۱۰ تغییر ساده در سبک زندگی خود برای حفظ محیط زیست

۱۰ تغییر ساده در سبک زندگی خود برای حفظ محیط زیست

در دنیای امروز کمتر کسی هست که کلمه ی مینیمالیسم به گوشش نخورده باشد. مینیمالیسم یا همان کمینه گرایی به طور خلاصه سبکی از زندگی است با این هدف که تا جایی که ممکن است متعلقات کمتری داشته باشیم – فقط چیزهایی که واقعاً ضروری هستند یا واقعاً خوشحال مان می کنند. اما مینیمالیسم می تواند راهی هم باشد برای آنکه نشان دهیم سیاره مان برایمان اهمیت دارد، چون هر چه چیزهای کمتر یا باکیفیت تری بخریم، زباله ی کمتری هم تولید می شود و می توانیم هم از سلامت خود و هم از محیط زیست مراقبت کنیم.

در ادامه درباره ی تغییرات کوچکی صحبت خواهیم کرد که می توانند به حفظ محیط زیست کمک کنند.

۱- استفاده از ظرف های شیشه ای برای نگهداری از غذا به جای ظرف های پلاستیکی

شیشه قطعاً بهتر از پلاستیک است چون در مقایسه با پلاستیک هم ضرر بسیار کمتری برای سلامت ما دارد، هم سازگاری بیشتری با محیط زیست. ظرف های شیشه ای دوام بیشتری دارند و برخلاف ظرف های پلاستیکی هم برای دمای پایین مناسب اند، هم برای دمای بالا. به علاوه، می توانید هر غذایی را در آن ها نگه دارید: پخته، خام، شیرین و ترش. ظرف های شیشه ای را هم با ماشین ظرفشویی می توان شست و هم در فر قابل استفاده است.

۲- استفاده نکردن از وسایل مختلف در آشپزخانه

بیشتر اوقات برای پخت و پز به وسایل زیادی نیاز نداریم. درست است که بعضی ها نمی توانند بدون توستر یا دستگاه وافل ساز مورد علاقه شان زندگی کنند، اما این وسایل بیشتر اوقات گوشه ی آشپزخانه خاک می خورند. اگر به جای خرید یک قهوه ساز یا ماست ساز تازه، فقط وسایلی را بخرید که واقعاً به آن ها نیاز دارید، هم در پول تان صرفه جویی می شود هم فضای بیشتری برایتان باقی می ماند.

۳- کفش

می گویند بهتر است یک بار پول زیادی خرج کنید و جنس باکیفیتی بخرید تا بتوانید مدت ها از آن استفاده کنید و به این ترتیب در دراز مدت در هزینه های خود صرفه جویی کنید. این مورد هم یک نمونه از همین مسأله است. شما به آن صندل های زیبایی که تخفیف خورده و بیشتر از ۳ بار در زندگی تان آن را نخواهید پوشید هیچ احتیاجی ندارید. بهتر است چند جفت کفش با کاربردهای مختلف داشته باشید، مثلاً چکمه، کفش کتانی، کفش رسمی و کفش تابستانی. از آن ها مدت ها استفاده خواهید کرد.

۴- ظروف

هدف از مینیمالیسم یا همان کمینه گرایی این است که از هر چیزی فقط به تعدادی که لازم است داشته باشیم. یعنی شما نه به یک ست بشقاب ۲۰ تایی نیاز دارید «برای مهمان هایی که شاید یک روز بیایند»، نه به یک ماگ بامزه ی جدید. چیزهایی نخرید که واقعاً به آن ها نیاز ندارید. فقط ظرف هایی را بخرید که هر روز از آن ها استفاده می کنید. بیشتر اوقات همان کفایت می کند.

۵- کیف

در دنیای امروز کیف نه یک وسیله ی تزئینی، بلکه چیزی قطعاً ضروری است. اما داشتن کیف های متعدد و مختلف بیشتر مشکل آفرین است تا کمک کننده. مانند آنچه در مورد کفش ها گفته شد، بهتر است ۲ یا ۳ کیف با کاربردهای مختلف داشته باشید. این کیف ها باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند.

۶- استفاده از برگ چای به جای چای کیسه ای

حتی چای های کیسه ای معمولی حاوی ذرات بسیار ریز پلاستیک هستند. اگر دوست ندارید در لیوان تان تفاله ی چای باشد، می توانید یک صافی کوچک بخرید و با استفاده از آن هنگام ریختن چای تفاله ها را جدا کنید.

۷- محصولات بهداشتی

استفاده از محصولات بهداشتی باکیفیت ایرادی ندارد اما بهتر است این استفاده را به حداقل برسانید. لوسیون ها و کرم های مختلف و دیگر محصولات در فروشگاه جذاب به نظر می رسند اما آیا واقعاً به همه ی آن ها نیاز داریم؟ آن ها نه تنها کمکی به جیب مان نمی کنند بلکه بیشتر اوقات به پوست مان هم صدمه می زنند.

۸- ژیلت

ژیلت هایی که تیغ آن ها قابل تعویض است گرچه گران تر از ژیلت های پلاستیکی یک بار مصرف هستند اما در عین حال، ماندگاری بیشتری دارند و عوض کردن تیغ شان کفایت می کند. این ژیلت ها معمولاً از استیل ضد زنگ ساخته می شوند و به راحتی قابل شستشو هستند.

۹- استفاده از لیف های طبیعی به جای لیف های پلاستیکی

هنگام انتخاب لیف مطمئن شوید جنس آن از مواد طبیعی باشد. این نوع لیف ها هم ضرری برای سلامت تان ندارند، هم کاملاً تجزیه پذیرند و استفاده از آن ها هم ساده است.

۱۰- استفاده از ظرف های نگهداری غذا به جای پلاستیک و سلفون محافظ غذا

به جای استفاده از پلاستیک و سلفون محافظ غذا، مواد غذایی را داخل ظروف درب دار بگذارید تا پلاستیک کمتری مصرف شود.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود