درآمدزایی از گردشگری آنلاین: از گردشگری مد تا توریسم بلاگری

روایتی از سفر ۱۱ اینفلوئنسر گردشگری به ایران

درآمدزایی از گردشگری آنلاین: از گردشگری مد تا توریسم بلاگری

گردشگری از جمله صنایع پیشرو در قرن بیست و یکم است که در دو دهه اخیر توانسته اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان را نجات دهد. گردشگری، درآمد پایدار و بلند مدت را نصیب مقصدهای توریستی جهان کرده و به عنوان یک صنعت میان رشته ای، موتور محرک ده ها صنعت به صورت مستقیم و غیر مستقیم است.

اگر گردشگری رونق داشته باشد، صنعت حمل و نقل و صنعت فناوری اطلاعات وارتباطات، رونق بیشتری خواهد داشت و این به معنی گردش مالی خوب در یک اقتصاد نوین است. هتلداری، حمل و نقل، آی تی و بسیاری از صنایعی که حیات آن ها به این ۳ صنعت وابسته است، همگی مدیون صنعت توریسم هستند و در اقتصاد ایران عصر ۱۴۰۰، هیچ صنعتی به اندازه صنعت گردشگری نمی تواند درآمد پایدار بلند مدت را نصیب کشور کند.

آن هم در کشوری چهار فصل که یکی از برترین مقصدهای گردشگری قاره کهن محسوب می شود. گردشگری آنلاین امروزه صدها هزار ایرانی را در داخل و خارج از کشور به خود مشغول کرده و عاملی برای درآمد زایی بلند مدت و پایدار آن ها شده است.

از راه اندازی سایت های معرفی مقصدهای گردشگری گرفته تا فروش بلیط هتل و اقامت های گردشگری خودمانی تا لاکچری، پرده هایی از درامد زایی شماری از هموطنان در صنعت توریسم است. هم فشن توریسم و هم توریسم بلاگری، امروزه دو ابزار عالی برای درآمد زایی علاقمندان در حوزه گردشگری بوده و در داخل و خارج از کشور، شمار افرادی که از این دو راه درامد زایی دارند، در حال افزایش است.

اینستاگرام ، توانسته افق های جدیدی برای عاشقان گردشگری مد و توریسم بلاگری ارائه کند و این ظرفیت فوق العاده را نباید دست کم گرفت. یکی از موفق ترین توریسم بلاگرها، صاحب صفحه The Blonde Abroad است که شما را به ده‌ها کشور جهان می‌برد و الگوی خوبی برای  علاقمندان به درآمد زایی از  توریسم بلاگری محسوب می شود.

با معرفی اکسسوری ها و وسایل سفر و مقصدهای گردشگری، صاحب این صفحه از گردشگری آنلاین، درآمد زایی دارد

مثال هایی جذاب در گردشگری آنلاین

مثال های داخلی هم  بسیار است. هدی رستمی، دختر طبیعت گرد و ایرانگرد ایرانی که یکی از توریسم بلاگرهای معروف کشورمان در اینستاگرام محسوب می شود، از  ۱۱ اینفلوئنسر (INFLUENCE) مطرح بین المللی در صنعت مد و گردشگری دعوت کرد تا به ایران سفر کنند و روایت های جذاب خود از گردش در این سرزمین اهوارایی و تاریخی را در اینستاگرامشان منتشر کنند. این استقبال و دعوت صورت گرفت و ۱۱ تن از توریسم بلاگرهای جهان از برزیل تا فرانسه به ایران سفر کردند.

کلید واژه فم تریپ (FAM TRIP) این برنامه، FEEL IRAN (ایران را احساس کن) بود که اکنون می توان ردپای سفر این چهره های تاثیر گذاری گردشگری دیجیتالی را در هشتگ فیل ایران و فم تریپ مشاهده کرد.

اقدام هدی رستمی در دعوت از اینفلوئنسرهای دنیای گردشگری سبب شد تا صفحات این افراد که با میلیون ها فالور همراه است، مملو از تصاویر زیبا،  فریبنده و رنگارنگ از مقصدهای گردشگری جذاب و باورنکردنی ایران شود و میلیون ها تن از شهروندان کشورهای مختلف جهان، با زیبایی های کشورما با روایت خودمانی این چهره ها، آشنا شوند.

پیش تر، برخی از موسسات گردشگری داخلی، میزبان اینفلوئنسرهای سرشناس بودند اما تا کون سابقه نداشت که یک جریان حقیقی و غیر حقوقی (دولتی یا خصوصی)، چنین فرصت آفرینی عالی برای توسعه صنعت گردشگری کشورمان داشته باشد. تجربه ای فوق‌العاده که باید توسط شورای گردشگری دیجیتالی وزارت گردشگری و صنایع دستی ایران، در سال های بعد، هدایت شود.

فم تریپ یا FAMILIARIZATION TRIP، در واقع به معنای سفر آشنایی است. بعضی ها آن را فمیلی تریپ یا FAMILY TRIP خطاب می کنند. این تصور هم درست است. در فم تریپ، شما با خانواده ها و سبک زندگی مردم آشنا می شوید و هدف فم تریپ، لاکچری گردی نیست. مرور واقعی و مستند از زیبایی هایی مقاصد گردشگری جهان به منظور فهم خودمانی واقعیت هایی که در رسانه ها، جلوه ای نادرست و اغراق آمیز از آن روایت می شود.

حتما ببینید: فشن توریسم  ایران با جهانگردان اروپایی

فم تریپ
از کلکسیون تصاویری که اینفلوئنسرهای دعوت شده در قالب برنامه فم تریپ ایران در اینستاگرام منتشر کردند

حتما ببینید:  از قورمه سبزی تا نقش جهان به روایت اینستاگرام

ناگفته پیداست که روایت چهره های معروف گردشگری و مد و لباس جهان از مقصدهای گردشگری ایران در قالب برنامه های فم تریپ، می تواند کارکرد فوق العاده ای در تقویت اقتصاد گردشگری ایران داشته باشد. این۱۱ اینفلوئنسری که با دعوت هدی رستمی به ایران سفر کردند، در استوری های طوفانی خود، صدها هدیه ای که طراحان جواهر و لباس ایران به آن ها هدیه کردند را به نمایش گذاشتند.

بهت و حیرت اینفلوئنسرها از مهمان نوازی فوق العاده ایرانیان در استان های مختلف کشور و دست سازهای مردان و زنان این مرز و بوم که به آن ها هدیه شده بود، دو جلوه از ارمغان سفر فم  تریپ ۲۰۱۹ ایران محسوب می شود. سفر این ۱۱ چهره تاثیرگذار گردشگری دیجیتالی جهان به ایران نشان می دهد که کشورمان، تا چه اندازه نیاز به گردشگری دیجیتالی دارد، تا چه اندازه نیاز به سفیران تبلیغاتی رایگان دارد. تا چه اندازه اینستاگرام و فشن توریسم (FASHION TOURISM) می تواند ظرفیت های گردشگری ایران را جهانی کند.

هدی رستمی
اصفهان گردی اینفوئنسرهای برنامه فم تریپ روبروی دکان مس فروش ها در چهار باغ اصفهان
اتاق های رنگارنگ خانه ملاباشی اصفهان که مقصد فشن توریسم نصف جهان شده است

بایستی وزارت گردشگری ایران، در شورای گردشگری دیجیتالی خود که امیدوارم در آینده نزدیک راه اندازی کند، توجه ویژه به ترغیب و تشویق اینفلوئنسرهای جهانی  مد و گردشگری و غذا به ظرفیت های توریسم ایران عصر ۱۴۰۰ مبذول کرده تا اقتصاد توریسم ایران، مسیر درست خود را در عصر ICT دنبال کند.

روایت هدی رستمی ازآخرین روزهای فم تریپ ایران

مهمانان فم تریپ ایران

اریکان سانتس، دختر برزیلی جهانگرد و یکی از  اینفلوئنسرهای بین المللی  دعوت شده توسط هدی رستمی به ایران، از  جمله  افرادی بود که با  ۱.۴ میلیون فالور، ده ها تصویر فوق العاده از ایران روی اینستاگرامش منتشر کرد و هر روز،  استوری هایش، مملو از جعبه های خوشگلی بود که هنرمندان ایرانی به او هدیه کرده بودند. از گردن بندهای خوش ساخت تا لباس هایی که محصول مزون های شیک دختران ایرانی در مراکز استان ها بود.

روایت شگفت انگیز آبی رنگ از مسجد جامع اصفهان در اینستاگرام اریکا سانتوس برزیلی

اریکا سانتس، جایزه WORLD TRAVEL  BLOGGERS را در سال  ۲۰۱۹ به خود اختصاص داد. او در  فم تریپ ترکیه و ازبکستان هم شرکت کرده بود.

اکاترینا میشچنکووا اهل روسیه، دیگر اینفلوئنسری بود که دعوت هدی رستمی را برای سفر به ایران پذیرفت. بیش از ۶۰۰ هزار دنبال کننده در اینستاگرامش دارد و با بوتیک هتل ها و کمپین های فشن  توریسم مختلفی در دنیا همکاری کرده است. او را سهامدار برند LECIA می دانند.

توصیه‌هایی برای درآمدزایی آنلاین از گردشگری

  • گردشگری آنلاین نیاز به مهارت دارد. مهارت های مربوطه را فرا بگیرید.
  • تجربه های گردشگری آنلاین را از هشتگ tourism و worldtraveler  در اینستاگرام بدست آورید.
  • برای کسب درآمد از گردشگری آنلاین، مهارت های زبان انگلیسی  یا عربی یا فرانسه را تقویت کنید.
  • دنیای گردشگری آنلاین فقط به معرفی مقصدهای گردشگری و رزرواسیون خلاصه نمی‌شود. روش افرادی چون هدی رستمی، الگوهای جذابی برای طراحی پلن های تجاری به منظور درآمد زایی بین المللی از این عرصه است.
  • گردشگری پزشکی یا همان medical tourism امروزه صدها هزار گردشگر نیازمند مراقبت های پزشکی را از سراسر دنیا به ایران آورده است. اگر قصد درآمد زایی از گردشگری آنلاین دارید، از فرصت های بازاریابی و کسب درآمد از گردشگری سلامت، استفاده کنید. مدیکال توریسم آینده گردشگری ایران را طراحی خواهد کرد.
  • توریسم بلاگرها امروزه به اندازه معروف ترین تور لیدرها، نقش آفرینی می‌کنند. برای توریسم بلاگر شدن، اصول تولید محتوا و جریان سازی در  عرصه گردشگری در فضای  مجازی را یاد بگیرید.

اگر به دنبال  راهکاری برای درامد زایی اینترنتی ریالی و ارزی هستید، گردشگری دیجیتالی را جدی بگیرید که سال به سال  اهمیت آن در رونق صنعت گردشگری امروز جهان، بیش از پیش احساس می شود. طوفانی که هشتگ های اینستاگرامی در معرفی مقصدهای گردشگری ایران و جهان دارد را دست کم  نگیرید.  خیلی ها امروزه بر اساس هشتگ گردی و لوکیشن گردی، با خاص ترین مقصدهای گردشگری هیجان انگیز آشنا می شوند که گاها شهروندان همان دیار از آن مقصدها بی اطلاع هستند!

مسئولان گردشگری ایران، بایستی مقوله اینفلوئنسرهای گردشگری ایران و ظرفیت های گردشگری دیجیتالی را جدی بگیرند. به خصوص نقش فوق العاده ای که مد و لباس در توسعه گردشگری ایران و معرفی مقصدهای توریستی کشور دارد.

اگر بعضی ها، صنعت دارو را یکی از صنایع پیشرو در اقتصاد ایران ۱۴۰۰ و هم‌چنین بازار بورس می دانند، بایستی به این صنعت، صنعت گردشگری را نیز اضافه کرد. غول گردشگری ایران در بورس، سمگا است. . .

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود