با ۲۵ دانشگاه ممتاز آلمان آشنا شوید [قسمت اول]

گزارش روزیاتو از برترین دانشگاه های فنی، مهندسی و هنری آلمان

با ۲۵ دانشگاه ممتاز آلمان آشنا شوید [قسمت اول]

آلمان، اقتصاد اول اروپا، مقصد دانشگاه گردی بسیاری از دانشجویان بین المللی بوده که تلاش می کنند تا در فضای علمی این کشور که نشات گرفته از قدرت اقتصادی و فناوری آن است، در رشته های مختلف، مشغول به تحصیل شوند. در آلمان، ‌بیش از ۳۷۰ دانشگاه وجود دارد که یک سوم کل تعداد دانشگاه های روسیه به شمار می رود.

این تعداد دانشگاه آلمان در بیش از ۱۶۰ نطقه از این کشور پراکنده شده اند و تقریبا همچون سوئد و فنلاند، در هر منطقه شهری در این کشور، یک دانشگاه و مرکز آموزش عالی قرار داد که کار تحصیل و تحقیق را هم برای دانشجویان آلمان و هم برای دانشجویان بین المللی آسان می کند.

تنوع رشته های تحصیلی در کنار شمار بسیاری از دانشگاه های آلمان در زمینه های پزشکی، فنی و مهندسی و علوم نظری و کاربردی سبب شده تا سالانه صدها هزار دانشجوی بین المللی به خصوص از کشورهای آسیایی، آلمان را به عنوان مقصد شمار یک تحصیل در خارج از کشور انتخاب کنند.

در میان ایرانی ها، به واسطه گسترش روابط اقتصادی و سیاسی و صنعتی بین دو کشور در ۸۰ سال اخیر، شاهد استقبال دانشجویان ایرانی برای تحصیل در این کشور به خصوص در عرصه های فنی و مهندسی هستیم.

قبلا در گزارشی به مقوله تحصیل رایگان در آلمان اشاره کردیم که با استقبال گسترده مخاطبان روزیاتو همراه شد. در گزارش امروز،  قسمت اول معرفی  ۲۵ دانشگاه ممتاز آلمانی ها از نگاه وزارت علوم را پی می گیریم.

با ما همراه باشید.

تحصیل ارزان همچنان در آلمان

پس از آنکه سوئد و فنلاند، مقصدهای تحصیلی شماره یک ایرانی ها در شمال اروپا به جرگه کشورهای تحصیل غیر رایگان اضافه شد، اکنون فقط پادشاهی اسکاندیناوی نروژ است که فرصت های تحصیلی رایگان را در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می دهد و می توانید در همه رشته ها از ریاضی تا مهندسی نفت و گاز و موسیقی، در این کشو نفت خیز به رایگان تحصیل کنید.

g11

از دیر باز، آلمان و فرانسه، پاتوق تحصیلی شمار زیادی از دانشجویان ایرانی در اروپا بود که در یک دهه اخیر به واسطه افزایش هزینه های تحصیلی و به خصوص نرخ ارز بازار، مقصدهای تحصیلی کم هزینه مانند فرانسه و آلمان، در کانون توجه عاشقان تحصیل در خارج از کشور قرار گرفته است و به نظر می رسد در سال های آینده نیز همچنان این روند ادامه داشته باشد.

تحصیل در آلمان، به مراتب هزینه کم تری از تحصیل در هلند، دانمارک، بلژیک و حتی انگلیس دارد. تحصیل در اکثر دانشگاه های آلمان به زبان آلمانی امکان پذیر است اما برای دریافت بورس دکترا و تحصیل در این مقطع، دانستن زبان انگلیسی از جمله شرایط پذیرش خواهد بود.  دانشگاه های آلمان مانند سوئد، سیستم یکپارچه پذیرش دانشجو ندارند و دانشجو می بایست درخواست خود را به تک تک دانشگاه ها ارسال و منتظر بررسی باشد.

برترین دانشگاه های آلمان

این سوال همیشه در ذهن دانشجویان ایرانی علاقمند به تحصیل در آلمان بوده که برای تحصیل در رشته های گوناگون،‌ کدام دانشگاه ها را در این کشور در اولویت خود قرار دهند. اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم کشورمان در چند سال اخیر، به رتبه بندی دانشگاه های کشورهای خاص که پاتوق تحصیلی ایرانیان است پرداخته است .

بیش از ۲۰۰ دانشگاه آلمان نیز مورد بررسی و ارزشیابی این اداره کل قرار گرفت و در کتاب ارزشیابی تحصیل درج شد. اما از این تعداد، تنها ۲۵ مورد در فهرست ممتاز (رتبه الف) این اداره کل مشاهده می شود که از نظر کیفی و کمی، شرایط بسیار خوبی دارند.

البته دانشگاه هایی که در رده خوب و متوسط هم قرار دارند به این معنا نیست که از وضعیت نامطلوبی برخوردار هستند یا مدارک دریافتی ارزشیابی نمی شود. بلکه تحصیل در یکی از ۲۵ دانشگاه ممتاز ارزشیابی شده در آلمان،‌ کیفیت تحصیلی بهتری را برای دانش آموختگان ایرانی به همراه خواهد داشت.

بنابراین همواره توصیه می شود که اگر خودتان قصد دارید در فرآیند اپلای اقدام کنید، حتی الامکان گزینه های خود را در فهرست الف آغاز کنید. اگر چه رقابت جهت پذیرش در دانشگاه های رتبه الف آلمان به صورت بین المللی است، اما معمولا این دانشگاه ها از پتانسیل فوق العاده ای برای فرصت آفرینی علمی و شغلی برای شما برخوردارند که باید به آن توجه نمود.

فهرست این دانشگاه ها به شرح زیر است:

  1. Eberhard Karl’s Universität Tübingen
  2. Freie Universität Berlin
  3. Homboldt-Universität zu Berlin
  4. Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main
  5. Ludwig-Maximilians-Universität München
  6. Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen
  7. Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg
  8. Technische Universität München
  9. Universität Freiburg
  10. Universität Karlsruhe
  11. Universität Bonn
  12. Universität Göttingen
  13. Universität Hamburg
  14. Technische Universität Berlin

دانشگاه ها ومدارس عالی هنری آلمان (صرفاً در رشته‌های هنری)

  1. Universitat der Kunste Berlin
  2. Hochschule für Künste Bremen
  3. Kunstakademie Düsseldorf
  4. Folkwang Universität der Künste
  5. Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig
  6. Kunsthochschule Mainz
  7. Akademie der Bildenden Künste München
  8. Akademie der Bildenden Künste Nürnberg
  9. Staatliche Kunstschule für Textilindustrie Plauen
  10. Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart
  11. Bauhaus-Universität Weimar

همان طور که مشاهده می کنید، تنها ۱۴ دانشگاه از صدها دانشگاه آلمان در فهرست ممتاز وزارت علوم قرار دارد. همچنین در بین ده ها دانشگاه و دانش سرای عالی هنری در این کشور، تنها ۱۱ دانشگاه در فهرست ممتاز قرار گرفته است.

بنابراین چه برای تحصیل در رشته های فنی و چه هنری، ابتدای امر، دانشگاه های فوق را بررسی کرده و با مسئول پذیرش آن ها مکاتبه کنید تا اطلاعات تکمیلی و به روز را دریافت کنید.

تحصیلات دانشگاهی در آلمان چگونه است؟

تحصیلات دانشگاهی در آلمان در دانشگاه‌ها، مجتمع‌های آموزش عالی، دانشگاه‌های عالی آموزش هنر، مدارس عالی فنی و غیره امکان‌پذیر است.

باید بدانید که شرط ورود به دانشگاه‌ها و مدارس عالی فنی داشتن دیپلم دبیرستان سیزده ساله (Abitur) است. دارندگان دیپلم‌های دبیرستانی ۱۲ ساله خارج از کشور آلمان، پس از گذراندن آزمون تشخیص علمی (Feststellungsprufung) به تقاضای داوطلب یا پس از طی دوره‌های یک ساله Studienkolleg در کالج‌های مقدماتی، می‌توانند به دانشگاه راه یابند.

انتخاب رشته‌های دانشگاهی نیز بر اساس نوع تحصیل در این کالج‌ها و نمرات اخذ شده صورت می‌گیرد. البته در دانشگاه امکان تغییر رشته میسر است. شرط ورود به مدارس عالی فنی Fachhochschule (FH) برای دانش‌آموزانی که در نظام آموزشی آلمان تحصیل کرده‌اند، داشتن گواهینامه پایان تحصیلات ۱۲ ساله دیپلم (Fachhochschulreife) است.

تحصیلات دانشگاهی شامل دو دوره پایه و اصلی است. دوره پایه (Diplom-Vorprufung) حداقل ۴ نیم‌سال طول می‌کشد و دوره اصلی ۴ نیم‌سال برای مدارس عالی فنی و در دانشگاه‌ها حداقل ۸ نیم‌سال است.
دانشگاه‌ها در آلمان مستقل هستند و بودجه کلیه مراکز آموزش عالی که دولـتی هستند از طرف مسئولان ایالتی و وزارت فرهنگ آلمان تأمین می‌شود.

معرفی دوره های تحصیلی در آلمان

  1. Diplom-Vorprufung یا Zwischenprenprufung: شامل حداقل ۴ نیم‌سال تحصیلات پایه است که فقط منجر به ادامه تحصیل در دوره بعدی دانشگاهی گردیده و مجوزی برای بازار کار محسوب نمی‌شود. این دوره شامل دروس علمی و نظری است؛ البته دروس اجباری باید حداقل ۲۰ ساعت در هفته باشد.
  2. (Diplom Ing.I (GH) – Diplom (FH) – Diplom Ing. (FH): این مدارک در مدارس عالی فنی (FH) یا مجتمع‌های آموزش عالی (GH) اعطا می‌شوند. دوره اصلی حداقل شـامل ۴ نیـم سـال (شش ماهه) است که بعد از گـذرانـدن دوره پایه (Diplom-Vorprufung) و یک دوره کارآموزی آغاز می‌شود. در پایان، دانشجو پایان‌نامه تحصیلی را نیز ارائه می‌دهد.
  3. Diplom Ing.II (GH) – Diplom – Diplom Ing. – Magister Artium: دوره‌های پیوسته حداقل ۱۲ نیم سال (با احتساب دوره پایه) طول می‌کشد. این دوره‌ها در دانشگاه‌ها گذرانده می‌شوند که با امتحانات نهایی و پایان‌نامه تحصیلی همراه است.
  4. (Doktor Inginicur (Dr. Ing.) و (Doktor (Dr.): برای ورود به دوره معدل خوب نیاز است. کسانی که مدارک کارشناسی‌ارشد را خارج از کشور آلمان گرفته‌اند، پایه یک سری دروس جبرانی و امتحانات را بگذرانند.                        سپس یکی از استادان به دانشجو پیشنهاد پژوهش می‌دهد یا پیشنهاد دانشجو را بررسی می‌کند. بعد از موافقت اجازه شروع پژوهش به دانشجو داده می‌شود. دوره دکترا در آلمان فقط پژوهشی است و سه تا پنج سال طول می‌کشد. نوشتن پایان‌نامه و دفاع موفقیت‌آمیز از آن و سپس انتشار پایان‌نامه دکترا، همچنین امتحانات شفاهی از دروس اصلی مربوط به پژوهش، مراحل پایانی این دوره است.

نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی از آلمان

مدارکی که توسط دانشگاه های آلمان دریافت می کنید، در سطوح مختلف نام گذاری می شوند:

  1. مدارک Vorprufung- Diplom و Zwischenprenprufung، با شرط داشتن دیپلم دبیرستان، «کاردانی» ارزشیابی می‌شود.
  2.  مدارک Diplom Ingenieur (FH)- Diplom (FH)- Diplom Ing.I (GH) صادره از کلیه مدارس عالی فنی و مجتمع‌های آموزشی عالی که منجر به اخذ دیپلم (I) می‌شود، «کارشناسی» ارزشیابی می‌شود.
  3. مدارک Diplom Ingenieur II (FH) – Diplom – Diplom Ingenier – Magister Artium (MA) صادره از کلیه دانشگاه‌ها، مجتمع‌های آموزش عالی و دانشگاه‌های آموزشی عالی هنر که منجر به اخذ دیپلم (II) می‌شود «کارشناسی ارشد پیوسته» ارزشیابی می‌شود.
  4. مدارک Doktor Inginicur (Dr. Ing.) و Doktor (Dr.) با شرط داشتن کارشناسی ارشد، «دکترا» ارزشیابی می‌شود.
  5. مدارک دانشگاهی مکاتبه‌ای، ترددی، غیر حضوری و نیز مدارک دانشگاه‌های خصوصی ارزشیابی نمی‌شوند.

تبصره: مدارک دانشگاه‌های خصوصی آلمان که توسط وزارت فرهنگ این کشور در زمان شروع تحصیلات تأیید شده، در سطح دوره مورد تأیید ارزشیابی می‌شود.

دانشگاه های ممتاز آلمان

شماره ۱: دانشگاه کارل ابرهارد توبینگن

دانشگاه Eberhard Karl’s Universität Tübingen در فهرست ۱۴ دانشگاه ممتاز غیر هنری کشور آلمان در فهرست وزارت علوم قرار گرفته است. این دانشگاه قدیمی، از بهترین دانشگاه های اروپا بوده اما در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان جای ندارد. این دانشگاه در سال ۱۴۷۷ میلادی تاسیس شد و از قدیمی ترین دانشگاه های جهان محسوب می شود.

g1
تصویر ایندکس بخش انگلیسی زبان دانشگاه توبینگن آلمان

دانشگاه توبینگن در سال ۱۴۷۷ میلادی توسط کنت ابرهارد (به آلمانی: Eberhard) ششم (۱۴۴۵-۱۴۹۶) تأسیس شد، اگر چه نام امروزی آن در سال ۱۷۶۹ میلادی توسط دوک کارل اویگن (به آلمانی: Herzog Karl Eugen) حاکم وقت ایالت انتخاب گردید.

وهانس کپلر، یوزف راتزینگر (پاپ بندیکت شانزدهم)، گئورگ ویلهلم فریدریش هگل و هورست کوهلر (رئیس جمهور وقت آلمان) از جمله دانشجویان و فارغ التحصیلان مشهور این دانشگاه هستند. در سال ۲۰۰۶ میلادی دانشگاه توبینگن به عنوان یکی از ده دانشگاه برتر آلمان انتخاب شد.

یادتان هست که دانشگاه وین با سابقه ۶۵۰ سال و دانشگاه بولونیا ایتالیا با سابقه بیش از ۹۰۰ سال، در فهرست قدیمی ترین دانشگاه های جهان بودند و اکنون نیز به پذیرش دانشجوی بین المللی اقدام می کنند. سایت دانشگاه به دو زبان آلمانی و انگلیسی، همه اطلاعات مورد نیاز دانشجویان بین المللی برای تحصیل را ارائه می کند که شما را از مراجعه به موسسات مجاز یا غیر مجاز اعزام دانشجو، بی نیاز می کند.

g2

این دانشگاه خود را همچون برخی از دانشگاه های آلمان که کارآفرین می دانند، تحقیق محور می داند. برای همین، یکی از برترین مقصدهای تحقیقاتی در کشور آلمان از سوی دانشجویان بین المللی به شمار می رود. اپلیکیشن فرم در این نشانی ارائه شده است که شما را با مدارک مورد نیاز اپلای آشنا می کند. اگر خواهان تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه توبینگن هستید، به این لینک مراجعه کنید.

اگر خوهان تحصیل در ترم تابستان هستید، باید مدارک خود را تا اواسط ژانویه ارسال کنید. این تاریخ برای شروع ترم زمستانی دانشگاه توبینگن، ۱۷ جولای اعلام شده است.

کپی برابر اصل و ترجمه شده مدارک مورد نیاز را فقط به این آدرس ارسال بفرمایید:

University of Tübingen
Advising and Admission of International Students
Nauklerstasse 2
D-72074 Tübingen

دانشکده های ۸ گانه این دانشگاه در فهرست زیر ارائه شده است که با کلیک بر روی لینک های مربوطه، فهرست رشته های تخصصی با گرایش های گوناگون در دسترس خواهد بود. همانطور که ملاحظه می کنید، دانشگاه توبینگن، رشته های تخصصی فنی ارائه نمی کند.

Protestant Theology                             Link to the Dean’s office

Catholic Theology                                 Link to the Dean’s office

Law                                                           Link to the Dean’s office

Medicine and University hospitals      Link to the Dean’s office

Humanities                                              Link to the Dean’s office

Economics and Social Sciences        Link to the Dean’s office

Science                                                    Link to the Dean’s office

Center for Islamic Theology (ZITh)      Link to the secretariat

 مثلا در دانشکده علوم دانشگاه توبینگن که در این نشانی قرار دارد،‌فهرست رشته ها و فرصت های تحقیقاتی و بورس در اختیار دانشجویان علاقمند قرار گرفته است. بیش از ۲۹۰ کورس در دانشگاه توبینگن ارائه می شود که برخی از آن ها به زبان انگلیسی و اکثرا به زبان آلمان است. برای اگاهی بیشتر به این آدرس مراجعه کنید.

برای تحصیل در رشته های اقصاد، مدیریت ، بازرگانی و علوم نانو فناوری، دانشگاه توبینگن آلمان مقصد خوبی خواهد بود. اما به شرط اینکه توانایی شما به زبان آلمانی، قابل اثبات باشد.

شماره ۲: دانشگاه برلین

g3

دانشگاه Freie Universität Berlin یکی دیگر از دانشگاه های قدیمی و معتبر آلمان است که در پایتخت این کشور قرار دارد و یکی از خوش نام ترین دانشگاه های آلمان برای دانشجویان ایرانی در نیم قرن اخیر به شمار می رود.

دانشگاه فرای برلین در رشته‌های مختلف علوم انسانی، علوم اجتماعی، پزشکی و علوم پایه دانشجو می‌پذیرد. این دانشگاه در سال ۱۹۴۸ به دنبال آن تأسیس شد که نیروهای شوروی مستقر در برلین شرقی کنترل دانشگاه دیگر برلین یعنی دانشگاه هومبولت برلین را در اختیار گرفتند. نام «دانشگاه فرای» (به معنی آزاد) نیز در حقیقت به همین موضوع اشاره دارد.

دانشگاه فرای برلین در این نشانی به دو زبان اطلاع رسانی می کند و اطلاعات مورد نیاز به خصوص جهت اپلای دانشجویان بین المللی را در اختیارشان قرار می دهد. اطلاعات مربوط به دوره های دکترا دانشگاه را می توان در این آدرس دنبال کرد.

برای آگاهی از فرصت های تحصیلی در رشته های مختلف، از فهرست زیر استفاده کنید؛

فهرست ده ها دوره کارشناسی ارشد دانشگاه فرای آلمان که به زبان های انگلیسی و آلمانی و چینی و فرانسوی برگزار می شود را در این نشانی مشاهده کنید. دانشگاه فرای برلین از جمله محفل های آکادمیک اروپا به شمار می رود که می توانید دوره کارشناسی ارشد مطالعات ایران را در آنجا بگذرانید.

اگر به عنوان دانشجویان بین المللی اپلای می کنید، حتما این نشانی را ملاحظه کنید. در صورتی که با پاسخ مواجه شدید، مراتب را با نشانی پست الکترونیک:   info-service@fu-berlin.de   در میان بگذارید.

شماره ۳: دانشگاه هومبولت برلین: دانشگاه کارل مارکس

دانشگاه Homboldt-Universität zu Berlin از جمله دانشگاه های معتبر آلمان است که در فهرست ممتاز وزارت علوم کشورمان قرار گرفته است. دانشگاه فنی برلین،‌ دانشگاه فرای و دانشگاه هومبولت، پایتخت این کشور را به یکی از مقصدهای درجه یک تحصیل دانشجویان بین المللی در قاره سبز تبدیل کرده که به نظر می رسد با استقبال خوب دانشجویان فنی و غیر فنی ایرانی نیز مواجه شده است.

دانشگاه هومبولت برلین (به آلمانی: Humboldt-Universität zu Berlin) در شهر برلین قرار دارد. نظام آموزش عالی در آلمان با نام هومبولت گره خورده‌است. این دانشمند از حمایت دربار پروس برخوردار بود. دانشگاه در ابتدا با ۲۵۶ دانشجو و ۵۲ استاد کار خود را آغاز نمود.

در دو قرن گذشته این دانشگاه جایگاه بسیاری از بزرگان و اندیشمندان آلمانی بوده‌است.  دانشگاه تازه بنیان نهاده شدهٔ برلین در سال ۱۸۱۰ با ۲۵۶ دانشجو و ۵۲ استاد در رشته‌های قانون، پزشکی، الهیات و فلسفه زیر نظر رئیس دانشگاه، تئودور اشمالز، آغاز به کار کرد.

g4

این دانشگاه خانهٔ بسیاری از بزرگترین متفکران آلمانی در دو قرن گذشته بوده‌ است که از میان آنها می‌توان به فیلسوف ایده‌آلیست: یوهان گوتلیب فیشته، الهی‌ دان اشلایرماخر، فیلسوف برجستهٔ ایده‌آلیست هگل، فیلسوف الهی‌دان ایده‌آلیست فردریش شلینگ، منتقد فرهنگی والتر بنیامین و فیزیکدان برجسته آلبرت اَینشتین و ماکس پلانک اشاره کرد.

g5

بنیانگذاران تئوری مارکسیسم از جمله کارل مارکس و فریدریش انگلس نیز در این دانشگاه کسب علم کرده‌اند، همینطور شاعر برجسته هاینریش هاینه، بنیانگذار ساختارگرایی فردرناندساسور، اتو فون بیسمارک، بنیانگذارحزب کمونیست آلمان کارل لیبکنشت، آمریکایی آفریقایی‌تبار و از مخالفان تبعیض نژادی در ایالات متحدهٔ آمریکا ، ویلیام دوبوآ و همچنین یکی از رهبران مشهور اروپایی به اسم رابرت شومان، دانش آموخته این دانشگاه بودند.

همانطور می‌توان اشاره کرد به جراح نامدار یوهان فریدریش دیفنباخ در اوایل ۱۸۸۰. این دانشگاه خانهٔ ۲۹برندهٔ جایزهٔ نوبل نیز به شمار می رود.

ساختار دانشگاه های آلمانی تحقیق-محور همانند هومبُلدْت، به عنوان مدلی برای دیگر دانشگاه ها، همچون دانشگاه جانز هاپکینز بوده‌است. همچنین ادعا شده‌است که دانشگاه هومبُلدْت به عنوان مدلی برای دیگر دانشگاههای سراسر اروپا، به عنوان خود محور بودن و مرکز مطالعات و تحقیقات در مبحث‌های مستقل و جداگانه، مد نظر قرار گرفته‌ است.

سایت دانشگاه به دو زبان انگلیسی و آلمانی در دسترس است. اطلاعات مربوط به پذیرش در دانشگاه را در این قسمت مشاهده کنید. فهرست صدها رشته کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه را در این قسمت دنبال کنید.

در این دانشگاه از باستان شناسی گرفته تا تاریخ و علوم و اقتصاد، فرصت های تحصیلی متنوعی در اختیار شما قرار دارد و توصیه می کنیم تا لینک های معرفی شده را به دقت بررسی کنید.

این دانشگاه برای رشته های غیر فنی در اروپا، مقصد خوبی به نظر می رسد.

شماره ۴: دانشگاه ولفگانگ فرانکفورت

دانشگاه Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main یکی دیگر از دانشگاه های ممتاز آلمان بوده که به نام یوهان ولفگانگ گوته شهرت دارد.

g6
ایندکس دانشگاه ولفگانگ آلمان

این دانشگاه در سال ۱۹۱۴ میلادی تاسیس شد. نام کامل: یوهان ولفگانگن گوته فرانکفورت آم ماین است که بیش از ۴۰ هزار دانشجو دارند و از بزرگ ترین و معتبر ترین دانشگاه های این کشور اعلام شده است. از دانش آموختگان به نام دانشگاه می توان به ویلهم گناتسینو، پیتر ایدن، کرنلیوس لانچوش و لودیگ اشتورمر، برنده جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۹۸ میلادی یاد کرد.

۴ کامپوس این دانشگاه شامل:

  • کامپوس بوکنهایم (Campus Bockenheim)
  • کامپوس ریدبرگ (Campus Riedberg)
  • کامپوس وستند (در مجتمع پوئلزیگ) (Campus Westend)
  • کامپوس نیدرراد (Campus Niederrad)

و دانشکده هایی به نام: دانشکده حقوق، دانشکده علوم اقتصاد، دانشکده علوم پرورشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشکده روان‌شناسی ، دانشکده الهیات،  دانشکده الهیات کاتولیک ، دانشکده فلسفه و تاریخ، دانشکده فیلولوژی، دانشکده زمین‌شناسی، دانشکده علوم رایانه و ریاضیات،  دانشکده فیزیک،  دانشکده زیست ، ‌شیمی، شیمی و داروسازی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشکده زبان‌شناسی و علوم فرهنگی دارد.

g7

همانطور که ملاحظه می کنید، این دانشگاه برای رشته های غیر فنی و مهندسی، یکی از بهترین انتخاب ها در آلمان است. سایت دو زبانه دانشگاه، اطلاعات مورد نیاز برای پذیرش دانشجویان بین المللی را به خوبی طبقه بندی و ارائه کرده است.

g8

در صورتی که برای کسب اطلاعات درباره فرصت های تحصیلی و بورس دانشگاه با پرسشی مواجه شدید، نیازهای اطلاعاتی خود را از طریق نشانی پست الکترونیک: international@uni-frankfurt.de جویا شوید.

در این دانشگاه، بیش از ۲۰۰ رشته در مقطع کارشناسی (همه به زبان آلمانی) و کارشناسی ارشد (برخی به زبان انگلیسی) ارائه شده است.

شماره ۵: دانشگاه ماکسیمیلیان لوودیک مونیخ

دانشگاه    Ludwig-Maximilians-Universität Münchenh از جمله دانشگاه های معتبر آلمان بوده و در فهرست دانشگاه های ممتاز این کشور قرار دارد.

g9

سایت دانشگاه به دو زبان اطلاعات مورد نیاز برای پذیرش را در اختیار شما قرار می دهد. اطلاعات مورد نیاز دانشجویان دکترا، پسا دکترا و محققان مهمان را در این قسمت جویا شوید. فهرست دانشکده های دانشگاه را در لیست زیر مشاهده کنید و با کلیک بر روی هر لینک، اطلاعات مربوطه را دریافت کنید.

ترم زمستان دانشگاه از اول اکتبر آغاز و تا ۳۱ مارچ ادامه پیدا می کند. همچنین ترم تایستان، از اول آوریل تا ۳۰ سپتامبر خواهد بود.

g10

برای تحصیل در رشته های هنر، فلسفه ، تاریخ، زبان شناسی، علوم دارویی و مطالعات فرهنگی و ادبیات و علوم کاربردی، این دانشگاه یکی از بهترین انتخاب های ممکن در آلمان است که هزینه زیادی هم برای تحصیل نیاز ندارد.

در صورتی که درباره دانشگاه های آلمان و فرصت های بورسیه با پرسشی مواجه شدید، سایت وزارت علوم فدرال آلمان نیز می تواند منبع خوبی باشد.

در قسمت های بعدی این گفتار با بررسی ۲۵ دانشگاه ممتاز آلمان همراه ما باشید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۸ نظر

ورود

  • کامبیز سلجوقی فروردین ۱۰, ۱۳۹۶

    مرسی از این همه اطلاعات خوب
    چرا فقط ۲۵ دانشگاه آلمان در فهرست ممتاز وزارت علوم هست؟ یعنی بقیه اعتبار زیاد ندارن؟ همه اینها به زبان آلمانی هستند یا انگلیسی هم رشته ای دارن؟

    • علی زمانی فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

      این ۲۵ مورد، طبق معیارهای ارزشیابی وزارت علوم ایران، حایز بالاترین امتیاز تشخیص داده شده و چون از نظر قدمت و کیفیت اموزشی در وضعیت عالی هستند، لذا در فهرست ممتاز قرار گرفته اند که توصیه شده است مسافران تحصیلی ایرانی به آلمان، ابتدا این ۲۵ دانشگاه را در فهرست بررسی های خود قرار داده اند. دانشگاه های دیگر هم در ردیف خوب و متوسط قرار دارند که ان ها نیز برای تحصیلی در آلمان انتخاب خوابی هستند و مدارک دانش اموختگان ایرانی، معادلسازی خواهد شد.
      بعضی به زبان انگلیسی هستند که باید از سایت دانشگاه بررسی کنید

  • توکلی فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

    جناب زمانی دانشگاه برلین برای مهندسی عمران امکان انگلیسی خوندن داره؟ من نتوتسم متوجه بشم.

    • علی زمانی فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

      بله
      از رشته زیر که به زبان انگلیسی ارایه میشود استفاده کنید
      Building Sustainability – Management methods for Energy Efficency, M.B.A.
      این رشته ها نیز به زبان انگلیسی است:
      Business Engineering, M.Sc.
      Energy Engineering, M.Sc.
      Energy Management, M.B.A.
      European and International Energy Law, M.B.L.
      Global Production Engineering, M.Sc.
      IT for Energy, M.Sc
      Space Engineering, M.Sc.
      Urban Development, M.Sc.
      Urban Management, M.Sc.
      Water Engineering, M.Sc.

  • غباری فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

    من فوق لیسانس حقوق دارم. به نظرتون کدوم دانشگاه آلمان مناسبه؟ آیا حقوق بین الملل جایی ارایه میشه؟ لطفا راهنمایی بکنین

  • مهتاب فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

    بنظرتون برای زبان شناسی ، آلمان بهتره یا فرانسه؟

    • علی زمانی فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

      سوال نامفهوم است. اگر مقصودتان زبان شناسی آلمانی است که قطعا آلمان انتخاب بهتری است. اما اگر انگلیسی است، کشورهای اسکاندیناوی انتخاب خوبی خواهد بود. در این زمینه باید بر اساس گرایش بررسی کنیم.

  • کیوان نصیری فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

    روز شما بخیر
    من کارشناسی ارشد مهندسی جامدات دارم. میشه مهندسی صنایع بخونم آلمان؟ دانشگاه برلین بهتره یا کارلسروهه؟ نمیدونم اینجا پاسخ میدین یا نه. از دوستان این رو معرفی کردن . با سپاس

    • علی زمانی فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

      بله
      میتوانید
      برلین انتخاب بهتری هست اما هزینه زندگی گران تر هست. از لینک های معرفی شده استفاده کنید

  • معین فروردین ۱۱, ۱۳۹۶

    دانشگاه ولفگانگ هم مجانی هست؟ آیا میشه به زبان انگلیسی هم قبولی گرفت؟ من اقتصاد خوندم. مشتاق هستم برای مدیریت برم آلمان. راهنمایی بفرمایید

    • علی زمانی فروردین ۱۲, ۱۳۹۶

      برای دکترا بلی.
      به زبان انگلیسی هم رشته های متنوعی داره. لطفا از لینک های داده شده بیشتر استفاده کنید. برای رشته مدیریت با بک گراند اقتصاد امکان دریافت ادمیشن وجود دارد

  • کاتوزیان فروردین ۱۳, ۱۳۹۶

    میشه درباره رشته تئاتر هم بگید کجا میشه خوند؟
    من نتونستم چیزی پیدا کنم

    • علی زمانی فروردین ۱۴, ۱۳۹۶

      سلام. از اطلاعات زیر استفاده کنید
      Department of Philosophy and Humanities
      Institute for Theater Studies
      ContactMichael Lorber and Prof. Dr. Matthias Warstat
      AddressGrunewaldstr. 35
      ۱۲۱۶۵ Berlin
      Telephone(030) 838-503 17 and 838-503 15
      Fax(030) 838-566 96
      Email
      master@theater.fu-berlin.de

  • پریسا اردیبهشت ۱۵, ۱۳۹۶

    باسلام
    من برای اپلای گرفتن ارشدروانشناسی باید چیکار کنم؟

    • علی زمانی اردیبهشت ۱۵, ۱۳۹۶

      سلام
      ۱-ابتدا دانشگاه مقصد رو انتخاب کنید از میان یکی از ۲۵ دانشگاه معرفی شد
      ۲-سپس رشته های مرتبط به کارشناسی شما را بررسی و مدارک مورد نیاز را آماده کنید.
      ۳-سوم اگر رشته مزبور به زبان آلمانی بود، مدرک مربوط رو بدست آورید.
      ۴-ترجمه رسمی مدارک را در قالب deadline و روش اعلامی دانشگاه مزبور، به دانشگاه ارسال کنید. حتی المقدور خلاصه تز کارشناسی و مقالاتی که در زمینه روانشناسی منتشر کرده اید نیز در رزومه قید کرده و به همراه مدارک ارسال کنید.
      موفق باشید

  • غزل خرداد ۱۲, ۱۳۹۶

    سلام. من الان در مقطع کارشناسی رشته ی گرافیک تحصیل میکنم میخواستم بدونم آیا بهتره که کارشناسی رو تموم کنم و برای ارشد برم یا دوباره کارشناسی رو از اول توی آلمان بخونم؟ چون به من گفتن برای ارشد امتحان عملی سختی میگیرن ولی برای کارشناسی نه. و اینکه میخوام اونجا نقاشی بخونم نه گرافیک. باید چیکارکنم به نظرتون؟اطلاعات زیادی ندارم

    • علی زمانی خرداد ۱۳, ۱۳۹۶

      سلام
      شما می بایست مدرک زبان آلمانی بگیرید و از مقطع کارشناسی در یکی از دانشگاه های هنر آلمان مشغول به تحصیل شوید. قطعا مقطع کارشناسی گرافیک ایران،‌عاملی خوبی در ادمیشن شما خواهد بود. دانشگاه هنر هامبورگ آلمان، رشته کارشناسی painting (نقاشی) را ارائه میکنه که برای آگاهی از شرایط پذیرش و مدارکی که باید به دانشگاه ارسال کنید به لینک زیر مراجعه کنید. کارهای هنری شما و سابقه فعالیت های تخصصی هنری،‌تاثیر زیادی در دریافت ادمیشن خواهد داشت. فعلا از این گام شروع کنید. برای کارشناسی امتحان عملی نداره و کارهای طراحی را باید تصاویرش را به همراه اپلیکیشن ارسال کنید.
      http://www.hfbk-hamburg.de/en/study/study-programmes/bachelor-of-fine-arts/painting-drawing/