نگاهی به پاریس قلابی در قلب چین

نگاهی به پاریس قلابی در قلب چین

این دو تصویر از برج ایفل بسیار شبیه به نظر می رسند اما همانطور که احتمالا متوجه تفاوت هایشان شده اید، این تصاویر یکسان نیستند. تصویر سمت راست مربوط به برج اصلی در پاریس است، اما تصویر سمت چپ نمونه ای کپی برداری شده از آن در تیاندوشنگ، حومه ی شهر هانگژو واقع در چین است.

ساخت نمونه های کپی برداری شده از آثار تاریخی در سراسر دنیا رایج است، اما نکته ی جالب توجهی در مورد تیاندوشنگ وجود دارد. این مکان منطقه ای مسکونی با وسعتی بیش از ۳۱ کیلومتر مربع است که در سال ۲۰۰۷ افتتاح شد. تیاندوشنگ به تقلید از پاریس با همان ساختمان های سبک خاصش، فواره ها، مناظر و حتی برج ایفل آن ساخته شد. نسخه ی کپی برداری شده ی برج ایفل در تیاندوشنگ یک سوم برج اصلی یعنی ۱۰۰ متر ارتفاع دارد.

این تصاویر مربوط به مجموعه عکسی از فرانسیس پراست عکاس اهل پاریس، به نام «سندروم پاریس» است. پراست در این مجموعه عکس مناظری از پایتخت فرانسه را در کنار ساختمان های مشابه در تیاندوشنگ قرار داده است. در این مجموعه، تصاویر زیادی از بلوارهای عریض پاریس در کنار آپارتمان های قدیمی عصر هوسمان، مجسمه های محیطی کلاسیک و تیرهای چراغ برق وجود دارد که تشخیص تفاوت های آن ها از نمونه ی اصلی دشوار است.

اما این تفاوت ها تنها مربوط به فضای بیرونی است.

پراست با توجه به مشاهداتش می گوید: «زندگی در تیاندوشنگ مثل هر جای دیگری در چین است.» حتی مکان های غذاخوری این منطقه شبیه به همه جای چین است، با همان رستوران هایی که غذاهای چینی را سرو می کنند. او می گوید: «من تصور می کردم آن ها احتمالا تلاش کردند یک رستوران فرانسوی را هم در آنجا بازسازی کنند.»

علیرغم وسواسی که در اجرای معماری اروپایی وجود داشته، تیاندوشنگ از طرف مردم محلی مورد بی مهری قرار گرفته است. پراست می گوید: «در فرانسه هر روزه هزاران گردشگر از این مکان ها بازدید می کنند، به قدری که به نظر می رسد این جمعیت تمام نشدنی است. اما در چین این مکان ها چندان شلوغ نیستند و بیشتر، مردم محلی را می بینیم که با اسکوترهای برقی شان یا پیاده از آنجا رد می شوند. مردم تیاندوشنگ واقعا توجهی به این آثار تاریخی ندارند. فقط برج ایفل است که شب ها مردم محلی را به خود جذب می کند. مردم در آنجا گروهی می رقصند یا پیاده روی می کنند. به خصوص شب های جمعه و یکشنبه که چراغ های برج روشن است، در واقع مثل برج اصلی در پاریس که هر شب پنج دقیقه یک بار روشن می شود.»

چهار سال پیش، زمانی که سازندگان پروژه ی تیاندوشنگ موفق به فروش خانه ها و بخش های تجاری آن نشده بودند، احتمال می رفت پروژه شکست خورده باشد، اما حالا جمعیت تیاندوشنگ به سی هزار نفر رسیده و این منطقه در حال توسعه است.

تمامی تصاویر سمت چپ، مربوط به چین هستند.

منبع: amusingplanet
بدون نظر

ورود