«فرصت مطالعاتی» چیست و چگونه دریافت کنیم؟

همه آنچه درباره فرصت مطالعاتی در خارج از کشور نیاز دارید

«فرصت مطالعاتی» چیست و چگونه دریافت کنیم؟

فرصت مطالعاتی از جمله برنامه هایی است که در مقطع PhD در کلیه رشته های دانشگاهی در داخل کشور در اختیار  ده ها هزار دانشجوی دکترا قرار دارد. اما متاسفانه برخی از دانشجویان، آگاهی کامل از این برنامه و فرصت هایی که این مدت در اختیارشان قرار می دهد، ندارند. از طرفی، تجربه نشان داده است که چون پس از دفاع دوره دکتری، فارغ التحصیلان مشغول مراحل جذب هیات علمی می شوند و به دلیل این که در صورت ترک ایران، فرصت های جذب هیات علمی را از دست می دهند، عطا دوره پسا دکتری را به لقای آن ترجیح می دهند. اگر سال آخر مقطع کارشناسی ارشد داخل کشور هستید و قصد حضور در دوره دکترای با آزمون یا بدون آزمون دارید، بهتر است که درباره فرصت مطالعاتی این مقطع جزییاتی را بدانید. این گزارش تلاش کرده است تا اطلاعاتی مفید در این زمینه را در اختیار دانشجویان قرار دهد.

جزییات کامل اطلاعیه های بانک مرکزی درباره ارز دانشجویی و ارز مسافرتی

مهم ترین کار برای پیدا کردن فرصت مطالعاتی، تعامل مستقیم با اساتید دانشکده های خارجی طرف قرارداد با دانشگاه های داخل کشور است.

فواید فرصت مطالعاتی چیست؟

  • فرصت مطالعاتی، فرصتی برای شناخت دانشگاه های خارج از کشور است.
  • فرصت مطالعاتی فرصتی برای دریافت ارز  دانشجویی است.
  • فرصت مطالعاتی، فرصتی برای  تحصیل کوتاه مدت در بهترین دانشگاه های جهان است.
  • فرصت مطالعاتی، فرصتی برای انتشار مقاله با اساتید خارج از کشور است.
  • فرصت مطالعاتی، زمان خوبی برای شرکت در کنفرانس های معتبر  بین المللی است.
  • فرصت مطالعاتی، فرصتی کارساز برای ادامه تحصیل و تحقیق در مراکز علمی خارج از کشور  است.
  • فرصت مطالعاتی، تجربه خوبی برای زندگی و کار در ان سوی مرزها در اختیار دانشجویان قرار می دهد.
  •  برای جذب هیات علمی، گذراندن فرصت مطالعاتی می تواند بسیار مفید باشد و تجربه نشان داده که در مقایسه با افرادی که فرصت مطالعاتی نرفته اند، احتمال جذب افرادی که در دوره دکتری به فرصت رفته اند بسیار بیشتر خواهد بود.
  •  فرصت مطالعاتی این امکان را می دهد که افراد زبان خود را بسیار تقویت کنند و اگر در پس از جذب به عنوان هیات علمی، نیاز به شرکت در کنفرانس، همایش و یا گذارندن دوره های کوتاه مدت داشتند، از این فرصت ها به دلیل ضعف در زبان چشم پوشی نکنند.
  •  آشنایی با فرهنگ کشور میزبان یکی از جنبه های مهم در فرصت های مطالعاتی است که به دلیل فراغت بیشتر در این دوره، این امکان برای افراد به خوبی فراهم خواهد شد.

راهکارهای تشخیص دلار تقلبی را بشناسیم

اصولا به دلیل تغییر فرهنگ یا عدم آشنایی با زبان کشور میزبان، چند ماه اول صرف به هنگامی با شرایط محیطی می شود. برای این که در دوره پسا دکتری به فرد یک پروژه مطالعاتی تخصیص داده می شود، بهتر است که از همان ابتدا ارتباط با افراد و محیط به بهترین شرایط فراهم باشد. فرصت مطالعاتی این شرایط را برای دانشجوی فراهم می کند که با حضور در کنفرانس های کشور میزبان یا حتی کشورهای مجاور، امکان آشنایی با صاحب نظران در حوزه تحقیق خود را دارد و دانشجو می تواند از این فرصت برای همکاری علمی، و یا اخذ پذیرش در دوره پسا دکتری استفاده کند.

همه اطلاعات درباره فرصت های مطالعاتی را از سایت اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم جویا شوید

همه مدارک مورد نیاز برای اپلای دانشگاه های خارج از کشور در سال ۹۷

مراحل  اقدام برای فرصت مطالعاتی

  • مرحله اول: تهیه لیست اساتید و دانشگاه های منتخب: بهترین زمان برای آغاز اخذ پذیرش برای دوره فرصت مطالعاتی پس از دفاع پیشنهادیه می باشد. در این مرحله، دانشجو با توجه به اولویت خود دانشگاه های مدنظر در حوزه فعالیتش را تعیین می کند.
  • مرحله دوم: مکاتبه با اساتید: در این مرحله باید به اساتید انتخاب شده در مراحل قبل، ایمیلی با محتوی همکاری در دوره فرصت مطالعاتی ارسال شود. نحوه نوشتن ایمیل بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر مورد نوشتن ایمیل علمی، به بخش مقالات مراجعه نمایید.
  • مرحله سوم: درخواست نامه پذیرش از استاد: این نامه از طرف دانشگاه میزبان صادر می شود و بیان می کند که دانشجو را به عنوان محقق در دوره فرصت مطالعاتی پذیرفته اند. این نامه امکاناتی که قرار است در دانشگاه میزبان در اختیار شما قرار دهد را به صورت رسمی بیان می کند. اکثر دانشگاه ها فرمت های مشخصی برای این نامه ها وجود دارند و نیازی نیست دانشجو این نامه را تنظیم نماید.
  • مرحله چهارم: ارایه درخواست به تحصیلات تکمیلی دانشگاه برای صدور نامه کمک مالی: پس از این که نامه پذیرش را از دانشگاه میزبان دریافت کردید و با توجه به ساختار اداره دانشگاه متقاضی در ایران، فرم های مربوط به دوره فرصت مطالعاتی را تکمیل نموده و به همراه نامه پذیرش دانشگاه میزبان، به دفتر تحصیلات تکمیلی دانشکده تحویل داده شود.

راهنمای جامع تحصیل در دوره دکتری بدون آزمون در ایران

پیش نیاز فرصت مطالعاتی

  •  گذراندن امتحان جامع با موفقیت
  • دفاع از پروپوزال
  • داشتن نمره زبان معتبر

مراحل اصلی 
۱.مکاتبه با اساتید خارجی مرتبط به کارتان که علاقه دارید با ایشان و در آزمایشگاه یا دانشگاه شان، دوره فرصت خود را بگذرانید.
۲.پس از دریافت جواب مثبت درخواست دعوتنامه رسمی از استاد خارجی.(در دعوتنامه تاریخ دقیق شروع دوره- مدت تقریبی آن و مشخصات دقیق شما ذکر شده باشد.)
۳.ارائه مدارک زیر به رابط سازمان امور دانشجویان و دانشگاهتان جهت تحویل به سازمان و پیش از آن ثبت نام و آپلود آنها در کارتابل سازمان امور دانشجویان:

دعوتنامه➕گزارش پیشرفت تحصیلی (یا هر نامه ای که دانشگاهتان جهت اعلام موافقت استاد راهنما و گروه با رفتن شما به فرصت صادر می کند)➕نمره زبان معتبر➕تضمین مالی محضری به مبلغ ۲۰ میلیون تومان از دو ضامن( توجه داشته باشید هزینه محضر حدودا ۷۰ تومان و دانشجویی باشد و درصورتی که محضری مبلغ خیلی بالاتر درخواست کرد به محضر هایی که با مبالغ دانشجویی کار می کنند مراجعه کنید. متن تعهد از سایت های مرتبط، چه دانشگاهتان و چه سازمان قابل دستیابیست)➕تصویر شناسنامه و کارت ملی و پاسپورت➕نامه از معاونت پژوهشی یا آموزشی خطاب به سازمان امور دانشجویان یا بورس

۴.انتظار جهت صدور نامه حمایت از طرف سازمان امور دانشجویان (بین ۲ هفته تا یک ماه)

۵.گرفتن نامه حمایت از رابط دانشگاه و سازمان و ارائه آن به همراه بقیه مدارک مورد نیاز به سفارت (برای سفارت های مختلف مدارک متفاوت خواهد بود)

۶.بعد از اپلای کردن، چک کردن وضعیت در سایت و وقتی تصمیم گیری شد مراجعه به سفارت برای انجام بیومتری شامل انگشت نگاری- عکس گرفتن- امضای الکترونیکی.
فقط هم پاسپورت و شماره پرونده را همراه داشته باشید کافیه.
۷.انتظار دو تا چهار هفته ای برای آماده شدن کارت اقامت- رفتن به سفارت و تحویل گرفتن کارت.
۸.بعد از تماس با سفارت و اطمینان از اینکه کارت شما صادر  شده  است، مراجعه به سفارت و دریافت کارت.
۹.تهیه بلیط هواپیما.
۱۰.بارگذاری بلیط و ویزا در سامانه امور دانشجویان
۱۱.ارائه حضوری بلیط و ویزا به رابط دانشگاه و سازمان.
۱۲.واریز ۳۵ درصد مبلغ حمایت با نرخ دولتی به حساب بانک تجارتتان.
۱۳.بعد از این که مطمئن شدید دانشگاه نامه تائید ویزا و گذرنامه و بلیط را به سازمان زده حدودا ۳-۴ روز قبل از روز پرواز به سازمان مراجعه کنید تا کارهای مربوطه انجام شود و نامه دریافت ارز به نامتان صادر گردد. (حدودا دو ساعت کار اداری پیش رو خواهید داشت)
۱۴.تحویل نامه ارز به بانک تجارت شعبه خیابان سعدی (شناسنامه و کارت ملی همراهتان داشته باشید.) و دریافت ارز. تحویل ارز تا قبل از ساعت ۱.۳۰ امکان پذیر است.

راهنمای جامع ثبت نام و شرکت در آزمون زبان انگلیسی MSRT وزارت علوم

شرایط استفاده از دوره های تحقیقاتی کوتاه مدت دانشجویان دکتری

  • متقاضی می بایست دانشجوی دوره دکتری باشد که از زمان شروع تحصیل وی بیش از سه سال و نیم نگذشته باشد.
  • متقاضی می بایست بورسیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و دستگاههای اجرایی باشد.
  • داوطلبان آزاد ( غیر بورسیه ) که مایل هستند از دوره های کوتاه مدت استفاده نمایند می توانند به صورت هزینه شخصی و با پرداخت هزینه از طرف دانشگاه محل تحصیل و یا استاد راهنما وبا تسهیلات غیر ارزی و ریالی وزارت علوم اعزام شوند.
  • دارا بون حد نصاب نمره زبان مورد قبول دانشگاه محل تحصیل براساس آزمون های رسمی زبان ازامی است.
  • موافقت نامه استاد راهنما و دانشگاه داخلی در خصوص لزوم استفاده از دوره فوق.
  • تایید دستگاه بورس دهنده در صورتی که دانشجو بورسیه سایر دستگاههای اجرایی باشد.
  •  داشتن پذیرش تحصیلی یا دعوت نامه همکاری از دانشگاه ویا موسسه آموزش عالی ، پژوهشی مورد تایید دانشگاه محل تحصیل.
  • تایید استاد راهنمای داخل در خصوص همگنی پذیرش ارائه  شده با موضوع پرپوزال تصویب شده.
  • اعزام دانشجو فقط پس از گذراندن ارزیابی جامع و تصویب پرپوزال تحقیقاتی دوره دکتری و قبل از دفاع از پایان نامه انجام گیرد.
  • به خانواده دانشجو فقط تسهیلات غیر ارزی و ریالی تعلق می گیرد.
  • پرداخت هزینه های مربوط به متقاضیان سایر دستگاه های اجرایی به نرخ مصوب بانک مرکزی (بدون یارانه) به عهده دستگاه مربوط می باشد.

همه آن چیزی که برای دریافت بورسیه تحصیلی در سال ۲۰۱۸ نیاز دارید

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۳ نظر

ورود

  • Mahdi فروردین ۱۶, ۱۳۹۹

    دانشجویان کارشناسی ارشد هم میتونم به فرصت مطالعاتی بزن?آیا ارز دانشجویی شامل حال اونها هم میشه?

    • علی زمانی فروردین ۱۶, ۱۳۹۹

      ارز دانشجویی منتفی شده است
      فرصت مطالعاتی متعلق به دانشجوی دکتری است

  • مهندس جلال فرهادی شهریور ۱۴, ۱۴۰۱

    دانشجویان کارشناسی ارشد هم میتونن این فرصت داشته باشند. از طریق بنیاد ملی نخبگان