ارتش کره شمالی چهارمین ارتش بزرگ جهان است که بیش از ۱.۲ میلیون سرباز فعال در حال خدمت دارد. برای اکثر شهروندان این کشور خدمت سربازی اجباری است و در حالی که بسیاری از کشورها برای خدمت اجباری پیش نیازها و شرایط سنی و جسمی در نظر می گیرند، در کره شمالی تلقین ایدئولوژی نظامی از همان سنین ابتدایی آغاز می شود. هیون لی، یک فراری اهل کره شمالی که اکنون در ایالات متحده زندگی می کند در این باره چنین گفته است: «وقتی که کودک بودم، خیلی واضح فکر می کردم که باید در آینده سرباز شوم. هر عنصر از آموزش دانش آموزان کره شمالی یک ایده شبه شستشوی مغزی در مورد وفاداری به خاندان کیم را در ذهن دانش آموزان می کارد. دانش آموزان باید ارتشی برای محافظت از خاندان کیم و به آن ها وفادار باشند».
در مقابل، در بسیاری از کشورهای جهان، ورود به ارتش از دوره دبیرستان به بعد آغاز می شود و به جای سوگند وفاداری به شخصی خاص، سوگند وفاداری به دفاع از کشور و قانون اساسی است که یاد می شود. آنا فایفیلد در کتاب خود با عنوان «جانشین معظم: سرنوشت بی نقص الهی رفیق باهوش کیم جونگ اون» (The Great Successor: The Divinely Perfect Destiny of Brilliant Comrade Kim Jong Un) از جزییات روش های شستشوی مغزی و تلقین ایدئولوژیک در دوران کودکی به شهروندان پرده بر می دارد. وی در این کتاب چنین می نویسد: «به یک شیرخوارگاه رفتم که یک تابلو روی سردر آن نوشته شده بود: متشکریم، ژنرال محترم کیم جونگ اون. فضای داخلی شیرخوارگاه با کارتون های راکون های سرباز که یک نارنجک انداز راکتی در دست داشتند و اردک های ملوان با مسلسل تزیین شده است… کودکان خردسال با کلاشینکوف های پلاستیکی بازی می کنند و بازدیدکنندگان نیز از آن ها عکس می گیرند».
لی نیز این موضوع را تایید کرده و از خاطرات خود در آن دوره می گوید: «از سنین خیلی پایین، به ما آموزش داده می شد که بودن در ارتش ژنرال کیم مایه افتخار است. تقریباً تمامی آموزش های کودکان برای تلقین وفاداری و اتحاد با دیکتاتور است». والدین لی هر دو در ارتش کره شمالی خدمت کرده اند اما هیچگاه در این مورد صحبت نکرده و او نیز می گوید که در این باره از آنان سوالی نکرده است.
بیشتر بخوانید: محافظان رهبر کره شمالی؛ از چگونگی انتخاب تا تقلید خنده دار از فیلم های کلینت ایستوود
در حالی که برخی از شهروندان جوان کره شمالی از خدمت معاف هستند- برای مثال دانش آموزان مدارس راهنمایی خاصی مانند مدرسه زبان های خارجی پیونگ یانگ، جایی که لی درس خوانده و همچنین فرزندان چهره های سیاسی ارشد کره شمالی باید به یک دوره آموزشی خاص بروند که لی از ان با عنوان خدمت نظامی اجتماعی یاد می کند. برای مثال، لی در این خدمت با هنرهای رزمی آشنا شده و هنگام بازدید مقامات سیاسی خارجی از کشور برای نشان دادن قدرت و مهارت ارتش خاندان کیم برای آنان نمایش اجرا کرده است.
قدرت و مهارت نظامی افراد را به خاندان کیم نزدیک می سازد زیرا کیم ایل سونگ، اولین رهبر کره شمالی، جایگاه فراانسانی و افسانه ای خود را تا حدود زیادی از طریق مهارتش در جنگ های چریکی علیه ارتش ژاپن در دوران اشغال شبه جزیره کره بدست آورد. و در حالی که کیم جونگ اون، رهبر کنونی کره شمالی، تجربه حضور در ارتش را ندارد، رویکرد اول-ارتش را در سیاست های دولت خود پیاده سازی کرده و اولین آزمایش هسته ای کشور را در سال ۲۰۰۶ انجام داد. کیم جونگ اون همچنین خدمت سربازی نرفته اما بر اساس گزارش ها در دانشگاه نظامی کیم ایل سونگ در پیونگ یانگ حضور داشته و در آنجا «رهبری نظامی به سبک جوچی» را آموزش دیده است. «جوچی» (Juche) واژه ای است که در کره شمالی به معنای خودکفایی و عدم وابستگی است.
فایفیلد در کتاب خود ادعا می کند که کیم جونگ اون حتی در سن ۱۰ سالگی نیز توسط مردم کشورش با عنوان رفیق ژنرال خطاب می شده و از آن زمان به پوشیدن یونیفرمی نظامی با درجه ژنرالی پرداخته است. البته او در این زمینه تنها نیست زیرا تصاویر زیادی از او در کنار کودکانی که یونیفرم های نظامی به تن دارند دیده می شود. همچنین نسخه پیشاهنگی پسران در کره شمالی نیز با دیدگاه های بسیار نظامی تر، آهنگی در مورد نحوه نبرد و جانفشانی خود برای ژنرال کیم می خوانند: «۳ میلیون پسر پیشاهنگ تفنگ و بمب خواهند بود/ ما تفنگ ها و بمب های ژنرال خواهیم بود».
بیشتر بخوانید: چگونه کره شمالی علیرغم تحریمهای بین المللی به مرسدس بنزهای مدرن دست یافته است؟
بدون نظر