درآمد به ازای هر کارمند (Revenue per employee) که به اختصار به آن آرپیبی (RPE) می گویند، یک شاخص مهم است که به طور تقریبی نشان میدهد هر کارمند برای یک شرکت چقدر درآمدزایی دارد. اینفوگرافیک زیر، رتبه بندی خودروسازان برتر جهان بر اساس درآمد به ازای هر کارمند را به تصویر کشیده. این داده ها بر اساس ارزش بازار هر شرکت در سال ۲۰۲۳، محاسبه شده است.
کیا در بازدهی درآمد پیشرو است
با اندازه گیری درآمد خودروسازان به ازای هر کارمند، شرکت کیا پیشتاز است و غول های این صنعت مانند فورد و جنرال موتورز را پشت سر می گذارد.
این خودروساز کره جنوبی در سال ۲۰۲۳ به ۲.۱۳ میلیون دلار درآمد به ازای هر کارمند رسید. ۳۴,۱۷۸ نیروی کار این شرکت در سال گذشته مجموعاً ۷۲.۶۷ میلیارد دلار درآمد داشته اند.
این رقم به شدت با آخرین مورد در لیست، فورد اوتوسان، در تضاد است. این شرکت مستقر در ترکیه که به طور مساوی متعلق به شرکت خودروسازی فورد و کوچ هلدینگ است، با وجود درآمد قابل توجه ۱۲.۲۶ میلیارد دلاری، تنها ۵۸۰,۰۰۰ دلار به ازای هر کارمند درآمد داشت.
حضور فراری رده های بالا، با ۱.۱۸ میلیون دلار به ازای هر کارمند، بر استراتژی متفاوتی تاکید می کند که در آن وسایل نقلیه لوکس در تعداد کم، حاشیه درآمد قابل توجهی برای هر کارمند دارند.
در میان خودروسازان بزرگتر، بیامو و جنرال موتورز به ترتیب با ۱.۰۷ و ۱.۰۲ میلیون دلار به ازای هر کارمند پیشتاز هستند و کارکنان خود را به جریانهای درآمدی قوی تبدیل میکنند.
در همین حال، تسلا، با وجود فناوری پیشگامانه خود، تنها ۷۴۰,۰۰۰ دلار به ازای هر نیروی کار، برابر با استون مارتین و توفاش ترک، درآمد داشته است. خیلی جلوتر از تسلا، یکی دیگر از سازندگان خودروهای برقی، سوئدی به نام پولستار، به ازای هر کارمند به ۱.۱۲ میلیون دلار دست یافت و به رتبه چهارم در این فهرست رسید.
همانطور که داده ها نشان می دهد، کارایی صرفاً به اندازه نیروی کار یا میراث برند بستگی ندارد، بلکه با استفاده استراتژیک از منابع انسانی نیز مرتبط است.
بدون نظر