مجردها، بخش فزاینده جامعه ایران را تشکیل می دهند که روز به روز گویا بر تعدادشان افزوده می شود. دولت هم با وام ازدواج ۳۰۰ میلیون ریالی تلاش دارد آن ها را برای این امر، ترغیب کند! حتی بسته حمایتی هم برای این قشر در نظر گرفته است.
وزیر رفاه در پاسخ به اینکه آیا کارمندان زن مجرد در فهرست مشمولان بستههای حمایتی قرار میگیرند گفته بود ما شرط سرپرست خانوار نداریم و همه آنها که زیر سه میلیون تومان دریافتی دارند مشمول سیاست جبرانی دولت میشوند. در واقع هر حقوق بگیری را شامل میشود.
سندرم تجرد در ایران، ذهن جامعه شناسان را به خود مشغول کرده است.
طبق آخرین سرشماری، ۹ میلیون و ۷۶۹ هزار نفر در سن متعارف ازدواج و هرگز ازدواج نکرده، داریم و همچنین تعداد افرادی که از سن متعارف ازدواج عبور کرده اند اما هنوز به سن تجرد قطعی نرسیدند، یک میلیون و ۸۱۰ هزار نفر است.
به افرادی که از سن تجرد قطعی عبور کرده باشند، مجردان قطعی می گویند و تعداد آنها در کل کشور ۲۲۰ هزار نفر است.
۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مجرد هرگز ازدواج نکرده در کشور داریم که با احتساب افراد بدون همسر در اثر فوت یا طلاق، جمعیت مجردان ایران به رقم ۱۳ میلیون و ۳۲ هزار نفر می رسد.
پدیده های نوظهور در خانواده های ایرانی همچون تجردگرایی در حال شکل گرفتن است و در سال های اخیر سیاست های کلی خانواده ابلاغ شده که بند چهارم آن به ایجاد نهضت فراگیر ملی برای تسهیل ازدواج موفق و آسان تأکید دارد و به واژه نفی تجرد اشاره می کند.
حتما بخوانید: بیمه زنان مجرد و سرپرست خانوار
افزایش سن ازدواج درکشور، یک خطر امنیتی است که مسئولان باید آن را در حوزه پدافند غیرعامل جدی بگیرند. طی چند دهه گذشته سن ازدواج آقایان از ۲۴ به ۲۸ سال و برای خانم ها از ۱۹ به ۲۳ سال رسیده است. ضمن اینکه این آمار در شهرهای مختلف و حتی در شمال و مرکز و جنوب کلانشهری مانند تهران کاملاً متفاوت است. بخشی از دلیل افزایش سن ازدواج به دلیل تحولات اجتماعی است و بخشی هم به سیاست گذاری ها برمی گردد.
هم اکنون بیش از چهار هزار و ۷۰۰ مرد بالای ۴۵ سال مازندرانی در تجرد زندگی می کنند، آمار دخترانی که با این سن و سال تن به ازدواج نداده اند، حدود یکهزار و ۲۰۰ نفر است. آمار این مرجع همچنین نشان می دهد در مازندران پسرها بیشتر از دختران زندگی مجردی را ترجیح می دهند به گونه ای که اکنون از حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت استان حدود ۳۶۵ هزار نفر با وجود داشتن سن بالای ۲۰ سال مجرد هستند که سهم پسران ۲۳۰ هزار نفر است.
بر اساس گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران، در حال حاضر ۵۵ هزار نفر مرد و ۵۷ هزار زن در استان که دهه سوم سنشان را پشت سر گذاشته اند، مجرد هستند. نتایج سرشماری نفوس و مسکن مازندران که آخرین بار در سال ۹۵ انجام شد، جمعیت استان شامل یک میلیون و ۶۵۳ هزار مرد و یک میلیون و ۶۲۹ زن می شود.
آخرین سرشماری ها نشان می دهند در سال های اخیر خانواده های گسترده چند نسلی در کشور به حداقل رسیده در حال حاضر خانوار هسته ای بیشترین فراوانی را دارد و خانوار یک نفره در سال ۱۳۸۵ از ۵.۲ دهم درصد به ۷.۱ دهم درصد در سال ۱۳۹۰ افزایش داشته و در سال ۱۳۹۵ به ۸.۵ درصد رسیده است. مهمترین راهکار برای کاهش تجرد در ایران را اجرای صحیح سیاست های کلی جمعیتی خانواده است.
بیش از ۵٠ درصد زنان دارای تحصیلات عالی در جستجوی کار هستند و بیش از یک میلیون نفر از دختران بالای ٣۵ سال به تجرد قطعی رسیدهاند. یک جمعیتشناس با بیان اینکه جمعیت دختران متولد پنج ساله دوم دهه ۶۰، چهار میلیون نفر است، می گوید تعداد دختران متولد در پنج ساله نخست دهه ۷۰، حدود سه میلیون نفر و متولد پنج ساله دوم این دهه به دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر میرسد. تبلیغات مربوط به کاهش باروری، توسعه شهرنشینی، افزایش ضریب با سوادی و تکنولوژی های ارتباطی از جمله دلایل کاهش باروری در ایران هستند.
به نظر شما علت افزایش تجرد قطعی در ایران چیست؟
جواب دادن به سؤالی که مطرح شده اصلاً سخت نیست.
– کاهش سطح درآمد مردم و رفاه اجتماعی
– افزایش جمعیت بیکار
– افزایش سطح توقع و تغییر معیارهای ازدواج
– ایجاد عمومیت نسلی ناپخته و نا آماده برای ازدواج
– پدیده ای نوگرا به نام تجرد گرایی و زندگی مستقل (بیشتر در خانم ها)!!!
– وجود راه های متفاوت و در دسترس برای تخلیه جنسی
– به وجود آمدن نگرشی منفی نسبت به ازدواج در اثر ازدیاد آمار طلاق
.
.
.
اگه دوستان علل دیگه ای در نظر دارن حتما بگن…
کاملا درسته