مقایسه MiG-35 روسی و F-16 آمریکایی؛ کدام جنگنده برنده نبرد در اوکراین خواهد بود؟

مقایسه MiG-35 روسی و F-16 آمریکایی؛ کدام جنگنده برنده نبرد در اوکراین خواهد بود؟

با ورود به ظاهر قریب‌الوقوع جنگنده های F-16 Fighting Falcon به اوکراین، سؤالاتی در مورد چگونگی رقابت این جنگنده آمریکایی با هواپیماهای روسیه مانند MiG-35 (نوع ارتقا یافته MiG-29) مطرح می‌شود. در حالی که جنگ‌های تن به تن هوایی عمدتاً مربوط به گذشته است (و ممکن است اوکراین از F-16 در نقش هوا به هوا استفاده نکند) اگر جنگ هوایی بین این دو اتفاق بیفتد، کدام یک برنده خواهد شد؟

مقایسه جنگنده های  اف-۱۶ و میگ-۳۵

MiG-29 ارتقا یافته روسی که کسی آن را نمی خرد

روسیه نوع بسیار مدرن MiG-29 به نام MiG-35 Fulcrum را به عنوان یک جنگنده نسل ۴++ به بازار عرضه کرده است. نیوزویک در این باره می‌گوید: «کارشناسان نگرانی‌هایی را در مورد میگ ۳۵ که برای مناطق درگیری شدید طراحی شده بود، مطرح کرده‌اند، اما گزارش‌هایی از مشکلات راداری و موتورها وجود دارد». شاید یکی از نشانه هایی که نشان می دهد میگ-۳۵ آن چیزی نیست که روس ها ادعا می کنند، این باشد که هیچ کشوری آن را سفارش نداده است (در حالی که روسیه آن را با امید به صادرات ساخته است). در همین حال، سفارشات صادراتی برای خانواده F-16 همچنان قوی است.

مقایسه جنگنده های  اف-۱۶ و میگ-۳۵

اگر Fulcrum واقعاً یک جنگنده نسل ۴++ باشد، احتمالاً از F-16 های قدیمی پیشی می گیرد. خبرگزاری اسپوتنیک بین‌المللی مدعی است که یکی از خلبانان روسی گفته که میگ-۳۵ «از لحاظ مانورپذیری، پتانسیل رزمی و بقا با هواپیمای چند منظوره اف-۱۶ نیروی دریایی ایالات متحده برتر است». این اظهارنظر کمی گیج کننده است زیرا نیروی دریایی از F-16 استفاده نمی کند (این سرویس جنگنده F/A-18 را در اختیار دارد). و حتی اگر منظور F-16 باشد، مشخص نیست که این خلبان روسی به کدام نسخه از آن اشاره کرده است. تفاوت های بین F-16 Block 15 و F-16 Block 70/72 مانند شب و روز است.

پروفایل F-16پروفایل MiG-35
نقشجنگنده چندمنظورهجنگنده چند منظوره
نسخهنسخه ارتقا یافته Block 15/20نسخه بسیار ارتقا یافته MiG-29
نسلنسل ۴ (نسخه Block 70 به نسل جنگنده های نسل ۴.۵ می ماند)نسل ۴.۵++ (ادعای بازاریابی روسیه)
سازندهجنرال داینامیکسمیکویان
اولین پرواز۱۹۷۴۲۰۱۶ (میگ-۲۹ در سال ۱۹۷۷)
تعداد کل نسخه های ساخته شدهبیش از ۴,۶۰۰ فروندشاید ۶ فروند (بیش از ۱,۶۰۰ فروند میگ-۲۹)
موتورGeneral Electric F110-GE-129Klimov RD-33MK (همان موتوری که در میگ-۲۹ استفاده می شود)

در حالی که ممکن است (یا حتی به احتمال زیاد) برخی از F-16 هایی که به اوکراین داده خواهند شد، خود را در درگیری با جنگنده های روسی خانواده Su-27 Flanker (شامل Su-30، Su-34 و Su-35) و هواپیماهای مخصوص حمله به اهداف زمینی مانند Su-25 بیابند، بسیار بعید است که به طور خاص با MiG-35 درگیر شوند.

این جت تنها در سال ۲۰۱۹ معرفی شده، در تعداد بسیار کم تولید شده و تا حد زیادی در جنگ اخیر علیه اوکراین غایب بوده است (همانطور که میگ-۲۹های روسی قدیمی در این نبرد به کار گرفته نشده اند). طبق گزارش راشا تودی، ممکن است روسیه بعد از سفارش سال ۲۰۱۸ برای ۶ فروند از این هواپیما برای گروه نمایش هوایی Strikzhi ، تعداد بیشتری از این جنگنده را خریداری نکرده باشد. نه میگ ها، بلکه سوخوها هستند که تکیه گاه اصلی ناوگان جت های جنگنده روسیه هستند. خانواده فلنکر ستون فقرات قدرت جت های جنگنده روسیه را تشکیل می دهند.

مقایسه جنگنده های  اف-۱۶ و میگ-۳۵

F-16های قدیمی و محدود اوکراین

در حالی که F-16 تاریخچه رزمی هوا به هوای قابل توجهی دارد (فقط با یک شکست هوا به هوای تایید شده)، این جنگنده همچنان یک سیستم قدیمی است. جت هایی که اوکراین دریافت می کند، انواع قدیمی F-16 Block 15/20 هستند که در طول سال ها ارتقا یافته اند. گفته می‌شود، F-16 دارای کنترلگرهای پرواز با سیم است که به خلبان کنترل پرواز برتری می‌دهد. نکته مهم این است که F-16 ها در هنگام تحویل به اوکراین به چه رادارهایی مجهز خواهند شد.

عملکرد F-16عملکرد MiG-35
حداکثر سرعت۲.۰۵ ماخ۲.۲۵ ماخ
قدرت پیشرانه/پس سوز۲۹,۵۰۰ پوند۱۹,۸۰۰ پوند
حداکثر پیشرانه۲۹,۵۰۰ پوند۳۹,۶۰۰ پوند
برد۴,۲۲۲ کیلومتر۲,۰۳۷ کیلومتر
سقف پروازی۵۸,۰۰۰ پا۵۲,۰۰۰ پا
محدودیت نیروی جی۹ جی۹ جی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شده که اوکراین به ۱۲۰ تا ۱۳۰ جنگنده غربی برای مقابله با نیروی هوایی روسیه نیاز دارد. به گزارش وبلاگ اوریکس، تاکنون در مجموع ۹۵ فروند F-16 به اوکراین قول داده شده است. با این حال، این شامل هواپیماهایی است که برای استفاده از قطعات یدکی شان تحویل داده می شوند و کل تعداد آن ها تا سال ۲۰۲۸ تحویل داده نخواهد شد. فرانسه نیز اخیراً متعهد شده که تعداد نامعلومی از میراژهای ۲۰۰۰-۵ را در اختیار اوکراین قرار دهد. آرژانتین نیز قصد دارد تعدادی جت Super-Étendard ساخت فرانسه را تحویل اوکراین دهد که به افزایش تعداد جنگنده های غربی که به اوکراین داده خواهد شد کمک خواهد کرد.

دیگر فاکتورها در نبرد هوا به هوا

کارآیی F-16ها به عوامل بسیاری فراتر از خود قالب و بدنه هواپیما نیز بستگی دارد. یکی از ناشناخته‌های مهم در حال حاضر این است که غرب چه موشک‌هایی را با این جنگنده ها به اوکراین تحویل خواهد داد (به عنوان مثال، بعید است که اوکراین موشک پیشرفته Meteor را از کشورهای اروپایی دریافت کند). فاکتور دیگر این است که اوکراین احتمالاً برای مدتی تنها قادر به استفاده از F-16 ها در تعداد کم – شاید تک یا دو رقمی پایین- خواهد بود است.

نمونه هایی از چیزهایی که توانایی این جنگنده را افزایش خواهند داد:

  • رادار جت جنگنده
  • آموزش خلبان
  • موشک های حمل شده
  • عوامل پشتیبانی (مانند آواکس، شبکه سازی)
  • پنهانکاری

متغیرهای دیگری که در این مرحله ارزیابی آنها دشوار است، سطح آموزش و پشتیبانی است (به عنوان مثال، میزان اطلاعاتی که نیروهای غربی از طریق آواکس ها و سایر پلتفرم های جمع آوری اطلاعات در اختیار اوکراین قرار خواهند داد). سوئد اخیراً اعلام کرده است که هواپیماهای کمیاب آواکس ASC 890 خود را مستقیماً در اختیار اوکراین قرار خواهد داد که می تواند کارایی F-16 را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

شاید بعید باشد که اف-۱۶های اوکراینی و میگ-۳۵های روسی در جنگ اوکراین به شکل قابل توجهی با یکدیگر روبرو شوند (به خصوص در شرایطی که ظاهراً تنها میگ-۳۵هایی که پرواز می کنند بخشی از یک تیم نمایش هوایی هستند). تاکنون در این جنگ، نبرد هوا به هوا بین جنگنده های دو کشور بسیار اندک بوده است، به طوری که اکثر جت ها (از هر دو طرف) توسط آتش های زمینی ساقط شده یا بر روی زمین نابود شده اند. اوکراین اخیراً آتشبارهای پیشرفته دفاع هوایی روسیه (از جمله اس-۳۰۰و اس-۴۰۰) را با نرخ شگفت انگیز منهدم کرده است. برخی از مفسران بر این باورند که این اقدام در مسیر آماده شدن برای ورود F-16 به ناوگان هوایی اوکراین است.

اخیرا روسیه پیشرفته ترین جت جنگنده خود، یک جنگنده نسل پنجم Su-57 Felcon را بر روی زمین در اثر حمله پهپادی اوکراین از دست داد. این احتمالاً اولین جت جنگنده نسل پنجمی بود که در نبرد از دست می رود- و با استفاده از یک پهپاد ارزان قیمت و بسیار ابتدایی نیز نابود شد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۲ نظر

ورود

  • Sh تیر ۲۸, ۱۴۰۳

    تورا به جدت آقای نویسنده دیگه از این کارشناسی ها نکن وقتی اینکاره نیستی مگه مجبوری بعدشم فقط یطرفه میخای بگی اوکراین روسیه رو شکست داده درحالیکه اوکراین دیگه چیزی ازش نمانده و اون سامانه ها که گفتی مال اوکراین بود نابود شد + سامانه پاتریوت آمریکا

  • امیر تیر ۲۸, ۱۴۰۳

    کی گفته نیروی دریایی اف۱۶ نداره ،نیروی دریایی اف ۱۶ اس داره

  • افشین تیر ۲۸, ۱۴۰۳

    چرا بدون تخصص مقاله مینوسبد و به این وضوح یکطرفه بررسی میکنید. اولا میگ ۳۵ در مقابل آف ۱۶ از نظر مانور پذیری در سطح بالاتری هست. همه جنگنده های ساخت روسیه چه خانواده فالکروم و چه سوخو از تمامی جنگنده های غربی در مانور پذیری بالاتر هستند و این اعتراف کارشناسان غربی هست و نه من.‌ دوما جنگنده پنجاه درصد مار هست و خلبان پنجاه درصد دیگرش. اینکه خلبانان روسی به گواه همه کارشناسان یک سرو کردن از دیگر کشورها بالاتر هستند هم مثل روز روشن هست. سوما رادار نیک ۳۵یک رادار آرایه فازی فعال هست و اولین رادار روسی از این دسته هست که بردی قابل قبول دارد و در دیگر موارد همچون تعداد اهداف مورد رهگیری و درگیری با اهداف هم در جایگاه بسیار خوبی هست. دیگر حسن میگ ۳۵ قابلیت استفاده از تمامی سلاحهای هوا به هوا و هوا به زمین و هوا به سطح روسی که سوخو ۳۵و ۵۷ استفاده میکنند را دارد . مورد بعدی پایین بودن سطح مقطع راداری این جنگنده نسبت به آف ۱۶ و ختی جد خودش میگه ۲۹ هست. در مورد موتور این جنگنده از موتور ارتقا یافته از دی ۳۳ که با پسوند ام کا نام برده میشود استفاده میکند که قدرت بیشتر و مصرف کمتر و ایضا دود کمتری دارد. از نظر قیمت میگ ۳۵ بسیار مقرون به صرفه هست و اینکه چرا خریداری ندارد به دو مورد بر میخورد اول تحریم‌های آمریکا و تهدید خریداران که شامل ختی سوخو ۳۵ هم میشود و دوم عدم تحویل سفارشات خود ارتش روسیه بخاطر مشکلات اقتصادی از وجه کمبود بودجه نظامی هست و اولویت فعلا با جنگنده سوخو ۳۴ و ۵۷ می‌باشد.‌در کل مقایسه میگ ۳۵ با آف ۱۶های بلاک ۱۵یا ۲۰ مثل مقایسه زیان با بنز هست. ضمنا میشه بفرمایید کدام سامانه است ۴۰۰ در چه تاریخی و در چه مکانی توسط اکراین نابود شده؟؟ تا جاییکه من خواندم این سامانه های اکراینی از جمله پاتریوت ساخت آمریکا بودند که نابود شدند. انهدام یک جنگنده سو۵۷ روی زمین توسط یک پهپاد ربطی به توان هوایی این جنگنده ندارد و این مربوط به غفلت پدافند هست . البته اکراین هم شامل این مورد خواهد شد همانگونه که شده است و باید دید آف ۱۶ های اهدایی چند روز در پایگاه های اکراینی دوام خواهند یافت.

    • اِدوین تیر ۲۹, ۱۴۰۳

      اولا شما غرب رو بسیار پخمه و روس رو بسیار اژدها توصیف کردید. میگ۳۵ هیچوقت نتوانسته و نمیتواند از نسل اف۱۴ به بالا عرض اندام کند.روسها با تزارشون با لشگر عظیمی از توپ و تفنگ در مقابل آقا محمدخان که باشمشیر میجنگیدن هم کاری از پیش نبردن.نادر افشار چنان لشکر عظیمشون رو درهم کوبید که تا سالها نمیتونستن حتی لباس نظامی هم تولید کنن. در مورد میگ ۳۵ شما چنان ازش تعریف کردید که گویی غرب یک ژیان دارد و روسیه یک بنز. میگ ۳۵ یا سوخوهای روس هیچوقت در هیچ جنگی رزم و توانایی بالای خودشون رو نشون ندادن. بر سر شهرهای بی دفاع سوریه هم نتونستن اون عملکرد قابل قبول رو داشته باشن که حتی از پس میراژ سطح پایین ترکیه بر نیامد و منهدم شد که باعث تیره شدن روابط دو کشور شد.میگهای روسیه در زمان جنگ ایران و عراق یکی پس از دیگری توسط اف۴ و اف پنج و اف چهاردهای ما ساقط میشدن و حتی یکبار هم نتونستن برتری هوایی داشته باشن. لطفا اگر حقوق بگیر و نظامی این مملکت هستید انقدر سنگ روسهای نانجیب و نارفیق رو به سینه نزنید

  • احمد تیر ۲۸, ۱۴۰۳

    هرگز توانایی روس و تسلیحات آشغالش رو با آمریکایی مقایسه نکنید…

  • مهدی صاحبی تیر ۲۸, ۱۴۰۳

    فقط و فقط آمریکا روسیه پشم پشم پشم

  • بپگپو تیر ۲۹, ۱۴۰۳

    ورود جنگنده های غربی هم کمکی به اوکراین نمیکنه چون تا حالا هم تمام قد کل غرب پشتیبانی همه جوره کردن واین هم باید مد نظر ما باشه که روس‌ها باتمام توان درگیر جنگ نیستن و می‌دونن که اگه ناتو لحظه ای فرصت گیرش بیاد که مطمین باشه می‌تونه روس‌ها رو شکست بده درنگ نمیکنن و حتما حمله میکنن به مسکو روی هم رفته اوکراین نابود شد و روس‌ها هم خیلی آسیب دیدن تا سالها تاوان این جنگ میدن

  • کیان تیر ۲۹, ۱۴۰۳

    آقا جان خبر آمریکایی میخوای فک میکنی آمریکا خداس هرچی بگه همونه؟؟؟!!! برو همون یوتیوب آمریکایی چندتا ویدیو از هردوشون ببین نفست بگیره که جنگنده های شوروی و روسیه چیکار میتونن بکنن که آمریکاییا حتی یکیشم نمیتونم انجام بدن…اون کارایی هم که اف ۱۸ و اف ۲۲ میکنن واسه اینه که تکنولوژی روسی دارن که آمریکا مستقیم تز روسیه میخره،اف ۳۵ هم که اصلا همون یاک عمودپرواز شوروی ۵۰ سال پیشه !!!!!!!!!!

    • Amir مرداد ۲, ۱۴۰۳

      به نظرم بهتره یک کم بیشتر درمورد جنگنده های نسل ۵ آمریکا تحقیق کنی.
      واقعیت ها رو بخون از جایی بخون که بی طرفه نه کسی که از یک طرف حمایت میکنه

  • مهرداد تیر ۳۰, ۱۴۰۳

    آدم نظرات یکسری رو وقتی میخونه هم خنده‌اش میگیره و هم تاسف که چقدر شعار …
    روس‌ها خودشون مثل خر توی گل گیر کردن ولی اینجا دوستان جوری شعار میدن که انگار روسیه واقعن تونسته یه هفته‌ای اوکراین بدونه تجهیزاتو بگیره و گرفته …
    بماند که الان اروپا و امریکا به اوکراین دست‌وپا شکسته اونقدری تجهیزات میدن و دادن که دیگه تصرف اوکراین برای روسیه دیگه یه رویاست و این جنگ یه باتلاق بود واسه روسیه که توش گیر کرد و هر دو کشور خسارت قابل توجهی دیدن و میبینن

  • مهدی مرداد ۱, ۱۴۰۳

    بیخود نیست ناتو بفکره جنگ با روسیه افتاده چون در نقطه ضعف دیدتش روسیه باید سریعتر سوخو ۵۷ های زیادیرو رو کنه بعلاوه انواع مشکهایی دریطح اسکندرو کنژال وگرنه گرفتار جنگ با کل غرب میشه و ناچاره اتم رو به میدان بیاره اونوقت تبدیل به دشمن همه دنیا میکننش با کمک رسانه ها و ترسوندن دنیا از آلودگیه اتمی

  • Amir مرداد ۲, ۱۴۰۳

    ولی سری میگ خیلی جنگنده ی قشنگیه.کاری به مانورپذیری اش ندارم.طراحیش معرکه ست