این ۱۰ کشور بزرگ ترین تولید کنندگان برنج در سطح جهان هستند

این  ۱۰ کشور بزرگ ترین تولید کنندگان برنج در سطح جهان هستند

بیش از نیمی از جمعیت جهان به عنوان غذای اصلی رژیم غذایی خود به برنج وابسته‌اند. بنابراین برای نشان دادن اهمیت این ماده غذایی نیاز به اغراق نیست. در واقع برنج در بیشتر بخش های آسیا، آمریکای لاتین، آفریقا و منطقه کارائیب بخش مهمی از تغذیه محسوب می‌شود و بر اساس تخمین ها، بیش از یک‌پنجم کالری مصرفی سرتاسر جهان را تامین می‌کند.

تصویر زیر ۱۰ کشور برتر تولیدکننده برنج جهان را با استفاده از داده‌های پایگاه آماری شرکت های سازمان غذا و کشاورزی (FAOSTAT) و وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) سازمان ملل نشان می‌دهد.

رده بندی برترین کشورهای تولیدکننده برنج در جهان

کدام کشورها بیشترین برنج را تولید می‌کنند؟

با تولید ۷۵۶ میلیون تن در سطح جهان در سال ۲۰۱۹، برنج سومین محصول کشاورزی تولیدشده در جهان پس از نیشکر و ذرت است. اما تنها ۱۰ کشور مسئول بخش عمده تولید جهانی برنج هستند:

در صدر نمودارها چین و هند به ترتیب در جایگاه اول و دوم قرار دارند که مجموعا ۳۸۹ میلیون تن برنج تولید کرده‌اند که بیش از نیمی از تولید جهانی را تشکیل می‌دهد. این دو کشور به طور قابل توجهی جلوتر از کشورهای سوم و چهارم یعنی اندونزی و بنگلادش هستند که هر کدام حدود ۵۴.۶ میلیون تن تولید کرده‌اند.

بر اساس آمارها می‌توان گفت تمام تولیدکنندگان برتر برنج جهان به استثنای برزیل که در جایگاه دهم است، در آسیا قرار دارند.

رده بندی برترین کشورهای تولیدکننده برنج در جهان

تغذیه جهان در حال رشد

با توجه به اینکه ۸۴ درصد برنج تنها در ۱۰ کشور برداشت می‌شود، واضح است که بسیاری از کشورها در سطح جهان باید برای تامین نیاز داخلی خود به واردات متکی باشند.

در سال ۲۰۱۹، هند، تایلند، پاکستان و ویتنام بزرگ‌ ترین صادرکنندگان برنج بودند و در مجموع نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار برنج صادر کردند. مصرف سایر کشورها از جمله ایران، چین، عربستان سعودی و فیلیپین بالاتر از رقم تولیدی است و برای تامین نیازهای خود متکی به واردات هستند. از طرفی در کشورهای در حال توسعه، حدود ۸ تا ۲۶ درصد برنج تولیدی به دلیل مشکلات پس از برداشت و زیرساخت های ضعیف از بین می‌رود.

رده بندی برترین کشورهای تولیدکننده برنج در جهان

با ادامه رشد جمعیت جهان، برنج همچنان منبع کلیدی تامین کالری در سرتاسر جهان است و با توجه به تغییر رژیم غذایی افراد در گذر زمان جالب است که ببینیم این نقش در آیند چگونه تغییر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۲؛ ایران در رده چندم قرار دارد؟

یک نظر

ورود

  • امیر مرداد ۱۶, ۱۴۰۱

    میشه گفت یکی از بدترین کشورها برای کشت برنج ایرانه که توش دارن برنج رو میکارن. اینقدر بی کیفیت هستش که عملا نمی تونن صادر کنن به جز یه مقدار کمی در حد چند صد هزار دلار که بیشتر به نظر میاد برای ایرانیهای مقیم اون کشورها است. توی کشاورزی هم مثل هر صنعت دیگه ای، تنوع بیش از حد با کیفیت رابطه عکس داره. حتی دو تا گونی پشت سر هم که خریداری میشه، تضمینی وجود نداره کیفیت هردو خوب باشه. از اون طرف هم پخت هر مدلش هم فرق می کنه و برای هرکدوم باید Cheat code زد!