تکنیک جدیدی که هزینه آن توسط ناسا تامین شده به پزشکان اجازه میدهد تا سنگ کلیه را بدون بیهوشی و با حداقل درد از بین ببرند. در این روش جدید از ترکیب دو فناوری اولتراسوند برای خارج کردن سنگ کلیه از میزنای استفاده میشود و نیازی به بیهوش کردن بیمار نیست.
امواج اولتراسوند سنگ ها را هل میدهند
در این روش جدید، پزشک از یک مبدل دستی که روی پوست قرار داده میشود استفاده میکند تا امواج اولتراسوند یا فراصوت را به سمت سنگ هدایت کند. سپس میتوان از اولتراسوند برای حرکت دادن و جابهجایی سنگها و هدایت کردن آنها در مسیری ایمن استفاده کرد و یا سنگ را شکست؛ تکنیکی به نام سنگ شکنی با موج انفجاری (BWL) و همه اینها در حالی صورت میگیرد که بیمار بیدار است و کمترین درد را احساس میکند.
این روش در مقایسه با روشهای معمول که در حال حاضر برای برداشتن سنگ کلیه استفاده میشوند، دردناک هستند و به آرام بخش نیاز دارند، بیضررتر است. پیشرفت کنونی در این زمینه میتواند به این معنی باشد که پس از این میتوان عمل برداشتن سنگ کلیه را در یک کلینیک یا اتاق پزشک انجام داد.
سنگ کلیه افراد زیادی را درگیر میکند و تعداد مبتلایان به آن همواره در حال افزایش است. همچنین تحقیقات نشان میدهد که احتمال عود کردن بیماری در ۵۰ درصد از بیمارانی که سنگ کلیه دارند وجود دارد. به همین دلیل است که یافتن راههایی برای درمان سنگ کلیه که ایمن، کارآمد و بدون درد باشد حیاتی است.
تیم تحقیقاتی که موفق به توسعه این تکنیک شدهاند ۲۹ بیمار را بررسی کردند. ۱۶ نفر از آنها تنها با نیروی پیشران تحت درمان قرار گرفتند و ۱۳ نفر سنگ شکنی با نیروی محرکه و موج انفجاری را دریافت کردند. سنگ کلیه ۱۹ بیمار حرکت کرد و در دو مورد حتی این سنگها به داخل مثانه هدایت شدند.
سنگ شکنی با موج انفجاری در هفت مورد سنگها را تکه تکه کرد و طی دو هفته، ۱۸ نفر از ۲۱ بیمار که سنگهایشان پایین تر و نزدیکتر به مثانه قرار داشت، سنگهای خود را دفع کردند. در این گروه میانگین زمان عبور سنگ حدود چهار روز بود. حتی یکی از بیماران گزارش داد که پس از دور شدن سنگ از میزنای بلافاصله احساس تسکین کرد.
پروژهای که ناسا بودجهاش را تامین کرد
تحقیقات در مورد این فناوری اولین بار پنج سال پیش با بودجه ناسا آغاز شد. این آژانس فضایی میخواست بداند آیا بدون بیهوشی و در پروازهای طولانی فضایی میتوان مشکل سنگ کلیه را برطرف کرد یا خیر. فناوری بهدستآمده آنقدر کارآمد بوده است که ناسا حالا دیگر نگران سنگ کلیه فضانوردانش نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
همه چیز در مورد کیست کلیه : عوارض، علائم و درمان کیست کلیه را بهتر بشناسید
مصرف ایبوپروفن و داروهای فشار خون با هم به کلیه ها آسیب می زند
بدون نظر