چگونه نمایندگی یک شرکت خارجی را در ایران ثبت کنیم؟

با آیین نامه ثبت نمایندگی خارجی آشنا شویم

چگونه نمایندگی یک شرکت خارجی را در ایران ثبت کنیم؟

ثبت نمایندگی خارجی در ایران اقدامی فرصت آفرین است. برای این که نماینده یک شرکت خارجی در ایران را دریافت کرده و در کشور ثبت کنید، بایستی شخصیت حقوقی باشید. یعنی یک موسسه یا شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود ثبت کرده و سپس بعد از انعقاد قرارداد با نمایندگی مربوطه، فرآیند ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران را بر اساس آیین نامه مربوطه که مصوب سال هتفاد و شش است، دنبال کنید. این گفتار، شما را با قوانین مربوطه آشنا می کند.

اگر قصد تاسیس دفاتر خبرگزاری ها و رسانه های خارجی در ایران را دارید باید به قانون مربوطه مراجعه کنید.

با ما همراه باشید.

قوانین مربوط به ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران

بر اساس ماده واحده قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران مصوب ۱۳۷۶/۸/۲۱، شرکت های خارجی که در کشور محل ثبت خود شرکت قانونی شناخته می شوند، مشروط به عمل متقابل از سوی کشور متبوع می توانند در زمینه هایی که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران تعیین می شود در چهارچوب قوانین و مقررات کشور به ثبت شعبه یا نمایندگی خود اقدام نمایند. سایت روزنامه رسمی قوه قضاییه در این لینک در دسترس است.

ثبت نمایندگی
پیدا کردن نام نمایندگی های خارجی در ایران

حتما ببینید: راهنمای ثبت شرکت های مسئولیت محدود و سهامی خاص در ایران

بر اساس ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران مصوب ۱۳۷۸/۲/۱۳، شرکتهای خارجی در زمینه های زیر اقدام به تاسیس و ثبت نمایندگی اقدام نمایند:

  • ارائه خدمات بعد از فروش کالاها یا خدمات شرکت خارجی
  • انجام عملیات اجرایی قراردادهایی که بین اشخاص ایرانی و شرکت خارجی منعقد می شود
  • بررسی و زمینه سازی برای سرمایه گذاری شرکت خارجی در ایران
  • همکاری با شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی برای انجام کار در کشورهای ثالث
  • افزایش صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران
  • ارایه خدمات فنی و مهندسی و انتقال دانش فنی و فناوری
  • انجام فعالیتهایی که مجوز آن توسط دستگاه های دولتی که به طور قانونی مجاز به صدور مجوز هستند، صادر می گردد. از قبیل ارائه خدمات در زمینه های حمل و نقل، بیمه و بازرسی کالا، بانکی، بازاریابی و غیره

برای اطلاعات  تکمیلی به این لینک بروید.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نمایندگی شرکت خارجی

  • ارائه کد فراگیر اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که به عنوان نماینده تعیین می گردند
  • درخواست کتبی شرکت خارجی متقاضی ثبت نمایندگی
  • اساسنامه، آگهی تاسیس و آخرین تغییرات ثبت شده
  • قرارداد نماینده یا نمایندگان با شرکت خارجی که اصل مدارک فوق بایستی به تائید سفارت، نمایندگی یا کنسولگری ایران در آن کشور رسیده و نیز یک نسخه ترجمه رسمی مدارک فوق که بایستی توسط مترجمان رسمی ترجمه شده و به تائید اداره اسناد و امور مترجمان رسمی (فنی) قوه قضائیه رسیده باشد.
  • گزارش توجیهی نماینده در ایران که باید حاوی  این اطلاعات باشد: اطلاعات مربوط به فعالیتهای شرکت تبیین دلایل و ضرورت تاسیس نمایندگی در ایران تبیین نوع و حدود اختیارات و محل فعالیت نماینده برآورد نیروی انسانی ایرانی و خارجی مورد نیاز نحوه تامین منابع وجوه ارزی و ریالی برای ادراه امور نمایندگی
  • ارائه تعهدنامه دائر بر اینکه چنانچه مجوز فعالیت آنها از سوی مراجع ذیصلاح لغو شود در ظرف مدت معینی که توسط اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری ابلاغ می شود نسبت به انحلال شعبه و معرفی مدیر تصفیه اقدام نمایند. (موضوع ماده ۶ آئین نامه اجازه ثبت شعبه و نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران)
  • کپی برابر اصل گذرنامه و ترجمه آن در مواردی که شخص حقیقی خارجی به عنوان نماینده معرفی شده باشد
  • چنانچه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی به عنوان مدیر شعبه تعیین گردیده باشند ارایه مدارک و مستنداتی که جهت ثبت شرکتها ضروریست به پیوست سایر مدارک ارسال گردد
  • گزارش فعالیت نمایندگی
  • آخرین گزارش مالی تائید شده

طبق ماده آیین نامه، اشخاصی که مجوز فعالیت آن ها از سوی مراجع ذیربط لغو می شود، بایستی در مهلت قانونی، توسط اداره ثبت شرکت ها، نسبت به انحلال شعبه یا نمایندگی اقدام کنند.

تفاوت های شعبه شرکت خارجی با نمایندگی شرکت خارجی

شعبه شرکت خارجی واحدی از شرکت مذکور است که در نقطه دیگری به غیر از مرکز اصلی شرکت به فعالیت می پردازد و فعالیت هایی که انجام می دهد، دقیقا و کاملا مطابق با فعالیت هایی است که مرکزیت اصلی شرکت انجام می دهد و همچنین شعبه شرکت دارای اختیارات محدودی است و محدوده استقلال و اختیارات آن توسط واحد اصلی تعیین می شود.

در مورد مسئولیت های قانونی و حقوقی هم باید اشاره کنیم که که تا حدود زیادی مسئولیت های ناشی از عملکرد شعبه بر عهده خودش است اما موارد مهمی نیز وجود دارد که مرکز اصلی شرکت باید پاسخگوی عملکرد شعبه باشد.

اما در مورد نمایندگی شرکت خارجی ، شرایط متفاوت است و معمولا فاصله جغرافیایی نماینده تا مرکز اصلی بیشتر است، نماینده بغیر از وظایفی که در محدوده نامه نمایندگی آن ذکر شده است، می تواند به فعالیت های دیگری نیز بپردازد و همچنین کلیه مسئولیت ها حقوقی و قانونی نماینده بر عهده خودش است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود