خوردن نمک در مقادیر فراوان چه تاثیری بر روی بدن شما خواهد داشت؟

خوردن نمک در مقادیر فراوان چه تاثیری بر روی بدن شما خواهد داشت؟

سدیم موجود در نمک یکی از ترکیبات معدنی است که بدن همه ما به آن نیاز دارد.این ترکیب شیمیایی برای عملکرد مناسب اعصاب و عضلات و همچنین تعادل مایع در درون سلول ها و رگ های خونی حیاتی است. اما ایجاد یک توازن در مقدار سدیم موجود در بدن سخت ترین و حیاتی ترین نکته این موضوع است و بسیاری از ما در برقرار کردن این تعادل مشکل داریم. همه ما عادت داریم که با استفاده از نمک به غذایمان طعم بدهیم و بدون شک کمتر غذایی پیدا می شود که بتوان بدون اضافه کردن نمک آن تهیه کرد و از مزه آن راضی بود. اما اگر شما هم غذای پرنمک دوست داشته باشید متوجه شده اید که پس از یک شام خوشمزه اما پر نمک معمولاً خواب راحتی ندارید، احساس نفخ می کنید و سر درد دارید و روز بعد هم به سختی می توانید روی کار و وظیفه خود تمرکز داشته باشید.

نمک

این نتیجه استفاده بیش از حد از نمک در طولانی مدت است. همه می دانیم وقتی که پای غذا خوردن به میان می آید زیاده روی در مصرف یک ترکیب غذایی واحد دردسرساز خواهد بود. اما به نظر شما میزان متعادل و مجاز استفاده از نمک و دقیق تر بگوییم، سدیم در روز چقدر است؟ بر اساس توصیه های مرکز مبارزه با بیماری های قلبی در ایالات متحده این مقدار نباید بیش از ۱.۵۰۰ میلی گرم در روز باشد که در واقع تقریباً اندازه یک قاشق چایخوری است. اما در جهان میزان مصرف متوسط سدیم در روز نزدیک به ۳.۴۰۰ میلی گرم می باشد که بیش از دو برابر مقدار مجاز بوده و همین زیاده روی باعث مشکل در خواب، ایجاد سنگ کلیه و بیماری های قلبی می شود.

نمک

نمک یک ترکیب شیمیایی است که در کاهش آب بدن موثر است و به همین دلیل زیاده روی در مصرف آن کاهش کیفیت خواب را در پی خواهد داشت. غذاهای پر نمک همچنین می توانند هضم غذا در بدن و سیستم گوارش را تحت تاثیر قرار دهند. در واقع هنگامی که غذای پرنمکی می خورید، به خصوص در وعده شام، بدن به جای این که روی آرامش و ریلکس کردن شما براب خواب تمرکز داشته باشد، بیشترین تمرکز خود را روی هضم ماده غذایی پر نمکی که در معده شما قرار دارد خواهد گذاشت و همین موضوع باعث بی خوابی شما خواهد شد. از دیگر عوارض کوتاه مدت مصرف بیش از حد نمکی می توان به کاهش آب بدن، نفخ کردن و خشک شدن پوست اشاره کرد.

نمک

همچنین بعد از خوردن نمک فراوان و به ویژه در ترکیب با یک غذای پرچرب یا بسیار شیرین، معده شما متوقف می شود و انگار توان هضم این همه ماده غذایی سنگین را ندارد. به همین دلیل است که در چنین شرایطی احساس ناخوشایندی در معده خود احساس می کنید. از دیگر عوارض بلند مدت مصرف بیش از حد نمک می توان به سرطان معده، فشار خون بالا، پوکی استخوان و ایجاد سنگ کلیه اشاره  کرد. مصرف بیش از حد سدیم در دراز مدت باعث می شود که بدن مقدار زیادی آب جذب کرده و این موضوع فشار زیادی را به قلب و رگ ها وارد کند که در نهایت فشار خون بالا را در پی دارد.

نمک

در صورتی که به فشار خون بالا مبتلا شوید نیز احتمال خمله قلبی در شما بالا خواهد رفت. اگر چه فشار خون بالا معمولاً زمینه ای ارثی داشته و پزشک با تجویز داروهایی سعی می کند فشار خون شما را به نقطه ی متعادلی بازگرداند اما مهم ترین قدم در این راه علاوه بر مصرف دارو، کاستن از میزان مصرف غذاهای پرنمک، غذاهای چرب و دارای شکر فراوان است. حتی اگر به فشار خون بالا نیز مبتلا نیستید باید بدانید که کاهش مصرف نمک فواید زیادی برای شما داشته و چاقی ناشی از تجمع آب در بدن، تورم، حالت تهوع و سردرد را در شما کاهش خواهد داد. بنابراین برای داشتنی بدنی سالم باید به مقدار نمکی که در طول روز مصرف می کنید به اندازه مقدار چربی و شیرینی مصرفی خود حساس باشید.

بدین ترتیب برای برقرار کردن تعادل باید تا جایی که می توانید مصرف غذاهای کنسروی را کاهش دهید. غذاهای فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی  چربی، شکر و نمک هستند. تا جایی که می توانید از مزه دهنده های دیگری غیر از نمک برای طعم دار کردن غذای خود استفاده کنید که از آن میان می توان به ادویه ها و گیاهان خشک شده اشاره کرد.

با مصرف فلفل میل به مواد قندی و نمک را کاهش دهید

چرا بسیاری از افراد در کاهش میزان مصرف نمک روزانه، توفیق چندانی ندارند؟

با ۲۵ خوراکی که بیشترین مقدار نمک در آنها وجود دارد آشنا شوید

منبع: sheknows
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود