سومین جلسه رسیدگی به اتهامات برخی دیگر از متهمان پرونده فساد بزرگ در بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم مفسدان و اخلالگران اقتصادی، به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد و بار دیگر نام متهمی منتسب به یکی از مسئولان، افکار عمومی را حساس کرد. این بار، قرعه فال به نام پسر ارشد فرمانده کل سابق ارتش ایران افتاد.
پرونده فساد در بانک سرمایه، بزرگ ترین پرونده اختلاس در نظام بانکی ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ است که تا کنون ده ها نفر از جمله پرویز کاظمی (وزیر کار دولت احمدی نژاد)، حسین هدایتی و محمد هادی رضوی و احسان دلاویز، در این پرونده تفهیم اتهام و محکوم شدند.
در این جلسه، به بررسی اتهامات گروه جهانبانی به لیدری محمد رضا جهانبانی پرداخته شد. عمار صالحی، فرزند ارشد سرلشگر عطاء الله صالحی، فرماندهی کل سابق ارتش جمهوری اسلامی، یکی از متهمان پرونده گروه جهانبانی در بانک سرمایه است که پس از تفهیم اتهامات به دفاع از خود پرداخت.
فاطمه صالحی، متولد چهارم خرداد ۱۳۶۸ در تهران، خواهر عمار صالحی و مشاوره عالی بانک حکمت ایرانیان، از مجموعه های اقتصادی ارتش است. چندی پیش، خبر بازداشت وی تکذیب شد. عمار و فاطمه صالحی، خواهر زاده های محمد شریعتمداری، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی دولت حسن روحانی هستند. داماد محمد شریعتمداری به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور و اخذ تسهیلات با اسناد جعلی از بانک سرمایه، به ۲۰ سال حبس و ۷۰ ضربه شلاق در ملاعام محکوم شد. فاطمه صالحی، هم چنین معاون توسعه و مدیریت بیمه حکمت صبا نیز محسوب می شود و پیش تر، نامزد انتخابات شورای شهر در ایران بود.
او متهم به دریافت تسهیلات با مدارک صوری از بانک سرمایه به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال و بدهی به گروه جهانبانی به مبلغ حدود ۳۷ میلیاردتومان است. متهم عمار صالحی، در شرکت هایی چون جهان تجارت تی وا، شرکت تجارت نور ابرار، شرکت توسعه تجارت آرمانی، عضو هیات مدیره یا مدیرعامل بوده و از طریق این شرکت ها، تسهیلات فراوانی را دریافت کرده است.
نماینده دادستان در جلسه رسیدگی به اتهامات عمارصالحی گفته بود که اظهارات این فرد درباره اخذ تسهیلات ۴۰۰ میلیارد ریالی از بانک سرمایه، با آنچه در جلسه بازپرسی مطرح کرده است،در تاقض می باشد. طبق گفته های نماینده دادستان، عمار صالحی، ۱۳۰۰ فقره قرارداد را امضا کرده و برخی از آن ها در مهمانی ها امضا شده است.
نماینده دادستان اعلام کرده بود که در اردیبهشت ۱۳۹۳، عمار صالحی به عنوان مدیرعامل شرکت جهان تجارت تیوا، خواستار دریافت ۶۸۰ میلیارد ریال تومان تسهیلات از بانک سرمایه شده و ظرف چند روز،هیات مدیره بانک، با درخواست وی موافقت می کند و ۲۲ اردیبهشت۱۳۹۳ نیز تسهیلات به حساب وی واریز می شود. عمار صالحی معتقد است که بعضی از امضاهای قراردادهای وی، جعل است اما طبق گفته های نماینده دادستان، بررسی های کارشناسی نشان از کذب بودن ادعای عمار صالحی دارد.
نماینده دادستان که در جلسه محاکمه آقا دادماد (سید محمد هادی رضوی- داماد وزیر کار دولت روحانی) و حسین هدایتی (عابر بانک پرپسولیسی ها) نیز حضور داشت، گفته بود که عمار صالحی ادعا میکند من ملک شبهه دار استفاده نمیکنم در حالی که از محل تسهیلات بانک سرمایه توسط آقای جهانبانی بنز ۶۵۰ میلیون تومانی و ملک لوکس در زعفرانیه برای او خریداری شده است.
وکیل عمار صالحی بیان کرده بود که درباره وام موکل من در بیستم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ از بانک سرمایه، ایشان پیش از دریافت تسهیلات، از شرکت استعفا میکند. اینکه موکل چگونه در شرکت نبود و درخواست وام هم کرده جای سوال است. شنیدهها نشان میدهد اصول اسناد نبوده ممکن است امضای موکل را جعل کرده باشند و موکل من ادعای جعل و درخواست رسیدگی دارد که نماینده دادستان در این زمان، اظهارات وکیل مدافع عمار صالحی را مردود دانست.
حتما ببینید: با ۷ خواهر و برادر کلاهبردار ایرانی دهه شصتی و هفتادی آشنا شویم
وکیل عمار صالحی گفته بود که قطعا موکل بنده وحدت قصدی برای وقوع این بزه نداشته و اگر گمان میکرد که این مشکلات برای وی پیش خواهد آمد اصلا اقدام به چنین کاری نمیکرد لذا باید به عنصر معنوی توجه شود. در کیفرخواست آمده چرا شرکت، بانک را از تغییرات مطلع نکرده است در حالی که اگر بانک از این تغییرات مطلع نبوده پس چگونه مدیران بانکی را استعلام کرده است؟
وکیل این متهم در ادامه پیرامون موضوع واگذاری خودروی بنز از سوی متهم جهانبانی و عمار صالحی افزود: این موضوع نیز از سوی موکل بنده و حتی آقای جهانبانی تکذیب شده است.
بعد از این صحبتهای وکیل متهم صالحی، جهانبانی خطاب به قاضی گفت: تمام مطالب وکیل را رد میکنم چرا که معتقدم آقای عمار صالحی از همه چیز خبر داشته است.
همان طور که قبلا هم گفته بودیم، سال ۹۸، سال شگفتی ها خواهد بود. از محاکمه ژن خوب ها و آقا داماد ها و خبر خروج فرزندان برخی از مسئولان فعلی و سابق از کشور و پناهندگی شماری از ورزشکاران و خبرنگاران تا رکورد زنی پی در پی شاخص کل بورس ایران. امیدواریم برخورد با دانه درشت ها در اقتصاد ایران که گلوگاه های فساد هستند، همچنان تداوم داشته باشد و مردم با واقعیت های بسیاری از زندگی خانواده برخی از مسئولان فعلی و قبلی آگاه شوند.
گفتنی است، جلسه رسیدگی به اتهامات مهدی جهانگیری (برادر معاون اول رئیس جمهور) و حسین فریدون (برادر رئیس جمهور) بزودی برگزار می شود. نیمه دوم سال ۹۸، شگفتی های بیشتری خواهیم شنید. هر دم از این باغ بری می رسد . . .
باغ برجامه دیگه?
نه عزیز، سفره عنقلابه
هردم از این باغ بری میرسد
عالی، انشاالله روحانی