نخستین جلسه محاکمه برخی از سران سابق بانک مرکزی به اتهام اختلاس و اخذ رشوه های میلیاردی از بدهکاران ارزی امروز شنبه ۲۱ تیر ماه ۹۹ در مجتمع قضایی امام خمینی تهران برگزار شد. دادگاهی که حقایقی از پشت پرده تحرکات ارزی و رشوه های کلان برخی از سران سابق بانک مرکزی از بدهکاران ارزی کشور را به نمایش گذاشت و از یک کیف عجیب نیز رونمایی شد که بازتاب های گسترده ای در شبکه های اجتماعی داشته است.
باز هم قاضی اسدالله مسعودی مقام، قاضی معروف دادگاه مبارزه با مفسدان اقتصادی و دانه درشت ها،مسئولیت رسیدگی به اتهامات مدیران سابق بانک مرکزی ایران را بر عهده داشت.
متهمان پرونده اتهامات مدیران سابق بانک مرکزی به جرم دریافت رشوه های کلان از بدهکاران ارزی کشور در سال های اخیر، افرادی به شرح زیر است که احتمالا در هفته های آینده، جزییات بیشتری از روابط آن ها با مفسدان اقتصادی و دانه درشت ها توسط نماینده دادستان رسانه ای شود و به همین خاطر، این دادگاه نیز مثل سایر دادگاه ها، سرنخ های زیادی را بر ملا خواهد کرد:
- امید اسد بیگی (محرمانه های امید اسد بیگی مدیرعامل شرکت نیشکر هفت تپه در این لینک بخوانید)
- مهرداد رستمی چگنی
- مجتبی کحال زاده
- جواد بصیرانی
- اکبر لارجانی
- فرشاد طالبی
- مهدی توسلی
- سید رسول سجاد
- محسن صالحی
- سید محمد رضا حسینی
- فرزاد محمدی
- اسدالله سیفی
- شهریار دربانی
- سید محمد رضا آل علی
- موسی حسین زاده
- محمد رضا قاعدی
- میثم فرجام
- محمد نوری
- محمد بیرانوند
- سید وحید حسینی
- حمید رضا مخبر
- رضا انصاری
متهم اسدبیگی ارتباط نزدیکی با ۲ نفر از مدیران سابق اداره اموال بین المللی بانک مرکزی داشت که محسن صالحی و سید رسول سجاد نام دارند. طبق گزارش سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، ارتباط غیر متعارفی بین امید اسدبیگی با سید رسول سجاد برقرار شده است.
امید اسدبیگی، برای کارگزاری بانک مرکزی و تخصیص نوع ارزهای دولتی برای واردات خط تولید شرکت، رشوه هایی به متهم رسول سجاد پرداخت کرده است.
امید اسدبیگی فرزند احسان الله، متهم ردیف اول پرونده اتهامات مدیران سابق بانک مرکزی درباره اخذ رشوه های کلان از بدهکاران ارزی کشور است. او متهم به پرداخت رشوه به مدیران بانک و بانک کشاورزی و وزارت صنعت و معدن شامل ۱۵ میلیارد ریال وجه نقد و ۱۰۰ سکه طلا و ۱۲۰۰۰ دلار آمریکا به محسن صالحی رشوه داده است.
امید اسد بیگی، کارگزار رسمی بانک مرکزی بود و طبق قرارداد کارگزاری که بسته بود تلاش داشت تا بتواند منابع مسدود شده ارزی کشور را وارد کشور کند و قرار بود یک ضمانت تعهد پرداخت را به بانک مرکزی پرداخت کرده و در ازای آن ارز گرفته و کار کارگزاری انجام دهد. در دادگاه گفته بود که ارتباط خاصی با صالحی و سجاد نداشته و میزان کار کارگزاری او ۰.۳ و حتی ۰.۲ زیر قیمت کارگزاری دیگران بود.
امید اسد بیگی هم چنین ۸۰۰ سکه تمام بهار آزادی رشوه داده به متهم سید رسول سجاد. امید اسد بیگی به فرشاد طالبی که از متهمان پرونده است، ۱۵ میلیارد ریال رشوه و ۵۰ هزار دلار کمک مالی کرده است. ضمنا اسناد رسمی را جعل و مهره های شرکت های خارجی را نیز جعل کرده است.
به دستور امید اسدبیگی، توسط یکی از مدیران سابقش به نام سید وحید حسینی، ۵۰ سکه بهار آزادی در بانک مرکزی تحویل رسول سجاد شده است. تعداد ۷۰۰ سکه بهار آزادی توسط امید اسد بیگی به رسول سجاد داده شده و او نیز ۵۰۰ سکه را فروخته است. محسن صالحی ۱ ماه قبل از بازداشت، خودرویی به ارزش ۱۶ میلیارد ریال دریافت کرده و سند خودرو به نام شوهر خواهرش خورده است که محمد رضا حسینی نام دارد و این خودرو توقیف شده است.
شوهر خواهر محسن صالحی گفته بود که محسن صالحی یک خودرو بی ام دابلیو به نام من (سید محمد رضا حسینی) زد و گفت یک ماه در پارکینگ شما بماند. این خودرو از طریق محمد رضا آل علی به محسن صالحی معرفی شده بود.
محسن صالحی یکی از مدیران سابق بانک مرکزی در زمانی که سرپرستی یکی از اتاق های بانک مرکزی را بر عهده داشته ، ارتباطات ناسالمی با مراجعه کننده داشته و مبالغ نامشروعی هم اخذ کرده است. هم ارز و هم سکه و هم املاک و هم ماشین مدل بالا. او از ضعف نظارت بانک مرکزی نهایت استفاده را برده بود.
متهمان پرونده فساد مدیران بانک مرکزی
- مهرداد رستمی چگنی فرزند میرمحمد متهم ردیف دوم این پرونده است. وی به جعل اسناد رسمی و اسناد گمرکی و پروانههای سبز گمرکی به نام گمرک خرمآباد و استفاده از این اسناد مجعول جهت رفع تعهدات ارزی شرکت دریای نور زئوس در بانک اقتصاد نوین متهم است.
- مجتبی کحال زاده فرزند اکبر ، متهم ردیف سوم، متهم به جعل اسناد عادی و مهرهای شرکت خارجی فروشنده کالا و استفاده از اسناد مجعول برای ثبت سفارشها را در وزارت صمت و تخصیص ارزهای دولتی در شبکه بانکی کشور با همکاری متهم امید اسد بیگی و مهرداد رستمی متهم است. وی همچنین به پرداخت رشوه شامل ۶۰۰ میلیون تومان به مهدی توسلی و ۲۰۰ میلیون تومان به فرزاد محمدی متهم است.
- جواد بصیرانی فرزند علی متهم ردیف چهارم پرونده است. مشارکت در جعل اسناد و مهر شرکتهای خارجی فروشنده کالا و همینطور استفاده از اسناد مجعول عادی و مهر جعلی برای انجام ثبت سفارش واردات کالاها به نام شرکت معتمد پارس با همکاری امید اسدبیگی و محسن صالحی از دیگر اتهامات وی است.
- اکبر لارجانی متهم ردیف پنجم پرونده به مشارکت در جعل اسناد عادی و جعل مهر شرکت خارجی و استفاده از سند مجعول عادی و مهر جعل برای ثبت سفارش متهم است.
- فرشاد طالبی فرزند علی که متهم ردیف ششم این پرونده است به دریافت رشوه به میزان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و ۵۰ هزار دلار آمریکا از امید اسد بیگی و ۱۳۰ میلیون تومان از متهم صالحی متهم است.
- مهدی توسلی فرزند ابراهیم متهم ردیف هفتم این پرونده است، وی به دریافت رشوه به میزان ۶۰۰ میلیون تومان و ۵۰ هزار دلار آمریکا از متهمین اسدبیگی و کحالزاده و همچنین دریافت سکه از ۴ شرکت و همینطور دریافت پول نقد از ۳ شرکت دیگر متهم است.
- سید رسول سجاد فرزند سید احمد متهم ردیف هشتم پرونده است. دریافت رشوه شامل ۷۰۰ عدد سکه تمام بهار آزادی از متهم اسدبیگی، ۲ قطعه شمش طلای ۱۰۰ گرمی از متهم سیفی، دریافت سکه بهار آزادی از متهمان آل علی، فرجام، حسینزاده و تیمور عامری، دریافت یک دستگاه آپارتمان به ارزش ۷۰۰ هزار دلار از متهم محمدرضا قائدی در قبال واگذاری قرارداد کارگزاری از سوی بانک مرکزی از موارد اتهامی سید رسول سجاد است.
- محسن صالحی فرزند غلامرضا که اکنون با تودیع وثیقه آزاد است متهم ردیف چهارم این پرونده است. وی به دریافت رشوه شامل یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وجه نقد، ۱۰۰ سکه بهار آزادی و ۱۲ هزار دلار آمریکا از متهم امید اسدبیگی متهم است. وی همچنین ۵۰۰ میلیون تومان وجه نقد از اسدبیگی، یک میلیارد تومان وجه نقد و ۲۰۰ هزار دلار آمریکا از متهم شهریار دربانی و همینطور ۵۰۰ میلیون تومان وجه نقد و ۳۲۴ هزار دلار آمریکا از متهم موسی حسینزاده دریافت کرده است.
- سید محمدرضا حسینی فرزند سید مهدی متهم ردیف پانزدهم این پرونده است
فهرست اسامی دارندگان ارز دولتی که توسط بانک مرکزی به اشخاص حقوقی و حقیقی کشور در سال های اخیر فروخته شده در قالب PDF در سایت بانک مرکزی به نشانی CBI.ir در دسترس عموم قرار دارد. پرونده اکبر طبری، از مسئولان حوزه ریاست سابق دستگاه قضا نیز همچون پرونده مسئولان سابق بانک مرکزی، ۲ پرونده جنجالی قوه قضاییه در کنار پرونده روح الله زم است.
رئیس کل بانک مرکزی (دکتر همتی) روز یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹ برای نخستین بار از آغاز به کار مجلس یازدهم، به مجلس می رود تا درباره دلار ۲۳۰۰۰ تومانی به نمایندگان رایزنی کند.
بدون نظر