چرا اقتصاد آمریکا رشد بیشتری نسبت به سایر کشورهای جهان دارد؟

چرا اقتصاد آمریکا رشد بیشتری نسبت به سایر کشورهای جهان دارد؟

برای باری دیگر، پیش‌بینی‌هایی مبنی بر کاهش رشد اقتصادی ایالات متحده اشتباه از آب درآمدند.

اقتصاددانان بر این باور بودند که در ۳ ماهه آخر سال ۲۰۲۳ رشد اقتصادی آمریکا پس از نرخ رشد سالانه ۴.۹ درصدی ۳ ماهه قبلی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

تولید ناخالص داخلی که وسیع‌ترین معیار تولید اقتصادی است، در ۳ ماهه گذشته کاهش یافت و به نرخ سالانه ۳.۳ درصد رسید. اما به گفته لری دیوید، این آمار بسیار خوبی است.

با توجه به اینکه اقتصاددانان انتظار رشد سالانه تولید ناخالص داخلی ۱.۵ درصدی در ۳ ماهه گذشته را داشتند، آمار ۳.۳ درصدی رشد قابل توجهی بوده است.

در سال ۲۰۲۳، همه اقتصاددانان معتقد بودند که آمریکا با رکود اقتصادی مواجه بوده و اقتصاد این کشور با نرخ ناچیز ۰.۲٪ رشد خواهد کرد.

اما مخارج مصرف‌کنندگان که بیشترین بخش تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را تشکیل می‌دهند، حتی در مواجهه با بالاترین نرخ‌های بهره در ۲۳ سال گذشته قابل توجه بوده است.

اما نرخ رشد اقتصادی در سایر کشور‌ها با اقتصاد پیشرفته چقدر است؟

مجموع تولید ناخالص داخلی ۲۰ کشوری که از یورو استفاده می‌کنند، با نرخ سالانه تنها ۰.۱ درصد در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۳ رشد کرده است.

بر اساس آخرین برآوردها، تولید ناخالص داخلی در ماه نوامبر در بریتانیا با نرخ سالانه ۰.۲ درصد رشد کرد. رشد اقتصاد ژاپن نیز در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل ۲.۱ درصد کمتر بود.

بنابراین، نرخ رشد اقتصادی ایالات متحده در مقایسه با بسیاری از کشور‌های دیگر بالاتر است.

بر اساس تحقیقاتی که به واکنش‌های سیاست اقتصادی ۱۶۶ کشور به همه‌گیری کووید – ۱۹ پرداخته‌اند، تنها کشور سنگاپور از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ پول بیشتری را نسبت به ایالات متحده صرف کمک مالی در دوران شیوع کرونا کرده است.

در ایالات متحده، نزدیک به ۵ تریلیون دلار مستقیماً به خانواده‌ها در قالب چک‌های حمایتی، افزایش مزایای بیکاری، اعتبارات مالیاتی و… پرداخت شد.

در طول همه‌گیری کرونا همه جا بسته بود، فرصت‌های زیادی برای پول خرج کردن وجود نداشت و مردم پول نقد بیشتری در بانک داشتند. اما پس از لغو محدودیت‌ها، میزان مخارج مصرف‌کنندگان به صورت قابل توجهی افزایش یافت.

به گفته جوزف‌ گانیون، کارشناس ارشد مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون، این روند در حال کاهش است. اما به دلیل پول حمایتی زیادی که هنوز در اقتصاد این کشور جریان دارد، به سختی متوقف شده است.

علاوه بر این، همانطور که آمار کاهش درآمد مالیاتی ایالات متحده نشان می‌دهد، مردم آمریکا به اندازه سال‌های گذشته مالیات نمی‌دهند. این امر باعث شده که دولت فدرال برای پرداخت صورت حساب‌های خود پول بیشتری قرض کند.

جوزف‌گانیون تصریح کرده است:

مردم طوری رفتار می‌کنند که انگار پول زیادی برای خرج کردن دارند.

قیمت انرژی نیز نقش بزرگی در شکاف بین اقتصاد ایالات متحده و سایر کشور‌ها ایفا می‌کند.

همکاران من قبلاً گزارش دادند که یکی از دلایلی که تورم در اروپا بیشتر از ایالات متحده بوده، این است که این منطقه، از جمله بریتانیا، واردکننده انرژی است. اقتصاد بریتانیا و اروپا به شدت در معرض افزایش قیمت گاز طبیعی به دنبال حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته و قبوض انرژی برای خانوار‌ها و مشاغل را به بالاترین حد خود رسانده است.

منبع: yahoo
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • IQ بهمن ۱۰, ۱۴۰۲

    ارمیکا درحال سقوطه مردمش دارن به ایران پناهنده میشن

  • رضا بهمن ۱۲, ۱۴۰۲

    اون اقتصاد دانها که همچین پیش بینی برای اقتصاد امریکا کرده بودند احتمالا یا فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق بودند یا ازاونایی بودند که ازدیوارسفارت ها بالا میرن. رشد اقتصادی فقط مختص ما و مختص دولت ابرام رییسی هست.امریکا اگه زرنگه نذاره قیمت دلارش گرون بشه:)))))۸

    • F.M بهمن ۱۲, ۱۴۰۲

      👌👌👌👌👌…. دقیقا درسته

  • به نام خدا بهمن ۱۲, ۱۴۰۲

    بسم الله الرحمن الرحیم مثل ما دزد دروغگو اختلاسگر ندارد تمام

  • رضا بهمن ۱۲, ۱۴۰۲

    به نظر شما ایران اگه موبایل تولید کنه ازش می‌خرند پراید و خیارش را برگشت میزنن با این وضع میشه اقتصاد رشد کنه توسعه شاید