۱۰ خوراکی رایجی که در بعضی کشورها ممنوع هستند؛ از گوشت تا نان

۱۰ خوراکی رایجی که در بعضی کشورها ممنوع هستند؛ از گوشت تا نان

مکمل های غذایی موادی هستند که در روند تولید و فرآوری مواد غذایی از آن ها استفاده می شود. این مکمل ها در بعضی کشورها ممنوع هستند و در بعضی دیگر نه. حقیقت آن است که بعضی از مواد غذایی ای که هر روز از آن ها استفاده می کنیم، ممکن است حاوی عناصری مضر و به همین دلیل، کاملاً خطرناک باشند. در ادامه به مواد غذایی رایجی می پردازیم که به دلیل خطراتی که برای سلامتی دارند در بعضی کشورها ممنوع شده اند.

۱- مرغ

مواد غذایی ممنوع در کشورها

در اروپا و بریتانیا، فروش مرغ هایی که در روند فرآوری آن ها از آب کلردار استفاده شده، از سال ۱۹۹۷ ممنوع اعلام شده. از شستشوی مرغ ها با آب کلردار برای از بین بردن احتمال وجود باکتری سالمونلا و دیگر عفونت های باکتریایی استفاده می شود. در اروپا، این روش را خطرناک می دانند چون کلر زیاد ممکن است برای سلامت ما خطرناک باشد. روسیه هم در سال ۲۰۱۰، این ممنوعیت را به اجرا درآورد.

۲- غلات صبحانه

در بیشتر نقاط دنیا مواد غذایی ای مثل غلات صبحانه، شکلات غلات و دیگر محصولات مشابه را خوراکی هایی سالم، حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز می دانند. در دانمارک اما این محصولات ممنوع هستند، چون به گفته ی وزارت دامپزشکی و غذای دانمارک، حاوی مقادیر زیادی مواد «سمی» هستند که درصورت مصرف منظم، می تواند تأثیرات منفی شدیدی روی کبد و کلیه های کودکان بگذارند.

۳- سس سویا

هشتاد و دو درصد از تمامی دانه های سویای تولید شده، اصلاح ژنتیکی می شوند. در مورد اثرات محصولات تراریخته شده هنوز تحقیقات کاملی صورت نگرفته، اما این محصولات در بعضی کشورهای اروپایی، روسیه، کشورهای حاشیه ی خلیج فارس و چند کشور دیگر، ممنوع هستند. به علاوه، سس سویا می تواند حاوی اتیل کربامات (Ethyl Carbamate) باشد که یک ماده ی سرطان زای خطرناک محسوب می شود.

۴- گوشت قرمز

در تولید گوشت گاو، گوسفند، خوک و بوقلمون، اغلب از ماده ای به نام راکتوپامین (Ractopamine) استفاده می شود. این هورمون کمک می کند حیوان با سرعت بیشتری وزن اضافه کند. به گفته ی دانشمندان، گوشتی که با این روش تولید شده می تواند برای ما مضر باشد و منجر به ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شود. این گوشت ها در ۱۶۰ کشور دنیا از جمله کشورهای اروپایی، چین و روسیه، ممنوع اعلام شده اند.

۵- چیپس

چیپس های سیب زمینی و چیپس های حاوی ماده ی اولسترا (Olestra) که یک جایگزین مصنوعی برای چربی است، در کانادا و اروپا ممنوع هستند. این ماده ی مکمل جلوی جذب عناصر و ویتامین های مفید در بدن را می گیرد و می تواند منجر به بروز مشکلاتی در معده شود. از ماده ی اولسترا اغلب در تولید چیپس های سیب زمینی ای استفاده می شود که عنوان «سبک» (Light) را روی بسته بندی خود دارند. علاوه بر این، توصیه می شود هنگام خرید پنیر، کره های گیاهی (مارگارین)، بیسکوییت های کراکر، بستنی و دیگر محصولات، به مواد تشکیل دهنده ی آن ها دقت کنید تا از عدم وجود این ماده در آن ها مطمئن شوید.

۶- سیب

وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا در جریان یکی از بررسی های خود پی برد ۸۰ درصد از سیب ها حاوی ماده ای به نام دی‎فنیل‎آمین (Diphenylamine) هستند که کمک می کند میوه ها مدت طولانی تری تازه بمانند. در اروپا، دی‎فنیل‎آمین را یک ماده ی مضر می دانند که ممکن است باعث سرطان شود. به همین دلیل از سال ۲۰۱۲ کشورهای اروپایی سیب را ممنوع کرده اند.

۷- ژله های آماده

طبق اعلام کمیسیون اروپا، ژله های آماده ی بسته بندی شده به خاطر وجود احتمال خفگی، برای کودکان بسیار خطرناک هستند. این شیرینی های ژلاتینی ممکن است حاوی ماده ای به نام «کون‎نیاکو» (Konjac) باشند، نوعی فیبر که در تماس با رطوبت حجیم می شود و ممکن است در حلق گیر کند، مسأله ای که انجام مانور هایملیک را سخت می کند (مانور هایملیک یا کشش شکمی،، روشی برای جلوگیری از خفگی افراد است). این شیرینی ها در اروپا، استرالیا و دیگر کشورها ممنوع شده اند.

۸- نان

کشورهای اروپایی و استرالیایی، نان های حاوی ماده ی آزودی‌کربن‌آمید (Azodicarbonamide) را ممنوع کرده اند. این ماده رنگ آرد را سفید کرده و کمک می کند نان مدت طولانی تری تازه بماند. این ماده ی مکمل ممکن است باعث ابتلا به آلرژی و آسم شود.

۹- مواد غذایی آماده

برای تولید پوره های سیب زمینی آماده، اغلب از هیدروکسی‌انیسول بوتیله‌شده (Butylhydroxyanisole) استفاده می شود. مؤسسه ملی سلامت، یکی از شاخه‌های وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا، بعد از انجام تحقیقات متعدد، به این نتیجه رسید که این ماده ی نگهدارنده می تواند برای سلامت انسان مضر باشد. هیدروکسی‌انیسول بوتیله‌شده در محصولات دیگری هم می تواند وجود داشته باشد از جمله: مواد غذایی منجمد، سوپ های آماده و سس مایونز. این ماده در ژاپن و بعضی از کشورهای اروپایی ممنوع اعلام شده.

۱۰- کره گیاهی یا مارگارین

مصرف چربی های ترانس ممکن است منجر به بروز مشکل در سوخت و ساز بدن، بالا رفتن فشار خون و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شود. مارگارین یا همان کره گیاهی، بالاترین درصد چربی های ترانس را دارد، به طوری که حدود ۱۵ درصد از وزن کلی این محصول به چربی های ترانس آن مربوط می شود. مواد غذایی حاوی چربی های ترانس در کانادا، دانمارک و سوئیس ممنوع هستند. علاوه بر این، در بسیاری از کشورها قوانینی اتخاذ شده که میزان استفاده از این چربی ها در مواد غذایی را محدود می کند.

منبع: brightside
بدون نظر

ورود