چگونه ایرانیان خارج از کشور می‌توانند از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند؟

۱۸ کارگزار رسمی تامین اجتماعی در خارج از کشور

چگونه ایرانیان خارج از کشور می‌توانند از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند؟

ده ها هزار شهروند ایران در دانشگاه ها و موسسات خارج از کشور مشغول  به تحصیل هستند که بعضا بیمه تامین اجتماعی ندارند. مدتی است که اداره کل اتباع در سازمن تامین اجتماعی راه اندازی شده است تا پوشش بیمه ای ایرانیان مقیم خارج از کشور و اتباع بیگانه مقیم داخل کشور و تدوین راهبرد توافق نامه های جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها در حوزه تامین اجتماعی را پیگیری کند.

اگر شما به عنوان کارگر و دانشجو در خارج از کشور هستید، این گفتار سرویس دانستنی های روزیاتو شما را با اطلاعات خوبی درباره بیمه و بازنشستگی آشنا می کند. توجه داشته باشید که بیمه شما توسط شرکت‌های خارجی و بازنشسته شدن شما در آن کشورها، منافاتی به بازنشستگی از طریق سازمان تامین اجتماعی ندارد و شما می‌توانید از ۲ منبع، مقرری زمان بازنشستگی دریافت کنید. با بیمه عمر، این ۲ منبع به ۳ منبع ارتقا خواهد یافت.

با ما همراه باشید.

حتما بخوانید: فهرست کارگزاری های رسمی تامین اجتماعی در خارج از کشور

چه گروه‌های ایرانیان خارج از کشور مشمول بیمه هستند؟

یک گروه از ایرانیان که تحت عنوان نیروهای فنی و مهندسی از طریق شرکت های داخلی به سایر کشورها اعزام می شوند که می بایست از طریق دفتر مرکزی شرکت اعزام کننده، لیست حق بیمه این افراد ارسال و پرداخت شود. بیمه این افراد از نوع اجباری است.

گروه دیگر از ایرانیان خارج از کشور که در خارج از کشور ساکن هستند، اعم از اینکه شاغل یا غیر شاغل هستند و یا حتی دانشجویان مقیم خارج از کشور نیز می توانند متناسب با دستورالعمل بیمه ایرانیان خارج از کشور برای بیمه پردازی اقدام کنند. ماهیت بیمه این دسته از ایرانیان خارج از کشور، اختیاری است و به طرق مختلف می توانند برای تحت پوشش قرار گرفتن تامین اجتماعی اقدام کنند.

مراجعه شخص یا وکیل ایرانیان خارج از کشور به شعب تامین اجتماعی در کشور و ثبت تقاضا برای بیمه پردازی یکی از راه هایی است که ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند برای بیمه شدن انتخاب کنند. هم چنین  مراجعه به کارگزاری های رسمی برون مرزی نیز راه دیگر است.

۱۸ کارگزار رسمی برون مرزی تامین اجتماعی در کشورهای ارمنستان، روسیه، اسپانیا، استرالیا، امارات متحده عربی، آلمان، ترکیه، عراق، چین، آذربایجان، عمان، قطر، کویت، کانادا، گرجستان و مالزی و جدیدا در استکهلم فعال هستند که نام کارگزار و شماره تلفن و آدرس پست الکترونیک آنها در سایت اتباع سازمان تامین اجتماعی قرار داده شده است.

حتما بخوانید: فرق بیمه اجباری با بیمه خویش‌فرما چیست؟

سامانه اداره کل اتباع تامین اجتماعی

سامانه ای در اداره کل اتباع سازمان تامین اجتماعی به نشانی www.mss.tamin.ir تعریف شده که متقاضیان بیمه ایرانیان خارج از کشور می توانند به این سامانه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند. ایرانیان خارج از کشور که متقاضی بیمه تامین اجتماعی هستند سابقه حق بیمه برای آن ها شرط نیست، اما سن متقاضیان باید ۱۸ تا ۵۰ سال باشد و چنانچه نزد سازمان تامین اجتماعی سابقه قبل حق بیمه داشته باشند آن میزان به مازاد سن اضافه می شود.

به عنوان مثال اگر فردی ۳ سال سابقه حق بیمه در سازمان تامین اجتماعی دارد و ۵۳ سال سن دارد ، می تواندبیمه پردازی خود را آغاز کند. اگر متقاضی بیمه خارج از کشور ۱۰ سال سابقه حق بیمه داشته باشد شرط سنی برای این افراد لحاظ نمی شود.

تامین اجتماعی
سامانه اداره کل اتباع سازمان تامین اجتماعی

حقوق و دستمزد ایرانیان خارج از کشور چگونه محاسبه میشود؟

پایه دستمزد و نرخ حق بیمه را متقاضیان بیمه ایرانیان خارج از کشور می توانند انتخاب کنند. افرادی که مزایای فوت و بازنشستگی را انتخاب کنند ۱۶ درصد ( ۱۴ درصد بیمه شده ، ۲ درصد دولت) حق بیمه پرداخت می کنند، اگر تعهدات بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی را انتخاب کنند ۲۰ درصد حق بیمه( ۱۸ درصد بیمه شده ، ۲درصد دولت) پرداخت می کنند و در صورتی که خدمات درمان را علاوه بر مزایای فوق انتخاب کنند ۹ درصد هم بیشتر باید حق بیمه پرداخت کنند.

بیمه ایرانیان خارج از کشور ارمغان سازمان تامین اجتماعی است و امکان برای بیمه پردازی متقاضیان این نوع بیمه فراهم شده و همچنین در صورتی که ایرانیان خارج از کشور سابقه قبلی نزد سازمان دارند می توانند سوابق خود را تکمیل کنند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود