اگر هر روز آب کرفس بخوریم چه اتفاقی در بدن‎مان می‎افتد؟

اگر هر روز آب کرفس بخوریم چه اتفاقی در بدن‎مان می‎افتد؟

کرفس فیبر بسیار زیادی دارد که می تواند به ما احساس سیری دهد. به همین دلیل است که ما نمی توانیم یکباره مقدار زیادی از آن را بخوریم. وقتی آب کرفس را می گیریم، فیبر آن از بین می رود. با توجه به اینکه کرفس سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی است، آب آن نه فقط یک نوشیدنی خوشمزه، بلکه یک ماده ی غذایی بسیار سالم هم محسوب می شود که از آن می توانیم در رژیم غذایی روزانه ی خود استفاده کنیم. آب کرفس قند و کالری بسیار کمی دارد و برخلاف آب دیگر میوه ها و سبزیجات، یک لیوان آب آن قند و کالری کمتری در مقایسه با یک هویج اندازه متوسط دارد. به خاطر داشته باشید که مصرف فیبر برای حفظ سلامت ما ضروری است و از آب کرفس نباید به عنوان یک وعده ی غذایی استفاده کرد. در ادامه می خواهیم ببینیم مصرف روزانه آب کرفس چه فوایدی برای بدن دارد. در انتها هم آموزش ساده و کوتاهی برای پرورش این سبزی پر خاصیت در خانه داریم.

۱- جلوی مشکلات چشمی را می گیرد

فواید آب کرفس

کرفس حاوی مقادیر بسیار زیادی ویتامین A است و این ویتامین نقشی اساسی در بینایی ما دارد. ویتامین A سطح چشم ها را از باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند. به علاوه، این ویتامین به جلوگیری از مشکلات چشمی ناشی از افزایش سن مثل آب مروارید کمک می کند.

۲- ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

کرفس حاوی لوتئولین است و محققان پی برده اند این عنصر سلول های سرطانی را تضعیف و درمان پذیری آن ها را بیشتر می کند. در طب چینی، از کرفس به عنوان یک ماده ی ضد سرطان استفاده می شود.

۳- مواد غذایی اسیدی را خنثی می کند

کرفس سرشار از عناصری مانند آهن، منیزیم و سدیم است. آب کرفس خاصیت قلیایی ساز قوی خود را از این مواد می گیرد. به عبارت دیگر، آب کرفس می تواند مواد غذایی اسیدی را خنثی کند و در نتیجه، به ما کمک کند تعادل pH بدن خود را حفظ کنیم. افراط در مصرف مواد غذایی اسیدی می تواند باعث انواع مشکلات جسمی مثل پوکی استخوان، سنگ کلیه و مشکلات کبدی و قلبی شود. از آنجایی که بسیاری از مواد غذایی ای که هر روز مصرف می کنیم اسیدی هستند، با گنجاندن آب کرفس در رژیم غذایی روزانه خود می توانیم جلوی بروز بعضی از این مشکلات را بگیریم.

۴- تعادل مایعات بدن را تنظیم می کند

کرفس پتاسیم بسیار زیادی دارد، ماده ی معدنی ای که در بسیاری از فرآیندهای بدنی ما نقش مهمی ایفا می کند. به عقیده ی دانشمندان، پتاسیم در میان مواد معدنی ای که بیشترین اهمیت را برای بدن ما و عملکرد آن دارند، در جایگاه سوم قرار دارد. ۶۰ درصد از بدن ما را آب تشکیل می دهد و ۴۰ درصد از این آب درون سلول ها وجود دارد. آبی که در داخل و بیرون سلول ها وجود دارد نقشی حیاتی برای بدن ما  دارد و میزان آن تحت تأثیر غلظت الکترولیت ها قرار دارد. پتاسیم در آب حل می شود و در سیستم بدن ما مثل یک الکترولیت با بار الکتریکی مثبت رفتار می کند و به این ترتیب سطح آب درون سلول ها را تنظیم می کند.

۵- جلوی ابتلا به دیابت نوع دو را می گیرد

دیابت نوع دو تبدیل به مشکلی جدی در دنیای امروز شده. طبق تخمین ها، تا سال ۲۰۳۰، بیشتر از ۴۰۰ میلیون نفر در سرتاسر دنیا به این بیماری مبتلا خواهند شد. مصرف کرفس روشی طبیعی برای جلوگیری از وقوع این بیماری به شمار می رود. کرفس حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است و تحقیقات نشان داده این ویتامین حساسیت ما به انسولین را بیشتر می کند.

۶- فولات زیادی دارد

فولات نوعی ویتامین B است که برای گلبول های سفید و قرمز درون مغز استخوان ماده ای ضروری محسوب می شود. به علاوه، این ماده نقش مهمی در تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی، تجزیه ی پروتئین ها و تشکیل دی ان ای دارد. تنها یک فنجان آب کرفس حاوی ۱۴۵ میکروگرم فولات است که بیشتر از ۳۶ درصد از نیاز روزانه ی بدن مردان و زنان بزرگسال و ۲۹ درصد از نیاز روزانه ی بدن زنان باردار و شیرده به این ماده را تأمین می کند.

کرفس خودتان را پرورش دهید

پرورش کرفس ساده تر از چیزی است که تصور می شود. برای این کار کافی است انتهای ساقه ی کرفس را برش دهید و آن را درون آب بگذارید. بعد از چند روز جوانه هایی که از مرکز آن بیرون زده را خواهید دید. سپس آن را درون خاک بکارید و تا رشد کامل کرفس صبر کنید. برای به دست آوردن یک ساقه ی کرفس جدید کافی است این مراحل را دوباره تکرار کنید.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود