گزارش ایرنا از موج استعفای کارمندان بورس باز در ایران

گزارش ایرنا از موج استعفای کارمندان بورس باز در ایران

شمار دارندگان کد بورس از اردیبهشت ۹۹ که رهبری، ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت را صادر کردند، تا به امروز، به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده است. این برای نخستین بار در تاریخ ۵۰ ساله بورس ایران است که ۸۰ درصد کل جمعیت کشور، کد بورسی دارند.

طبق اعلام سازمان بورس، ۱۸ میلیون تن از این افراد، کد معاملات آنلاین دارند و روزانه میلیون ها نفر از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ که ساعت معاملاتی بورس است، وارد سایت tsetmc.com می شوند تا به رصد روزانه قیمت ۷۵۰ نماد در بازار سرمایه کشور بپردازند. حجم روزانه معاملات بورس ایران از سال ۱۳۹۸ تا ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ برابر شده است. امروزه بیش از ۱ میلیارد دلار حجم روزانه معاملات در بورس است که در تاریخ بورس کشور بی سابقه بود.

در آخرین عرضه اولیه سهام در هفته سوم تیر ماه که مربوط به عرضه اولیه رافزا بود، بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار حقیقی و حقوقی شرکت کردند که رکورد دیگری از مشارکت ایرانیان در خرید عرضه اولیه سهام بود.

بازی بورس تغییر کرده است. شمار زیادی از مردم از سراسر کشور و حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور، مشتاق دریافت کد بورس و حضور در بازار سرمایه شده اند و این یک فرصت عالی برای اقتصاد بانک پایه ایران است تا بالاخره سرمایه پایه شود. بورس ایران جوان است و در مسیر اول رشد خود قرار دارد.

اخیرا امام جمعه اسالم گیلان در خطبه های نمازجمعه ۲۷ تیر ۹۹ نسبت به صعود بورس هشدار داده است! اگر چه جای تعجب است اما باید خوشحال بود که نفوذ بورس در ایران حتی به روستاها و نمازهای جمعه و جماعت هم کشیده شده است.

تعداد کمی از شرکت های موفق و سود ده و ارزشمند اقتصاد ایران در بازار سرمایه حضور دارند و انتظار داریم تا پایان سال ۱۳۹۹، بیش از ۲۰ شرکت دیگر از جمله ۵ شرکت بزرگ دیجیتالی و باشگاه های استقلال و پرسپولیس به جمع نمادهای بورسی اضافه شوند.

بازار سرمایه ایران، فعلا دارای ۴ بورس با نمادهای: بورس، فرابورس، کالا و انرژی است. با بین المللی شدن بورس انرژی و اضافه شدن بورس املاک و امتیازات به عنوان پنجمین بورس ایران، انتظار می رود شمار دارندگان کد بورسی تا ۵ سال آینده از مرز ۶۵ میلیون نفر نیز فرا تر رود. همچنین انحصار ۱۰۶ کارگزاری فعلی بورس ایران تا سال های آینده شکسته میشود و تعداد کارگزاری ها افزایش می یابد و مافیای آن ها انشاله به اتمام برسد.

همه این اتفاقات نشان می دهد که مردم در حال آشنا شدن با بازار سرمایه هستند. امسال دولت با مشکل کسری بودجه روبرو است. بسیاری از کسب و کارها تعطیل شده است و اقتصاد تحریمی کرونا زده ایران در سال جهش تولید، اوضاع خوبی ندارد.

بورس، با این رشدی که از نظر ورود نقدینگی دارد و عرضه اولیه های جدید و واگذاری صندوق های ای تی اف با ۲۰ درصد تخفیف به مردم (مثل دارا یکم)، روند صعودی داشته و خیلی ها را به بورس کشانده است. خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که به قدری تب و تاب بورس در ایران قوی شده است که بعضی از کارمندان را به استعفا و انصراف از وضعیت کارمندی متمایل کرده است.

شاخص کل بورس ایران در ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۹، بیش از ۲۵۰ درصد رشد کرده است. یعنی بسیاری از سهام در این بازه زمانی بین ۲ تا ۱۰ برابر و حتی بیشتر رشد کرده است و همچنان بسیاری از سهام در بورس ایران، جا مانده از رشد بوده وطبق فاند، محکوم به صعود است.

گاها در طول ۳ ساعت معاملاتی روزانه، بعضی از پرتفو سهامداران، با ده ها میلیون تومان سود روبرو می شود. درآمدی معادل ۱۲ ماه کار یک کارمند. خوب جای شگفتی نیست که حجم قابل توجهی از افراد، از کارمندی ۸ صبح تا ۵ عصر به خصوص در کارهای سخت و مشقت آور با غرامت و پاداش کم، کنار رفته و اصول سرمایه گذاری و معاملات در بورس را که نیاز به اینترنت و رایانه داشته و لوکیشن محور نیست را انتخاب کنند.

اینکه گفته می شود موج استعفا و انصراف کارمندان از کار فعلی بخاطر بورس در حال رخ دادن است، شاید کمی اغراق آمیز باشد. اما به هر حال اگر شاهد تداوم رونق بورس تا پایان سال ۱۴۰۰ شمسی باشیم، سرمایه بسیاری از ایرانیان حتی با دلار ۵۰ هزار تومانی در سال آینده، به حد قابل توجهی رشد کرده است و شاید حقوق چند میلیونی ماهانه ،جذابیتی برای اشتغال آن ها در شغل حضوری فعلی نباشد.

همانطور که سبک زندگی ایرانیان به سمت دیجیتالی شدن سوق پیدا کرده است، سبک کسب و کار و اقتصاد خانواده های ایران نیز آرام آرام در حال متحول شدن است. در سال ۹۸ اگر یک خانوار ۴ نفره، در همه ۲۳ عرضه اولیه بورس شرکت می کردند بایستی ۲۴ میلیون تومان هزینه میکردند. اما تا اول تیر ۹۹، نفری ۳۰ میلیون تومان درآمد داشتند.

یعنی یک خانوار ۴ نفره صرفا بابت خرید و نگهداری و سهامداری عرضه اولیه ها، ۱ میلیارد ریال در عرض ۱۲ ماه درآمد آسان و راحت و بی دغدغه داشت. به نظر می رسد، خیلی ها زرنگ شده اند و عاشق یادگیری بورس. امیدواریم بورس، عمق پیدا کند. بچه های مدرسه ای و دانشجویان نیز اصول حرفه ای آن را فرا بگیرند. اقتصاد، سرمایه محور باشد و آرزوی جوانان ایرانی، راه اندازی استارت آپ و ورود آن به بازار سرمایه و توسعه اقتصاد کشور.

چندی پیش حجت‌الاسلام اسماعیل صادقی‌نیارکی رئیس‌کل دادگستری استان زنجان اعلام کرد، کارمندانی که ساعت اداری در بورس فعالیت می‌کنند، متخلف بوده و تحت پیگرد قرار می‌گیرند. فتح‌الله حقیقی استاندار زنجان نیز با بیان اینکه برخی از مدیران و کارمندان در ساعت اداری در بورس معامله می‌کنند، گفته بود، مدیر بورس باید این موارد را اطلاع دهد. با این حال، فعالیت در بورس تنها مساله بخش دولتی نیست و بخش خصوصی نیز نسبت به بهره‌وری نیروی کار و تخصیص ساعات کاری به وظایف شغلی حساسیت‌هایی دارد.

مهرداد پیدایی مدرس دانشگاه و کارشناس مدیریت منابع انسانی درباره علت تغییر رفتار نیروی کار پس از حضور در بورس به ایرنا پلاس گفت: یک علت اصلی این موضوع مسائل معیشتی است.‌ کارمندان می‌بینند که بدون سرمایه کلان می‌توانند وارد بازار سودآوری شوند که بازدهی بالاتری نسبت به شغل فعلی‌شان دارد. بنابراین این تغییر رفتار، بیشتر ناشی از عوامل برون‌سازمانی است. در واقع بازارهای رقیب، کارایی بیشتری حتی برای سرمایه‌های اندک به‌وجود آورده‌اند و جذابیت استخدام و ادامه فعالیت کارمندی را کاهش داده‌اند.

پیدایی افزود: دیدگاه نیروی کار نیز در این زمینه مهم است. فرد می‌گوید اگر بتوانم با تخصیص زمان کمتر، درآمدی بیشتر از حقوق کنونی خود داشته باشم، چرا باید در استخدام فرد دیگری باشم؟

آینده بورس ایران روشن و امیدوار کننده است. این را نمودار تکنیکال شاخص کل بورس نشان می دهد و فال تاروت نیست! منتظر اتفاقات خوبی در بورس هستیم که بنیادی،، چند سال آینده وقوع آن را تایید خواهد کرد. یادمان باشد که طبق اصول تکنیکال، تاریخ در بورس تکرار میشود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۵ نظر

ورود

  • وحید رضوی تیر ۲۸, ۱۳۹۹

    سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه عزیزان سایت روزیاتو
    ممنون علی آقای عزیز به خاطر همه راهنمایی ها و کمک های ارزندتون

  • نامجو تیر ۲۸, ۱۳۹۹

    بر خلاف نظر شما رونق عجیب و غریب بورس باعث تشویق مردم به راه اندازی کسب و کار یا استارت آپ خود نشده بلکه مردم پولی رو که برای راه اندازی استارت آپ و کسب و کار نیازه وارد بازار بورس کرده و سود بدون دردسر دهها و صدها درصدی بدست میارن. اگر همین امروز شما کسب و کار خودتون رو راه بندازید در بهترین حالت پنج سال طول میکشه شما تا بتونید این کسب و کار رو به مرحله ای از سوددهی و توسعه برسونید تا شاید بتونه شرایط حضور در بازار فرعی رو پیدا کنه با اینکه سرمایه خودم توی ۱۰ ماه گذشته در بازار بورس نزدیک به سه و نیم برابر رشد کرده اما این رشد سریع و قارچ گونه نشون دهنده اقتصاد بیمار و ورشکسته مملکت هست. اگر زمانی افزایش قیمت ارز و سکه باعث تورم میشد و تورم باعث افزایش بیشتر قیمت ارز و سکه، امروز این چرخه معیوب به بازار بورس رسیده.

    • علی زمانی تیر ۲۹, ۱۳۹۹

      با نظر شما مخالف هستم به ۲ دلیل
      ۱- یکی اینکه رونق بازار سرمایه سبب خواهد شد تا روند پذیرش شرکت های استارت آپ و فعالان عرصه کارآفرینی دیجیتالی در بورس،تسریع و تسهیل بشود و جوانان و سرمایه گذاران در عرصه آی تی، ترغیب به سرمایه گذاری بیشتر روی این حوزه شده تا شرکت پس از گذشت ۳ سال بتواند شرایط ورود به بازار بورس را پیدا کند. این انقلاب بورس، از نظر فنی،تکنیکالی، بنیادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، فوق العاده برای اقتصاد بانک پایه سنتی ایران مفید است. اهمیت آن را در سال ۱۴۱۰ شمسی بهتر درک خواهید کرد.
      ۲-نوش مازندران ظرف ۱۴ ماه اخیر، ۲۱۳ برابر شده است. شنیسا ظرف ۲۴ ماه اخیر، ۸۰ برابر شده است. اینکه سرمایه شماه ظرف ۱۰ ماه اخیر ۳ برابر شده است، نشان از عدم تجربه کافی حضرتعالی درباره اصول سرمایه گذاری در بورس و شکار سهام آس در قیمت های آس دارد. الزاما رشد قیمت سهام در بورس، نشان از فلاکت اقتصادی یا رونق اقتصادی نیست. چون فقط ۷۵۰ شرکت از ۱۰۰ هزار شرکت فعال در اقتصاد ایران در بورس هستند

      نکوهش مکن چرخ نیلوفری را . . .

  • sofi تیر ۲۹, ۱۳۹۹

    جان تو ساعت اداری داشته تو سهام فعالیت میکرده؟
    تو غرب اگه ۱۰ دقیقه کار اداری رو بزاری زمین و کار شخصی کنی باهات شدید برخورد میشه.

    • MD Hassan تیر ۲۹, ۱۳۹۹

      ناراحت کننده تر از همه نگاه نویسنده مطلب هست که ذوق زده شده ! آقای زمانی بورس خیلی جای خوبی هست برای سرمایه گذاری اما این نوع رفتار مردم و هجومشون به بورس عاقبت خوبی نداره برای خیلی از این افراد به دلیل اینکه برداشت اشتباهی دارن از این بازار.

      • رحمان تیر ۲۹, ۱۳۹۹

        ایشون به دو دلیل اینقدر ذوق زده است:
        – چندصد برابر شدن سرمایه شون که مثل همه جو زده های دیگه امیدوارند قبل از ریزش بازار و ترکیدن حباب اون رو بیرون بکشند. ناسلامتی خودشون رو متخصص می دونند و بالاخره یک فرقی بین ایشون و اون بدبختهایی که دیر به خودشون میان و با ریزش بازار کل سرمایه شون تبدیل به خاکستر میشه باید وجود داشته باشه. (حداقل این تصور ایشون و خیلی از باصطلاح متخصص های دیگه است)
        – این جو زدگی مردم باعث رونق گرفتن کار کسانی مثل ایشون شده که به انتشار و آموزش تحلیلهاشون از بازار می پردازند و از این راه کسب درآمد میکنند. مهمتر از اون هر چقدر که در آتش این جو زدگی بدمند و آدمهای بیشتری رو ترغیب به خرید سهام کنند قیمتها هم رشد بیشتری خواهد کرد و سود ایشون هم بیشتر خواهد شد

        یک سوالی که من ندیدم ایشون زیاد بهش بپردازند یا به درستی بازش کنند اینه که چرا توی یک اقتصاد بیمار و فاسد که دچار تحریم هم هست و شرکتهاش اکثرا ضررده شده اند و خیلیها توان پرداخت حقوق کارکنانشون رو هم ندارند، اقتصادی که دولت فقط با حربه چند برابر کردن قیمت ارز و درواقع از جیب مردم تونسته به سختی سرپا نگهش داره در شرایطی که به دلیل بیماری کرونا همه اقتصادهای جهان رشدشون متوقف شده، چنین جهشی رو توی بازار سرمایه این کشور مشاهده می کنیم؟ وقتی از چندصد برابر شدن سهام یک شرکت در عرض یکسال صحبت می کنید در حالیکه صورتهای مالی اون شرکت رشد خاصی رو نشون نمیده آیا نمیشه گفت این رشد قیمت فقط و فقط نتیجه هجوم کنترل نشده مردمی وحشت زده است که از ترس از دست دادن سرمایه شون و به طمع سود چندصد درصدی به بورس هجوم آورده اند؟ چه چیز روشن و خوشحال کننده ای در این روند می بینید که اینطور به تمجید از اون می پردازید؟! در کدوم بورس دنیا چنین روندی عاقبتی جز ترکیدن حباب و ورشکست شدن شرکتها و سهامدارانشون داشته؟

        • علی زمانی تیر ۲۹, ۱۳۹۹

          سلام جناب رحمان
          از توضیحات حضرتعالی سپاسگزارم
          من ذوق مرگ از چیزی نشدم. ۱۰ سال است در بورس هستم و خوشبختانه دوستان زیادی از تحلیل های بنده که شاگرد اساتید بورس هم محسوب نمی شوند، بهره بردند و انشاله مفید باشیم. من متخصص نیستم و اینکه بعضی ها کلمه استاد و این چیزها را به بنده حواله می دهند، نادرست است. من نه متخصص هستم و نه خود متخصص پندار و نه خود استاد پندار.
          اون سوال شما را بنده اینجا مختصر پاسخ می دهم تا پاسخی حداقل باشد به پرسش جنابعالی. اینکه بورس ایران بر خلاف انتظارات و تصورات و اوضاع بد اقتصادی ایران، همچنان صعودی است و باعث تعجب و شگفتی الحباب گویان بورس شده است، دلایل زیادی دارد که یکی، تورم محور بودن بورس ایران است. در ۲۰ سال اخیر، هر وقت منحنی شاخص کل با رشد خوبی همراه شد، این رشد با رشد دلار همراهی با تاخیر داشته است. الان هم مثل سابق. ضمنا، اقتصاد ایران در برابر اقتصاد جهانی ایزوله است و تاثیراتی که اقتصاد ایران از کرونا گرفته است، کمتر از اقتصاد سوئد یا کشورهای دیگر است. ضمنا، وقتی بسیاری از سهام در بورس ایران، با دلار ۶۰۰۰ تومانی معامله می شود در حالی که دلار امروز ۲۶۰۰۰ تومان بود، چرا سهام جا مانده از رشد در سال های پیش، همچنان فکر میکنیم نزولی باشد!؟ الان به شما چقدر پول بدهند می توانی غول آروماتیک جهان (پتروشیمی نوری) را در عسلویه بسازی؟ اون وقت هر سهمش را به من حاضری ۹۰ سنت!! بدی؟
          اینکه ملت ۴۲ سال عوضی روش سرمایه گذاری را دنبال کردند و یک سال به مدد سهام عدالت، بازی بورس را یاد گرفتند، مقصرش دولت یا آقای زمانی یا سایت روزیاتو نیست!! اون وقتی که ستران ۱۲۰ هزار برابر ظرف ۳۰ سال، افزایش قیمت پیدا کرد شما کجا بودی؟ دکتر عبیدی ظرف ۲۰ سال، ۸۰۰۰ برابر شد، شما کجا بودی؟ نوش مازندران ظرف ۱۰ سال اخیر، ۱۱۲۰ برابر شد، شما کجا بودی؟
          بورس ایران صعودی است. ۲ سال پیش عرض کردیم صدای پای انقلاب بورس ایران را بشنوید. آن ها که گوش کردند، الان ۱ تومنشان n برابر شده است. نیاز به بیان مثال نیست. شما فرصت زیادی برای شکار سهام زیر ۱۰۰۰ تومن یا حتی ۱۰ هزار تومان در اقتصاد امروز ایران نداری
          زود دیر میشه فرزند. . . .

      • علی زمانی تیر ۲۹, ۱۳۹۹

        با عرض معذرت، حضور ملت در بورس، بلند مدت و رصد روزانه ما از بازار از خروج نقدینگی خبر نمیدهد و همچان شاهد ورود پول هوشمند به بازار سرمایه هستیم. از فرصت های آس برای شکار سهام آس در قیمت های آس استفاده کنید که خیلی زود دیر میشه. من هم ذوق مرگ نشدم. میلیاردر شدن یا نشدن مردم، توفیری به حال روزیاتو و بنده ندارد

    • علی زمانی تیر ۲۹, ۱۳۹۹

      احتمالا شما حتی ۱۰ دقیقه در غرب کارمند نبودی که چنین نظری دادی 🙂

  • saeed تیر ۲۹, ۱۳۹۹

    این مردم رو دارن بدبخت میکنن … یکی از عواملش همین نویسنده مطلب که یاد گرفته آخر هر پستش بنویسه طبق فاند بورس محکوم به صعود است!!! کدوم فاند؟ بخدا قسم که اطلاعاتش از اقتصاد در حد دبیرستان هست …. چرا یه مطلب نمیذاره که این همه پول وارد بورس شد کدوم قسمت مملکت رونق گرفت؟؟؟ تا حالا کسی دیده علی زمانی بیاد بگه اقا این پول ها هستند روزانه دارن میان تو بورس فلان قسمت مملکت رونق گرفت…. چرا طبق فاند!!!! بهمون نمیگی چرا فقط سه تا کشور بورسشون اینطور هست ( ایران ، ونزوئلا، زیمباوه) به سه تا کشور نگاه کنید ببینید چی شدن و چی میشن؟؟؟ چرا به عقل اقتصاددان های امریکا و اروپا نمیرسه بورس رو طبق فاند!!! ببرن جلو؟؟؟ به اقتصاد مملکت امیدی نیست فقط امیدوارم خدا کمک این مردم کنه که دار و ندارشون از دست نره ….

    • علی زمانی تیر ۲۹, ۱۳۹۹

      ببخشید مشکل یا تقصیر بنده است که بورس ایران طبق فاند، محکوم به صعود است؟ الان ظرف ۲۴ ماه اخیر، صعودی بوده یا نزولی؟ شما که تحلیلگر بورس تشریف ندارید، چه زوز الکی میزنید خودتان را تحلیلگر جا بزنید؟
      اطلاعات اقتصادی بنده اگه در حد دبیرستان باشه احتمالا مال شما در حد . . . . .
      صرفا جهت اطلاع: ۷۵۰ شرکت از ۱۰۰ هزار شرکت فعال در اقتصاد ایران، در بورس است.
      همین قند و شکر و غذا و سیمان و روغن و کولر و ماشین و . . . که شما داری صبح تا شب مصرف میکنی، مستقیم یا غیر مستقیم از تولیدات و محصولات این شرکت های بورسی و فرابورسی است. چرا آسمان و ریسمان به هم می بافید/ ۴۵ تا شرکت دارویی در بورس است که اگر نباشد، شما حتی آنتی هیستامین هم برای مصرف نداری. . . . حرف الکی، باد هوا است.
      عقل کل بازی هاتون را بزارید جای دیگه

  • رضا مرداد ۴, ۱۳۹۹

    رنسانس بورسی!
    با سلام خدمت همه آقایون سیگنال منفی بده بالا!
    هر جامعه ای بالاخره از یک جایی راه نجات و رهایی خود را پیدا میکنه. یعنی شما فکر می کنید قراره فلاکت ما مردم ایران همینطور رشد کنه و هیچ دریچه امیدی گشوده نشه؟ فکر نمی کنید دیگه واقعا بسه؟!
    نسل ما زور می زد توی دانشگاه و خیابان اصلاحات را جلو ببره اما هیچ (ببخشید)غلطی نکرد شاید چون مسیر غلطی را انتخاب کرده بود.
    شاید روزنه امید آینده این مردم بطور “ناخودآگاه” همین بورس باشه که میتونه با بردن سرمایه ها به جای درست اقتصاد را اصلاح کنه و در نهایت در مدیریت و سیاست و فرهنگ ما اصلاحات واقعی و نه شعاری رخ بده.تحول در غرب هم از زمینه مادی اقتصادی بوده نه از مقاله خوانی و اینترنت بازی.
    شاید در تاریخ آینده این نوآوری را بنام ملت ایران ثبت کردند:رنسانس بورسی!
    صدالبته که گامهای اولیه کج دار و مریزه و پر از عیب.اما اگر قرار باشه به همین هم دلخوش نباشیم خوب شما یک راهی بگو که شدنی باشه؟ این همه ملت ریختند تو خیابون و شورش کردن آیا شدنی بود و تاثیری داشت؟
    آقایون چه اصراری دارین همیشه پالس منفی بدین؟ البته خداییش باعث میشین آقای زمانی کلی اطلاعات مفید رو کنه که من در جایی ندیدم!
    من فکر می کنم این “صدای پای انقلاب بورس ایران” را باید کریدیتش را به نام آقای زمانی زد. من “صنمی” با آقای زمانی ندارم اما جسارتا باید بگم فکر میکنم مشکل برمیگردد به تفاوت افق نگاه شمایان با آقای زمانی. ایشان از چنان بلندایی مسئله را رصد می کنند که درک و تصورش برای ما “اگر سخت نباشه کاملا جدیده”.
    ایراداتی که شما ذکر می کنید تا حدی درسته اما در متن اصلی اتفاقی که داره رخ میده چندان اصلی نیست.من خودم کارمندم و بهتون قول می دم ما در اداراتمان شاخ غول نمی شکستیم که نیم تا یکساعت جستجو در بورس مانع خدمات ما به شما بشه بگذریم که قبلا کارمندها بیشتر از یک ساعت توی تلگرام و واتس آپ وقتشان را با خزعبلات تلف می کردند!
    من سواد اقتصاد و بورس ندارم و خود را در حد آقای زمانی نمی بینم: شاید البته شاید نگاه آقای زمانی کمی و فقط کمی رنگ امیدش تند باشه اما ایرادی داره ما امیدوار باشیم بجای اینکه نا امید؟!

    • علی زمانی مرداد ۴, ۱۳۹۹

      آفرین به شما
      بورس طبق فاند محکوم به صعود است
      خود را آماده روزگار معاملات الگوریتمی در بورس ایران و پنجمین بورس (بورس مسکن) کنید. صندوق دارا یکم هم فعلا نگهداری کنید. ضرر نخواهید کرد

  • رضا مرداد ۴, ۱۳۹۹

    آقای زمانی سلام. امکان داره درباره صندوق های دارا یک مقاله ای بنویسید؟
    من دارا یکم را گرفتم اما امروز که اومدم ریز سهامهای موجود در آن و درصدهاش را حساب و کتاب کردیم احساس کردم شاید اگر همان پول را صرف خرید همان سهامها می کردم بهتر بود تا اینکه خود واحدهای صندوق را بگیرم.یعنی هنوز هم نفهمیدم که اگر ذیل اطلاعات دارا یکم میزنه ارزشNAV خوب چرا ملت ارزان تر می فروشند؟ آیا بخاطر عدم اعتماد به دولته؟و اصلا اگر من در خواست ابطال کنم کی قراره این ابطال را انجام بده؟ ممنون از اینکه هستید