چرا هر قدر آب می خوریم باز هم احساس تشنگی می کنیم؟

چرا هر قدر آب می خوریم باز هم احساس تشنگی می کنیم؟

احساس تشنگی در روزهای گرم تابستان مسأله ی عجیبی نیست و عمدتاً بعد از نوشیدن آب برطرف می شود. اما اگر همیشه احساس تشنگی می کنید و هر قدر آب می خورید تشنگی تان برطرف نمی شود، این مسأله علت دیگری دارد که از آن بی خبرید. در اینجا به ۸ علت اصلی احساس تشنگی همیشگی می پردازیم.

۱- نمک رژیم غذایی تان زیاد است

احساس تشنگی همیشگی

نمک آب درون سلول های بدن را به خود جذب می کند و بدن را مجبور می کند تا جایی که ممکن است آب بیشتری را در خود ذخیره کند، به همین دلیل است که وقتی نمک خیلی زیادی می خورید ادرارتان کم می شود. در این شرایط، سلول هایی که آب خود را از دست داده اند یک پیام شیمیایی به مغز ارسال می کنند تا آب بیشتری درخواست کند، از اینجا احساس تشنگی شما شروع می شود. مصرف نمک را کم کنید و به اندازه ی کافی آب بنوشید.

۲- پیاده روی صبحگاهی داشته اید

روزهایی که تعریق بیشتری دارید، نیاز بیشتری به نوشیدن آب پیدا می کنید. وقتی ورزش می کنید، با شروع تعریق رطوبت بدن تان را از می دهید و اگر این رطوبت از دست رفته را با مصرف آب جایگزین نکنید، در نهایت آب بدن تان از بین می رود. فرمول دقیقی وجود ندارد که در روزهای ورزش کردن تان چه مقدار باید آب بنوشید اما کارشناسان معتقدند باید به نیاز بدن تان به دقت گوش دهید.

۳- بیش از اندازه در معرض آفتاب بوده اید

تابستان فصل سفر و گردش است و با فرا رسیدن آن، زمان بیشتری را در فضای آزاد سپری می کنیم. حتی اگر فعالیت بدنی زیادی مثل ورزش کردن در فضای آزاد نداشته باشید، باز هم خطر از دست رفتن آب بدن شما را تهدید می کند، به ویژه زمانی که مستقیما در معرض نور شدید خورشید قرار داشته باشید.اگر می دانید که قرار است تمام روز را در فضای بیرون سپری کنید، حتما یک بطری آب به همراه داشته باشید.

۴- ممکن است مبتلا به دیابت باشید

بعضی افراد مبتلا به دیابت که از بیماری خود بی خبرند، علائم دیابت را با نشانه های از دست رفتن آب بدن اشتباه می گیرند. بدن وقتی آب خود را از دست می دهد، سعی می کند مایعات خود را حفظ کند، در نتیجه کمتر ادرار می کنیم اما در بیماری دیابت، قند بالا می رود و ما را مجبور می کند تا بیشتر ادرار کنیم. سه نشانه ی عمده ی بیماری دیابت، تشنگی مفرط، تکرر ادرار و تاری دید است. اگر هر سه ی این نشانه ها را دارید، به پزشک مراجعه کنید.

۵- دچار سندروم خشکی دهان هستید

بعضی بیماری های نادر باعث خشک شدن دهان می شوند. وقتی غدد بزاق درون دهان، بزاق کافی تولید نکنند، احساس می کنید به آب بیشتری نیاز دارید تا از خشکی ناخوشایند دهان تان خلاص شوید. اگر خشکی دهان تان به درازا کشید، به پزشک مراجعه کنید.

۶- کم خون هستید

بدن برای انتقال خون به سرتاسر بدن از سلول های خونی سالم خود استفاده می کند. کم خونی خفیف معمولا باعث تشنگی مفرط نمی شود اما اگر کم خونی شدت پیدا کند، علاوه بر خستگی شدید، احساس تشنگی هم از علائم این بیماری خواهد بود.

۷- داروهایتان باعث خشک شدن دهان تان می شوند

بعضی داروها روی دهان تأثیر می گذارند و می توانند باعث خشک شدن آن شوند. برای مثال، یکی از عوارض جانبی بعضی از داروهای مخصوص فشار خون بالا، خشکی دهان است. اگر تشنگی اذیت تان می کند، درباره ی داروهایتان با پزشک خود صحبت کنید.

۸- به قدر کافی آب نمی نوشید

اصلی ترین دلیل تشنگی، کافی نبودن آبی است که می نوشید. با هر وعده ی غذایی خود یک لیوان آب یا در بین وعده ها دو لیوان آب بنوشید، و یا می توانید ساعت گوشی تان را تنظیم کنید تا هر دو ساعت یک بار نوشیدن آب را به شما یادآوری کند.

منبع: rd
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود