راهنمای ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموختگان پزشکی و دندانپزشکی خارج از کشور

آنچه دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی خارج از کشور باید بدانند

راهنمای ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموختگان پزشکی و دندانپزشکی خارج از کشور

دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های خارج از کشور اگر قصد دارند پس از دانش آموختگی، در ایران در عرصه پزشکی مشغول به کار شوند، می بایست در دانشگاه های ارزشیابی شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحصیل کرده و در آزمون جامع و مصاحبه در داخل کشور شرکت کنند. برای بسیاری از متقاضیان تحصیل پزشکی در خارج از کشور این سوال مطرح می شود که مدارک آن ها پس از تحصیل چطوری ارزیابی می شود و چه فرآیندی دارد. ما قبلا  ۲۰۰ دانشگاه آسیایی، اروپایی و آمریکایی برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی را معرفی کردیم که میتوانید در سرویس دانشگاهی روزیاتو به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

اما اگر میخواهید بدانید که روش های ارزشیابی مدارک علمی شما در حوزه بهداشت و  درمان چگونه است، راهنمای زیر را به دقت مطالعه کنید و اگر سوالی داشتید، کامنت کنید تا بررسی شود.

حتما بخوانید:  راهنمای تحصیلی مجانی پزشکی در دانشگاه های آلمان

ارزشیابی مدارک پزشکی و دندانپزشکی
دانشگاه سنت جورج انگلستان یکی از بهترین مقصدهای تحصیلی پزشکی در اروپا است

با افزایش تقاضا برای تحصیل یا تکمیل تحصیلات در گروه علوم پزشکی در خارج از کشور ،‌هر ساله تعداد زیادی از هموطنان ما جهت تحصیل رهسپار خارج از کشور میگردند. در این راستا مرکز امور دانشجویی وزارت بهداشت با بررسی سطح علمی و آموزشی دانشگاه ها و مراکز علمی خارج از کشور ، لیست دانشگاه های دارایی اعتبار جهت تحصیل را هر ساله اعلام مینماید تا متقاضیان با انتخاب صحیح محل تحصیل ، در بازگشت به کشور جهت ارزشیابی مدرک تحصیل خود با مشکل مواجه نگردند. قابل ذکر است لیست دانشگاه های معتبر با بررسی های مستمر که در این خصوص به عمل میآید قابل تغییر است. لذا تغییرات بعمل آمده بصورت اصلاحیه یا مکمل این مجموعه منتشر میگردد که در بخش دانشگاهی روزیاتو مشاهده فرمایید.

اطلاعات ارزشیابی تحصیلی رشته های پزشکی را از معاونت آموزشی وزارت بهداشت بدست آورید: http://dme.behdasht.gov.ir

نکات مهم برای ارزشیابی مدارک دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی خارج از کشور

  • ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی دانشگاه های معتبر اعلام شده طبق ضوابط مصوب در شورایعالی ارزشیابی و پس از طرح در کمیسیون های مربوطه انجام میگردد.
  • شرکت و قبولی در امتحان جامع علوم‌ پایه برای رشته‌های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی (بجز کشور مجارستان ) الزامی است.
  • برای دانشجویان رشته پزشکی قبولی در امتحان پره‌انترنی و گذراندن دوره انترنی در کشور الزامی است.
  • برای  دانشجویان رشته‌های دندانپزشکی و داروسازی شرکت در امتحان جایابی و تکمیل دوره الزامی است.
  • دانشجویان شاغل به تحصیل در مقطع عمومی در دانشگاه های معتبر مشروط که متقاضی انتقال به داخل کشور هستند در صورت داشتن سایر شرایط مندرج در آئین‌نامه انتقال ملزم به قبولی در امتحان جامع علوم پایه هستند.
  • برای دانشجویانی که از تاریخ اول سپتامبر ۲۰۰۳ میلادی در یکی از دانشگاه های معتبر مشروط در رشته‌های پزشکی ، دندانپزشکی و یا داروسازی شروع به تحصیل نمایند، ارزشیابی بر اساس شرایط فوق‌ الذکر صورت خواهد گرفت که :
  • الف : معدل کتبی دیپلم دبیرستان نظام قدیم از ۱۵ به بالا و نظام جدید (پیش‌ دانشگاهی ) از ۱۶ به بالا باشد.
  • ب ـ دیپلم دوره دبیرستان علوم تجربی یا ریاضی و فیزیک باشد.
  • برای ارزشیابی مدرک مقطع عمومی  دانش‌آموختگان دوره‌های اوردیناتوری یا اسپیرانتوری در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی و همچنین برای دانش‌آموختگان رشته‌های غیر بالینی که مدرک Ph.D اخذ نموده‌اند (از قبیل داروسازی و رشته‌های علوم پایه پزشکی شرط شرکت و قبولی در امتحان علوم پایه حذف میشود.
  • برای کلیه افرادیکه از تاریخ اول سپتامبر ۲۰۰۵ تحصیل خود را در یکی از دانشگاه های معتبر اعلام شده در کشورهای روسیه ، بلاروس ، اوکراین، ارمنستان و آذربایجان آغاز مینمایند،  در صورتی که فقط مدرک اوردیناتوری یا اسپیرانتوری داشته باشند، ملزم به شرکت در امتحان علوم پایه وطی سایر مراحل اعلام شده قبلی هستند و در صورت داشتن مدرک اوردیناتوری و آسپیرانتوری، امتحان علوم پایه حذف میشود.
  • دانش‌آموختگان مقاطع تخصصی رشته‌های پزشکی دانشگاه های معتبر اعلام شده در کشورهای روسیه، بلاروس ، اوکراین،  آذربایجان و ارمنستان پس از انجام مراحل ارزشیابی مدرک مقطع عمومی جهت ارزشیابی مقطع تخصصی مکلف به شرکت در امتحانات ورودی دستیاری پزشکی و در صورت کسب ۶۰% نمره بالاترین نمره اخذ شده در امتحان پذیرش دستیاری مدرک تخصصی مورد ارزشیابی و کسری دوره تخصصی جهت تکمیل دوره تعیین خواهد شد.
دوره های آنلاین پزشکی اعتبار ندارد

چگونگی ارزشیابی مدارک دانش آموختگان مقطع PhD

مدرک دانش‌آموختگان مقطع Ph.D رشته‌های داروسازی ، علوم‌ پایه پزشکی و بهداشت پس از انجام مراحل ارزشیابی مدرک مقطع قبلی (لیسانس، فوق‌ لیسانس و یا دکترای عمومی گروه پزشکی) بر اساس سیستم نظام آموزشی بصورت دکترای پژوهشی یا دکترای تخصصی ارزشیابی خواهد شد.

با توجه به طول و عرض دوره‌های تخصصی (بالینی ، غیر بالینی و Ph.D ) در دانشگاه های کشورهای روسیه، بلاروس، اوکراین، آذربایجان، ارمنستان و عدم همخوانی با دوره‌های تخصصی داخل کشور، امکان انتقال دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های تخصصی علوم پزشکی از دانشگاه های کشورهای مذکور به دانشگاه های داخل کشور وجود ندارد.

 شرایط اختصاصی انتقال در مقاطع کاردانی ، کارشناسی و دکترای عمومی 

  • میانگین نمرات امتحان کتبی پایان دوره متوسطه نظام قدیم یا میانگین کل پایان دوره پیش‌دانشگاهی نظام جدید متقاضی نباید برای انتقال به دوره‌های کاردانی از ۱۲ و دوره‌های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته کمتر از ۱۴ باشد.
  • میانگین نمرات امتحان پایان دوره متوسطه متقاضیان انتقال دیپلمه نظام قدیم در مقاطع دکترای عمومی ( پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی) نباید کمتر از ۱۶ و میانگین کل پایان‌ دوره پیش‌ دانشگاهی دیپلمه‌ های نظام جدید نباید کمتر از ۱۷ باشد.
  • میانگین نمرات پایان مقطع کارشناسی برای متقاضیان انتقال در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته نباید کمتر از ۱۵ باشد.
  • حداقل واحد گذرانده شده یا معادل آن در نظام تحصیلی سالانه و حداقل میانگین قابل قبول در دانشگاه مبدا در مقاطع مختلف تحصیلی به شرح ذیل است:

الف ـ برای انتقال در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشجو میبایست حداقل ۱۸ واحد درسی یا یک نیمسال تحصیلی در نظام سالانه را با حداقل میانگین نمرات ۱۴ در دانشگاه مبدا گذرانده باشد.

ب ـ برای انتقال در مقطع کارشناسی پیوسته دانشجو میبایست حداقل ۳۶ واحد درسی یا دو نیمسال تحصیلی با حداقل میانگین نمرات ۱۴ در دانشگاه مبدا گذرانده باشد.

ج ـ برای انتقال در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشجو باید حداقل ۱۶ واحد درسی یا دو نیمسال تحصیلی در نظام سالانه را با حداقل میانگین کل نمرات ۱۵ در دانشگاه مبدا گذرانده باشد.

د ـ برای انتقال در مقاطع دکترای عمومی (پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی) دانشجو باید حداقل ۷۲ واحد درسی در نظام واحدی یا ۴ نیمسال تحصیلی در نظام سالانه را با حداقل میانگین کل نمرات ۱۵ در دانشگاه مبدا گذرانده باشد.

 شرایط ارزشیابی مدارک و انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دوره دستیاری خارج به داخل 

  • دارا بودن مدرک دکترای عمومی پزشکی و دندانپزشکی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
  • گذراندن حداقل نیمی از دوره دستیاری پزشکی و دندانپزشکی در خارج از کشور ( بر اساس طول دوره دستیاری در داخل کشور) در یکی از دانشگاه های مورد تایید که انتقال در دوره دستیاری از آن دانشگاه توسط شورای عالی ارزشیابی مدارک، مجاز اعلام گردیده است.
  • شرکت در امتحان دستیاری پزشکی و دندانپزشکی داخل کشور و کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در سهمیه آزاد در همان رشته و همان سال در آن دانشگاه.
  • تعیین سطح دستیاری پس از امتحانات علمی و عملی دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی.
پیش از اقدام برای دریافت ادمیشن پزشکی از دانشگاه های خارج از کشور، با وزارت بهداشت رایزنی کنید

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود