
در سال ۲۰۲۳، هند از چین پیشی گرفت و در صدر فهرست پرجمعیتترین کشورهای جهان نشست. با بررسی دادههای مربوط به روندهای باروری، مرگومیر و مهاجرت، سازمان ملل متحد قادر است ارقام جمعیتی جهان را تا سال ۲۱۰۰ پیشبینی کند.

چین علیرغم کاهش چشمگیر، رتبه دوم جمعیت را حفظ خواهد کرد
انتظار میرود هند رتبه اول خود را به عنوان پرجمعیتترین کشورهای جهان تا پایان این قرن حفظ کند. در همین حال، علیرغم اینکه جمعیت چین طی ۷۵ سال آینده به نصف کاهش مییابد، پیشبینی میشود این کشور همچنان دومین کشور پرجمعیت جهان در سال ۲۱۰۰ باشد.
کاهش چشمگیر جمعیت پیشبینی شده برای چین در دهه گذشته توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این توجه به حدی بوده که این کشور سیاست تک فرزندی خود را برای تقویت نرخ زاد و ولد در حال کاهش، لغو کرد.

این سقوط شدید همچنین ساختار جمعیتی چین را تغییر خواهد داد، به طوری که بزرگسالان مسنتر از بزرگسالان جوانتر و کودکان پیشی خواهند گرفت. این امر نسبت وابستگی سالمندی (نسبت جمعیت سالمند به جمعیت فعال) را افزایش میدهد که میتواند بر سیستمهای اجتماعی مانند مراقبتهای بهداشتی فشار وارد کند.
از سوی دیگر، پیشبینی میشود چندین کشور آفریقایی از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی و تانزانیا، پس از سال ۲۰۵۰ به سرعت در رتبهبندی پرجمعیتترین کشورها صعود کنند.
در نهایت، بر اساس برآوردهای فعلی، هیچ کشوری دیگر از مرز یک میلیارد نفر عبور نخواهد کرد.
بدون نظر