فرصت های بورسیه سوئد ، نروژ، فنلاند و دانمارک برای پذیرش ۲۰۲۰

توصیه‌های برای علاقمندان به تحصیل در مقطع دکترا

فرصت های بورسیه سوئد ، نروژ، فنلاند و دانمارک برای پذیرش ۲۰۲۰

بورسیه و دریافت کمک هزینه تحصیلی (FINANCIAL AIDS) یکی از راهکارهای تامین هزینه تحصیل دانشجویان خارجی است. با توجه به این که ارزش پول ملی در دو سال اخیر بیش از ۳۰۰ درصد افت کرده، بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور یا قید این کار را زده یا با تقویت رزومه خود، به دنبال فرصت های برای کسب بورسیه تحصیلی جهت ادامه تحصیل در دانشگاه ها و موسسات اموزشی انسوی آب هستند.

اگر دانشجوی مقطعی کارشناسی در داخل کشور هستید، تحصیل مجانی صرفا به زبان فنلاندی یا سوئدی در فنلاند و سوئد امکان پذیر است و اگر به دنبال دوره های انگلیسی زبان رایگان هستید، بایستی دانشگاه های کشور نروژ را در نظر بگیرید. تحصیل در کلیه رشته ها و کلیه مقاطع تحصیلی در دانشگاه های نروژ به زبان انگلیسی، همچنان در سال ۲۰۲۰ میلادی رایگان است.

هیچ نیازی هم به داشتن جی آر ایی ندارد. اما تمکن مالی شما باید قابل اثبات باشد. تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های فنلاند ، سوئد و دانمارک با پرداخت شهریه امکان پذیر است که با توجه به کرون های بالای ۱۰۰۰ تومان، انجامش برای خیلی ها گران است. گاها باید صدها میلیون تومن صرف اخذ یک مدرک کارشناسی ارشد کرد که چند سال پیش برای دریافتش ، خیلی ها چند ده میلیون خرج کردند! برای تحصیل ارزان قیمت در اسکاندیناوی، بهتر است به دنبال بورس هایی در مقطع دکترا باشید.

بیشترین بورس ها برای متقاضیان واجد شرایط (QUALIFIED APPLICANTS) در مقطع دکترا قرار دارد. بر خلاف آمریکا که دانشجویان کارشناسی ارشد می توانند برای ادمیشن رشته های دکترا اپلای کنند، در بسیاری از دانشگااه های کشور های اسکاندیناوی، اپلای دکترا نیازمند POSITION است و تا پوزیشنی باز نشود، امکان اپلای برای ورود به مقطع دکترا وجود ندارد.

لذا حتما بخش VACANCY سایت دانشگاه های اسکاندیناوی را بررسی کنید تا در جریان جدید ترین فرصت های استخدامی دانشجویان دکترا قرار بگیرید.

اگر شما برای یک پوزیشن در مدت مقرر (DEADLINE) اپلای کنید، از شما خواسته می شود تا برای یک مصاحبه که معمولا با اسکایپ صورت می گیرد، شرکت کنید. بایستی بر اساس مدارکی که به صورت اینترنتی به دانشگاه مزبور دادید، دلایل مستدل و مستند و منطقی برای تحصیل در دوره دکترا ارائه کرده و شایستگی خود را اثبات کنید. برای بورس هایی که شما اپلای می کنید، به صورت همزمان، صدها دانشجو از سراسر جهان اقدام می کنند و شما نمی دانید با چه غول ها و داوطلبانی در سنین و جایگاه های علمی و تجربی، رقابت می کنید.

لذا باید روزمه ای اثربخش با معرفی حداکثری توانمندی خود را ارسال کنید تا در گردونه رقابت، حرف زیادی برای گرفتن داشته باشید. اپلای کردن برای صدها بورسیه مقطع دکترا در اسکاندیناوی، بسیار راحت است. اما چند موضوع را باید دقت کنید که معمولا سوال بسیاری از خوانندگان روزیاتو در سلسله مطالب اپلای و بورسیه در چند سال اخیر بوده است.

بورس اسکاندیناوی
نمونه بخش معرفی فرصت های بورسیه در سایت دانشگاه KTH استکهلم

توصیه‌هایی برای دانشجویان مشتاق بورس اسکاندیناوی

  • موضوع اول برای دریافت بورسیه دکترا از کشورهای اسکاندیناوی، نوشتن بیانیه هدف (SOP) خوب است. باید حداکثر ۲ صفحه و نشان دهد که چرا و چگونه قصد تحصیل و مطالعه روی این رشته را داشته و چه مزیت هایی برای دانشگاه به ارمغان خواهید آورد.
  • دومین مساله، ارائه رزومه اکادمیک خوب است که با رزومه برای پیدا کردن فرصت شغلی در میان کارفرمایان، فرق دارد. باید علمی باشد.
  • مساله سوم این است که شما حتما مقالات علمی داشته باشید. چه بهتر که در ژورنال های داوری شده منتشر شده باشد.
  • چه خوب است که برای گرایش هایی اپلای کنید که دید کافی درباره رشته و موضوعات تحقیقاتی محبوب اساتید آن دانشگاه دارید.
  • سعی کنید نمره زبان خود را به سطح آیلتس ۷ از ۹ یا تافل ۱۰۰ از ۱۲۰ برسانید. داشتن GRE را باید مزیت رقابتی دانست.
  • بخش VACANCY سایت دانشگاه های اسکاندیناوی به صورت روزانه به روز رسانی می شود. لذا به ددلاین ها و نیازمندی های اپلای دقت کنید.
  • حتما بخش SCHOLARSHIP را بررسی کنید تا در جریان بورس هایی که شرکت ها و سازمان ها به دانشگاه ها به منظور جذب دانشجوی دکترا در اسکاندیناوی پرداخت می کنند،‌ قرار بگیرید.
  • سایت شرکت های معروف اسکاندیناوی مثل ولوو، ساب، نوکیا، شل، اسکانیا، IKEA را بررسی کنید. گاها بورس های خوبی برای طرح های تحقیقاتی نوآورانه که کسب و کار آن هارا رونق بخشد، پرداخت می کنند.
  • دانشگاه سلطنتی استکهلم، بورس های خود را در این لینک قرار داده است.
  • بورس های استاوانگر نروژ را در این لینک بررسی  کنید.

حتما بخوانید: راهنمای اپلای ۲۰۲۰ در دانشگا ه های ژاپن و آلمان 

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • افشین دی ۱۱, ۱۳۹۸

    سلام برای ارشد مهندسی برق کدوم کشور بورسیه بگیریم به زبان انگلیسی بهتره