مصرف زیاد قند چه بر سر پوست ما می آورد؟

مصرف زیاد قند چه بر سر پوست ما می آورد؟

شکی نیست که بسیاری از ما شیفته ی شیرینی جات و مواد قندی هستیم. اما همین خوراکی ها و نوشیدنی های قندی روزانه صدها کالری اضافه وارد بدن ما می کنند. این قند اضافه مشکلات زیادی برای بدن و از جمله پوست ما ایجاد می کند. در ادامه می خواهیم ببینیم مصرف زیاد قند دقیقاً چه تأثیری روی پوست دارد.

اگر تا به حال بعد از خوردن شام، در خوردن شیرینی زیاده روی کرده باشید حتماً می دانید که در طول شب چه بر سر پوست تان می آید

کافی است نگاهی به آینه بیندازید تا متوجه شوید آن یک کاسه بستنی ای که دیشب خوردید، وقتی خواب بودید چه بلایی سر پوست تان آورده. اما مشکل قند چیست که پوست ما را وادار می کند با این شدت به آن واکنش نشان دهد؟

قند یک ماده غذایی التهاب آور است، به همین دلیل مصرف قند باعث بروز التهاب در داخل بدن می شود. وقتی مقدار زیادی قند می خوریم، این قند مستقیماً به دستگاه گوارش ما می رود، درون آن پردازش می شود و بعد وارد جریان خون ما می شود، مسأله ای که می تواند منجر به التهاب شود.

التهاب ناشی از مصرف مواد غذایی ای که شاخص گلوکز بالایی دارند می تواند باعث تشدید بعضی از مشکلات پوستی شود. مواد غذایی ای مثل نان سفید، نوشابه، سس سالاد و آبنبات، که شاخص گلوکز بالایی دارند، حاوی قندهای تصفیه شده و پردازش شده و نشاسته هستند که باعث بالا رفتن شدید و ناگهانی انسولین در بدن می شوند.

با مصرف قند، سطح انسولین در بدن بالا می رود که به دنبال آن التهاب پوست بیشتر می شود. از آنجایی که التهاب یکی از عوامل مهم در ایجاد جوش به شمار می رود، این مسأله در نهایت باعث زدن جوش و بیشتر شدن جوش های صورت می شود.

زیاده روی در مصرف قند می تواند باعث تشدید دیگر مشکلات پوستی ای مثل روزاسه، اگزما و پسوریازیس هم شود. به همین دلیل اگر دچار هر گونه مشکل التهابی ای هستید، بهتر است از مصرف زیاد قند خودداری کنید.

علاوه بر این، اگر نگران پیری پوست تان هستید، حتماً از زیاده روی در مصرف قند پرهیز کنید. علت این مسأله آن است که رژیم های غذایی قند بالا ممکن است به روند پیری پوست سرعت ببخشند. مواد غذایی ای که شاخص گلوکز بالایی دارند هم طی فرآیندی به نام گلیکاسیون، روند فروپاشی رشته های کلاژن را افزایش می دهند و به این ترتیب باعث پیری پوست می شوند.

روند پیری پوست بیشترین تغییر را در لایه ی میانپوست ایجاد می کند، یعنی همان لایه ای از پوست که رشته های کلاژن و الاستین در آن قرار دارد. طی فرآیند گلیکاسیون، مواد قندی به کلاژن می چسبند تا چیزی را تولید کنند که به آن محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (Advanced Glycation End Products / AGEs) گفته می شود. رشته های کلاژن بعد از چسبیدن مواد قندی، سفت و شکننده می شوند و همین مسأله باعث می شود پوست ظاهری پیر پیدا کند.

نیازی به قطع کامل مصرف قند نیست، به شرط آنکه در انتخاب و مصرف مواد غذایی سختگیرانه و قاطعانه عمل کنید

خبر خوب آنکه برای اینکه پوست خوبی داشته باشید لازم نیست مواد قندی را به طور کامل از رژیم غذایی تان حذف کنید، بلکه کافی است دقت داشته باشید قند مصرفی تان از چه منبعی به دست آمده.

قندهای افزودنی با قندهایی که به طور طبیعی در مواد غذایی ای مثل میوه ها و سبزیجات وجود دارند متفاوت هستند. به همین دلیل اگر قند مصرفی تان از مواد غذایی طبیعی باشد مصرف آن ایرادی ندارد چون این مواد غذایی حاوی مواد مغذی هستند و ارزش غذایی دارند. برای داشتن یک پوست صاف و سالم، باید از مصرف قندهای پردازش شده و کربوهیدرات های ساده پرهیز کنید، اما باز هم لازم نیست بیش از حد در این مورد محتاط باشید.

مواد قندی اگر به میزان متعادل مصرف شوند، هیچ تأثیر چشمگیری روی پوست نخواهند داشت، اما زیاده روی در مصرف قند ممکن است در دراز مدت به روند پیری پوست شدت ببخشد. در مجموع، کاهش مصرف قند و چربی های اشباع شده و از طرف دیگر، افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات و اسیدهای چرب امگا، برای برخورداری از یک پوست سالم و همینطور سلامت عمومی، اقدامی آینده نگرانه به شمار می رود.

بهترین کار این است که قند مصرفی تان را از منابع طبیعی ای مثل میوه ها انتخاب کنید چون میوه ها حاوی فیبر و آب هم هستند که به کاهش سرعت روند هضم و جذب قند در بدن کمک می کنند، مسأله ای که جلوی افزایش ناگهانی و شدید قند خون در اثر تغییرات هورمونی را می گیرد. به علاوه، باید مصرف محصولات غذایی فرآوری شده که حاوی قندهای افزودنی هستند را محدود کنید.

به سختی می توان تخمین زد مصرف دقیقاً چه مقدار قند برای کسانی که دچار مشکلات پوستی و التهاب هستند، قابل قبول محسوب می شود، اما طبق توصیه ی انجمن قلب آمریکا، این میزان برای زنان روزانه نباید بیشتر از ۱۰۰ کالری قند باشد و مردان هم باید روزانه حداکثر ۱۰۰ کالری قند مصرف کنند.

بیشتر بخوانید:

اگر مواد قندی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنیم چه اتفاقی در بدن مان می افتد؟

۶ نشانه که می گویند قند خون تان بالا است حتی اگر دیابت ندارید

۱۱ نشانه که به شما می گویند، بیش از اندازه مواد قندی مصرف می کنید

آیا می دانستید چه میوه هایی بیشترین مقدار قند را در خود دارند؟

قند و سرطان؛ آیا بین این دو ارتباط خاصی وجود دارد؟!

هر آنچه در مورد قند، انواع مختلف آن و فواید و ضررهایش باید بدانید

۱۳ راهکار ساده که سبب کاهش مصرف مواد قندی در رژیم های غذایی می گردند

منبع: insider
دیجیاتو
بدون نظر

ورود