سرکوب و تبعیض نژادی سازمان یافته به مدت ۵۰ سال در آفریقای جنوبی حاکم بود. علی رغم این که اوایل دهه ۹۰ میلادی جریان های اجتماعی متفاوتی شکل گرفت و قوانین تغییر کردند، تفکر رژیم آپارتاید همچنان بر این کشور سایه انداخته و از زمین های کشاورزی برای مرز بندی میان نژاد ها استفاده می شود.
عکاسی به نام «جانی میلر» (Johnny Miller) با استفاده از دوربین هِلی شات تصاویر قابل تاملی از آفریقای جنوبی تهیه کرده و برای نخستین بار اختلاف های اساسی در این کشور را به تصویر کشیده است. دولت مرکزی با استفاده از این مرزها از دسترسی سیاه پوستان به مدارس، شغل های رده بالا و بخش شهری جلوگیری کرده و بر ثروت خود می اندوزد.
شما می توانید در ادامه این تصاویر شگفت انگیز را مشاهده نمایید.
افراد سیاه پوست هزاران سال است که از حقوق خود در این کشور محروم هستند. آپارتاید در سال ۱۹۴۸ میلادی قانون نژاد پرستی را به این کشور وارد کرد.
آپارتاید میان نژادهای مختلف افراد سیاه پوست نیز تفاوت قائل می شد. آن هایی که از مناطق شرقی «کِیپ» می آمدند و به زبان «ژوسا» (Xhosa) صحبت می کردند و همچنین مردمان بومی به بردگی گرفته می شدند، اما افرادِ با نژاد ترکیبی مانند اندونزیایی ها و ماداگاسکاری ها از این قاعده مستثنی بودند.
در سال های گذشته، دولت با توسل به زور مردم سیاه پوست را از مناطق روستایی بیرون نموده و آن ها را به بیرون از شهر هدایت کرده است. توسعه های جدید در شهر، مانع از اتحاد مردم با یکدیگر می شود.
حکمرانی رژیم آپارتاید سالهاست به پایان رسیده و اثری از قانون های آن دیده نمی شود، اما بسیاری از افراد سیاه پوست همچنان در خانه های کوچکِ بیرون از شهر و مناطق ساحلی زندگی می کنند.
مردم سفید پوست و ثروتمند در کرانه دریا، نزدیک کوه «تابل» و در حوالی مرکز شهر زندگی می کنند.
به دلایلی خاص، گاهی اوقات ارتباطات بسیار کمی در مرکز زندگی افراد پردرآمد مشاهده می گردد.
آقای میلر قصد دارد با استفاده از داده های سرشماری و نقشه های تهیه شده، مناطق مختلف را بر اساس قومیت، درآمد و زبان مورد استفاده طبقه بندی نماید.
سرویس نقشه گوگل به این عکاس کمک نموده تا بتواند مناطق مناسب برای پرواز و فرود هلی شات را شناسایی کند. در کشور آفریقای جنوبی استفاده از این نوع دوربین ها منع قانونی ندارد، البته در صورتی که برای اهداف تجاری مورد استفاده قرار نگیرند.
اختلاف و تفرقه بسیار زیاد است و با این که از قبل چنین تصوری درباره این کشور وجود داشت، اما دوربین توانسته بسیار بهتر این مسئله را به تصویر بکشد.
با استفاده از رنگ نیز می توان مناطق فقیر نشین را از مناطق ثروتمند تشخیص داد.
خلیجی که در تصویر زیر مشاهده می نمایید، بین مناطق ذکر شده جدایی انداخته است.
تنها عکس برداری هوایی می تواند اختلافات طبقاتی گسترده در مناطق مختلف آفریقای جنوبی را به خوبی نشان دهد.
تصویر زیر به خوبی تفاوت منطقه «اَلِکساندرا» (Alexandra) (نلسون ماندلا آن را خانه خود می نامید) و «ساندتون» (Sandton) را نشان می دهد.
این تصاویر تاکنون توسط افراد بسیاری مشاهده شده و بازتاب های گسترده ای نیز به همراه داشته است.
مردم در خود نوعی ترس به همراه دارند؛ ترسی که دلیل مشخصی ندارد و بیشتر به خاطر زبان، رنگ و فرهنگ مختلف ایجاد شده و به نظر می رسد ریشه در تاریخ این کشور داشته باشد، اما همچنان می توان آن را تغییر داد.
آقای میلر با نهاد «Code For Africa» کاملا هماهنگ شده. این سازمان اطلاعات را دیجیتالی نموده و سپس آنها را ارائه می کند. بدین ترتیب از فناوری های مختلف در خبرنگاری استفاده می شود.
وی امیدوار است بتواند مجموعه مناسبی برای علاقه مندان به عکاسی با دوربین هلی شات گردآوری کند.
بدون نظر