
دولت دونالد ترامپ روز دوشنبه حجم گستردهای از اسناد محرمانه مربوط به ترور دکتر مارتین لوتر کینگ جونیور را منتشر کرد؛ این در حالی است که بسیاری از آمریکاییها خواهان انتشار اسناد مربوط به جفری اپستین هستند. تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، اعلام کرد که دفتر اطلاعات ملی (ODNI) قصد دارد ۲۳۰ هزار صفحه سند مرتبط با ترور رهبر جنبش حقوق مدنی در آوریل ۱۹۶۸ را منتشر کند. این اقدام در پی فرمان اجرایی دونالد ترامپ در اوایل سال جاری انجام شد؛ فرمانی که خواستار انتشار اسناد مربوط به ترور جان اف. کندی، رئیسجمهور پیشین، رابرت اف. کندی، دادستان کل وقت، و همچنین مارتین لوتر کینگ بود.

طبق بیانیه دفتر اطلاعات ملی آمریکا، اسناد منتشرشده تاکنون هرگز دیجیتالسازی نشده بودند و برای دههها در بایگانیهای مختلف دولت فدرال بیاستفاده باقی مانده و خاک میخوردند. انتشار و از طبقهبندی خارج کردن این اسناد در حالی صورت گرفته که دولت ترامپ با موجی از نارضایتی در میان حامیان سرسخت خود، طرفداران جنبش ماگا (MAGA)، روبهرو شده است؛ افرادی که مصرانه خواهان انتشار اسناد بیشتری درباره جفری اپستین، متهم جنسی درگذشته، هستند.
مارجوری تیلور گرین، نماینده جنجالی جمهوریخواه، طی یک پست در شبکه اجتماعی ایکس مینویسد:
اگر به پایگاه هوادارانت بگویی که با جرائم خیانتآمیز شبکههای مخفی، دخالت در انتخابات، باجگیری و توطئههای شوم نخبگان ثروتمند روبهرو هستند، پس باید با همه دشمنان مردم مقابله کنی.
در غیر اینصورت، پایگاه از تو رویگردان خواهد شد و دیگر راه بازگشتی نیست. دیگر تکههای کوچک گوشت قرمز آنها را راضی نمیکند؛ آنها یک وعده کامل استیک میخواهند و به کمتر از آن قانع نیستند.
در روزهای اخیر، دولت سعی کرده تا نارضایتیها درباره عدم انتشار اسناد اپستین را کماهمیت جلوه دهد. انتشار این اسناد درباره ترور مارتین لوتر کینگ در فضای مجازی باعث شد تا بسیاری به انگیزه و هدف این اقدام شک کنند (برخی احتمال دادند که این کار صرفاً ترفندی برای منحرف کردن توجهها از عدم انتشار اسناد مربوط به اپستین است).

اد کراسنشتاین، یکی از فعالان حوزه فضای مجازی، در توییتر مینویسد: «این فقط یک بهانه است تا حواس مردم از عدم انتشار اسناد اپستین پرت شود!» لوک رودکوفسکی نیز مینویسد: «چطور به جای اپستین، اول اسناد کینگ به دست ما میرسد!» با وجود این واکنشها، چند تن از مسئولان دولت ترامپ، انتشار این اسناد را گامی به سمت شفافیت معرفی کردند. گفته میشود که این اسناد از سال ۱۹۷۷ و با حکم دادگاه مهر و موم شده بودند. اسناد تازه منتشر شده شامل گزارشهای تحقیقات افبیآی درباره ترور کینگ، یادداشتهای داخلی درباره روند بررسیها و همچنین شهادت زندانیان در مورد این پرونده است. تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی، در بیانیهای میگوید:
مردم آمریکا نزدیک به ۶۰ سال است منتظرند تا تمام جزئیات تحقیقات دولت درباره ترور دکتر کینگ را ببینند. تحت رهبری رئیسجمهور ترامپ، تلاش میکنیم هیچ موضوعی نادیده گرفته نشده و شفافیت کامل درباره این حادثه مهم و تلخ فراهم شود. از خانواده کینگ هم بابت حمایتشان تشکر میکنم.
جان رتکلیف، رئیس سازمان سیا، هم گفت این کار نشاندهنده «شفافیت حداکثری برای مردم آمریکا» است.

دکتر الویدا کینگ، برادرزاده مارتین لوتر کینگ، از انتشار این اسناد استقبال کرد و گفت:
از رئیسجمهور ترامپ و خانم گبرد که به وعدهشان عمل کرده و این اسناد را منتشر کردند، بسیار سپاسگزارم. عموی من با شجاعت در مسیر حقیقت و عدالت قدم برداشت و میراث ماندگار ایمان او تا امروز الهامبخش مردم آمریکاست. در حالی که همچنان برای فقدان او سوگواری میکنیم، افشای این اسناد، گامی تاریخی در مسیر رسیدن به حقیقتی است که مردم آمریکا شایسته آن هستند.
با این حال، دو فرزند زنده مارتین لوتر کینگ، یعنی مارتین سوم و برنیس، در بیانیهای که دوشنبه منتشر کردند، واکنش سردتری نشان دادند. آنها نوشتند:
بهعنوان فرزندان دکتر کینگ و خانم کورِتا اسکات کینگ، مرگ غمانگیز پدرمان اندوه بسیار بزرگی برای ما بوده؛ فقدانی ویرانگر برای همسر، فرزندان و نوهای که هرگز ندید؛ غیبتی که خانواده ما بیش از ۵۷ سال با آن زندگی کرده است. از کسانی که به بررسی این اسناد میپردازند، میخواهیم با همدلی، خویشتنداری و احترام، این کار را در حق خانواده ما انجام دهند.
خانواده کینگ همچنین بار دیگر تأکید کردند که جیمز ارل ری، فردی که بهخاطر ترور دکتر کینگ محکوم شد، تنها مسئول این ماجرا نبوده و در واقع، قربانی یک سناریوی طراحیشده بوده است.

بیوگرافی مارتین لوتر کینگ
مارتین لوتر کینگ جونیور متولد ۱۵ ژانویه ۱۹۲۹، فعال آمریکایی و یکی از برجستهترین رهبران جنبش حقوق مدنی از سال ۱۹۵۵ تا زمان ترورش در سال ۱۹۶۸ بود. مارتین رهبر کلیسای آمریکایی آفریقایی تبار و پسر مارتین لوتر کینگ پدر، فعال حقوق مدنی، بود که حقوق مدنی را برای رنگین پوستان در ایالات متحده از طریق پرهیز از خشونت و نافرمانی مدنی ارتقا داد. او با الهام از اعتقادات مسیحی خود و فعالیتهای غیرخشونتآمیز مهاتما گاندی، مقاومت هدفمند و بدون خشونت علیه قوانین نژادپرستانه و دیگر اشکال تبعیض را رهبری کرد.
در غروب روز پنجشنبه، ۴ آوریل ۱۹۶۸، ساعت ۶:۰۵، مارتین لوتر کینگ جونیور هنگامی که روی بالکن اتاق خود در طبقه دوم متل لورین در شهر ممفیس ایالت تنسی ایستاده بود، هدف گلوله قرار گرفت و جان باخت. فردی سفیدپوست به نام جیمز ارل ری که پیشتر از زندان گریخته بود، به عنوان مظنون اصلی این حادثه دستگیر شد. او به قتل اعتراف کرد و به ۹۹ سال زندان محکوم گردید.
کینگ یک روز پیش از این واقعه، یعنی در سوم آوریل، به ممفیس آمده بود تا مقدمات برگزاری راهپیمایی حمایتی از اعتصاب کارگران خدمات شهری و پاکبانها را برای دوشنبهٔ آینده فراهم کند. در لحظه حادثه، او برای گفتوگو با همکارانش که در پارکینگ حضور داشتند، به بالکن اتاق شماره ۳۰۶ رفت که ناگهان گلولهای به صورتش اصابت کرد. شاهدان عینی گفتند که گلوله از ساختمانی در آن سوی خیابان شلیک شده است. کینگ سریعاً با آمبولانس به بیمارستان سنتجوزف منتقل شد، اما تلاشها نتیجه نداد و در ساعت ۷:۰۵ جان باخت.

پس از ترور کینگ، موجی از اعتراضات و خشونتهای نژادی سراسر ایالات متحده را فرا گرفت و بیش از ۴۰ نفر در این ناآرامیها جان خود را از دست دادند.
سلام. چه تیتر گمراه کننده ای