گشتی در میان خانه های رهبران سیاسی دنیا؛ از کاخ های ریاست جمهوری تا قصرهای سلطنتی

گشتی در میان خانه های رهبران سیاسی دنیا؛ از کاخ های ریاست جمهوری تا قصرهای سلطنتی

در بعضی از کشورهای دنیا، شخص اول مملکت، از رئیس جمهور و نخست وزیر گرفته تا پادشاه، در دوران تصدی اش در خانه ی شخصی خود زندگی نمی کند، بلکه اقامتگاهی رسمی برای او در نظر گرفته می شود که تا پایان دوران کاری اش به همراه خانواده ی خود در آن سکونت می کند. این اقامتگاه های رسمی که عمدتاً دفتر کار ساکنان موقت شان هم محسوب می شوند، گاهی عمارت هایی با معماری مدرن و گاهی هم قصرهایی کلاسیک با قدمتی طولانی هستند. در ادامه به ۱۰ مورد از این اقامتگاه های رسمی می پردازیم که خانه ی رهبران سیاسی دنیا محسوب می شوند.

۱- بریتانیا- پلاک ۱۰ خیابان داونینگ

خانه های رهبران سیاسی دنیا

ساختمان شماره ی ۱۰ خیابان داونینگ در لندن، خانه و دفتر کار نخست وزیر بریتانیا است. این پست در حال حاضر به ترزا می تعلق دارد.

ساختمان اصلی در سال ۱۶۸۴ به دست سِر داونینگ ساخته شد و از سال ۱۷۳۵ تبدیل به اقامتگاهی رسمی شد. اما ساختمان فعلی، سرتاسر خیابان داونینگ را در بر می گیرد و به ساختمان بزرگ تری در پشت آن متصل است.

اما این ساختمان محل سکونت چهره ی مشهور دیگری هم هست. این چهره ی مشهور گربه ای به نام «لَری» است که عنوان رسمی آن «موش‎گیر ارشد کابینه ی دولت» است.

درِ این ساختمان را که ابتدا به رنگ سبز بود، شاید بتوان مشهورترین درِ دنیا دانست. از این در دو نمونه وجود دارد که هر دو سال یک بار با یکدیگر تعویض می شوند. این در هیچ سوراخ کلیدی ندارد و فقط از داخل ساختمان باز می شود.

۲- فرانسه- کاخ الیزه

کاخ الیزه در شهر پاریس واقع شده و محل اقامت رئیس جمهور فرانسه است. در حال حاضر امانوئل مکرون این پست را در اختیار دارد.

این ساختمان کلاسیک که سبک معماری فرانسوی دارد، در سال ۱۷۲۲ ساخته شد و از سال ۱۸۷۳ به اقامتگاه رسمی رئیس جمهور تبدیل شد. در این کاخ، ۳۲۰ عدد ساعت و ۲ هزار اسباب و اثاثیه ی آنتیک وجود دارد.

در حال حاضر، حدود ۸۰۰ نفر در این کاخ مشغول به کار هستند.

۳- عمان- کاخ العلم

کاخ العلم یکی از ۶ اقامتگاه سلطان فعلی کشور عمان، یعنی سلطان قابوس است.

این مکان تاریخی ۲۰۰ سال قدمت دارد، اما در سال ۱۹۷۲ بازسازی شد و به شکل فعلی اش در آمد. این کاخ در محل سفارت سابق بریتانیا ساخته شده و معنای اسم آن «کاخ پرچم» است. کاخ العلم از دو طرف با دو قلعه ی پرتغالی متعلق به قرن شانزدهم احاطه شده است.

۴- کاخ جوبلی- غنا

کاخ جوبلی از زمان ساختش در سال ۲۰۰۸ به اقامتگاه رسمی رئیس جمهور غنا تبدیل شده است. برای ساخت این ساختمان ۱۳۵ میلیون دلار هزینه شد. معماری منحصر به فرد این ساختمان از تخت پادشاهی فرمانروایان غنا الهام گرفته شده و در حال حاضر، نانا آکوفو آدو، رئیس جمهور غنا در آن سکونت دارد.

۵- امریکا-  کاخ سفید

کاخ سفید خانه ی رئیس جمهور امریکا است که در حال حاضر این پست به دونالد ترامپ تعلق دارد.

این ساختمان از زمان اتمام ساختش در سال ۱۸۰۰ میلادی، اقامتگاه رسمی رئیس جمهور بوده است. این ساختمان در گذشته به «عمارت قوه ی مجریه» مشهور بود و «کاخ سفید» چیزی جز یک نام خودمانی برای خطاب کردن این ساختمان نبود، تا آنکه در سال ۱۹۰۱، تئودور روزولت، رئیس جمهور وقت امریکا، نام آن را به طور رسمی به کاخ سفید تغییر داد.

بعضی کاخ سفید را خانه ای شبح زده می دانند که محل رفت و آمد روح افراد مختلفی مثل رئیس جمهورهای سابق امریکا و همسران آن ها است.

۶- برونئی- ایستانا نور الایمان

ایستانا نور الایمان محل اقامت حسن البلقیه، سلطان برونئی است. این کاخ را بزرگ ترین اقامتگاه سلطنتی دنیا می دانند. ایستانا نور الایمان ۱۸۰۰ اتاق دارد و ساخت آن ۱/۵ میلیارد دلار هزینه داشت. حتی تعدادی از دستگیره های درهای کاخ از جنس طلا هستند.

این کاخ در سال ۱۹۸۴ ساخته شد و از آن به عنوان ساختمان دولت برونئی هم استفاده می شود.

۷- لیختن اشتاین- قصر وادوز

قصر وادوز اقامتگاه رسمی شاهزاده ی کشور لیختن اشتاین و خانواده ی او است. این قصر در سال ۱۷۱۲ میلادی در اختیار خانواده ی شاهزاده قرار گرفت اما بعد از بازسازی اساسی آن در سال ۱۹۳۸ بود که به اقامتگاهی رسمی تبدیل شد.

این قصر در میانه ی سال های ۱۷۳۲ تا ۱۹۱۲ خالی از سکنه رها شده بود به همین دلیل در حال تخریب بود. طبق اسناد مکتوب، قدمت این قصر به سال ۱۳۲۲ میلادی باز می گردد، اما بعد از وقوع آتش سوزی در سال ۱۴۹۹ میلادی، قصر به به کلی تخریب شد.

در حال حاضر، این قصر منزل شخصی خانواده ی شاهزاده است، اما یک بار در سال، به مناسبت روز ملی لیختن اشتاین، مردم این کشور کوچک اروپایی به دعوت خانواده ی شاهزاده برای صرف نوشیدنی در محوطه ی قصر به دور هم جمع می شوند.

۸- ترکیه- کاخ ریاست جمهوری

کاخ عظیم ریاست جمهوری ترکیه، اقامتگاه رسمی رئیس جمهور ترکیه است. این پست در حال حاضر به رجب طیب اردوغان تعلق دارد. ساختمان کاخ در سال ۲۰۱۴ با هزینه ای بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار ساخته شد.

این کاخ در زمینی به مساحت حدوداً ۱۴۸۵۰۰ متر مربع ساخته شده و شامل ۱۱۰۰ اتاق است که ۲۵۰ تای آن ها صرفاً برای استفاده ی شخصی رئیس جمهور و خانواده ی او هستند. اتاق های کاخ مزین به کاغذ دیواری هایی از جنس ابریشم هستند که گفته می شود هر رول آن بیشتر از ۲۵۰۰ دلار قیمت دارد.

۹- بلژیک- قصر لاکن

طراحی قصر لاکن به دست معمار مشهور فرانسوی، چارلز دویلی و کار ساخت آن در میانه ی سال های ۱۷۸۲ و ۱۷۸۴ انجام شد.

این قصر از زمان تاجگذاری اولین پادشاه بلژیک در سال ۱۸۳۱، به اقامتگاه سلطنتی تبدیل شده است. در حال حاضر، قصر لاکن منزل شخصی فیلیپ، پادشاه بلژیک است.

گلخانه های سلطنتی یکی از جاذبه های این قصر هستند که تکمیل آن ها بیشتر از ۲۰ سال زمان برد.

۱۰- کامبوج- کاخ سلطنتی پنوم پن

کاخ سلطنتی پنوم پن، محل سکونت نوردوم سیهامونی، پادشاه کامبوج است.

این کاخ که در حقیقت شبکه ای از ساختمان های مجزا است، از زمان ساختش در سال ۱۸۶۶ به اقامتگاه سلطنتی تبدیل شده است. کف تالار شاهی کاخ با ۵۰۰ عدد بلوک نقره پوشیده شده و برج طلایی رنگ مرکز آن ۵۹ متر ارتفاع دارد.

۱۱- هند- راشتراپاتی بهاروان

راشتراپاتی بهاوان اقتامتگاه رسمی ریاست جمهوری هند است که در حال حاضر رام نات کوویند، رئیس جمهور هند در آن سکونت دارد.

ساختمان این کاخ عظیم حدود ۲۰ هزار متر مربع مساحت داشته و راهروهای آن در مجموع ۲/۵ کیلومتر طول دارند. مساحت کل ملک ۱/۳ کیلومتر است که حدود ۷۶۹ هزار متر مربع از آن مربوط به باغ ملک است.

این ساختمان طی ۱۷ سال، با همکاری ۲۹ هزار استادکار چیره دست ساخته و در نهایت در سال ۱۹۲۹ تکمیل شد. در ساخت این کاخ از ۷۰۰ میلیون آجر استفاده شده است.

۱۲- ایسلند- بساستادیر

بساستادیر محل اقامت رئیس جمهور ایسلند است که این پست در حال حاضر به گودنی یوهانسون تعلق دارد.

ساختمان بساستادیر در سال ۱۹۴۱ به دولت ایسلند اهدا و از آن زمان به اقامتگاهی رسمی تبدیل شد اما از قرار معلوم محل این ساختمان با زمان پایه گذاری اولیه ی سرزمین ایسلند بی ارتباط نیست. ایسلندی ها معتقدند اولین ساکنان این سرزمین در محل بساستادیر سکونت داشتند. از حدود سال ۱۰۰۰ پس از میلاد در این مکان یک کلیسا وجود داشته است. ساختمان کاخ از سال ۱۸۰۵ تا ۱۸۴۶ میلادی محل تنها مدرسه ی ایسلند بود.

از سگ‎های پوتین تا اسب‎های ملک عبدالله؛ با حیوانات خانگی رهبران سیاسی دنیا آشنا شوید

آیا می دانید رهبران جهان هر یک چه مقدار حقوق دریافت می کنند؟

با جوان ترین و کم سن و سال ترین رهبران کشورها در سراسر جهان آشنا شوید

با جت ها و هواپیماهای شخصی رهبران، پادشاهان و میلیاردرهای سرشناس جهان آشنا شوید

با ۱۰ نفر از ثروتمندترین پادشاهان و شاهزادگان کنونی جهان آشنا شوید

منبع: shared
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • رهی معیری آبان ۱۷, ۱۳۹۷

    آن قصر که جمشید در او جام گرفت …روبه بچه ها رو میکرد آهو آرام گرفت…بهرام که گور نیگرفتی همه عمر …دیدی که چگونه گور بهرام گرفت…لعنت به دنیا که هر چقدر بش برسی ازش دورتر میشی…اون مرتیکه هایی که چنین قصرهای بزرگ رو ساختن کجان…شاه رو بیرون کردیم چون قصر داشت.من یه جا ویدیویی از داخل خونه یکی از مسئولین رو دیدم.دستشویی خونش از نقره و آفتابه طلایی و صبح ها صورت گندشو با آب طلا میشست.بالشت از پر غو بود و یه گالاردو تو پارکینگ