حقایقی در مورد روم باستان که دیدگاه شما نسبت به تاریخ را دگرگون می کنند

حقایقی در مورد روم باستان که دیدگاه شما نسبت به تاریخ را دگرگون می کنند

حقایق روم باستان ناگفته‌های فراوانی دارد که در این مطلب به بازگویی‌شان می‌پردازیم. امپراتوری روم در نظر افراد بسیاری دوره‌ای خاص از تاریخ است و احترام بسیاری به لحاظ تمدن از آن خود کرده‌ است. اما در این میان حقایقی هست که کسی برایمان بازگو نکرده و به همین دلیل است که مثلاً کلوسئوم بی‌خون و خون‌ریزی در ذهنمان نقش می‌بندد. قطعاً هیچ‌یک از معلمان تاریخ به این موضوع اشاره نکرده‌اند که رومیان باستان هم روزگار تیره‌ای داشتند.

از جنگاوری‌ها و کشورگشایی‌های رومی‌ها می‌شنویم اما هرگز چیزی از معضلات آن زمان برایمان نگفته‌اند، مثلاً اینکه مردمان روم باستان برای طهارت وسیله‌‌ای همگانی داشتند. یا مثلاً کسی نگفته امپراتور کارکالا چنان رابطه‌ی نزدیکی با مادرش داشت که وقتی برادر خودش را جلوی مادرش کشت برای آنکه به مادرش دلداری دهد گفت اگر گریه کند او را هم می‌کشد. داستان‌هایی از نرون شنیده‌ایم اما کسی از رابطه‌ی عاشقانه‌ی او با همسرش سابینا چیزی نگفته.

بدین‌ترتیب به ندرت پیش آمده کسی از دوران تلخ آن روزها حرفی به میان آورد. وقتی به سیاهی‌های دوران روم باستان می‌نگریم ظاهراً خودمان را در آینه می‌بینیم، مردمانی که شاید ظاهرشان با ما کمی متفاوت است و توگا به تن دارند و نیزه و سپر به دست می‌گیرند اما تفاوت چندانی با ما ندارند. با این مطلب همراه روزیاتو باشید تا ناگفته‌هایی از حقایق روم باستان را برایتان بازگو کنیم.

۱ ) پهن خوک حکم نوشیدنی انرژی‌زا داشته

حقایق روم باستان

از حقایق روم باستان این بوده که پهن خوک حکم نوشیدنی انرژی‌زا داشته. این نوشیدنی ترکیبی از پهن بریان‌شده‌ی خوک در سرکه بود و نرون شیفته‌ی آن بود.

۲) مجرمان را در ملأ عام شقه‌شقه می‌کردند

حقایق روم باستان

یکی دیگر از حقایق روم باستان این است مجرمان را میان میدان جنگ به الاکلنگ می‌بستند تا حیوانات درنده آن‌ها را از پای درآورند و جمعیت هم به دیدن این جریان می‌نشستند. دو نفر را می‌نشاندند روی الاکلنگ که یکی حدود ۵ متر با زمین فاصله می‌گرفت و دیگری طعمه‌ی شیرهای درنده می‌شد.

۳ ) استفاده از ادرار برای سفیدی دندان‌ها

حقایق روم باستان

رومی‌های باستان گاهی برای آنکه دندان‌هایشان را سفید کنند از ادرار استفاده می‌کردند. آمونیاک موجود در ادرار برایشان حکم لکه‌گیر داشت.

۴ ) زبان فلامینگو، غذای مورد علاقه‌ی حاکمان روم باستان

حقایق روم باستان

زبان فلامینگو، غذای مورد علاقه‌ی حاکمان روم باستان بود. این غذا را معمولاً همراه مغز قرقاول، جگر طوطی‌ماهی و روده‌ی مارماهی سرو می‌کردند.

۵ ) ژولیوس سزار امپراتور روم نشد

حقایق روم باستان

ژولیوس سزار هرگز امپراتور روم نشد. او طی سال‌های ۴۹ تا ۴۴ پیش از میلاد رهبر نظامی و دیکتاتوری بود که روم را در اختیار داشت اما رسماً امپراتور نشد.

۶ ) وسیله‌ای مشترک برای طهارت

حقایق روم باستان

از دیگر حقایق روم باستان می‌توان به این مورد اشاره کرد که آن‌ها وقتی از سرویس‌های بهداشتی عمومی استفاده می‌کردند اسفنجی سر چوب داشتند و همگی برای طهارت از آن استفاده می‌کردند.

۷ ) گلادیاتورها تا سر حد مرگ نمی‌جنگیدند

حقایق روم باستان

به ندرت پیش می‌آمد گلادیاتورها جان خودشان را برای مبارزه فدا کنند. آن‌ها به نوعی افرادی مشهور و پول‌ساز بودند و صاحبانشان تمایلی به دیدن مرگشان نداشتند.

۸ ) عرق گلادیاتورهای معروف حکم ادکلن داشت

حقایق روم باستان

در روم باستان عرق گلادیاتورهای معروف را در شیشه می‌ریختند و به زن‌ها می‌فروختند و برایشان حکم ادکلن داشت.

۹ ) رومی‌های باستان نسبت به دیگر مردمان قرون وسطی کثیف‌تر بودند

حقایق روم باستان

با اینکه روم باستان را به خاطر دانش شبکه‌ی لوله‌کشی و نظافتشان می‌ستایند اما محققان دریافته‌اند حمام‌ها و سرویس‌های بهداشتی رومی‌ها چنان کثیف بود که مأمن بسیار مناسبی برای انواع انگل‌ها به حساب می‌آمد.

۱۰ ) زن‌ها هم گلادیاتور می‌شدند

حقایق روم باستان

یک قرن پس از میلاد گلادیاتورهای زن هم ظهور کردند. این اتفاق که از دیگر حقایق روم باستان است هم میان بردگان شایع بود که باید به اجبار می‌جنگیدند، و هم میان افرادی که خودخواسته به این شغل روی می‌آوردند.

۱۱ ) امپراتورهای رومی آگاهانه خودشان را مسموم می‌کردند

حقایق روم باستان

امپراتورهای روم باستان آگاهنه خودشان را مسموم می‌کردند و روزانه معجونی به نام مِترودیطوس می‌خوردند که میزان ناچیزی سم داشت. گمانشان این بود که با این کار سیستم دفاعی بدنشان را تقویت می‌کنند تا سوء قصد به جانشان با سم را بی‌اثر کنند.

۱۲ ) ارابه‌ران‌های روم باستان از ورزشکاران امروزی هم درآمد بیشتری داشتند

حقایق روم باستان

طبق یافته‌ی محققان ارابه‌ران‌های روم باستان از ورزشکاران مشهور و پول‌ساز امروزی هم درآمد بیشتری داشتند و ثروت آن‌ها به حدود ۱۵ برابر بیشتر از ثروت ورزشکاران امروزی می‌رسید.

۱۳ ) فستیوالی برای جابجایی ارباب و برده وجود داشت

حقایق روم باستان

رومی‌های باستان فستیوالی به اسم ساترنالیا داشتند و در آن زمان جای اربابان و بردگان عوض می‌شد. این مراسم فستیوالی زمستانی بود و منشأ آن به افسانه‌ای برمی‌گردد که ساتِرن بردگان را آزاد کرد و حتی به آن‌ها اجازه داد اربابانشان را سرزنش کنند.

۱۴ ) قتل برادر به دست برادر بسیار رایج بود

حقایق روم باستان

از دیگر ناگفته‌های حقایق روم باستان می‌توان به قتل برادر به دست برادر اشاره کرد. سال ۲۱۱ پس از میلاد امپراتوری به نام کاراکالا دستور قتل برادرش را جلوی مادرشان صادر کرد و مادرشان را هم از گریه منع کرد. برادر او به نام گتا رقیب او برای امپراتوری به حساب می‌آمد.

۱۵ ) تعیین مجازات شدید برای پدرکشی

حقایق روم باستان

در روم باستان اگر کسی پدر خود را می‌کشت او را در گونی همراه حیوانی وحشی می‌بستند و به دریاچه می‌انداختند تا غرق شود.

۱۶ ) روم باستان به لحاظ وسعت نسبت به امپراتوری‌های دیگر کوچک‌تر بود

حقایق روم باستان

روم باستان را در تاریخ حتی نمی‌توان در میان ۲۰ امپراتوری بزرگ قرار داد. بنا به تخمین محققان بسیاری، امپراتوری روم به لحاظ وسعت نسبت به چندین امپراتوری دیگر کوچک‌تر به حساب می‌آید که از میان آن‌ها می‌توان به امپراتوری بریتانیا و امپراتوری مغول اشاره کرد که به مراتب از وسعت بسیار بیشتری برخوردار بودند.

۱۷ ) منظره‌ای از آب و خون برای لذت بیشتر تماشاچی‌ها

حقایق روم باستان

در مقاله‌های مجله‌ی کانتمپورانئوس نقل شده که رومی‌های باستان اغلب کلولوسئوم را با آب و خون پر می‌کردند تا حضار آنجا لذت بیشتری ببرند.

۱۸ ) برای ازدواج فامیلی قانون را عوض می کردند

حقایق روم باستان

کلودیوس قانون را تغییر داد تا بتواند با دخترِ برادرش ازدواج کند. او با آگریپینا، مادر نرون، در سال ۴۹ پس از میلاد ازدواج کرد.

۱۹ ) مرگ فجیع دسیوس

حقایق روم باستان

یکی دیگر از حقایق روم باستان این است که دِسیوس (که تلفظ عربی‌اش دقیانوس است) نخستین امپراتور رومی بود که در جنگ با سپاهی بیگانه کشته شد. ارتش او سال ۲۵۱ پس از میلاد هنگام رویارویی با گوت‌ها در مردابی گیرافتادند و به طرز فجیعی کشته شدند.

۲۰ ) نرون زنش را کشت و پسری را جایگزینش کرد

حقایق روم باستان

نرون سال ۶۷ پس از میلاد پسری را به همسری گزید و او را اخته کرد و وادارش کرد رفتاری زنانه داشته باشد و حتی او را با نام سابینا، همسر درگذشته‌اش، صدا می‌زد. برخی می‌گویند نرون همسرش سابینا را که باردار بود طی مشاجره‌ای با ضربات پا به قتل رساند.

۲۱ ) شایعه است کالیگولا به اسبش سمت داده

حقایق روم باستان

مورخان بر این باورند که کالیگولا به اسبش سمت کنسول (عنوان مسئولان رده‌بالای رومی) نداده است و این گفته شایعه‌ای بیش نیست. همچنین نمی‌توان تمام شایعه‌های موجود در مورد این حاکم بدنام را حقیقت پنداشت.

۲۲ ) کالیگولا روی صفی از کشتی‌های تجاری با اسب می‌تاخت

حقایق روم باستان

از دیگر حقایق روم باستان این است که می‌گویند کالیگولا صفی حدوداً ۵ کیلومتری از صدها کشتی تجاری تشکیل داد و بعد دو روز تمام رویشان با اسب می‌تاخت.

۲۳ ) کومودوس و توهم هرکولی

حقایق روم باستان

کومودوس تصور می‌کرد روحش تناسخ هرکول است. حتی فرمان داده بود او را خدای زنده بدانند و او را با نام «هرکول، پسر زئوس» خطاب کنند.

۲۴ ) ماجرای آدم‌ربایی ژولیوس سزار

حقایق روم باستان

سال ۷۵ پیش از میلاد دزدان دریایی ژولیوس سزار را ربودند و گفته می‌شد او به باج‌خواهی بسیار ارزان آن‌ها خندیده بود. ظاهراً ژولیوس سزار آن‌ها را مجبور کرده بود باج‌خواهی‌شان را لااقل دوبرابر کنند و پس از آنکه دزدها به باجشان رسیدند و سزار را آزاد کردند، سزار آن‌ها را دستگیر کرد و به صلیب کشید.

۲۵ ) رابطه‌ی عاشقانه‌ی مارک آنتونی، خیانت بود

حقایق روم باستان

مارک آنتونی اواسط قرن نخست پیش از میلاد عاشق کلوپاترا شد اما او در آن زمان با اوکتاویا، خواهر آگوستوس، ازدواج کرده بود.

۲۶ ) فرمان نرون برای قتل مادرش

حقایق روم باستان

نرون سال ۵۹ پس از میلاد فرمان داد مادر سطله‌جویش را به قتل برسانند. به همین دلیل قایق مادرش را دستکاری کردند تا غرق شود اما مادرش شنا بلد بود و جان سالم به در برد. هرچند پس از مدت کوتاهی یکی از سربازان نرون به فرمان او مادرش را به قتل رساند.

۲۷ ) طولانی‌ترین جنگ تاریخ

حقایق روم باستان

جنگ امپراتوری روم با امپراتوری پارس حدود ۷۲۱ سال به طول انجامید و بزرگترین جنگ طی تاریخ به شمار می‌آید. این دو امپراتوری طی قرن نخست پیش از میلاد تا قرن هفتم پس از میلاد بر سر مرز خود می‌جنگیدند.

۲۸ ) جمهوری روم در پی قتل و تجاوز

حقایق روم باستان

سکتوس تارکیونوس شاهزاده‌ای رومی بود و سال ۵۰۹ پیش از میلاد به زنی به نام لوکرِتیا تجاوز کرد. لوکرتیا سپس خودش را کشت و مردم چنان برافروختند که قیام کردند و در پی همین ماجرا جمهوری رم تشکیل شد.

 

۲۹ ) امپراتور بزدل

حقایق روم باستان

پترونیوس ماکسیموس سال ۴۵۵ پس از میلاد زیر پای مردم خودش به قتل رسید. در این زمان وندال‌ها حمله کرده بودند و او آماده‌ی فرار شده بود اما مردمش که از فرار او خشمگین شده بودند او را گرفتند و آنقدر به او سنگ زدند تا مرد.

۳۰ ) گستره‌ی امپراتوری روم باستان

حقایق روم باستان

همانطور که پیش‌تر نیز گفته‌شد امپراتوری روم به اندازه‌ی امپراتوری‌های دیگر گسترده و پهناور نبوده. این امپراتوری فقط حدود ۱۲ درصد از جمعیت آن زمان را در اختیار داشت. حال آنکه امپراتوری بریتانیا در اوایل قرن بیستم ۲۳ درصد از جمعیت دنیا، و همچنین امپراتوری مغول در قرن سیزدهم بیش از ۲۵ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده بودند.

دیگر مطالب خواندنی:

شهرهای به جا مانده از قلب تاریخ

نگاهی به مرگبارترین بیماری های شیوع یافته در دنیا در طول تاریخ

حقایق خواندنی از جنگ در تمام طول تاریخ که شاید تاکنون نمی‌دانستید

تصاویری جالب از کلبه ای در ایرلند شمالی که ۲۰۰ سال است دست نخورده مانده

حقایقی جالب درباره سرزمین زیبا و پر رمز و راز «بوتان»؛ کشوری که وزارت شادی دارد

پازیریک ؛ قدیمی‌ترین فرش جهان که ایرانی است اما در موزه‌ی آرمیتاژ روسیه خودنمایی می‌کند

مطالب مرتبط
۵ نظر

ورود

  • رضا نوری تیر ۱۳, ۱۳۹۹

    سپاس از مطلب خوبتان! اما جالبه همین الان هم در غرب به امپراطوری روم با این همه فجایع و جنایات به چشم الگو نگریسته میشه و ارزوی بازگشت به ان دوران هست. در خود امریکا تپه های ساخت کاخ سفید را به نام کاپیتول گفته اند که از روم ریشه می گیرد و در کنگره هم تبرهای فاشیست مربوط به روم را نصب کرده اند که البته جالبه زمان کشف امریکا قرن ها از فروپاشی روم می گذشت! و هرگز هم امریکا جز روم نبود ولی خپ شاید به دلیل سبب نژادی و اجداد اروپایی شان به روم افتخار می کنند. و خیلی از بناهای دیگرشان چون یادبود مونرو و موزه ها و ساختمان شهرداری ها و اداری به سبک رومی ساخته میشه گاه دقیقا مثل مدل شهر نشویل عینا اندازه رومی!! ولی اگر کسی در ایران به ایران باستان علاقه داشته باشد بلافاصله انگ باستان گرایی می چسبانند بعضی ها که با توجه به کشورهای جهان که حتی مغولستان مجسمه چند ده متری چنگیزخان می سازد ان هم از طلا! و فرانسه به ناپلون و آلمان به اقوام گوتی اش و انگستان به دوره ویکتوریا اش می نازد باستان گرایی بد نیست مگر برای ما لابد! کجا در امپراطوری اشکانی و ساسانی این جنایات چون جان هم انداختن برده ها در کلسیوم و جاری کردن خون برای خوشامد تماشاگران تنشنه به خون! بوده؟! کدام امپراطور ایران همسر و مادرش و پدرش را کشته؟ هیچ وقت فرهاد چهارم ان هم با همدستی از قضا مادر رومی اش موزا پدرش را خلع می کند! همین فقط. اماروم ده ها مورد دیگر که گفتید واقعا حیرت انگیز است. تخریب خود را بس کنیم.

    • hi تیر ۱۶, ۱۳۹۹

      داداچ . مشکل از اسلامه. ایرانی که خودش رو تخریب نمیکنه. این اسلام هست که مسلمان میسازه و میندازه ب جون ایران. بسیار ساده هست

      • امید تیر ۱۶, ۱۳۹۹

        نادون.

      • رضا تیر ۱۶, ۱۳۹۹

        خدا انشاالله به شما و بقیه اونایی که از نوک دماغشون جلوتر رو نمیتونن ببینن و خودشونو به کوری می زنن شفا عنایت کنه.

  • علی تیر ۱۶, ۱۳۹۹

    اخوی / غرق شدن درست است نه قرق شدن ( بند ۱۵ ) / در ثانی در رابطه با مطلب نوشته شده هم باید بگویم که لازم است برای هر مورد منبع موثق ذکر شود و استدلال و تاریخ نگاری با داستان سرایی تفاوت دارد