برای برخی از افراد، رد کردن تعارف یک بیسکویت شکلاتی یا یک تکه کیک نسبتاً آسان به نظر می رسد، در حالی که برای برخی دیگر، انجام این کار یک نبرد ذهنی بزرگ است.
اخیراً محققان کشف کردهاند که افرادی که BMI (شاخص توده بدنی) بالاتری دارند، واقعاً نیاز به تغییر بیشتری در فعالیت مغزی خود دارند تا غذاهای سالم را به میانوعده های پرکالری مورد علاقه خود ترجیح دهند.
محققان دانشگاه کوئینز در انتاریو، دادههای سه مطالعه MRI با ۱۲۳ شرکتکننده را تجزیه و تحلیل کردند که نشان دادند افراد در سناریوهای مختلف چه چیزی را ترجیح میدهند.
آنها الگوهای فعالیت مغزی افراد را پس از اینکه به آنها گفته شد روی غذاهای سالم تمرکز کنند، تجزیه و تحلیل کردند.
بررسی این داده ها نشان داد افرادی که تسلط بیشتری روی انتخابهای غذایی خود داشتند، برای رسیدن به هدفشان نیاز به تغییرات نسبتاً کوچکی در حالتهای مغزی خود داشتند و این الگو در افراد با BMI پایین بسیار واضح بود.
با این حال، شرکتکنندگان با BMI بالا نمیتوانستند به این مکانیسم تکیه کنند و برای انتخاب غذای سالم به تغییرات بیشتری در فعالیت مغزی خود نیاز داشتند.
پیشبینی می شود که بیش از ۱۸ درصد از جمعیت بزرگسال جهان تا سال ۲۰۲۵ چاق شوند. این موضوع نشاندهنده مشکلات گسترده در زمینه انتخاب غذاهای سالم است.
ما بررسی کردیم که چه تغییراتی در حالات مغز هنگام انتخاب رژیم غذایی طبیعی و تنظیمشده به وجود می آیند.
افرادی که وزن کمتری دارند، میتوانند با موفقیت رفتارهای غذایی خود را اصلاح کنند و در عین حال، فعالیت مغزشان تغییر زیادی نکند.
اما افرادی با وزن بالاتر نمی توانند به این مکانیسم تکیه کنند.
به گفته این تیم، یافته آنها می تواند به توضیح اینکه چرا برخی از افراد با کنترل رژیم غذایی خود دست و پنجه نرم می کنند، در حالی که برخی دیگر چنین مشکلی را ندارند، کمک کند.
با این حال، آنها گفتند که نمی توانند تعیین کنند که آیا مشکل در انتخاب غذای سالم منجر به افزایش وزن می شود، یا اینکه افزایش وزن منجر به تغییراتی در مغز می شود که انتخاب گزینه های سالم را دشوارتر می کند.
بدون نظر