از آخوندک‎ های جفت‎ خوار تا مورچه‎ های انتحاری؛ حقایقی عجیب درباره دنیای حشرات

از آخوندک‎ های جفت‎ خوار تا مورچه‎ های انتحاری؛ حقایقی عجیب درباره دنیای حشرات

حشرات یکی از عجیب ترین موجودات دنیا هستند. با آنکه ما انسان ها از آن ها بسیار بزرگتر هستیم و با کمترین تلاش می توانیم آن ها را از بین ببریم، اما بسیاری از ما با دیدن حشرات وحشت زده پا به فرار می گذاریم. این موجودات به دلایل نامعلومی احساس مشمئز کننده ای به ما می دهند. اما بعضی افراد هم هستند که علاقه ی زیادی به دنیای حشرات دارند و زندگی خود را وقف مطالعه روی آن ها می کنند. البته درک علاقه ی این دانشمندان حشره شناس برای بیشتر ما سخت است! با این حال، شگفتی دنیای حشرات را نمی توان انکار کرد و دانشمندان هر روز به واقعیات جدید و جالبی در مورد این موجودات شگفت انگیز پی برند. با ۱۱ حقیقت عجیب و ترسناک درمورد دنیای حشرات همراه باشید.

۱- مگس ها استفراغ خودشان را می خورند

دنیای حشرات

مگس ها دهانی برای گاز زدن یا جویدن غذا ندارند به همین خاطر از پاهایشان برای چشیدن مواد استفاده می کنند. اگر مزه ی مواد را بپسندند روی آن استفراغ می کنند چون استفراغ شان حاوی آنزیم های گوارشی ای است که به تجزیه ی مواد غذایی کمک می کند. سپس زبان اسفنج مانندشان را درون استفراغ شان فرو کرده و مواد مغذی مورد نیازشان را دریافت می کنند.

۲- بعضی زنبورها کرم حشره را تبدیل به زامبی می کنند تا از نوزادان شان محافظت کند

زنبورهای Glyptapanteles که به زنبورهای وودو معروفند، یک کرم حشره را در آن واحد با حدود ۸۰ تخم باردار می کنند. وقتی لاروهای زنبور درون بدن کرم حشره از تخم ها بیرون آمدند، از مایعات بدن کرم حشره تغذیه می کنند. از اینجا کرم حشره به نوعی تبدیل به یک زامبی می شود. لاروهای زنبور وقتی رشد کردند از بدن کرم حشره خارج می شوند تا خود را به یک شاخه بچسبانند و دور خود پیله بسازند. کرم حشره بدن خود را روی پیله ها خم می کند تا مانند یک بادیگارد از آن ها محافظت کند. هر موجودی که بخواهد به پیله ها نزدیک شود، کرم حشره وحشیانه حمله می کند تا آن را بترساند و فراری دهد. وقتی زنبورها از پیله ها بیرون آمدند، دوران حفاظت وفادارانه ی کرم حشره به پایان می رسد و خیلی زود می میرد.

۳- بعضی مورچه ها در زمان حمله خودشان را منفجر می کنند

گونه ای از مورچه ها که به مورچه های انتحاری مشهورند، جان خود را فدای حفاظت از کلونی می کنند. وقتی موجودی به کلونی حمله می برد، آن ها پوست خود را می شکافند و دشمنان شان درون ماده ی چسبناک و لزجی که از بدن مورچه ها خارج می شود گرفتار می شوند. این ماده جانور متجاوز را از بین می برد یا جلوی حمله ی آن را می گیرد. این ها همان مورچه های کارگر کلونی هستند.

۴- آخوندک ها حین جفت گیری، جفت شان را می خورند

بعد از ساعت ها جفت گیری آخوندک های نر و ماده، آخوندک ماده با صبوری منتظر فرصتی مناسب می ماند تا بلاخره سر جفتش را می بلعد. وقتی آخوندک نر نفس های آخرش را می کشد اسپرم بیشتری وارد بدن آخوندک ماده می شود. آخوندک ماده بعد از خوردن سر آخوندک نر، سراغ باقی لاشه ی آن می رود تا خود را برای حدود ۲۰۰ تخمی که خواهد گذاشت تغذیه کند.

۵- دو ملکه در یک کندو نگنجد!

اگر در کندویی بیشتر از یک زنبور ملکه وجود داشته باشد، فرآیندی اتفاق می افتد که اصطلاحا به آن تنوره کشیدن می گویند. ملکه ها با تنوره کشیدن (صدای خاصی که ملکه ها تولید می کنند) به کلونی اعلام می کنند آماده اند تا برای به چنگ آوردن مقام ملکه ی حکمران تا سر حد مرگ بجنگند. این صداها وقتی ملکه ها درون لانه ها باشند معمولا شبیه به کواک کواک و وقتی بیرون باشند شبیه به صدای منقطع شیپور است. ملکه ها همچنین از این صدا برای به صف کردن زنبورهای کارگر در این جنگ استفاده می کنند. جنگ ملکه ها معمولا با نیش زدن همدیگر آنقدر ادامه می یابد تا بالاخره یک ملکه باقی می ماند.

۶- سوسک ها می توانند تا یک هفته بدون سر زنده بمانند

سوسک ها از طریق مجراهای کوچکی درون اجزای بدن شان تنفس می کنند، نه سرشان. این حشرات بعد از کنده شدن سرشان می توانند تا مدتی زنده بمانند چون برخلاف انسان ها تنفس شان تحت کنترل مغزشان نیست و اکسیژن توسط خون به سراسر بدن شان منتقل نمی شود. مجراهای تنفس آن ها اکسیژن دریافتی از هوا را از طریق لوله های ریز نای به بافت های بدن منتقل می کنند. سوسک ها در نهایت از گرسنگی تلف می شوند چون به سرشان برای غذا خوردن نیاز دارند.

۷- زنبورهای سرخ غول آسای آسیایی می توانند گوشت بدن انسان را سوراخ کنند

این حشرات بزرگ ترین گونه ی زنبورهای سرخ در دنیا هستند، اندازه ی آن ها حدود ۵/۵ سانتیمتر است و با سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت پرواز می کنند. نیش این زنبورها پوست را ذوب کرده و به سیستم عصبی بدن حمله می برد. این حشرات در مناطق گرمسیری و معتدل آسیای شرقی زندگی می کنند.

۸- شته ها باردار به دنیا می آیند

نیمف ها نوزادان شته هستند که برخلاف اغلب حشرات، به صورت زنده از بدن مادرشان و همگی به شکل حشرات ماده ی باردار متولد می شوند چون برای تولید مثل نیازی به حشره ی نر ندارند. نوزادان آن ها بعد از گذشت تنها ده روز متولد می شوند.

۹- جیرجیرک ها صداها را با پاهایشان می شنوند

گوش های جیرجیرک ها روی پاهای جلویی شان، در زیر زانوهایشان واقع شده. منافذ پاهای آن ها به حفره هایی می رسد که سر دیگرشان در آن سوی بدن جیرجیرک ها است به همین دلیل صداها از تمام بدن شان عبور می کنند. این مسأله کمک می کند این حشرات جهت صدا را به راحتی تشخیص دهند.

۱۰- پروانه ها از کیلومترها دورتر بوی جنس مخالف شان را تشخیص می دهند

پروانه ها با تولید سیگنال هایی شیمیایی مثل فرومون ها (موادی شیمیایی که از بدن تولید می شود و در جذب جنس مخالف مؤثر است)، جفت های احتمالی شان را اغوا می کنند. پروانه های نر می توانند برخی از فرومون های ماده را از ۱۶ کیلومتری تشخیص بدهند. پروانه های نر وقتی به دنبال جفتی برای خود هستند، با خوش بینی هر چیز کوچک و متحرکی را دنبال می کنند؛ از برگ ها گرفته تا زنبورها و گونه های مختلف پروانه ها که از جنس مخالف باشند. وقتی نزدیک تر می شوند، با ارزیابی رنگ ها، فرومون ها و رفتار، مناسب بودن جفتی که پیدا کرده اند را بررسی می کنند.

۱۱- ماهیچه های بدن کرم حشره بیشتر از ماهیچه های انسان است

بدن انسان بیش از ۶۵۰ ماهیچه ی اسکلتی دارد و بسته به نحوه ی شمارش ماهیچه های مرکب، این عدد به ۸۴۰ هم می رسد. اما کرم های حشره ۴ هزار ماهیچه دارند که ۲۴۸ تای آن ها تنها در سرشان واقع شده. این حشرات به ماهیچه های زیادی نیاز دارند تا خون از بخش های پشتی بدن شان به بخش های جلویی برسد و بدین ترتیب در سراسر بدن شان جریان پیدا کند.

وقتی خدا دست به قلم شد؛ نگاهی به زیباترین حشرات زنده دنیا

۱۰ مورد از بزرگترین حشره ها در سراسر دنیا

۱۰ جای نیش حشرات که هر کسی باید آنها را بشناسد

حشراتی که دردناکترین نیش را دارند

چه عواملی باعث می‌شود مردم از عنکبوت‌ها بترسند؟

وقتی که مگس روی غذای شما می نشیند دقیقاً چه اتفاقی رخ می دهد؟

منبع: rd
بدون نظر

ورود