ایران، سرزمین شگفتی های آسیا و جهان، جشنواره ای از رنگ ها و اقوام و سنت ها را در اقلیمی چهار فصل با تمدن ده هزار ساله در معرض دید عاشقان فرهنگ و هنر قرار می دهد که از هر نظر، سرزمینی منحصر به فرد محسوب می شود.
چنین تنوعی از نژاد و فرهنگ و سنت و آیین و طبیعت و تاریخ را در کمتر کشوری از جهان امروز می توان یافت که سحر انگیز بوده و ملتی را شیفته طنازی وصف ناشدنی سرزمین اهورایی کنند.
شناخت ظرفیت های فرهنگی، هنری، طبیعی و باستانی کشوری که هنوز درصد کمی از آثار باستانی آن در بهشت باستان شناسان جهان (شهر سوخته) اکتشاف شده و از جزیره خوردنی هرمزش در جنوب تا جنگل های چند میلیون ساله در سمنان، شرق شناسان و غرب شناسان را همچنان در حیرت این عظمت تمام نشدنی غرق کرده است، تاملی ژرف نیاز دارد برای شناخت دنیای شگفتی های ایران.
یکی از افرادی که در سال های اخیر به ایران سفر کرده است و روایت مصور خود را در قالب تصاویر جذاب از سرزمین ایران در اختیار رسانه ها قرار داده است، ماسیمو رومی، عکاس و جهانگردی از سرزمین مارکوپولو است.
گزارش امروز سرویس هنری روزیاتو، روایتی دارد از نگاه این عکاس ایتالیایی به روستاهای ایران. از اورمان تا کندوان.
با ایرانگردی مصور ما با طعم ایتالیایی، همراه باشید.
داستان ماسیمو: جهانگردی عاشق
ایتالیا، مقصد شماره یک گردشگری جهان با مناطقی رویایی همچون ونیز و فلورانس که به زعم بعضی ها، موزه بدون سقف اروپا نام دارند، اقلیم شگفت انگیزی از هنر و معماری و طبیعت را فرا روی عاشقان طبیعت گردی و باستان شناسی قرار می دهد که فراموش نشدنی است.
قدرت دریانوردی ایتالیایی ها همواره سبب شده تا دریا و ارتباطات دریایی و به تبع آن، جهانگردی، بخش جدایی ناپذیر از سبک زندگی ایتالیایی ها باشد که این مقوله، در زندگی ماسمسو رومی، عکاس و جهانگرد معروف این سرزمین نیز نمود پیدا کرده است.
او اخیرا، سفری به ایران داشت و گوشه هایی از معماری باشکوه ایران را ثبت کرد. تصویری که وی از مسجد زیبای شیخ لطف الله نصف جهان گرفت، بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان پیدا کرد.
جشنواره ای از رنگ که حاصل از عبور نور خورشید از پنجره های رنگارنگ مسجد قدیمی و انعکاسش بر فرش های دستبافت نفیس این عبادتگاه است، کمپوزیسیونی رمانتیک را برای خلق عکسی بی نظیر فراهم کرد.
او در ایتالیا، قریب به هجده سال در کار اداری فعالیت داشت و ناگهان تصمیم می گیرد که کارش را رها کند و به نقاط مختلف دنیا سفر کرده و از مکان های کم تر شناخته شده، عکس برداری کند.
او در چند سال اخیر از قاره جنوبگان گرفته تا مغولستان، تبت، اتیوپی، هند و ایسلند سفر کرد و در طی این مسیر جذاب، با فردی برخورد کرده از تجربه هایش در سفر به ایران گفت.
ماسیمو، شیفته اظهارات این فرد شد و تصمیم گرفت که ایران را در مقصد سفرهای خود قرار دهد. اطلاعات اجمالی که این فرد در اختیار عکاس میانسال ایتالیایی قرار داد سبب شد تا وی عاشق فرهنگ ایران شده و در این زمینه، مشغول به مطالعات وسیعی شود.
او از جمله گردشگران ایتالیایی سال های اخیر است که به ایران سفر کرد و درباره ایران، به جای بررسی اطلاعات درگاه های خبری و رسانه ای، از طریق مقالات علمی و تخصصی آشنا شد.
او گفته بود که در جریان مطالعاتش، به مقاله ای درباره معماری ایران برخورد کرد که توجه او را به معنویت و حکمت نهفته در آن جلب نمود و به همین خاطر، شیفته معماری ایران شدم. در این مقاله، در باب نسبت های معینی که در طبیعت یافت می شود و در طراحی صور زندگی در معماری به کار گرفته می شوند تا نوعی زیبایی الهی را در بناهای ایران بازتاب دهند، صحبت شده بود.
سفر ماسمیو به ایران، در نوامبر (آذر ماه ۹۵) رخ داد و در مدت اقامت ده روزه اش در ایران، با معماری اماکن مقدس ایران آشنا شد.
در جریان سفر کوتاهش برای شناخت گوشه هایی از عجایب معماری ایرانی و اسلامی به تهران، اصفهان، شیراز، کرمان، یزد، کاشان، تبریز، ابیانه، کندوان، دریاچه ارومیه، سنندج و اورامان سفر کرد و مکان هایی بسیاری را هدف شکار لنز دوربین خود قرار داد.
روایت رومی از مساجد ایران، در جای خود تامل بر انگیز است. وی معتقد است که وقتی وارد عبادتگاه های ایران شدم، اولین حسی که به من دست داد، عظمت فضا است. کاشی های زیبا و شیشه های زنگی که نور آفتاب، رنگ هایشان را بر زمین پهن کرده، به تجربه معنوی اضافه می کند.
او می گفت که وقتی از این مکان ها عکس برداری می کرد، تزیینات مجلل و جزییات دقیق، هوش را از سرش ربوده و مسحور شگفتی های معماری بناهای قدیمی شده است.
او، معماری ایرانی را با نماد پردازی های کیهانی، متفاوت از معماری بناهایی می داند که در دیگر کشورهای مسلمان مشاهده کرده است. او بخشی از این پتانسیل بی نظیر را در شناخت کامل و دقیق معماران ایران، از نسبت ها می داند.
او می گوید که اساس معماری ایرانی، نسبت طلایی است. نسبت ریاضی که در طبیعت یافت می شود و این، فاکتور مهمی در معماری ایرانی به شمار می رود. چرا که ساختارهای هندسی که در معماری ایران زمین مشاهده می شوند، تصویر خوبی را روبرو دیدگان مخاطب قرار داده و چشم نواز هستند.
ایرانگردی به روایت ماسمیو رومی
در گفتارهای آینده، به سفرهای ماسیمو رفته و از چشم انداز او و روایت مصورش از اقصی نقاط جهان، با مقصدهای گردشگری هیجانی و کم تر شناخته شده آشنا می شویم و جهان را به روایت اینستانوشته های مصورش، مرور می کنیم.
اینستاگرام وی را در این نشانی دنبال کنید که با وجود آنکه بیش از ۲۲۰۰ عکس از ده ها کشوری که بازدید کرده است به اشتراک گذاشت، اما کم تر از ۲ هزار مخاطب دارد.
فوق العاده بود. یکی از جذاب ترین عکسهایی که از کردستان تا حالا دیدم در سایت ماسیمو بود
تنکیو
عالی بود
عالی بود.
واو
من عاشق یزد شدم
خیلی خوشگله. واقعا افتخار میکنیم که یه عکاس ایتالیایی بیاد این همه عکس بگیره و در سایت ها منتشر بشه. الان دیدم خیلی از عکسهاش در سایت ها درباره ایران منتشر شده. انتخاب خوبی کردین. ممنونم
پیروز و شاد باشید دوستان