سفر به فضا، آینده صنعت گردشگری جهان؛ از گردشگری فضایی بیشتر بدانیم

سفر به فضا، آینده صنعت گردشگری جهان؛ از گردشگری فضایی بیشتر بدانیم

گردشگری فضایی به یکی از بحث های داغ سال های اخیر تبدیل شده است. بعد از دهه ها کاوش در فضا و تلاش برای گسترش دانش فضایی، حالا با پیشرفت تکنولوژی، بشر به فکر آن افتاده است که سفرهای فضایی را تبدیل به منبعی برای کسب درآمد کند، تا حدی که شرکت های مطرح دنیا در رقابتی تنگاتنگ سعی دارند در این حوزه از یکدیگر پیشی بگیرند. اگرچه طرح های گردشگری فضایی در سال های آینده محقق خواهند شد، اما تاکنون استقبال قابل توجهی از سوی مردم دنیا از این طرح ها شده است. در ادامه به چند حقیقت جالب درباره ی سفرهای فضایی می پردازیم.

۱- اولین مسافران مریخ احتمالا خیلی زود عازم این سیاره خواهند شد

سفرهای فضایی

در ماه مارس سال میلادی جاری بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، به آژانس فضایی ناسا اعلام کرد تا سال ۲۰۳۳ باید امکان سفر به مریخ فراهم شود و حالا ناسا در حال ساخت راکت جدیدی است که «سیستم پرتاب به فضا» (Space Launch System) نام دارد. انرژی حرارتی ای که از راکت های بالا برنده ی قدرتمند این سیستم طی همان دو دقیقه ی مرحله ی پرتاب تولید می شود به حدی است که می تواند انرژی ۹۲ هزار خانه را برای یک روز کامل تأمین کند.

۲- شرکت های زیادی در فکر کسب درآمد از فضا هستند

همین حالا دست کم چهار شرکت خصوصی با یکدیگر در رقابت هستند تا اولین تاکسی سرویس فضایی را برای بردن متقاضیان به فضا ارائه دهند. این شرکت ها عبارتند از: بوئینگ، اسپیس ایکس (متعلق به ایلان ماسک)، بلو ارجین (متعلق به جف بزوس) و ورجین گلکتیک (متعلق به ریچارد برانسون). احتمالا اولین سفرها تا نزدیکی مرز فضا انجام خواهد شد، یعنی بیشتر از ۱۰۰ مایل (حدود ۱۶۱ کیلومتر) بر بالای کره ی زمین که در آنجا گردشگران می توانند حالت بی وزنی را تجربه کنند و از منظره های شگفت انگیزی که می بینند لذت ببرند. در حال حاضر بلیت های سفر فضایی شرکت ورجین گلکتیک به قیمت ۲۵۰ هزار دلار به فروش می رسد و تاکنون ۷۰۰ نفر ثبت نام کرده اند.

۳- به زودی می توانیم از فضا زنگ بزنیم

اوایل سال آینده ی میلادی، تماس تلفنی از فضا امکان پذیر خواهد شد. شرکتی آلمانی با همکاری شرکت نوکیا اقدام به ساخت اولین شبکه ی ۴G در کره ی ماه در سال ۲۰۱۹ کرده است. این سیستم به فضانوردان این امکان را می دهد تا ویدئوهای خود را به زمین ارسال کنند. شرکت های دیگری هم در حال طراحی منظومه های ماهواره ای هستند که دسترسی به اینترنت را برای همه ی ساکنان زمین امکان پذیر می سازد.

۴- حضور در فضا صدماتی به دنبال دارد

در جاذبه ی نزدیک به صفر فضا، توده ی استخوانی و عضلانی تان از دست می رود و جریان خون دوباره در بدن تان توزیع می شود، مسأله ای که باعث خستگی قلب خواهد شد. به علاوه در فضا در معرض میزان قابل توجهی از تشعشعات قرار می گیرید. طبق ارزیابی های ناسا، میزان تشعشعاتی که یک فضانورد در معرض آن قرار می گیرد دست کم به اندازه ی ۱۵۰ بار رادیوگرافی قفسه ی سینه است.

۵- به بینایی تان هم صدمه وارد می شود

بیش از نیمی از فضانوردان امریکایی، به ویژه بعد از حضور طولانی مدت در ایستگاه فضایی بین المللی، از مشکلات چشمی رنج می برند. محققان معتقدند این مشکلات ناشی از جا به جایی مایعات در بدن است که به اعصاب چشم ها فشار وارد می کند. این فشار همچنین می تواند باعث پهن شدن دائمی کره ی چشم شود.

۶- برای پوست تان خوب است

بعد از یک ماه حضور در فضا، مقدار قابل توجهی از پوست پاهایتان (پینه های پا) ریزش می کند و پوست تان به لطافت پوست یک بچه می شود. اما آیا حضور در فضا ما را جوان می کند؟ محققان با بررسی دی ان ای فضانوردی به نام اسکات کلی متوجه شدند انتهای کروموزوم های او طی ۳۴۰ روز حضورش در فضا بلندتر شده بود. نکته ی عجیب این است که معمولا با بالا رفتن سن انتهای کروموزوم ها کوتاه می شود. اگرچه به تحقیقات بیشتری در اینباره نیاز است اما حالا این سوال مطرح است که آیا حضور در فضا روند پیری را معکوس می کند.

۷- قدتان بلندتر می شود

وقتی روی کره ی زمین هستیم، نیروی جاذبه به ستون فقرات فشار می آورد. اسکات کلی در زمان حضورش در ایستگاه فضایی بین المللی به دلیل جاذبه ی نزدیک به صفر فضا، قدش به اندازه ی ۲ اینچ (حدود ۵ سانتیمتر) بلندتر شده بود. متأسفانه بعد از بازگشت به زمین، قدتان به همان اندازه ی سابق بر می گردد.

۸- فکرهایی هم برای محل اقامت مسافران شده

یک شرکت امریکایی به نام اوراین اسپن اخیرا امکان رزرو یک هتل مجلل فضایی را فراهم کرده است که در سال ۲۰۲۲ افتتاح خواهد شد. با پرداخت ۹/۵ میلیون دلار می توانید اقامتی ۱۲ روزه در این هتل داشته باشید و پیش از آن به مدت ۳ ماه تحت آموزش قرار می گیرید. آژانس فضایی روسیه هم اعلام کرد در سال ۲۰۲۱ هتلی را به شکل سفینه ی فضایی برای اتصال به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب خواهد کرد.

۹- قوانین پوشش در فضا سفت و سنگین است

لباس های فضانوردی ناسا حدود ۱۲۷ کیلوگرم وزن دارند اما به دلیل آنکه در فضا جاذبه نزدیک به صفر است، وقتی این لباس ها بپوشید، سنگینی شان را احساس نخواهید کرد.

۱۰- تنوع غذایی در فضا کم نیست

فضانوردها بیشتر از ۲۰۰ انتخاب برای غذا و نوشیدنی دارند اما افسانه ای وجود دارد که آن ها بستنی مخصوصی به نام «بستنی فضانورد» دارند. این تصور اشتباه است و آن ها هم بستنی معمولی می خورند. اما خوردن یک ماده ی غذایی در فضا توصیه نمی شود و آن چیزی نیست جز نان. در سال ۱۹۶۵، بعد از آنکه دو فضانورد ناسا یک ساندویچ گوشت خوردند، خرده های نان در همه جای سفینه به پرواز در آمدند و تجهیزات آن را دچار اشکال کردند. البته خوردن نان های ورقه ای ایرادی ندارد.

۱۱- آب در فضا گران تر در می آید

آبی که در فضا می نوشید در حقیقت تصفیه شده ی عرق و ادرار خود شما است. از سال ۲۰۰۸، بیشتر از ۱۰،۲۰۵ کیلوگرم آب از ادرار خدمه ی ایستگاه فضایی بین المللی به دست آمده است.

۱۲- ستاره های دنباله دار همیشه چیزی نیستند که تصور می کنیم

بعید نیست آن ستاره ی دنباله داری که با دیدنش آرزو کردید تکه ای از مدفوع فضانوردها بوده باشد! مدفوع فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی، بعد از منجمد و خشک شدن، هر از گاهی در فضا تخلیه می شود. این تکه های مدفوع وقتی به نزدیکی کره ی زمین می رسند، در برخورد با اتمسفر زمین آتش می گیرند و شبیه به ستاره ی دنباله دار به نظر می رسند.

۱۳- می توانید ایستگاه فضایی بین المللی را دنبال کنید

اگر تصمیم ندارید سفرهای فضایی را تجربه کنید، کماکان می توانید مکان ایستگاه فضایی بین المللی را دنبال کنید. از آنجایی که برق ایستگاه فضایی از طریق پنل های خورشیدی متعدد آن تأمین می شود، ممکن است گاهی حتی در شهرهای بزرگ بتوانید آن را هنگام سحر یا غروب افتاب در آسمان ببینید. جدول های رؤیت ایستگاه فضایی بین المللی را می توانید در سایت ناسا ببینید.

منبع: rd
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود