چگونه رمز کارت سوخت خود را بازیابی کنیم؟ اطلاعیه جدید شرکت ملی پخش

چگونه رمز  کارت سوخت خود را بازیابی کنیم؟ اطلاعیه جدید شرکت ملی پخش

نهم خرداد ماه ۹۸ بود که شرکت پخش فرآورده‌های نفتی به‌طور رسمی اعلام کرد که از ۲۰ مردادماه ۹۸ استفاده از کارت سوخت شخصی الزامی و سوخت‌رسانی تنها با این کارت امکان پذیر می‌شود، اما به‌تازگی وزیر نفت اعلام کرده که احتمال تمدید این تاریخ وجود دارد.

الزام کارت سوخت، ربطی به سهمیه بندی بنزین ندارد. اما به نظر می رسد که اگر برای افراد، سهیمه ای تخصیص یابد، مازاد مصرف را می توان در بورس انرژی فروخت. جزییات بیشتری رسانه ای نشده است اما نماد بورس انرژی در بازار بورس ایران، ظرف چند روز اخیر با ۵۰ درصد رشد همراه شده است. قبلا گفتیم که نماد «انرژی۳» را بورس بازها، جدی بگیرند که یکی از شگفتی های بورس تا سال ۱۴۰۰ است.

طی چند ماه اخیر اخبار مربوط به بنزین حواشی بسیاری را به دنبال داشت، اما درنهایت دولت برای احیای مجدد کارت سوخت تصمیم گرفت تا شاید از این طریق بتواند وضعیت مصرف و قاچاق بنزین را سرو سامان دهد. کارشناسان می‌گویند ارقام سرسام‌آوری که درباره میزان مصرف سوخت، یارانه و قاچاق سوخت منتشر می‌شود، زنگ خطر را درباره وضعیت این فرآورده نفتی و بودجه‌ای که در این زمینه دود می‌شود، به صدا درآورد و دولت را بر آن داشت تا راهکاری را برای سامان‌دهی وضع موجود به کار گیرد.

رمز کارت سوخت

قرار نیست کارت‌خوان جدیدی در جایگاه‌های سوخت نصب شود و سوخت‌گیری با کارت‌های سابق به همان روال گذشته انجام خواهد شد. هم‌چنین به‌روزرسانی سامانه هوشمند نیازمند تجهیزات اضافی نیست و صرفاً نرم‌افزار است که تماماً در داخل کشور انجام می‌شود.

طبق اعلام این شرکت، وضعیت جایگاه‌های سوخت کشور اکنون در شرایط مطلوب است و جای نگرانی وجود ندارد.

افرادی که در سامانه دولت همراه ثبت نام کرده اند و کارت سوخت آن‌ها در باجه‌های معطله پست است، می‌توانند با در دست داشتن کارت خودرو به یکی از دفاتر پستی مراجعه و کارت سوخت خود را پیگیری کنند.

این اطلاعیه می‌افزاید؛ شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به هنگام دریافت کارت سوخت برابر نرخ مصوب مبلغ ۱۰ هزار تومان از متقاضیان دریافت خواهد کرد.

همچنین کسانی که کارت سوخت ندارند و تاکنون نیز درخواست صدور کارت سوخت نکرده اند؛ می‌توانند با مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ درخواست کارت سوخت کنند. جهت درخواست کارت سوخت مالک خودرو یا وکیل قانونی متقاضی باید با در دست داشتن مدارک هویتی مالک خودرو و وسیله نقلیه به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کند.

۷ نکته مهم مدارک دریافت کارت سوخت  

  • در این اطلاعیه مدارک هویتی مالک برای درخواست المثنی کارت هوشمند سوخت برای اشخاص حقیقی یکی از مدارک شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند و یا گذرنامه وبرای اشخاص حقوقی معرفی‌نامه رسمی از سازمان یا شرکت مربوطه با امضاء و مهر مجاز به همراه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند و یا گذرنامه نماینده اعلام شده است.
  • دارندگان وکالتنامه معتبر قانونی از مالک نیز می‌توانند با ارائه مدارک شناسایی معتبر شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند و یا گذرنامه نسبت به دریافت خدمات مورد نیاز اقدام کنند.
  • برای خودرو‌های لیزینگی (خودرو‌های اجاره به شرط تملیک) اسناد و مدارک در اختیار استفاده کننده خودرو شامل کارت خودرو ملاک عمل است.
  • منظور از مدارک شناسایی وسیله نقلیه کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یا بنچاق محضری به همراه بیمه نامه شخص ثالث معتبر است.
  • کسانی که در سایت دولت همراه ثبت نام کرده‌اند، نیازی به ارائه درخواست المثنی ندارند و کارت سوخت این اشخاص براساس اطلاعات دریافتی از سامانه دولت همراه صادرو از طریق اداره پست به آدرسی که اعلام کرده اند ارسال می‌شود.
  • برای رفاه حال کسانی که رمز کارت خود را فراموش کرده تمهیداتی اندیشیده شده است که براساس آن از تاریخ ۹۸/۵/۱۵ تا ۹۸/۵/۱۶ چهار رقم آخر کد ملی شخصی که کارت سوخت به نام او صادر شده است به عنوان رمز پیش فرض تعریف شود؛ لذا این افراد بهنگام سوختگیری باکارت سوخت شخصی، درصورت فراموش کردن رمز کارت سوخت و درخواست رمز مجدد می‌توانند با وارد کردن رمز پیش فرض (چهار شماره سمت راست کد ملی صاحب کارت) آن را فعال کنند.
  • مالکان خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها که رمز کارت سوخت خود را فراموش کرده اند ابتدا ۴ رقم آخر کد ملی شخصی که نام آن در کارت سوخت درج شده است امتحان کنند در صورت بروز خطا، جهت حذف رمز به مراکز نواحی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنند.
  • مالکین خودرو یا موتور سیکلت که کارت سوخت فعال در سامانه هوشمند دارند، در صورتیکه مجدداً تقاضای صدور کارت المثنی کنند، کارت سوخت قبلی آن‌ها ابطال خواهد شد.

حذف رمز کارت سوخت

مدارک مورد نیاز جهت انجام فرآیند حذف رمز کارت هوشمند سوخت نیز شامل مراجعه به یکی از نواحی یا مناطق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در سراسر کشور و برای حذف رمز کارت هوشمند سوخت تاکید می‌شود که حضور مالک وسیله نقلیه جهت حذف رمز کارت الزامی بوده و در صورت درخواست توسط شخص دیگر با ارائه وکالتنامه محضری و یا برگه انحصار وراثت حذف رمز کارت سوخت امکان‌پذیر است.

مدارک این بخش نیز برای  اشخاص حقیقی اینگونه است که یکی از مدارک شناسایی مالک وسیله نقلیه (شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه) و برای اشخاص حقوقی شامل معرفینامه رسمی سازمان مربوطه با درج شماره ملی به همراه کارت ملی نماینده معرفی شده می‌شود.

کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه و بیمه نامه معتبر نیز باید وجود داشته باشد و تکمیل فرم درخواست رمز گشایی و در دست داشتن اصل کارت هوشمند سوخت جهت حذف رمز کارت هوشمند سوخت الزامی است.(دارای فیزیک سالم بدون چسب خوردگی و شکستگی و…) الزامی است.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در آخرین اطلاعیه خود مهم‌ترین سولات موجود در این بخش را پاسخ داده است اما بازهم در صورت وجود هرگونه ابهام و پرسش ضروری می‌توان با شماره تلفن ۰۹۶۲۷ مرکز پاسخگویی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تماس گرفت.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود