گزارش روزیاتو از سفر به رُم ایتالیا همراه سامسونگ؛ شهر ابدیت

گزارش روزیاتو از سفر به رُم ایتالیا همراه سامسونگ؛ شهر ابدیت

سخت مشغول کار بودم و فکرم مانند حال و هوای نزدیک به نوروز شلوغ بود که خبری خوش را دریافت کردم؛ سفری در پیش بود و باید خود را برای عزیمت به رم ایتالیا آماده می کردم تا در کنفرانسی به نام منا فوروم با میزبانی سامسونگ حضور پیدا کنم.

شوق و شعف شنیدن این خبر وصف ناشدنی بود. بیش از هرچیز دیگری همین را میخواستم؛ سفر به قلب اروپا؛ شهر خرابه های شکار، هنرهای مثال زدنی و خیابان های مملو از حیات.

پیشتر از قدمت و شکوه رُم زیاد شنیده بودم و نوبت به آن رسیده بود که با چشمان خود شاهد این موزه زنده باشم. واتیکان، میکل آنژ، گلادیاتورها، معبد خدایان و فواره آرزوها نام هایی بودند که بلافاصله به ذهنم خطور کردند و هیجان را در من به بی نهایت رساندند.

در ادامه این مطلب گزیده ای از بخش های مختلف سفرمان به رم را با شما در میان می گذاریم.

تاریخچه رم

رُم یا به لاتین رُما پایتخت ایتالیاست. مساحت این شهر ۱۲۸۵ کیلومتر مربع است و بالغ بر دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد (البته بخش باستانی و مرکزی آن). این شهر که پرجمعیت ترین ناحیه در ایتالیا محسوب می شود عنوان چهارمین شهر پرجمعیت اروپا را هم در اختیار دارد. رم توسط سومین رودخانه طویل ایتالیا به نام تایبر که چهارصد کیلومتر طول دارد به دوبخش تقسیم شده.

محل سخنرانی پاپ در روزهای یکشنبه

از آنجا که قدمت این شهر به سه هزار سال می رسد بسیاری آن را Eternal City یا شهر ابدیت می خوانند. همزمان با آغاز عصر رنسانس (از قرن ۱۴ تا ۱۷) تقریبا تمامی کشیشان رم از زمان نیکلاس پنجم برنامه ای چهارصدساله را برای تبدیل نمودن رم به قلب فرهنگی و هنری دنیا آغاز کردند و با کمک هنرمندانی نظیر میکل آنژ و برنینی به این هدف رنگ واقعیت دادند.

در سال ۲۰۱۶ میلادی رم عنوان چهاردهمین شهر پربازدید دنیا و سومین شهر توریستی در اتحادیه اروپا را از آن خود کرد. قلب تاریخی رم در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و موزه های واتیکان و بنای کلوسیوم همچنین در زمره پربازدیدترین نقاط دیدنی دنیا هستند. منطقه تجاری رم نیز کسب و کارهای مختلفی در حوزه روغن، داروسازی و مالی را در خود جای داده و به خاطر حضور برندهای مطرح جهانی از جمله آرمانی و گوچی، رم عنوان پایتخت مد و طراحی لباس دنیا را هم به خود اختصاص داده است. رم همچنین تنها شهر دنیاست که کشور دیگری به نام واتیکان را در خود جای داده است.

نقاط دیدنی رم

بیلبوردهای تبلیغاتی سامسونگ در همه جای فرودگاه دیده می شوند

صبح روز شنبه (۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۶) به فرودگاه اصلی رم (Rome Fiumicino) رسیدیم و شدت هیجانم به قدری بود که گویی سفر ۵ ساعت و نیمه مان تاثیری بر من نداشت. نکته جالب اما حضور پررنگ سامسونگ و به طور مشخص مانیتورهای غول پیکر آن در فرودگاه بود که تقریبا در هر جایی می شد دیدشان.

خیابان مقابل به قلعه سنت آنجل

در فرودگاه خانمی ایتالیایی به نیابت از سامسونگ به استقبال مان آمد و ما را سوار ون هایی کرد که از قبل برایمان تدارک دیده شده بود. او در حین مسیر اطلاعات جالبی در مورد شهر در اختیارمان قرار داد. در میانه مسیر از مرکز شهر عبور کردیم که در واقع محل تراکم آثار باستانی رم است و به هرگوشه ای که مینگریستیم بنایی تاریخی را می دیدیم.

دادگاه عالی ایتالیا

بعد از رسیدن به هتل و استراحتی تقریبا یکساعته تصمیم گرفتیم از فرصت مان نهایت استفاده را ببریم و سری به موزه های واتیکان بزنیم؛ مجموعه ای بی نظیر از آثار هنری که پاپ یا کشیشان رم در طول قرون مختلف از جمله عصر رنسانس گردآوری کرده بودند. لازم است اشاره کنم این موزه ها بالغ بر ۷۰ هزار اثر هنری را شامل می شوند که از میان تنها ۲۰ هزار عددشان در معرض دید عموم قرار داده شده.

۱- موزه های واتیکان

صف ورود به موزه واتیکان

موزه های واتیکان در قرن شانزدهم و توسط پاپ جولیوس دوم تاسیس شده و سقف های آن تماما توسط میکل آنژ نقاش، پیکره تراش، معمار و شاعر مشهور ایتالیایی نقاشی شده اند. این موزه در سال ۲۰۱۳ میلادی پذیرای ۶ میلیون بازدید کننده بود و به همین خاطر عنوان ششمین موزه پربازدید در دنیا را به خود اختصاص داده است.

موزه واتیکان در مجاورت شهر واتیکان قرار دارد که آن نیز درست در قلب رم است و برای خود مملکتی مستقل به شمار می رود. به همین خاطر در قسمتی از راهروهای موزه می توانید نگاهی مختصر به یکی از میادین شهر واتیکان بیاندازید.

نمای یکی از میدان های واتیکان از داخل موزه

بعد از بازدید از موزه به رستورانی در مجاورت آن رفتیم  و در آنجا بود که برای نخستین بار طعم پیتزای ایتالیایی اصل را چشیدم؛ باورم نمیشد اما اگر بخواهم توصیفی واقعی از آن پیتزا داشته باشم می توانم آن را به برشی دایره ای شکل از نان لواش خودمان با اندکی گوجه و مقدار بسیار کمی پنیز پیتزا تشبیه کنم. آنطور که من متوجه شدم ایتالیایی ها علاقه ای به ترکیب کردن مواد مختلف در پیتزاهایشان ندارند و ترجیح می دهند در هر پیتزا طعمم یک ماده اصلی را تجربه کنند؛ مثلا پیتزای مارگاریتا (گوجه)، پیتزای تن (ماهی تن و پنیز)، پیتزای قارچ و غیره.

۲- پانتئون یا معبد خدایان

معبد خدایان یا پانتئون

پس از صرف ناهار سری به معبد پانتئون یا خدایان زدیم؛ بنایی دایره ای شکل با هشت ستون سر به فلک کشیده در بخش جلویی که در سال های ۱۱۳ تا ۱۲۵ بعد از میلاد مسیح ساخته شده و حالا نقش کلیسا را ایفا میکند. پانتئون از جمله بناهای باستانی رم به شمار می رود که به مرور زمان دچار کمترین آسیب شده و علت هم استفاده مستمر و مرمت پیوسته این بنا در طول سالیان است.

نمایی از مجسمه های داخل معبد
نمایی از مجسمه های داخل معبد خدایان

۳- کلوسیوم

کلوسیوم

در روز دوم سفر به کلوسیوم یا محل مبارزه گلادیاتورها رفتیم که به آمفی تئاتر فلاویان (به خاطر اینکه توسط پادشاهان عصر فلاویان ساخته شده) نیز شهرت دارد. آنطور که راهنمای ما می گفت بنای مذکور در اصل از سنگ آهک سفید، توف و آجر ساخته شده اما به مرور روکش مرمری آن برای استفاده در دیگر بناهای رم برداشته شده. کلوسیوم همانطور که در ابتدا اشاره کردیم برای نبرد گلادیاتورها، شکار حیوانات و اجرای احکام اعدام ساخته شد و در ابتدای قرون وسطا به محلی برای تفریح تغییر کاربری داد.

نمایی از کلوسیوم

البته در طول سالیان به خاطر وقوع زمین لرزه و سرقت سنگ هایش خسارت های زیادی به این بنا وارد شده با این حال باز هم کلوسیوم را می توان نماد امپراطوری رم دانست.

شهر باستانی

شهر باستانی کشف شده در مجاور کلوسیوم

در مجاورت این بنا اما شهری باستانی قرار دارد که چندسال پیش و در جریان حفاری هایی که برای ساخت مترو در رم صورت گرفت سر از خاک برآورده. این شهر حاوی کلیسا ها (به زبان ایتالیایی باسیلیکا)، قبرستان و میادین زیبایی است.

نمای دیگری از شهر تازه کشف شده در کنار کلوسیوم

۴- قلعه سنت آنجل

قلعه سنت آنجل

عصر همان روز به قلعه سنت آنجل رفتیم که در واقع حکم زندان و دروازه شهر برای دفاع از گنیجه واتیکان در برابر دشمنان را ایفا می کرده. می گویند زمانی گالیله به خاطر آنکه مدعی شده زمین به دور خورشید می گردد در این قلعه زندانی شده.

مجسمه فرشته مایکل

در ورودی این قلعه می توانید مجسمه فرشته مایکل را ببینید که نماد عدالت است و در دالان های مختلف آن نیز ادوات و تجهیزات جنگی آن دوران شامل توپ و منجنیق قرار دارند.

توپ و منجنیق

خیابانی که روبروی قلعه قرار دارد محلی برای اجرای موسیقی نوازندگان خیابانی و البته حضور پررنگ دست فروش هاست که نمادهای فرهنگی و مذهبی واتیکان را به توریست ها می فروشند.

خیابان روبروی قلعه

در روز سوم سفرمان به محل برگزاری منا فروم رفتیم تا از نزدیک جدیدترین تکنولوژی های به نمایش در آمده توسط سامسونگ را ببینیم. گزارش مربوط به منا فوروم پیشتر در روزیاتو منتشر شده که می توانید از نظر بگذرانید.

منافوروم

۵- فواره آرزوها

فواره آرزوها

فواره آرزوها یا Fountain Trevi در نزدیکی معبد خدایان قرار دارد و غالبا محلی برای گرد هم آمدن عشاق است. ارتفاع این ساختمان ۲۶ متر و عرض آن ۴۹ متر است و یکی از مشهورترین فواره های موجود در دنیا به شمار می رود. رسم بر این است که مردم پشت به این فواره می ایستند و با دست راستشان از روی شانه چپ خود سکه ای را به داخل آب می اندازند و آرزویی می کنند.

طبق اعلام مقامات رسمی ایتالیا روزانه ۳۰۰۰ یورو به داخل این فواره انداخته می شود و در سال ۲۰۱۶ یک و نیم میلیون یورو پول از آن استخراج شده است. از این پول البته برای کمک به نیازمندان ایتالیا استفاده می شود اما آنطور که گفته شده تلاش های زیادی برای سرقت سکه های درون این آب صورت می گیرد.

۶- میدان و پلکان اسپانیا

پلکان اسپاگنا

این پلکان در انتهای خیابانی به نام کورسو (یکی از خیابان های اصلی رم و محل استقرار فروشگاه های مربوط به برندهای مطرح لباس) و در مجاورت سفارت اسپانیا قرار دارد. درست در روبروی این پلکان میدان و فواره ای سنگی دیده می شود که توسط برنینی (نقاش و پیکره تراش قرن ۱۶ ایتالیا) ساخته شده و مردم غالبا بعد از خرید در خیابان کورسو به این میدان می آیند تا دمی استراحت کنند.

۷- بنای یادبود ویکتور امانوئل دوم

این بنای یادبود به ویکتور امانوئل نخستین پادشاه ایتالیا بعد از اتحاد این کشور مربوط می شود (ایالات مختلف ایتالیا در ابتدا به صورت مستقل از هم بودند اما به ندرت در سال ۱۸۱۵ میلادی با یکدیگر متحد شدند). ساخت این بنا در سال ۱۹۱۱ میلادی آغاز و در سال ۱۹۲۵ میلادی به اتمام رسید و به عنوان موزه اتحاد ایتالیا آغاز به فعالیت کرد.

۸- میدان نانووا

میدان نانووا

میدان نانووا (Piazza Nanova)‌ در قرن یکم بعد از میلاد ساخته شده و رومیان باستان عادت داشتند برای تماشای بازی ها در این میدان جمع شوند. پیکره ها و نمادهای مختلفی در این میدان دیده می شوند که حول سازه ای ستون مانند (نماد خدای خورشید) گرد هم آمده اند و برنینی از جمله هنرمندان قرن شانزدهم رم در ساخت آن مشارکت داشته است. بهترین زمان برای بازدید از این میدان عصرهاست چراکه در این ساعات دست فروش ها، نوازندگان خیابانی و هنرمندان در آن گرد می آیند و به عرضه هنرشان می پردازند.

 غذاهای ایتالیایی

در ایتالیا نیز مانند اغلب نقاط دنیا مردم سه وعده غذایی شامل صبحانه، ناهار و شام صرف می کنند. صبحانه عموما شامل کافه لاته (قهوه و شیر)، نان، کره و مربا می شود.

ناهار مهم ترین وعده غذایی در ایتالیا به شمار می رود و معمولا بین ساعت های ۱۳ تا ۱۵ میل می شود. یک ناهار ایتالیایی عمداتا شامل این بخش ها می شود:

  • غذای اول یا il primo  که عموما شکلی از پاستاست
  • غذای دوم یا il secondo که گوشت یا ماهی را در بر میگیرد
  • غذای جانبی یا  il contorno که ظرفی حاوی سبزیجات است
  • دسر شامل تیرامیسو، تارت های میوه ای، گلابی پخته و انواع کیک

البته اشاره کنیم غذای محبوب و قوت غالب ایتالیایی ها و به طور مشخص اهالی رم پاستا (در انواع و اقسام) و همچنین پیتزا در طعم های متنوع است و پنیر ماده اولیه اصلی غذاهایشان را می سازد.

سوغات رم

از میان خوراکی ها پاستا، روغن زیتون و پنیر را میتوان اصلی ترین سوغات رم دانست و اگر به دنبال خرید یادگاری از این شهر تاریخی و بناهای زیبایش باشید خرید جاکلیدی، مجسمه، نمادهای سفالی از نقاط دیدنی و مگنت های زیبا را به شما توصیه می کنیم. در صورتی که بودجه بیشتری در اختیار دارید چرم ایتالیا را فراموش نکنید.

بدون نظر

ورود