فرق بورس با فرابورس چیست و کدام سود بیشتری دارد؟ [قسمت دوم]

نمادهای «بورس»، «فرابورس» و «انرژی۳» شگفتی ساز هستند

فرق بورس با فرابورس چیست و کدام سود بیشتری دارد؟ [قسمت دوم]

بورس با فرابورس تفاوت زیادی دارد. سهامی که در بازار اول بورس ایران هستند، شفافیت عملکرد بیشتری به نسبت سهام قابل معامله در بازار فرابورس داشته و دامنه نوسان آن ها نیز فرق دارد. در ایران، تا شهریور ۹۸، بیش از ۱۱ میلیون کدسهامداری برای هموطنان صادر شده که از طریق ۱۰۶ کارگزاری رسمی در ۳۱ استان کشور، قادر به خرید و فروش سهام بیش از ۵۵۰ شرکت پذیرفته شده در بازار بورس و فرابورس از طریق سامانه های معاملاتی انلاین هستند. قسمت اول این گفتار را بخوانید.

بعضی ها معتقدند که از بازار فرابورس، می توان سود بیشتری گرفت و سودآوری از شرکت هایی که صورت های مالی زیان ده و نامشخص و گنگ دارند، به مراتب آسان تر از شرکت هایی با شفافیت و عملکرد بالا است. این قضیه، البته همیشگی نیست و روانشناسی بورس و تکنیک های تابلوخوانی و استراتژی معاملاتی شما، تعیین کننده استفاده از سهام بورس و فرابورس است. بعضی از واقعیت های بورس و فرابورس را در ادامه میخوانیم.

نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی ها

  • نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی در تابلوی اصلی بازار اول بورس: ۳۰ درصد
  • نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی در تابلوی فرعی بازار اول بورس: ۲۰ درصد
  • نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی در تابلوی بازار دوم بورس: ۱۵ درصد
  • نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی در بازار اول بورس: ۱۵ درصد
  • نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی در بازار دوم بورس: حدی مشخص نشده است.

سودآوری شرکت

  • سودآوری شرکت های تابلوی اصلی بازار اول بورس: ۳ دوره منتهی به پذیرش، سودآور باشد
  • سودآوری شرکت‌های تابلوی فرعی بازار اول بورس: ۲ دوره  منتهی به پذیرش، سودآور باشد
  • سوداوری شرکت‌های بازار دوم بورس: ۱ دوره منتهی به پذیرش، سودآور باشد
  • سودآوری شرکت های بازار اول فرابورس: ۱ دوره منتهی به پذیرش، سودآور باشد
  • سودآوری شرکت‌های بازار دوم فرابورس: حدی تعیین نشده است.

خرید سهام دو شرکت  بورس و فرابورس

نکته جالبی که در این گفتار دوست داریم به اطلاع شما خواننده گرامی برسانیم آن است که شرکت بورس اوراق بهادار تهران که بستر فعالیت صدها شرکت بازار اصلی و فرعی بورس را فراهم کرده و خرید و فروش ها زیر نظر این شرکت انجام می‌شود، در قالب نماد جداگانه‌ای به نام «بورس» در بازار اول بورس حضور دارد.  خوب این یعنی چی؟

یعنی این‌که شما می‌توانید، نسبت به خرید و فروش سهام شرکت بورس اوراق بهادار تهران به عنوان یک شرکت مستقل سهامی عام که نظارت و مدیریت بر شرکت‌های بورسی دارد، اقدام کنید و منتفع شوید. همان‌طور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، قیمت هر سهم «بورس»، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۸، ۱۱۱۸ تومان بوده است.

نماد بورس، دارای ۱.۵ میلیارد قطعه سهم  بوده و از اردیبهشت ۹۷ تا مرداد ۹۸، قیمت از ۴۰۶ تومان به ۱۲۶۰ تومان رسیده است. یعنی سودی معادل ۳۰۰ درصد در ۱۲ ماه. ۹۰ درصد سهام این شرکت نیز شناور است.

شرکت پتروشیمی شازند، شرکت مدیریت منابع پیمان فرداکیش و شرکت بیمه معلم و یک شخص حقیقی خارجی، سهامدار اکثریت این شرکت هستند.  خرید و فروش سهام شرکتی که تشکیل، سازماندهی و اداره بورس اوراق بهادار ایران را به منظور انجام معاملات اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس انجام می‌دهد، ارزشمند است.

شرکت فرابورس ایران هم به عنوان یک شرکت واحد و مستقل، سهامش قابل خرید و فروش در بورس است. شما می‌توانید به نماد «فرابورس» مراجعه کرده و نسبت به خرید سهام این شرکت اقدام  کنید. شرکت فرابورس ایران در بازار  پایه الف فرابورس قرار دارد و دفتر مرکزی آن در بزرگراه حقانی، نبش دیدار شمالی  است.

همان‌طور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، تابلو قیمتی سهم «فرابورس» را شاهد هستیم که ۱  میلیارد و ۴۰۰ میلیون قطعه سهم بوده و قیمت هر سهم در ۲۴ مرداد ماه نود و هشت، ۱۴۱۶ تومان بود.  در بازه مرداد نود و هفت تا مرداد نود و هشت، قیمت از ۲۲۸ تومان به ۱۶۸۰ تومان رسیده است که رشدی حدود ۷۰۰ درصد در ۱۲ ماه را نصیب سهامداران صبور کرده است. البته  فرابورس اخیرا به بازار اول فرابورس راه پیدا کرد که اتفاق خوبی برای سهامدارن صبور است.

سهامداران اصلی شرکت فرابورس، موارد زیر هستند که خود نشان دهنده اهمیت سهام این شرکت دولتی مدیریت و نظارت بر بازار فرابورس ایران است:

  • ۲۰ درصد سهام متعلق به شرکت بورس اوراق بهادار تهران است
  • ۵.۲ درصد سهام متعلق به شرکت گروه مالی ملت است
  • ۴.۵ درصد سهام متعلق به شرکت سرمایه گذاری صبا تامین است
  • ۲.۴ درصد سهام متعلق به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است
  • ۲.۵ درصد سهام متعلق به شرکت مدیریت فناوری بورس تهران است
  • ۲.۴ درصد سهام متعلق به شرکت گروه مالی بانک پارسیان است.
  • ۱.۵ درصد سهام متعلق به شرکت کارگزاری بانک کشاورزی است.
  • ۱.۴ درصد سهام متعلق به شرکت توسعه صنایع بهشهر است.
  • ۱.۰۲ درصد سهام متعق به شرکت مدیریت سرمایه  گذاری کوثر بهمن است.

دانستن این اطلاعات چه فایده ای دارد؟ این فایده دارد که شما متوجه خواهید شد که چند درصد سهام این شرکت یا هر شرکت دیگر بورسی، در اختیار حقوقی است. چند رصد در اختیار حقیقی. کدام شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری در آن‌ها فعالیت داشته و کرسی هیات مدیره دارند و برنامه‌های حال و آینده آن‌ها و گذشته کاریشان روی سهام دیگر چگونه بوده است.

حتما ببینید: انرژی ۳ سهمی پر سود با آینده ای شگفت انگیز

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود