قبلاً در این بخش از وبسایت روزیاتو در مورد فیلم های جذاب اما ترسناکی که هیچگاه نباید به تنهایی نگاه کنید صحبت کردیم که در مطلبی تحت عنوان «۱۰ فیلم ترسناک و دلهره آوری که هیچگاه نباید به تنهایی نگاه کنید» منتشر شد که دلیل این توصیه نیز عمدتاً ترسناک بودن این فیلم ها بود. اما در دنیای سینما فیلم های جذاب و دوست داشتنی نیز وجود دارند که برای درک بهتر و لذت بردن بیشتر لازم است در صورت امکان آن ها را در خلوت و زمانی که تنها هستید تماشا کنید و در هر مورد نیز دلیل این امر متفاوت است. به این ادعای ما اعتماد کنید زیرا بدون شک بعد از تماشای این فیلم ها به این نتیجه خواهید رسید که این فیلم ها را باید در تنهایی و بدون این که کسی مزاحم شما شود و یا حتی کنار شما نشسته باشد نگاه کنید.
۱- همه چیز از دست رفته است (۲۰۱۳)
رابرت ردفورد در طول تمامی سال هایی که به عنوان بازیگر هنرنمایی کرده است همواره توانسته تماشاگران را با بازی خیره کننده خود مسحور نماید. وی این هنر و مهارت خود را یک بار دیگر در فیلم «همه چیز از دست رفته است» (All Is Lost) در سال ۲۰۱۳ به کارگردانی جی سی چندور به نمایش گذاشت. این فیلم جذاب و ماجراجویانه داستان دریانوردی بی نام با بازی ردفورد را به تصویر می کشد که در طول یک سفر دریایی و در حالی که به تنهایی پای در این سفر گذاشته با رخدادهای مرگبار و خطرناکی روبرو می شود. تماشای این فیلم در خلوت و در شرایطی که هیچ کسی در کنار شما نیست بدون شک تاثیری خیره کننده و گاه انقلاب گونه بر روی تماشاگر خواهد گذاشت.
در این فیلم تنها یک شخصیت وجود دارد که نقش آن را هم ردفورد بازی می کند و به ندرت دیالوگی از او شنیده می شود. از این رو صداهای جانبی مانند صدای طوفان و امواج دریا، که در بسیاری از موارد دیگر کم اهمیت بوده و مورد توجه قرار نمی گیرند، بسیار برجسته شده و در مواردی ترس را در اعماق وجود شما فرو ببرند. از این رو در فیلمی که هیچ صحبتی از شخصیت اصلی فیلم شنیده نمی شود، صداهای جانبی جلوه بیشتری پیدا می کنند. با این وجود تمامی لحظات و صحنه های فیلم نیاز به دقت و تمرکز بصری بالایی دارد و چنین موضوعی جز با تماشای فیلم در خلوت میسر نخواهد بود.
۲- جاذبه (۲۰۱۳)
فیلم جذاب و تحسین شده «جاذبه» (Gravity) ساخته الفونس کوارون با بازی ساندرا بولاک و جورج کلونی از آن دسته فیلم هایی بود که برای هفته های متوالی سینماها را از تماشاگران مشتاق پر کرد اما برای این که هیجان و اضطراب واقعی موجود در فیلم و تجربه دردناک شخصیت اصلی داستان را درک کنید باید به تنهایی و در خلوت تماشاگر آن باشید. کارگردان به خوبی توانسته ترس و وحشت شخصیت رایان استون (ساندرا بولاک) را پس از گیر افتادن در فضا به بیننده منتقل نماید. یک فضانورد کهنه کار به نام شروود اسپرینگ گفته بود که تماشای این فیلم باعث شده وی لحظاتی دردناک و مشابه از زمان حضور خود در فضا را به یاد بیاورد. وی می گوید که در شرایطی نسبتاً مشابه با شخصیت رایان استون قرار داشته و احساس و ترس مشابهی را درک کرده است و برای درک کامل شرایط استون تنها راه ممکن این است که به تنهایی و در خلوت به تماشای این فیلم جذاب و پرتنش بنشینید.
دلیل دیگر برای تماشایی این فیلم در خلوت نیز موسیقی متن فیلم است که بدون شک باید با صدای بلند گوش داده شود زیرا فیلم «جاذبه» در صحنه های بسیاری تاثیر گذاری خود و اضطراب و احساسات شخصیت اصلی فیلم را در غالب موسیقی و صداهای خاص فیلم بروز می دهد. حتی اوج گیری موسیقی فیلم نیز به بیننده کمک می کند که بار عاطفی و احساسی تقلای شخصیت استون برای رسیدن به زمین و زنده ماندن را بهتر درک نماید. تنها یک لحظه حواس پرتی یا یک لحظه گوش ندادن به موسیقی متن فیلم می تواند درک واقعی و کامل بیننده از این تجربه احساسی را از بین ببرد.
۳- رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴)
آیا تابحال شده تلویزیون را روشن کرده باشید و فیلمی را دیده باشید که سال ها از تولید آن گذشته و بارها آن را دیده اید اما از تماشای آن خسته نشده و به دیدن دوباره و چندباره آن ادامه داده باشید؟ این فیلم شاید یکی از فیلم های مورد علاقه شما نباشد و شاید حتی آن را برای تماشا انتخاب نکرده باشید اما وقتی که برای لحظاتی به تماشای آن پرداختید و درگیر داستان شدید دیگر نمی توانید رویتان را از اتفاقات آن برگردانید. چنین خصوصیت هایی بسیاری از تماشاگران را به یاد فیلم جذاب و معروف «رستگاری در شاوشنک» (The Shawshank Redemption) می اندازد.
شاهکار فرانک دارابونت در زمان اکران عملکرد خوبی در باکس آفیس نداشت اما از سال تولید تا به امروز همواره یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینما انگاشته شده است. تماشای فیلم «رستگاری در شاوشنک» می تواند زندگی شما را به طور کلی تغییر دهد و این همان چیزی است که برای مورگان فریمن به طور واقعی رخ داد. وقتی که در میانه فیلم هستید و در داستان غرق شده اید، هیچ چیز نباید حواس شما را پرت کند یا مزاحم تماشای فیلم شود. حتی ممکن است دوست نداشته باشید کسی اشک های شما در هنگام تماشای این فیلم را ببیند. از این رو باید گفت فیلم جذاب و بی نظیر «رستگاری در شاوشنک» از آن دسته فیلم هایی است که باید در خلوت به تماشای آن بنشینید.
۴- بسوی طبیعت وحشی (۲۰۰۷)
فیلم جذاب و دیدنی «بسوی طبیعت وحشی» (Into the Wild) که بر اساس رمانی به همین نام ساخته شده داستان واقعی سفر ماجراجویانه و تراژیک کریستوفر مک کندلس به درون طبیعت وحشی را به تصویر می کشد که در این فیلم نقش او را امیل هیرش بازی می کند. مک کندلس یک مرد جوان آمریکایی بود که در دهه ۹۰ و پس از قارغ التحصیلی از دانشگاه وارد طبیعت وحشی آلاسکا شد و در کمال ناباوری و تاسف، چند ماه بعد از آغاز ماجراجویی خود، به دلیل گرسنگی جانش را از دست داد. این فیلم علاوه بر این که به سینماروها امکان داد که برای ساعتی مشکلات و مشغله های روزمره خود را فراموش کنند، ارتباط عمیق و محکمی را بین تماشاگر و شخصیت های داستان ایجاد می کند و از طریق به تصویر کشیدن دراماتیزه شده سفر ماجراجویانه و زیارت وار مک کندلس بدون این که قضاوتی صورت گیرد، باعث می شود که تماشاگر در فکر فرو رفته و بیشتر در مورد خود و زندگی اش تعمل نماید.
اگر بعد از تماشای این فیلم دست از مصرف گرایی برداشته و تصمیم گرفتید به کوه و صحرا بزنید جای تعجب ندارد زیرا شما اولین کسی نیستید که بعد از تماشای این فیلم دست به این کار زده اید. اما نکته مهم این است که برای درک شخصیت اصلی داستان و افکار و عواطف او در طول داستان باید به تنهایی به تماشای آن بنشینید.
۵- ماه (۲۰۰۹)
اولین فیلم دانکن جونز با نام «ماه» (Moon)، یکی دیگر از آن دسته فیلم هایی است که تنها با یک بازیگر که در دنیایی سرشار از تنهایی و عزلت گرفتار شده، ذهن بیننده را درگیر خود کرده و احساسات و درک او را به چالش می کشد. در این فیلم جذاب و تاثیرگذار، سم راکول نقش فضانوردی به نام سم بل را بازی می کند که در انتهای دوران شیفت کاری خود در یک معدن هلیوم ۳ در طرف تاریک ماه قرار دارد. سه سال تنهایی در فضا می تواند هر کسی را از هر لحاظی به شدت تحت تاثیر قرار دهد به خصوص از جنبه روانی اما وقتی که پای همزادها و هوش مصنوعی به میان بیاید اوضاع بسیار سخت تر و بغرنج تر نیز خواهد شد.
فیلم «ماه» یکی از فیلم های تاثیرگذار و تلخ ژانر علمی تخیلی است که نیاز به تمرکز مطلق و کامل تماشاگر دارد. اگر این فیلم را در تنهایی تماشا نکنید بدون شک بسیاری از صحنه های تاثیرگذار آن را از دست خواهید داد. بدون شک تماشای این فیلم تجربه ای به یادماندنی و منحصر به فرد برای شما خواهد بود.
۶- چشمه (۲۰۰۶)
کارنامه کارگردانی دارن آرونوفسکی پر است از فیلم هایی که با پیام ها و سمبولیسم دینی و عرفانی پر شده اند. در این میان فیلم «چشمه» (The Fountain) با بازی هیو جکمن و راشل ویز داستان دو عاشق و معشوق را روایت می کند که داستان عشق آن ها در سه عصر متفاوت به تصویر کشیده می شود و نمونه ای کامل از مقدر بودن و سرنوشتی تعیین شده انسان ها به شمار می آید. این فیلم دارای جلوه های بصری خارق العاده ای بوده و سیر داستانی آن در سه روایت مجزا اما مرتبط به زیبایی هر چه تمام تر ساخته و پرداخته شده اما اگر به آن دقت کافی نداشته باشید رشته درک داستان و اتفاقات هر بخش را به راحتی از دست خواهید داد.
با یک لحظه حواس پرتی یا چشم بر هم نهادن، بدون شک جزییاتی هر چند کوچک از فیلم را از دست خواهید داد که نقش مهمی در درک داستان و پیام فیلم دارد. فیلم جذاب و تاثیرگذار «چشمه» داستان عاطفی بی نقص و منحصر به فردی دارد اما تماشای آن به صورت جمعی بدون شک شما را از درک کامل زیبایی های این فیلم محروح خواهد ساخت.
۷- قتل جسی جیمز به دست رابرت فورد بزدل (۲۰۰۷)
داستان فیلم جذاب و منحصر به فرد «قتل جسی جیمز به دست رابرت فورد بزدل» (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) در مواقعی کمی کند پیش می رود اما این موضوع چیزی از هیجان و دراماتیزه کردن این داستان قتل تاریخی و ننگین کم نمی کند و بخش زیادی از این موضوع به هنر و سبک خاص کارگردانی اندرو دومینیک و دید فوق العاده راجر دیکینز، فیلمبردار فیلم باز می گردد. سبک منحصر به فرد دیکینز باعث شده که حتی ساده ترین صحنه ها نیز خارق العاده و تاثیرگذار به نظر برسند.
برای مثال صحنه سرقت از قطار این فیلم جذاب را باید یکی از به یاد ماندنی ترین و هیپنوتیک ترین صحنه های سرقت در فیلم های وسترن دانست. بدین ترتیب باید گفت که فیلم «قتل جسی جیمز به دست رابرت فورد بزدل» یک شاهکار فوق العاده است که برای درک زیبایی های داستانی و بصری آن باید در خلوت به تماشای آن بنشینید بدون این که چیزی تمرکز و حواس شما را از روی فیلم بردارد.
۸- گمشده در ترجمه (۲۰۰۳)
علاوه بر بازی های خیره کننده بیل موری و اسکارلت جوهانسون، فیلم «گمشده در ترجمه» (Lost in Translation) باعث شد که نام سوفیا کوپولا به عنوان سومین زنی که به عنوان کارگردان نامزد دریافت جایزه اسکار می شود در تاریخ سینما ثبت گردد و ثابت کرد که وی می تواند با تکیه بر نبوغ خود از سایه پدر مشهورش خارج شود. علاوه بر این فیلم جذاب و تاثیرگذار «گمشده در ترجمه» از آن دسته فیلم هایی است که باید در سکوت و تنهایی کامل به تماشای آن بنشینید.
البته علت این توصیه از جانب نویسنده مقاله این است که تماشای فیلم شما را در تفکری عمیق نسبت به خود و زندگی شخصی تان فرو می برد که در صورت تماشای آن در حضور دیگران به چنین حالتی دست پیدا نخواهید کرد. درست مانند آن چیزی که شخصیت اسکارلت جوهانسون در صحنه به یادماندنی پایان فیلم رخ می دهد، رازهایی وجود دارند که تنها وقتی به جلو خم می شوید و با دقت و تمرکز کامل به نجوایی ضعیف گوش می دهید آن ها را درک خواهید کرد.
۹- کشوری برای پیرمردها نیست (۲۰۰۷)
بسیاری از فیلم های جذاب، تاثیرگذار و البته غیرمعمولی که در دهه های اخیر سینما ساخته شده اند به نحوی مشارکت برادران کوئن را به عنوان نویسنده یا کارگردان داشته اند؛ از این میان می توان به فیلم های «فارگو»، «لبوفسکی بزرگ»، «بعد از خواندن بسوزان» و البته «کشوری برای پیرمردها نیست» اشاره کرد. در این میان اما فیلم اخیر شهرت و اعتبار بسیار بیشتری داشته و بالاتر از فیلم های دیگر ساخت این دو برادر نابغه قرار می گیرد. فیلم جذاب و هیجان انگیز «کشوری برای پیرمردها نیست» (No Country for Old Men) بر اساس رمانی نوشته کورمک مک کارتی به همین نام یک تریلر وسترن مدرن است که با بازی های خیره کننده تامی لی جونز، خاویر باردم و جاش برولین به یک شاهکار فراموش نشدنی تبدیل شده و برنده جایزه اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی در مراسم اسکار شد.
«کشوری برای پیرمردها نیست» یکی از بهترین فیلم های قرن معاصر و شاهکار برادران کوئن به شمار می آید و این همه اعتبار و شهرت نیز بی دلیل نبوده و نشان از محتوای غنی فیلم دارد. فیلم های وسترن می توانند داستانی فرسایشی و کند را دنبال کنند اما به طور متناوب با صحنه هایی اکشن و پرجنب و جوش، کندی داستان را جبران کنند و این همان شاخصه ای است که فیلم «جایی برای پیرمردها نیست» را باید مثال واقعی و منحصر به فرد آن دانست. در این فیلم هیچگاه شاهد توقف تنش، تعلیق و اضطراب نخواهید بود و اگر لحظه ای تمرکزتان را بر روی داستان فیلم و اتفاقات آن از دست دهید بدون شک رشته درک داستان را نیز از دست خواهید داد. از این رو اگر می خواهید تجربه فراموش نشدنی از تماشای این فیلم داشته باشید در خلوت به نماشای آن بنشینید.
۱۰- تمامی فیلم های هایائو میازاکی
هایائو میازاکی یکی از مشهورترین و موفق ترین کارگردانان ژاپنی است و بیش از هر شخصیت دیگری در عرصه انیمیشن و انیمه های ژاپنی تاثیرگذاری داشته است. شاید فیلم های او در مقایسه با انیمیشن های معروف کمپانی والت دیزنی برای عامه مردم و سینماروهای تفننی کمتر شناخته شده باشند اما فیلم های انیمه او از «قلعه کاگلیوسترو» (The Castle of Cagliostro) تا «باد بر می خیزد» (The Wind Rises) در استودیو جیبلی، باعث توسعه ژانر انیمه و وارد شدن مباحث پیچیده فلسفی در این ژانر شدند که با داستان پردازی پیچیده و تصاویر خیره کننده همراه است.
فیلم های میازاکی طوری ساخته شده اند که برای درک غنای هنری و عاطفی موجود در داستان باید در خلوت و تنهایی به تماشای آن ها بنشینید. بدون شک تماشای هر یک از فیلم های میازاکی در خلوت تجربه متفاوتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
فیلم های فوق العاده ترسناکی که بیش از یک بار تحمل تماشای آن ها را ندارید
۱۴ فیلم ترسناک مربوط به موجودات فضایی که دیدنشان خواب را از شما خواهد گرفت
فقط استاد میازاکی…
واقعا تک تک اثراش درس زندگی هستن…از دوستی با طبیعت تا خود فلسفه زندگی
عالین این فیلم ها ممنون از شما
ممنون. مطالبی که انتخاب میکنید متفاوت و عالی هستن. مخصوصا مطلب مربوط به فیلم the Shawshank redemption که خلاصه ای از فلسفه زندگی ارائه میده و ثابت میکنه چطور فقط خود انسان در تغییر شرایط و سرنوشتش نقش داره.
بهترین فیلم درباره امید و نیز حال خوب کن ترین فیلم تاریخ فقط و فقط رستگاری در شاوشانک اگه ندیدینش فوری برید وببینید