به ادعای برخی رسانه ها اصولگرا، نامزدی سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو برای جانشینی سید ابراهیم رئیسی قطعی به نظر می رسد.
سعید جلیلی دیپلماتی اصولگرا و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) است. او در حال حاضر به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای راهبردی روابط خارجی و نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران مشغول به فعالیت است.
بیوگرافی سعید جلیلی
سعید جلیلی در ۱۵ شهریور ماه ۱۳۴۴ در مشهد بدنیا آمد. پدر وی مرحوم محمد حسن جلیلی که اصالتاً بیرجندی بود معلم بوده و به زبان فرانسه نیز تسلط داشت. مادر جلیلی نیز اهل اردبیل است.
سعید جلیلی در سال ۱۳۷۱ و پس از کسب مدرک کارشناسی ارشد با یک پزشک عمومی به نام فاطمه سجادی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج پسری به نام سجاد است.
جلیلی پیشتر درباره زندگی شخصی خود گفته بود که پسرش دانشجوی کارشناسی ارشد برق در دانشگاه شریف است و خود نیز در منزل سازمانی ۱۲۵ متری سکونت دارد و ماشین شخصی اش نیز پراید است.
تحصیلات سعید جلیلی
وی تحصیلات خود تا مقطع دیپلم در مشهد به پایان رساند و پس از آن برای شرکت در دانشگاه عازم تهران شد.
سعید جلیلی تحصیلات آکادمیک خود در دانشگاه امام صادق (ع) را تا گرفتن مدرک دکتری در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی ادامه داد.
عنوان پایاننامه دوره کارشناسی ارشد جلیلی که سال ۱۳۶۹ از آن دفاع کرد «سیاست خارجی پیامبر» بود. و عنوان پایان نامه مقطع دکتری او «بنیان اندیشه سیاسی اسلام در قرآن» بود که توانست در سال ۱۳۸۱ از آن دفاع کند.
پس از آن جلیلی به تدریس در این دانشگاه مشغول شد. وی همچنین سابقه تدریس در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف را هم دارد.
حضور در جنگ
جلیلی در دی ماه ۱۳۶۵ در جبهه جنگ ایران و عراق و هنگامی که دیده بان تیپ ۲۱ امام رضا (ع) خراسان بود، زخمی شد، اما به دلیل نبود امکانات کافی در بیمارستان صحرایی شلمچه پای راست خود را از دست داد. پس از آن وی در قسمت تدارکات لشکر به ادامه فعالیت پرداخت.
فعالیتهای اجرایی
پس از پایان جنگ در سال ۱۳۶۸، جلیلی به استخدام وزارت امور خارجه درآمد و دو سال بعد نیز به ریاست اداره بازرسی این وزارت برگزیده شد و تا سال ۱۳۷۵ نیز در این سمت باقی ماند. پس از این و در دولت سید محمد خاتمی، جلیلی مدتی به عنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت داشت.
جلیلی در ۳۶ سالگی به عنوان مدیر بررسیهای جاری دفتر رهبری انتخاب شد. وی در دولت محمود احمدی نژاد به وزارت امور خارجه بازگشت و در کنار علی لاریجانی که در آن بازه دبیر شورای عالی امنیت ملی بود در مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران حضور پیدا کرد.
در مهر ماه ۱۳۸۶ لاریجانی از سمت خود استعفا داد و جلیلی جای او را گرفت. یک سال بعد نیز جلیلی با حفظ سمت به عنوان نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی منصوب شد و عهدهدار مذاکرات هستهای ایران با کشورهای غربی شد، مذاکراتی که به نتیجه خاصی نرسیده و حواشی بسیاری در پی داشت.
ثمره چند سال فعالیت سعید جلیلی در این سمت تصویب سه قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد و قرار گرفتن ایران ذیل فصل ۷ منشور ملل متحد بود. اگر کشوری تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گیرد به عنوان تهدیدی برای صلح، نقض صلح و اقدام تجاوزگرانه به حساب میآید و اجازه هرگونه اقدام نظامی و غیر نظامی برای مقابله با آن و برقراری صلح و امنیت بینالمللی مجاز دانسته میشود.
سوابق نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری
جلیلی در سال ۱۳۹۲ به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد که با کسب حدود ۴ میلیون رأی پس از حسن روحانی و محمد باقر قالیباف در جایگاه سوم قرار گرفت.
وی در انتخابات ۱۳۹۶ از ابراهیم رئیسی حمایت کرد، اما این همکاری موفق نبود و حسن روحانی برای دور دوم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
جلیلی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ نیز نامزد شد اما در نهایت به نفع سید ابراهیم رئیسی کنارهگیری کرد.
خبر های که این سایت میره خبرگذاری فارس هم کار نمی کنه قیمه ها رو ریخته تو ماستا
تو همه ی زمینه ها هم تخصص دارن
اگر بنده رئیس جمهور شوم در عرض دو روز بدحجابی را ریشه کن خواهم کرد
از جای مهر تو پیشنونی بترس