند برای جایگزینی افراد مرده نخواهند داشت و در نتیجه جوانان بسیار کمی برای کار، پرداخت مالیات و مراقبت از سالمندان باقی خواهند ماند.

93 درصد کشورها تا سال 2100 دچار بحران کاهش جمعیت می شوند
نرخ باروری در سال ۲۰۲۲

فدراسیون بین المللی انجمن های باروری (IFFS) هشدار داد که نرخ باروری جهانی (تعداد فرزندان متولد شده به ازای هر زن) به شدت در حال کاهش است. این سازمان فراخوانی صادر کرده و هشدار داده است که دولت‌ها خطرات ناشی از کمبود جمعیت را برای جوامع و اقتصادها تشخیص نمی‌دهند و خواستار آموزش بهتر است تا مردم بتوانند ارزیابی کنند که چه زمانی برای تشکیل خانواده بهترین زمان است.

آنها همچنین از مقامات بهداشتی خواسته اند که خطر مصرف بیش از حد الکل، چاقی و قرار گرفتن بیش از حد در معرض آلودگی هوا و مواد شیمیایی موجود در محیط را که همه اینها باروری عمومی را کاهش می دهد را مورد توجه قرار دهند.

93 درصد کشورها تا سال 2100 دچار بحران کاهش جمعیت می شوند
نرخ باروری در سال ۲۱۰۰

نویسندگان مقاله که در مجله Human Reproduction Update منتشر شده است، همچنین می خواهند مردم دسترسی بهتر و عادلانه تری به درمان باروری داشته باشند. گزارش آنها نشان می دهد که تقریباً هر کشوری تا سال ۲۱۰۰ شاهد کاهش نرخ باروری کل خود به زیر سطح جایگزینی ۲.۱ فرزند خواهد بود (تعداد کودکانی که به طور متوسط باید هر زن برای جایگزینی هر دو والدین داشته باشد).

با این حال، در جهان توسعه یافته، نرخ باروری در طول قرن گذشته بسیار کمتر از این بوده است. به عنوان مثال، بریتانیا از اوایل دهه ۷۰ میانگین نرخ باروری بالای ۲.۱ نداشته است که از آن زمان تا سال ۲۰۲۲ به طور متوسط به ۱.۸۷ کودک به ازای هر زن کاهش یافته است.

فرزند آوری در ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ به ۲.۱ رسید. این رقم در سال ۲۰۲۲ به ۱.۸۹ رسیده است.

برخلاف انگلستان و ایالات متحده، کشورهای جهان نرخ باروری بالاتری دارند. به عنوان مثال، در نیجر، آفریقای غربی، هر زن به طور متوسط در سال ۲۰۲۲ دارای ۶.۸۶ فرزند بود که بالاترین میزان ثبت شده در جهان در آن سال بود.

اما اگر روند کنونی ادامه یابد، حتی این کشورها نیز ممکن است با بحران جمعیتی مواجه شوند و پیش‌بینی می‌شود که نیجر تا سال ۲۱۰۰ به سختی بالاتر از سطح جایگزینی (۲.۲۲) باشد.

634

در حالی که بسیاری از دانشمندان در مورد خطر افزایش جمعیت برای محیط زیست، مواد غذایی و مسکن هشدار داده اند، کمبود جمعیت نیز یک چالش است. اگر به آن رسیدگی نشود، می‌تواند منجر به افزایش جمعیت سالخورده شود که بخش قابل توجهی از آنها نیاز به مراقبت دارند و قادر به کار نیستند.

پروفسور بارت فاوزر، متخصص پزشکی باروری در دانشگاه اوترخت در هلند، گفت که باید اقدامات بیشتری برای کمک به مردم برای دسترسی به درمان باروری انجام شود.

انتخاب داشتن خانواده یک حق انسانی است. اما دسترسی به مراقبت های باروری اغلب ناعادلانه است و باید تغییر کند. در نوشتن مقاله، نویسندگان خاطرنشان کردند که در ۵۰ سال گذشته، سیاست‌های بهداشتی عموماً بر کاهش زایمان‌های ناخواسته از طریق ترویج پیشگیری از بارداری و در برخی موارد، افزایش قانونی سقط جنین متمرکز شده‌اند.

93 درصد کشورها تا سال 2100 دچار بحران کاهش جمعیت می شوند
رشد جمعیت در هر سال از سال ۱۹۵۰ تا ۲۱۰۰

بسیاری از سیاست‌ها با هدف کاهش رشد جمعیت به دلیل نگرانی‌هایی مبنی بر اینکه افزایش جمعیت منجر به ازدحام بیش از حد جمعیت، بهداشت نامناسب، اپیدمی‌های بیماری، قحطی، جنگ، مهاجرت‌های گسترده، افزایش نابرابری انسانی و آسیب‌های زیست‌محیطی می‌شود که منجر به آخرالزمان انسان می‌شود، بوده است. آنها گفتند این نگرش به کاهش رشد جمعیت در بسیاری از نقاط جهان کمک کرده است.

نویسندگان بر اساس بررسی شواهد فعلی نوشتند: «بدون احتساب اثرات مهاجرت، پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از کشورها از سال ۲۰۱۷ تا ۲۱۰۰ بیش از ۵۰ درصد کاهش جمعیت داشته باشند که باعث تغییرات جمعیتی با پیامدهای عمیق اجتماعی خواهد شد.»

دلایلی که باعث می شود مردم به طور متوسط در برخی کشورها بچه کمتری داشته باشند پیچیده است. برخی از زنان به سادگی از استقلالی که جامعه مدرن در مقایسه با یک قرن پیش به ارمغان می آورد لذت می برند و ترجیح می دهند بچه دار نشوند. برخی دیگر تصمیم می گیرند که در مراحل بعدی زندگی خود بچه دار شوند و در عوض روی شغل خود در سال های جوانی تمرکز کنند. از آنجایی که باروری با سن مرتبط است، این امر می تواند منجر به این شود که برخی از زنان هرگز بچه دار نشوند یا کمتر از آنچه در ابتدا برنامه ریزی کرده بودند، بچه دار شوند.

634

برای مردان، عوامل سبک زندگی مانند افزایش شیوع چاقی در بسیاری از کشورها نیز بر باروری تأثیر منفی دارند. افزایش فشارهای هزینه‌های زندگی، به‌ویژه مخارج تربیت و پرورش فرزند، یکی دیگر از عواملی است.

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود