سانسورچیان چینی در تلاشند تا عکس های منتشرشده از معترضان به سیاست های شی جین پینگ در مقابله با کووید را که در آنها کاغذهای سفید در دست دارند پاک کنند؛ اما شبکه های اجتماعی و رسانه ها پر از این تصاویر است.
چین در حال حاضر با بزرگ ترین تظاهرات ضددولتی خود از زمان کشتار میدان تیان آن من مواجه است و معترضان دستکم در هفت شهر در اعتراضات خود کاغذهای سفید را به عنوان نماد سانسور بالای سر میگیرند.
معترضان در موج بیسابقهای از نارضایتیها به خیابانهای پکن، شانگهای، ووهان و نانجینگ آمدهاند تا علیه رئیس جمهور، شی جین پینگ، سیاست های ظالمانه برای مهار کووید و حکومت اقتدارگرایانه فزاینده او تظاهرات کنند.
گفتگوهای آنلاین و پوشش خبری تظاهرات اکنون ممنوع شده است و نیروهای امنیتی شب گذشته در خیابان های شهرهای بزرگ کشور مستقر شدند.
به گزارش تلگراف، تمام نشانه های موجود از کاغذهای خالی ازجمله تصاویر و فیلم های بسته های کاغذ سفید نیز پاک شدهاند.
اما کاربران شبکههای اجتماعی در پلتفرمهای Weibo و WeChat با ارسال تصاویر خود از صفحات خالی، کنترل این موضوع را به دست خود گرفتهاند که شامل استفاده از برخی فیلترها هنگام فیلمبرداری از ویدیوها به منظور دور زدن هوش مصنوعی است که توسط دولت به کار گرفته میشود.
در همین حال، شی هنوز حتی راهپیماییها را تایید نکرده است. این در حالی است که برخی از او انتظار دارند که از موضع خود عقب نشینی کند.
دکتر آلن مندوزا دیروز هشدار داد که پکن به سختی با این مساله برخورد خواهد کرد و معترضان را به شدت مجازات خواهد کرد؛ زیرا رسانه های دولتی در حال انتشار سرمقاله هایی در دفاع از سیاست های «کووید-صفر» هستند.
جرقه اعتراضات پس از آن زده شد که آتش سوزی در آپارتمانی در شهر اورومچی منجر به کشته شدن دستکم ۱۰ نفر شد و ادعاهایی مبنی بر این صورت گرفت که اقدامات سختگیرانه چین برای قرنطینه مانع از حضور به مواقع آتش نشانان و تیم های امداد و نجات در محل شد.
هرچند پکن این موضوع را انکار میکند و «نیروهایی با انگیزه پنهان» را مسئول مرتبط ساختن این دو موضوع میداند.
درگیری هایی میان فعالان و پلیس شانگهای رخ داده و ادوارد لارنس، فیلمبردار BBC نیز ازجمله کسانی است که توسط افسران این شهر مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگیر شده است.
چین تنها اقتصاد بزرگ دنیاست که همچنان با سیاست های سختگیرانه ضدکووید کشور خود را اداره میکند. در حالی که بسیاری انتظار داشتند این سیاست پس از کنگره پنج ساله حزب کمونیست حاکم در ماه گذشته کمی سبک شود، اما در عوض دو برابر شد. این امر به خشم عمومی دامن زد و حالا در خیابان های برخی از بزرگ ترین شهرهای چین در حال تکثیر است.
حالا خشم نسبت به قرنطینه های کرونا به درخواست برای تغییرات سیاسی اساسی و گستردهتر تبدیل شده است، بهطوری که برخی در شانگهای نسبت به کناره گیری شی جین پینگ شعار میدهند و خواستار دموکراسی و آزادی بیان هستند.
در این باره بیشتر بخوانید:
شکل گیری بزرگ ترین تظاهرات ضددولتی در چین از زمان قتل عام میدان تیان آن من + ویدیو
بدون نظر