آمپول ویکتوزا چیست و آیا روش مناسبی برای لاغری است؟

آمپول ویکتوزا چیست و آیا روش مناسبی برای لاغری است؟

آمار چاقی در حال افزایش است و رسیدن به تناسب اندام یکی از دغدغه های افراد است. به همین دلیل افراد به قرص و آمپول های لاغری روی می‌آورند. آمپول ویکتوزا یکی از این‌ داروهای لاغری است که در سال ۲۰۱۰ توسط FDA تایید شده است و از آن در کنار رژیم غذایی و برنامه ورزشی استفاده می شود.

ویکتوزا نام برند تجاری داروی لیراگلوتاید (liraglutide) است که از آن برای کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می شود. فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ به خوبی قادر به استفاده از انسولین نیست. ویکتوزا به پانکراس کمک می کند با بالارفتن سطح قندخون، انسولین لازم را ترشح کند. همچنین مشکلاتی که در اثر دیابت نوع ۲ مانند سکته مغزی، بیماری های قلبی، مشکلات کلیوی، مشکل چشمی و … به وجود می آید را کاهش می دهد. علاوه بر این ها تولید گلوکز توسط کبد را کاهش می دهد.

با این حال اخیرا از FDA درخواست شده است به خاطر مشکلات جدی در اثر مصرف ویکتوزا، از قبیل انواع سرطان در بازار ممنوع شود.

متفورمین چیست و آیا افراد غیردیابتی می‌توانند برای کاهش وزن آن را مصرف کنند؟

نحوه عملکرد آمپول ویکتوزا در بدن

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

به طور کلی می توان گفت آمپول لاغری ویکتوزا می تواند با ایجاد تغییر و تعادل در هورمون ها، اشتها را سرکوب کند و میل به غذا خوردن را کاهش دهد. همچنین با مصرف این دارو سرعت حرکت غذا از معده به سمت روده و عملیات هضم و گوارش غذا با تأخیر مواجه می شود. در نتیجه احساس سیری طولانی خواهد شد.

به دنبال این تغییرات سطح قند خون به شدت کاهش می یابد. همچنین از تولید گلوکز در کبد جلوگیری می شود. در نهایت میزان انسولین تولید شده توسط لوزالمعده افزایش یافته و دیابت نوع دو کنترل می شود.

با کنترل این بیماری، عوارض جانبی آن مانند چاقی و اضافه وزن نیز کاهش می یابد. تحقیقات نشان می دهد که مصرف این دارو می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز در افراد مبتلا به دیابت نوع دو به شدت کاهش دهد.

آمپول لاغری ویکتوزا

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

پژوهش ها نشان داده اند مصرف دوز بالای آمپول لاغری ویکتوزا در افراد چاق مبتلا به دیابت سبب کاهش وزن می شود.

آزمایشی برای بررسی اثر ویکتوزا روی کاهش وزن انجام شد. شرکت کنندگان این دارو را برای مدت یک سال مصرف کردند. پژوهشگران دریافتند کسانی که ویکتوزا مصرف می کردند ۸ درصد از وزن بدن شان کم شده بود اما دیگران تنها ۲/۶ درصد از وزن شان کاهش یافته بود.

ویکتوزا به عنوان دارویی برای بهبود دیابت نوع ۲ تنها ۱.۲ تا ۱.۸ میلی گرم تجویز می شود اما در پژوهشی که هدف بررسی تاثیر این دارو روی چاقی بود دوز تا ۳ میلی گرم افزایش یافت.

سرپرست پژوهش اعلام کرد ویکتوزا داروی تزریقی است که تنها برای درمان دیابت مورد تایید قرار گرفته است و اگر دوز بالاتر آن را روی افراد چاق تست کنیم شاهد کاهش وزن خواهیم بود پس ویکتوزا روی کاهش وزن تاثیر می گذارد.

ویکتوزا با داروهای دیگر مقایسه نشده است اما پژوهش های قبلی نشان دادند ویکتوزا دو برابر ونوستات سبب کاهش وزن شده است. ونوستات با کاهش مقدار چربی که روده جذب می کند روی کاهش وزن اثر می گذارد. پژوهش ها نشان دادند افرادی که ونوستات استفاده می کنند در طول یک سال ۲.۵ تا ۳ کیلو وزن کم کردند.

ویکتوزا با کاهش قند خون روی کاهش وزن و لاغری تاثیر می گذارد. بسیاری از داروهایی که برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده می شوند در کاهش وزن نیز اثرگذارند. به همین دلیل پژوهشگران از تاثیر ویکتوزا روی کاهش وزن تعجب نکردند چون مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت سبب گرسنگی مداوم و افزایش وزن می شود به همین دلایل از ویکتوزا در کنار دیگر داروهای دیابت برای کاهش وزن استفاده می شود. اما باید بدانید چنین دارویی هرگز جای رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی را نمی گیرد و برای دیدن نتایج باید مرتب مصرف شود.

خطرات آمپول لاغری ویکتوزا

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

آمپول لاغری ویکتوزا خطر ابتلا به تومورهای غده تیروئید را افزایش می دهد که می‌تواند منجر به سرطان تیروئید شود. اگر شخصی در خانواده شما دچار سرطان تیروئید، کارسینوم تیروئید مدولار (یک نوع از سرطان تیروئید)، سندروم چندگانه نئوپلاسی اندوکرین نوع ۲ (مشکلی که باعث ایجاد تومور در چندین غده می شود) باشد باید موضوع را برای استفاده از این دارو با پزشک خود در میان بگذارد.

اگر بعد از استفاده ویکتوزا گرفتگی گلو، مشکل در بلعیدن، کم آوردن نفس، تورم یا توده در گلو داشتید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. این دارو با تورم پانکراس و سرطان پانکراس ارتباط دارد. بنابراین قبل از مصرف باید درباره این خطرات با پزشکتان صحبت کنید.

وکتوزا نباید توسط افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ یا کتواسیدوز دیابتی مصرف شود. این دارو دیابت را کنترل می کند اما آن را درمان نمی کند. حتی وقتی احساس کردید حالتان خوب است باید به مصرف وکتوزا ادامه دهید.

قبل از انجام هرگونه عمل جراحی از جمله دندانپزشکی به پزشک خود بگویید وکتوزا مصرف می کنید. در دوران مصرف این دارو دائم با پزشک خود در ارتباط باشید، ممکن است پزشک در این مدت آزمایش هایی از شما بگیرد تا متوجه واکنش بدنتان نسبت به وکتوزا شود.

قبل از مصرف ویکتوزا باید به پزشک خود بگویید دچار این موارد هستید یا خیر:

  • مشکلات شدید معده یا مشکل در هضم غذا
  • سطح بالای چربی در غذا
  • سنگ صفرا
  • بیماری کلیوی
  • بیماری کبدی

همچنین در صورت مصرف الکل باید قبل از استفاده آمپول ویکتوزا به پزشک خود اطلاع دهید.

هنگام مصرف ویکتوزا باید مایعات زیادی بنوشید تا دچار کمبود آب نشوید.

نحوه مصرف آمپول ویکتوزا

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

آمپول لاغری ویکتوزا به صورت قلمی تولید شده و حاوی ۱۸ گرم دارو است. این دارو در دوزهای مختلف ۰.۶، ۱.۲ و ۱.۸ میلی گرم تولید می شود و تشخیص و تجویز دوز مناسب آن بر عهده پزشک متخصص است.

معمولاً مصرف این دارو از دوزهای کم آغاز می شود و روزی یکبار به صورت عضلانی تزریق می گردد.

این دارو باید به عضلات کنار ناف روی شکم، ران یا بالای بازو تزریق شود و به راحتی توسط خودفرد قابل تزریق است.

در صورت فراموش کردن یک دوز، در نوبت بعدی میزان مصرف خود را دو برابر نکنید.

عوارض جانبی آمپول لاغری ویکتوزا

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

برخی از رایج ترین عوارض جانبی ویکتوزا به شرح زیر است که در صورت بدتر شدن حتما باید با پزشک خود صحبت کنید:

  • حالت تهوع
  • اسهال یا یبوست
  • سوزش سر دل
  • از دست دادن اشتها
  • سردرد
  • آب ریزش بینی،‌ عطسه یا سرفه
  • خستگی
  • راش یا قرمزی در قسمتی که تزریق صورت می گیرد
  • دشواری در دفع ادرار یا ادرار دردناک

عوارض جدی آمپول لاغری ویکتوزا

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

اگر در طول مصرف ویکتوزا با موارد زیر مواجه شدید بلافاصله با پزشکتان صحبت کنید:

  • استفراغ
  • دردی مداوم که از قسمت بالای سمت چپ بدن یا وسط معده شروع می شود و تا کمر پخش می شود

تداخل دارویی آمپول لاغری ویکتوزا

باید به پزشک خود درباره تمام داروهای با نسخه، بدون نسخه، غیر قانونی، گیاهی، مکمل و یا داروهای رژیمی که مصرف می کنید مخصوصا انسولین یا داروهای دهانی برای دیابت بگویید چون ویکتوزا جذب داروهای دیگر توسط بدن را تغییر می دهد. این موارد عبارتند از:

  • سولفونیل اوره
  • کلروپپامید (Diabinese)
  • Glimepiride (آماریل، در Avandaryl، در Duetact)
  • گلیپیزاید (گلوکوترول، در متالگلیپ)
  • گلیبارید (دیابت، در گلوکونس، گلیکرون، گلیناس، میکروناز)
  • تولازامید
  • تولوباتید

دوران بارداری و شیردهی با آمپول ویکتوزا

آمپول ویکتوزا چیست و چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟

بسیاری از خانم ها در دوران بارداری یا پس از آن دچار اضافه وزن می شوند. اما آیا امکان استفاده از آمپول لاغری ویکتوزا در دوران بارداری و پس از آن در دوران شیردهی هست؟

بر اساس گزارشات تا به حال درباره تأثیر این دارو روی جنین در دوران بارداری نتیجه ای اعلام نشده است. به همین دلیل اگر باردار هستید یا قصد آن را دارید بهتر است مصرف این دارو را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید.

همچنین درباره تأثیر این دارو از طریق شیر مادر بر نوزاد در مادرانی که در دوران شیردهی از این آمپول استفاده می کنند، نیز موردی اعلام نشده است.

بنابراین بهتر است در این دوران بدون نظر پزشک آمپول لاغری ویکتوزا مصرف نشود.

همچنین اگر در حال استفاده از این دارو هستید از شیردهی به نوزاد خود خودداری کنید.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود