چگونه اپ پر دانلود و محبوب طراحی کنیم؟ ۱۰ توصیه حرفه‌ای به طراحان اپ

ایده های خوب برای طراحی اپ‌های کاربردی

چگونه اپ پر دانلود و محبوب طراحی کنیم؟ ۱۰ توصیه حرفه‌ای به طراحان اپ

طراحی اپلیکیشن برای گوشی های هوشمند، یکی از روش های جذاب و پایدار در حوزه کارآفرینی دیجیتالی و درآمد زایی اینترنتی محسوب می شود که امروزه کاربران زیادی را به سمت آموزش و یادگیری اپ نویسی و معرفی آن در اپ استورهای داخلی و بین المللی، ترغیب کرده است. نوشتن یک اپ، در صورتی که با مطالعات بازار دقیق و حرفه ای و محتوای خوب و رفع نیازهای کاربران جامعه اطلاعاتی ایران صورت بگیرد، پر دانلود و محبوبیت فراوانی را در میان مدت کسب خواهد کرد.

ده ها میلیون نفر در ایران، گوشی هوشمند داشته و امکان دسترسی به اپ هایی در سیستم عامل اندروید و ios را دارند. از طرفی، بیش از ۱۰ اپ استور داخلی، امکان معرفی و نصب اپ ها در دسته های مختلف را در اختیار اپ نویس ها قرار داده تا محصول کار خود را در یک فضای رقابتی، در اختیار کاربران ایرانی قرار دهند. در واقع بستر برای طراحی و تولید اپ های کاربردی در حوزه های مختلف علوم و فنون و خدمات، وجود دارد و اشتیاق ایرانیان به نصب اپ های پر کاربرد، سال به سال افزایش می یابد.

کسب و کار اپ های محبوب در حوزه های: حمل و نقل، تراکنش بانکی، پزشکی، خرید و فروش کالا، آگهی اینترنتی و غذا یاب ها و آدرس یاب ها، خیلی خوب است و این را از تعداد نصب های فعال محبوب ترین اپ های موبایل نزد ایرانیان، می توان متوجه شد.

رقابت گسترده ای بین اپ ها برای جذب مخاطب بیشتر و افزایش شمار نصب های فعال در جریان است و به نظر می رسد، عصر ایران ۱۴۰۰،‌ عصر درامد زایی اینترنتی بر محور فناوری اطلاعات و ارتباطات از استخراج بیت کوین تا تولید اپلیکیشن های کاربردی باشد.

این موارد، قطعا، تاثیر زیادی در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال زایی و گردش مالی اقتصاد دیجیتال در ایران سال های بعد خواهد داشت. ما امروزه، با نسلی از میلیونرهای جوان روبرو هستیم که با تسلط به اصول تکنیکال در بازار سرمایه و فارکس و نزدک و طراحی اپ و سایت، ارزش افزوده هزاران درصدی را در میان مدت به ارمغان آورده و محصولات و خدماتی پر مخاطب و محبوب را روانه بازار رقابتی امروز کرده اند که اپ های محبوب امروزه ایران، تنها مشتی نمونه خروار است.

طراحی اپلیکیشن
اپ تریپ ادوایزر با بیش از ۱۰۰ میلیون نصب فعال، یکی از محبوب ترین اپ های گردشگری جهان است.

اگر به دنبال راهکاری برای کسب درآمد در سال های آینده به روش های دور کاری هستید، در کنار یادگیری اصول و مبانی سرمایه گذاری در بازار بورس ایران که هر سال، رکوردهای جدید به جای گذاشته و سود های شیرینی را نصیب سرمایه گذاران «صبور» می کند، یادگیری طراحی و ساخت و تبلیغات و مارکتینگ و برندینگ اپ های کاربردی را توصیه می کنیم.

۱۰ توصیه برای طراحی اپ های پردانلود 

موضوع اول در طراحی و تولید اپلیکیشن های محبوب و پر دانلود و پر مخاطب، پیدا کردن یک ایده جذاب است. ایده جذاب برای تولید اپ محبوب و پر دانلود، بخش مهمی از ماجرا را رقم می زند. اما همه چیز نیست. خیلی ها ایده طلایی دارند، اما این ایده تا آخر عمر،‌در ذهن آن ها باقی می ماند و تجاری سازی نمی شود. ایده خوب، با مطالعات بازار (market study) حاصل می شود. با دانلود و نصب صدها اپ روی گوشی هوشمند شما و بررسی نقاط قوت و ضعف (SWOT ANALYSIS) حاصل می شود. رسیدن به یک ایده خوب برای طراحی اپ، زمان و حوصله و مطالعه نیاز دارد و از همه مهم، نیازسنجی کاربران اینترنت در ایران.

توصیه: یک ایده خوب این است که برای میلیون ها دانش آموز و دانشجوی ایرانی، اپی جامع طراحی کنید. نمونه بازاری خوب هم ندارد.

خلاقیت در تولید اپ

موضوع دوم در طراحی و تولید اپلیکیشن محبوب و پر دانلود و پر مخاطب، خلاقیت و نواوری است. هیچ اپ محبوبی، بدون عنصر خلاقیت و نوآوری، موفق نبوده و مشتریان میلیونی بدست نیاوزده است. خلاقیت، ماده اولیه تولید کالا و خدمات در عصر دهکده جهانی بوده و بدون لحاظ کردن آن، برگ برنده ای در بازار پر رقابت امروزی، نداریم. خلاقیت در طراحی اپ یعنی انتخاب نام جذاب برای اپ، طراحی لوگو زیبا، استفاده از فناوری های مختلف برای ارائه خدمات به کاربران، ارائه روش های جدید و کمتر شناخته شده برای طراحی اپ و سرویس دهی به کاربران اپ و .. .

توصیه: برای خلاق بودن، باید خوب دید. افرادی که خوب میبینند، درک خوبی از واقعیت ها دارند.

تجاری سازه ایده

موضوع سوم در طراحی و تولید اپ پر دانلود، تجاری سازی ایده است. شما برای عملی کردن ایده جذاب و خلاقانه خود، نیاز به سرمایه گذار دارید. برای صحبت با هر سرمایه گذاری، بایستی طرح تجاری (business plan) داشته باشید. طرح تجاری، آن چیزی است که زبانش را سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، درک می کنند. پس باید با اصول و الگوهای طراحی طرح تجاری، بیزینس پلن خوبی برای طراحی تا تولید اپ مورد نظر خود، آماده کنید.

بازار هدف، نقاط قوت اپ نسبت به نمونه های مشابه بازار، منابع دریافت اطلاعات، تولید محتوا، شیوه ارائه خدمات، منابع مالی مورد نیاز برای طراحی تا بازاریابی اپ، مدت زمان تخمینی بازگشت سرمایه و مطالعات بازار شما، باید در بیزینس پلن اپ دیده شود. کرافاندر ها و شتاب دهنده ها، گزینه های خوبی برای کسب سرمایه جهت طراحی و اجرای اپلیکیشن موبایل است.

توصیه: با طراحان اپ های محبوب رایزنی کنید و از آن ها برای نوشتن یک بیزینس پل خوب، مشورت بگیرید.

تولید محتواب خوب برای اپ خوب

گام چهارم برای طراحی اپ، تولید محتوا است. بسیاری از اپ ها، چه خدمات پزشکی چه آگهی اینترنتی و چه خرید و فروش کالا (از پوشاک تا غذا)، نیازمند محتوای خوب برای کاربران خوب هستند. به جز اپ هایی که کار تراکنش بانکی برای شما انجام می دهند یا می توانید از طریق آن ها، تاکسی پیدا کنید و تک سرویسه هستند، باقی اپ ها، نیاز به محتوا دارند. محتوای خوب، کاربران زیادی را به سمت اپ شما جذب می کند. خواه، اموزش کنکور باشد، خواه آشپزی و حتی پیدا کردن بهترین کافه و قنادی و رستوران لاکچری در فلان شهر و دیار.

تولید محتوا برای اپ ها، گاها برگ برنده آن ها محسوب می شود. هر چقدر محتوای بیشتری ارائه کنید، کاربران را از نصب اپ های متفرقه ناقص، خلاص می کند. برای تولید محتوا در موضوع کاری اپ خود، بایستی سراغ متخصصان تولید محتوای اینترنتی بروید. کپی کردن یک دائره المعارف داخل بانک اطلاعاتی اپ، روش مطلوبی نیست.

محتوای خوب، باید با فرم و شکل مطلوب عرضه شود و مدام، به روز رسانی شود. خواه اپ خبری داشته باشید یا اپ یک ناشر باشد یا اپ یک باشگاه ورزشی یا حتی اپ یک انجمن صنفی. محتوا، فاکتور مهمی برای بررسی اپ های خدماتی و آموزشی است و می تواند نصب های فعال زیادی را برایتان به ارمغان آورد.

توصیه: تولید محتوا برای اپ های آموزشی، پزشکی،‌ مهندسی، هنری و اقتصادی، بایستی با مشورت فعالان این حوزه باشد و از منابع موثق و معتبر استفاده شود. مراقب حجم اپ برای دانلود سریع و آسان هم باشید.

اپ های پیش بینی رقابت های فوتبال، زیاد است. بررسی کنید که دلایل موفقیت بعضی از اپ ها در این بازار چیست

طراحان حرفه ای  اپ

گام پنجم در طراحی و تولید اپ، استفاده از طراحان اپ حرفه ای است که سابقه طراحی وتولید اپ های پردانلود زیادی را در کارنامه دارند. اگر قرار است در تولید اپ، سرمایه گذاری شود، مجریان طراحی و تولید اپ که از این سرمایه استفاده می کنند، بایستی امتحان پس داده باشند. اگر قصد تولید اپ بازی دارید، بزرگان طراحی اپ بازی در ایران بسیارند. به آن ها رجوع کنید.

اگر خواهان طراحی اپ های مشاوره آنلاین درباره بورس و مهاجرت و تحصیل در خارج و مد و لباس و این مسائل هستید، از متخصصان مربوطه در کنار طراحان اپ حرفه ای، استفاده کنید. اپ نویس های حرفه ای را در اینستاگرام و توییتر نمی توان پیدا کرد. مراجعه به لینکدین، گزینه خوبی است. به اپ استورهای معروف ایران و جهان رفته و با پر دانلود ترین و محبوب ترین اپ ها در دسته های مختلف آشنا شوید و طراحان آن ها را پیدا کنید. رایزنی با app developers های حرفه ای را فراموش نکنید.

گاها ۳۰ دقیقه مکالمه تلفنی یا متنی با اپ دولوپرهای حرفه ای، ده ها ساعت نکته آموزشی برای شما به عنوان سرمایه گذار اپ یا صاحب یک ایده طلایی، به ارمغان می آورد. تعصب و غرور را کنار بگذارید و از توصیه های منتقدان بی رحم اپ و کارشناسان تولید و بازاریابی اپ، بهره مند شوید.

توصیه: اپ نویس های حرفه ای در سایت ها و انجمن های اینترنتی نقد و معرفی اپ، حضور فعال دارند. آن ها را دراین پاتوق ها و محفل های مجازی پیدا کنید.

دنیای  اپ استورها

موضوع ششم در طراحی اپ، آشنایی با اپ استورها، محبوب ترین اپ های دانلود شده در دسته های مختلف و بررسی نظرات کاربران است. اپ استورها، بهترین مدرسان شما هستند. واقعیت بازار، آنجاست! حتی پر دانلود ترین اپ ها نیز با نظرات بی رحمانه کاربران و منتقدان مواجه شده است. بخشی را می توان در سایت های اخبار فناوری اطلاعات و بخشی را در قسمت review در اپ استورها جست و جو کرد. ایرادات فنی و محتوایی و فرمی که کاربران به اپ های مختلف می گیرند، درس های فوق العاده برای طراحان جوان اپ است.
مثلا:

  •  برنامه گفته است که فلان سرویس رایگان است. اما پس از نصب برنامه، متوجه شدیم که پرداخت درون برنامه ای نیاز است!
  •  برنامه گفته است که فلان سرویس را ارائه می دهد،‌‌ اما پس از نصب برنامه متوجه شدیم که فلان قسمت تا اطلاع ثانوی در دسترس نیست!
  •  برنامه گفته است که امکان شخصی سازی (customization) اطلاعات و تنظیمات وجود دارد. اما پس از نصب متوجه شدیم که رضایت بخش نیست.
  • رضایت مندی مشتری (customer satisfaction) در طراحی اپ، یعنی در اختیار داشتن نصب پایدار و جذب مخاطب بیشتر.
    موضوع هفتم در طراحی و راه اندازی اپ، بازاریابی و تبلیغات است.

بعضی ها گمان می کنند که همین که اپ آن ها خدمات خوب می دهد و کم رقیب است و در اپ استور در دسته بندی فلان قرار دارد، بازی تمام است و باید منتظر اس ام اس های واریز پول به حسایشان از طرف اپ استور مربوطه باشند! خیر! حتی اگر در فلان دسته، تنها اپ بازار، اپ شما باشد، باز برای جذب مشتری و کاربر، بایستی تبلیغات کنید. تبلیغات مجازی از طریق فیسبوک، توییتر، پینترست، لینکدین، اینستاگرام، تلگرام، واتس آپ، یوتیوب، آپارات و رپرتاژ خبری حرفه ای، نیاز بازاریابی وتبلیغات بسیاری از اپ های بازار به شمار می رود.

از ظرفیت های تبلیغات رایگان و گسترده شبکه های اجتماعی برای معرفی بهتر و جذاب اپ خود استفاده کنید. هشتگ ها در اینستاگرام را فراموش نکنید. موشن گرافیک در اینستاگرام، بسیار جذاب است و ظرف ۳۰ ثانیه، اپ شما را به بهترین روش معرفی می کند. هر اندازه درباره سرویسی که از طریق اپ ارائه می کنید، در کانال های شبکه های اجتماعی ویدیویی، تبلیغ و تولید محتوا کنید، مخاطب بیش تری در بلند مدت کسب می کنید.

توصیه: شما اپی در فلان موضوع طراحی کردید. با تولید ویدیوهایی درباره فلان موضوع و به اشتراک گذاری آن ها در شبکه های اجتماعی تصویری و ویدیویی و رپرتاژ خبری جذاب در سایت های معروف، لینک دانلود اپ را در اپ استور، معرفی کنید. سعی کنید کاربران با محتوای خوب درباره اپ شما، به دانلود اپ شما، ترغیب و تشویق شوند.

نیازسنجی بازار

موضوع هفتم در طراحی اپ پر دانلود، نیازسنجی بازار است. هشتمین موضوع به معنی هشتمین گام و قرار دادن این گام در انتهای فرآیند طراحی اپ نیست. خیر! این گام بایستی در فهرست گام های نخست شما و پیش از نوشتن بیزیلنس پلن باشد. نیازسنجی و امکان سنجی (feasibility study) یعنی این که:

  • جامعه مخاطبان جوان ایرانی، چه نیازهایی امروز دارند که از طریق اپ، می توان بر طرف کرد؟ مثلا، خیلی ها همقدم و همسفر و هم پا برای مطالعه و ورزش و تفریح و سفر نیاز دارند. اپ های همقدمی، گزینه خوبی است.
  •  ۱۴ میلیون مجرد زیر ۴۰ سال ایران، یک دهه آینده به سن تجرد قطعی میرسند. این ها، نیازهای مختلف دارند که از طریق اپ، می توان ارائه کرد و خدمات زیادی به آن ها فروخت.
  •  تا ۱۰ سال آینده، یک پنجم جمعیت ایران، بورس باز می شوند و تعداد شرکت های بورسی، از ۵۵۰ شرکت امروزی به بیش از ۱۰۰۰ شرکت می رسد. اپ های سیگنال ده و تحلیل بازار سرمایه با خدمات مختلف، نیاز جامعه بورس باز امروز و آینده ایران است.
  •  قریب به ۱۰ میلیون دانش آموز ایرانی، اپ خوب و جامعی برای رفع نیازهای اطلاعاتی و خدماتی خود ندارند. اپی که مشاوره آنلاین رایگان یا غیر رایگان به دانش آموز و والدین و صاحبان موسسات آموزشی و مدارس دولتی و غیر دولتی بدهد، یک نیاز امروز ایران است.
  •  میلیون ها دانشجوی ایرانی از پزشکی تا مهندسی و هنر، یک اپ جامع ندارند که با هم دانشگاهی های خود، هم رشته ای های خود، همکاران خود، اساتید خود و کارفرمایان مختلف در سراسر کشور، در ارتباط باشند. اپ جامع مهندسان، پزشکان، هنرمندان و . . . یک نیاز خوب و کم رقیب در بازار است. این یک ایده خوب برای طراحان اپ برای کسب درآمد پایدار بلند مدت است.

توصیه: درد شناس باشید! درد طیف های مختلف سنی و اجتماع را بشناسید و از طریق اپ، راهکارهایی برای حل مشکلات ارائه کنید. برای درد شناسی، باید خوب دید و خوب مطالعه کرده و با مشاوران، رایزنی کرد. برای طراحی اپ، عجله نکنید. برای رسیدن به ایده طلایی و کار کردن روی آن، باید وقت گذاشت.

اگر به تازگی وارد دنیای اپ نویسی شده و ایده جذابی دارید،‌ با گشت زنی در میان ۱۰۰ اپ پر دانلود در دسته های مختلف در گوگل پلی و اپل استور، دانش و اشراف اطلاعاتی خود را از بازار، ارتقا دهید.

حتما بببینید: ۱۰ سایت معروف فریلنسرها

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود