۵ شیء باستانی عجیب که معمایشان هنوز حل نشده باقی مانده است

۵ شیء باستانی عجیب که معمایشان هنوز حل نشده باقی مانده است

بشر همواره به دنبال کشف اسرار گذشته بوده و همیشه سعی داشته ریشه خودش را بشناسد. برای دست یابی به این هدف، بررسی آثار باستانی و قدیمی چند هزار ساله، می تواند راه گشا باشد. به همین دلیل، همواره کاوش های بیشماری در سراسر دنیا صورت گرفته است.

برخی عتیقه های به دست آمده توانسته اند افق های زیادی را برای ما روشن کنند و اطلاعاتی درباره دنیای باستانی فاش سازند. اما تعدادی از آن ها به قدری عجیب بوده اند که هنوز هم رازشان کشف نشده است.

ما در این مقاله قصد داریم ۶ نمونه از عجیب ترین اشیای باستانی کشف شده را به شما معرفی کنیم. پژوهشگران علی رغم تلاش های بسیار زیاد و صرف ساعت ها زمان، هنوز نتوانستند به رمز و راز آن ها پی ببرند. از شما دعوت می کنیم مطلب را تا پایان دنبال کنید تا با این اشیای شگفت انگیز و فوق العاده آشنا شوید.

سنگ های کروی غول پیکر کاستاریکا

450

این سنگ های کروی عجیب، علاوه بر داشتن جذابیت ظاهری، ریشه و هدفی نا معلوم دارند که همین امر مسئله را پیچیده تر می کند.

451

آن ها در دهه ۱۹۳۰ توسط کارگرانی که در حال پاک سازی مزارع موز در جنگل بودند، کشف شدند. صاحب نظران محلی اعتقاد داشتند که در این سنگ ها طلا پنهان شده است، اما هنگامی که برخی از آن ها توسط دینامیت باز شدند، خلاف این مسئله ثابت شد.

هیچ کس نمی داند چه کسی آن ها را ساخته و هدفش از این کار چه بوده است. شاید آن ها نماد اجرام آسمانی باشند که توسط مردم باستان دیده شده اند؛ شاید هم برای جدا کردن سرزمین های قبایل مختلف به کار می رفته اند.

پیل (باتری) بغداد

452

به نظر می رسد نخستین بار اهالی بین النهرین تولید الکتریسیته را به ما یاد داده اند. در دهه ۱۹۳۰ میلادی، یک شیء عحیب در طول کاوش های باستان شناسی بغداد کشف گشت. این عتیقه که از آن با نام «پیل بغداد» یاد می شود، یک کوزه ۱۳ سانتیمتری است که یک میله آهنی از دهانه اش بیرون زده. درون این کوزه یک سیلندر مسی نیز یافت شد که درونش میله آهنی دیگری قرار داشت.

بعد از بررسی های زیاد، مشخص شد که این شیء یک باتری باستانی است که می تواند با ولتاژ ۱ جریان الکتریسیته تولید نماید.

بر اساس یک نظریه، این باتری برای آبکاری طلا مورد استفاده قرار می گرفته، اما دانشمندان هنوز نمی دانند که این فناوری چرا و چگونه بعدها به دست فراموشی سپرده شده است. نکته جالب اینجاست که باستان شناسان نتوانستند در سرزمین های نزدیک به محل کشف این کوزه، شیء دیگری مانند آن بیابند.

دست نوشته های ووینیچ

_68288328_voynich_manuscript_(66)

این دست نوشته ها اسرار آمیز ترین کتاب جهان به شمار می روند. نویسنده آن مشخص نیست و به زبانی غیر قابل کشف به رشته تحریر درآمده است. علامت های عجیب و غریب و تصاویر غیر قابل توضیح زیادی در آن به چشم می خورد.

454

نکته عجیبی که کتاب را از سایر نمونه ها متمایز می کند، الفبای منحصر به فردی است که در هیچ یک از روش های نوشتاری شناخته شده نمی گنجد. ساختار غیر قابل نفوذ این دست نوشته، باعث شد که رمز نگار ها تلاش های خود را در قرن بیستم متوقف کنند. هنوز هم کسی نتوانسته از نوشته های این کتاب سر در بیاورد.

مجسمه های طلایی اینکا ها

455

این مجسمه های طلایی که حیوانی اسرار آمیز را نشان می دهند، در آمریکای جنوبی کشف شدند و با نگاه اول ما را به یاد هواپیما ها می اندازند. البته باور این مسئله برای ما بسیار سخت است. هنوز مشخص نیست که انسان های دوران باستان از چه وسیله ای برای ساخت این مجسمه ها الهام گرفته اند.

456

در سال ۱۹۹۶ میلادی، دو سازنده هواپیما های مدل آلمانی، این فرضیه که آن ها از روی شیئی پرنده ساخته شده اند را تایید کردند. آن ها مجسمه ها را ۱۶ برابر بزرگتر ساختند و با وصل نمودن موتور، موفق شدند هواپیماهایی کنترلی بسازند. این وسایل نه تنها با موفقیت پرواز کردند، بلکه توانستند بدون موتور هم به خوبی در هوا معلق بمانند.

سازوکار آنتیکیترا

458

این سازوکار یکی از قدیمی ترین سامانه های محاسباتی به شمار می رود. این وسیله طراحی پیچیده ای دارد و شاید بتوان آن را نخستین کامپیوتر جهان دانست. بعد از دهه ها مطالعه، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که وسیله مذکور، موقعیت ماه و خورشید و حرکت سیاره ها در آسمان را نشان می داده است. این سازوکار می توانسته خورشید و ماه گرفتگی را پیش بینی کند و رویدادهای مهم کره زمین مانند المپیک را زمان بندی نماید.

459

این سوال که انسان های دوران باستانی چگونه توانسته اند چنین دستگاه پیچیده ای بسازند، هنوز بدون جواب باقی مانده است. برخی متخصصان ادعا می کنند که طراحی برنزی این سازوکار، بر ساخت دستگاه های مشابه در هزاره های بعدی تاثیر گذار بوده است.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود