مواد غذایی سالمی که زیاده روی در مصرف آن ها مضر است

مواد غذایی سالمی که زیاده روی در مصرف آن ها مضر است

اهمیت و نقش تغذیه در سلامتی بر کسی پوشیده نیست. به همین دلیل است که کارشناسان دائماً بر مصرف مواد غذایی سالم و پرهیز از تنقلات و مواد غذایی ای که فاقد ارزش غذایی هستند، تأکید دارند. اما تعادل اصلی است که در مورد سالم ترین و مفیدترین مواد غذایی هم باید رعایت شود. به عبارتی دیگر همیشه هر چه بیشتر بهتر نیست!

در ادامه می خواهیم ببینیم اگر در خوردن مواد غذایی سالم زیاده روی کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد.

آب

زیاده روی در خوردن مواد غذایی سالم

زیاده روی در خوردن آب می تواند تعادل الکترولیتی بدن را برهم زند. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که کلیه از پردازش آب اضافه ای که وارد بدن شده باز می ماند و درنتیجه سطح سدیم در بدن به شدت افت می کند. دیگر پیامد افراط در خوردن آب، در موارد شدید، انباشت آب در مغز است که باعث ملتهب شدن مغز و وارد آمدن فشار به آن می شود، چون جمجمه ی انسان انعطاف پذیر نیست. گرچه اتفاق بسیار نادری است اما هر دو مورد در ورزشکارانی که بعد از جلسات ورزشی طولانی احساس نیاز شدید به خوردن آب پیدا می کنند یا افراد دارای مشکلات کلیوی، دیده شده.

هویج

هویج مملوء از بتا کاروتن است، ماده ای که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می کند. چیزی به نام ازدیاد ویتامین A وجود ندارد چون بدن شما بتا کاروتن هایی که دریافت کرده را به اندازه ای که نیاز دارد به ویتامین A تبدیل می کند. بنابراین اگر در مصرف هویج زیاده روی کنید، به ازدیاد بتا کاروتن دچار خواهید شد. این بتا کاروتن اضافی می تواند در بدن شما باعث کاروتنمی شود، بیماری ای که پوست را به رنگی زرد مانند درمی آورد. با پردازش کاروتن در بدن، این بیماری به تدریج برطرف می شود و صدمه ای وارد نمی کند.

لبو

لبو منبع بسیار خوبی از انواع ویتامین ها و مواد مغذی است. این ماده ی غذایی حاوی نیتریک اکسید هم هست که بدن شما آن را به نیترات تبدیل می کند، ماده ای که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. نیرات هم بعداً در بدن به نتروزامین تبدیل می شود که این ماده در گوشت هم وجود دارد، یعنی احتمال ابتلا به بیماری را ممکن است بالا ببرد. به همین دلیل، بهتر است از مصرف زیاد لبو و گوشت قرمز خودداری کنید.

سویا و فرآورده هایش

فرآورده های سویا مملوء از مواد مغذی ای از جمله ویتامین B، فیبر، پتاسیم، منیزیم و پروتئین کیفیت بالا هستند. سویا را یک پروتئین کامل می دانند چون حاوی هر ۹ اسید آمینه ی ضروری ای است که بدن قادر به تولید آن ها نیست. اما اگر رژیم غذایی تان را اخیراً به دلیل مشکلات تیروئیدی تغییر داده اید باید بدانید که سویا ممکن است با داروهای هورمونی ای تداخل پیدا کند که از آن ها برای درمان کم کاری تیروئید در بیماران زن استفاده می شود. گرچه تحقیقاتی که تا به حال در این زمینه صورت گرفته قطعی نیستند، اما بهتر است در این مورد احتیاط کنید.

آووکادو

آووکادو حاوی فیبر و مقادیر زیادی ویتامین است. این ماده ی غذایی می تواند به کاهش کلسترول مضر خون هم کمک کند و به خاطر چربی های تک اشباع شده ی زیادی که در خود دارد، از سلول های شما محافظت می کند. اما در هر حال چربی چربی است. یک عدد آووکادو حاوی ۲۴۰ کالری است که این میزان معادل ۱۰ تا ۲۰ درصد از مقدار کالری ای است که یک فرد باید به طور ایده آل دریافت کند. دریافت بیش از اندازه ی کالری می تواند منجر به انسداد سرخرگ ها شود. آووکادوی خام را نباید روزانه بیشتر از نصف یک عدد مصرف کنید.

دانه های چیا

دانه های چیا را گرچه به خاطر امگا ۳ زیادی که در خود دارد جزء ابرغذاها می دانند اما هنوز هیچ شواهدی مبنی بر مفید بودن آن ها برای سلامتی، به ویژه در خصوص بیماری های قلبی عروقی وجود ندارد. امگا ۳ موجود در دانه های چیا سخت تر از آن نوع موجود در ماهی سالمون جذب بدن می شود، بنابراین علیرغم اینکه امگا ۳ بیشتری در دانه های چیا وجود دارد، اما باید نزدیک به ۱۰۰ گرم دانه چیا مصرف کنید تا به همان اندازه ی ماهی سالمون، امگا ۳ جذب بدن تان شود. اما نکته ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که ۱۰۰ گرم دانه چیا حاوی حدوداً ۵۰۰ کالری است که این میزان با کالری موجود در یک عدد ساندویچ همبرگر برابری می کند.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • من اسفند ۲۱, ۱۳۹۸

    همیشه فکر میکردم یه شکل دیگه باشی
    آرامش خاصی تو چهرته